04 Ağustos 2015, Salı 10:12:22

THY dış hatları istiyor

Türk Hava Yolları’nın, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminaline talip olduğu, diğer hava yollarının ise yapımı devam eden ve Mart ayında hizmete girecek olan yeni 8 köprülü ilave terminale taşınmasını istediği öğrenildi.
  • 201-218 arası THY'nin (7 büyük gövde kapısı; 205,208,209,212,214,216,218 ); 219 ve sonrası da diğer havayollarının olabilir; zaten Emirates ve Skyteam lounge'lar 223 nolu kapının orada ve 501-504 arası otobüs kapıları da aprona park eden yabancı uçaklar için kullanılır. Bu durumda THY'ye 18, yabancı ve diğer yerli firmalara 16 körük ayrılmış olur.
  • tuvaletler yine kokacak mi? az klima problem olacak mi, en ucuz sabunlar yine olacak mi
  • Thy körükleri isteyeceğine elindeki uçaga yeter sayıda kalifiye eleman alsın tekniğe bir sürü adam var işi yapacak parmak hesabı kadar adam var dikkat etsinde elindeki elemanlar yakında özele kaçacaklar ortadoğuya kaçacaklar kaçan kaçtı zatende hala sırada bekleyen var kazara gidene tazminatını vericem dese bir aya teknikte eleman kalmaz merak etmeyin özel sadece kalifiye elemanı alır kalifiye olmayan tk da devam eder herkese iş yok özelde sadece kalifiye elemana ihtiyaç var
  • Simdi soyle yapalim, bir kontuar adasi bir de koruk diger havayollarina, kalani da tk'ya. Acik park pozisyonlari icin papa diger havayollarina, kalan pozisyonlar tk'ya. Nasil? Bence dahiyane. Beyin bedava ya.
  • Lufthansa, Emirates, Etihad, Qatar Airways,Singapore Airlines,Korean Air,Asiana, Air France,British Airways,KLM,Iberia, Aegean,Swiss,Austrian,Delta,Alitalia,Aeroflot,Air Canada,Azerbaijan Airlines, Gulf Air, LOT,Kuwait Airways,MEA,Jetairfly,Royal Jordanian,Saudia,Jazeera,Iran Air, Transaero, TAROM, Air Serbia, Ariana Afghan Airlines, Air Moldova, Adria ve hatirlayamadigim yaklaşık 10 tane daha havayolu uluslararası uçuş düzenliyor. Atlasglobal, Onur Air, Freebird i de eklersek hemen hemen 47 havayoluna 8 köruk vermek biraz fazla adaletsizce olmuyor mu? THY ye özel terminal ancak 3. Havalimanı biterse olabilir.
  • Aslinda herkes icin iyi olur. Yabanci havayollarina ayrilan bolum ozellikle hava tarafi butik olur. Ekipman vb handling sorunlari azalir.
  • teknik, ikram, yer hizmetleri vs.. büyük bir kompleks tarihe geçer!
  • tk kendine ait havalimanı inşa etsin?
  • Halihazirda 26 korugu butun havayollari kullaniyor, ve bunlarin hepsi THY'ye tahsis edilecek, yeni yapilan 8 tanecigi de kalanlar bolusecek?
  • Thy bütün terminali ve yeni yapılan terminalin yarısını alsın. Körükler thy ye ait olsun 3 tane koruk büyük gövde yabancı firmalara verilsin. Pegasus çıksın İST ten SAW a gitsin diğer boşluklarda diğer havayollarina verilsin

Türk Hava Yolları’nın, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminaline talip olduğu, diğer hava yollarının ise yapımı devam eden ve Mart ayında hizmete girecek olan yeni 8 köprülü ilave terminale taşınmasını istediği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı’na yapımı devam eden 8 köprülü yeni ilave terminal 2016 Mart ayında hizmete girecek. THY yetkililerinin inşaatı devam yeni ilave terminal için de ilginç bir teklifte bulunduğu öğrenildi. Şu anda hizmette olan 26 köprülü Dış Hatlar Terminalinin kendilerine verilmesini, yeni terminale de diğer hava yollarının geçirilmesini istedikleri öğrenildi.

Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında geçtiğimiz yıl imzalanan sözleşme gereği dış hatlar terminalinin büyütülmesi planlanmış ve ilave körük inşaatları başlamıştı. THY’den gelen bu teklif şayet yetkililer tarafından onaylanırsa inşaat projelerinde değişikliğe gidileceği belirtildi. Buna göre ilave terminalin arka tarafına yapılacak otopark’ın iptal edilerek daha geriye veya yer altına indirileceği, buna karşılık bu bölgeye, güvenlik ve pasaport kontrol noktalarının yapımının planlanacağı öğrenildi.

