05 Ağustos 2009, Çarşamba 08:07:14

THY dijital ajansını belirledi

Türk Hava Yolları Dijital Pazarlama Ajansı'nı seçmek için açtığı konkur sonuçlandı. Digital McCann http://www.digithell.net/ blogunda konkuru kazandığını açıkladı...
  • Asağıda yorum yazan arkadasıma katılıyorum. Bu nasıl bir Türkçedir. THY bir de personeline Türkçe öğretse fena olmayacak. İnsan bu Türkçeyle yorum yapmaya utanır... Acınacak haldesiniz ne yazık ki.
  • Neden Türkçe yazmıyorsunuz ? THY de size böyle mi öğrettiler ? "v" yerine "w" kullanıyorsunuz, klavyede "v" harfi yok mu acaba ? Önce düzgün Türkçe öğrenin, sonra yorum yazmaya çalışırsınız... Alfabeyi öğrenmeden, şekspir (özellikle Türkçe yazdım) okunmaz.
  • thy nin en son reklamı amsterdam da gerçekleşen o talihsiz kazadan sonra tv de ki yayınından kaldırılmıştı o zamandan beri thy reklam wermedi ama artık köprünün altından çok sular aktı we yeni reklama ihtiyaç war
  • sanal alemde reklam vermek icin ajanslari konkura cagirmaya gercekten gerek varmiydi? su bir gercek ki thy gercekten iyi bir ajansa ihtiyac duyuyor, zira bu siralar thy reklami hic yok hem sanal alemde hem tvde.

Konkur briefinin ajanslara dağıtılma şekli ise haftasonu sosyal ağlarda en çok konuşulan konulardan biri olmuştu. THY briefi parçalara ayrılarak facebook, twitter, flickr, blogger.com, tumblr, mindmeister, google docs gibi sosyal ağ sitelerine yerleştirilmişti. Böylece araştırmacı yapı ve sosyal ağlara hakimiyet ajansların briefi almaları için bir gereklilik haline gelmişti.

Digital McCann konuya ilişkin blogunda şu açıklamayı yaptı. " Türk Hava Yolları'nın dijital brief anlayışını değiştirip sektörde çığır açan konkuru bugün sonuçlandı. Gururla söylemek isteriz ki THY'nin yola birlikte devam etme kararı verdiği ajans biz olduk.

Çok iyi geçen bir sınavın sonucunu beklerken içi içine sığmaz, hemen ertesi gün açıklansın ister ya insan, sunumdan bugüne kadar geçen süredeki hissiyatımız da tam olarak böyleydi. Sonuç da istediğimiz ve beklediğimiz gibi oldu, değmeyin keyfimize.

Brieften hazırlığa, sunumdan açıklanma anına kadar bir çok insan bize hem destek hem de fiilen yardımcı oldu, hepsine buradan tek tek teşekkür etmek imkansız ama bir kaç tanesine değinmeden geçemeyeğim.

Öncelikle THY'ye reklam dünyasını sallayan yaratıcı brief'i için teşekkür ediyoruz.

Dünyanın dört bir yanındaki McCann çalışanları, hepiniz harikasınız! Tweetlerden Facebook statuslarına, blog yazılarından Digithell'e bırakılan yorumlara, çok büyük bir katılım ve destek verdiniz. Bize büyük ve dünya çapında bir aileye ait olduğumuzu sonuna kadar hissettirdiniz.

McCann ailesi içinde adını özellikle anmak istediğimiz bir kaç kişi var: McCann EMEA Digital Direktörü Christophe Cauvy, McCann Dubai CIO'su Tom Roychoudhury, McCann Wordgroup'un dijital direktörü Mark Cripps ve McCann New York'un baş teknoloji stratejisti Faris Yakob. Kişisel bloglarının yanı sıra Brandrepublic ve Fast Company'de yazdıkları yazılarla sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın THY konkurundan haberdar olmasını sağladılar.

Ekip olarak geceli gündüzlü çalıştığımız, uykusuz gecelerde kağıttan uçak uçurup eğlendiğimiz, ağırlığımızca pide yediğimiz, havayolu jargonuyla ilgili bol bol bilgiler öğrendiğimiz, FTP'den uçak yolladığımız, kısacası hem çalışıp hem öğrenip hem de eğlendiğimiz bir dönem oldu bizim için. Çalışmalarımızın ve kararlılığımızın karşılığını almak da bütün yorgunluğumuzu unutturdu.

Şimdi