İLAVE TERMİNALLE KÖPRÜ SAYISI 34'E ÇIKACAK

Şu anda 26 olan uçak köprü sayısı yeni ilave terminal sonrası 34’e çıkacak. Böylece daha çok büyük tip uçakların park edebileceği çift taraflı köprüler terminale eklenmiş olacak. Yeni ilave terminalin yaklaşık 75 Milyon Euro’ya mal olacağı belirtildi. Atatürk Havalimanı’nın işletme hakkı ise 2021 yılına kadar TAV Havalimanları'nda bulunuyor. (Hürriyet)

THY dış hatları istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Fikir ~ 9 yıl önce
201-218 arası THY'nin (7 büyük gövde kapısı; 205,208,209,212,214,216,218 ); 219 ve sonrası da diğer havayollarının olabilir; zaten Emirates ve Skyteam lounge'lar 223 nolu kapının orada ve 501-504 arası otobüs kapıları da aprona park eden yabancı uçaklar için kullanılır. Bu durumda THY'ye 18, yabancı ve diğer yerli firmalara 16 körük ayrılmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klima sistemi ~ 9 yıl önce
tuvaletler yine kokacak mi? az klima problem olacak mi, en ucuz sabunlar yine olacak mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Scottman ~ 9 yıl önce
Thy körükleri isteyeceğine elindeki uçaga yeter sayıda kalifiye eleman alsın tekniğe bir sürü adam var işi yapacak parmak hesabı kadar adam var dikkat etsinde elindeki elemanlar yakında özele kaçacaklar ortadoğuya kaçacaklar kaçan kaçtı zatende hala sırada bekleyen var kazara gidene tazminatını vericem dese bir aya teknikte eleman kalmaz merak etmeyin özel sadece kalifiye elemanı alır kalifiye olmayan tk da devam eder herkese iş yok özelde sadece kalifiye elemana ihtiyaç var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Simdi soyle yapalim, bir kontuar adasi bir de koruk diger havayollarina, kalani da tk'ya. Acik park pozisyonlari icin papa diger havayollarina, kalan pozisyonlar tk'ya. Nasil? Bence dahiyane. Beyin bedava ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Lufthansa, Emirates, Etihad, Qatar Airways,Singapore Airlines,Korean Air,Asiana, Air France,British Airways,KLM,Iberia, Aegean,Swiss,Austrian,Delta,Alitalia,Aeroflot,Air Canada,Azerbaijan Airlines, Gulf Air, LOT,Kuwait Airways,MEA,Jetairfly,Royal Jordanian,Saudia,Jazeera,Iran Air, Transaero, TAROM, Air Serbia, Ariana Afghan Airlines, Air Moldova, Adria ve hatirlayamadigim yaklaşık 10 tane daha havayolu uluslararası uçuş düzenliyor. Atlasglobal, Onur Air, Freebird i de eklersek hemen hemen 47 havayoluna 8 köruk vermek biraz fazla adaletsizce olmuyor mu? THY ye özel terminal ancak 3. Havalimanı biterse olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 9 yıl önce
Türkmenistan,uzbekistan,ıraq airways,zagros,cezayir,scat,mısır,tunus,malaysia
ist ~ 9 yıl önce
47 havayoluna 8 körük ilk bakışta adaletsiz gibi dursa da THY nin trafiğine oranlanırsa 8 bile çok, isterseniz bir yerlerden uçuş rakamlarına ulaşıp tekrar düşünün.
Butik ~ 9 yıl önce
Aslinda herkes icin iyi olur. Yabanci havayollarina ayrilan bolum ozellikle hava tarafi butik olur. Ekipman vb handling sorunlari azalir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
teknik, ikram, yer hizmetleri vs.. büyük bir kompleks tarihe geçer!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
tk kendine ait havalimanı inşa etsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasil Yani? ~ 9 yıl önce
Halihazirda 26 korugu butun havayollari kullaniyor, ve bunlarin hepsi THY'ye tahsis edilecek, yeni yapilan 8 tanecigi de kalanlar bolusecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYT ~ 9 yıl önce
Thy bütün terminali ve yeni yapılan terminalin yarısını alsın. Körükler thy ye ait olsun 3 tane koruk büyük gövde yabancı firmalara verilsin. Pegasus çıksın İST ten SAW a gitsin diğer boşluklarda diğer havayollarina verilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000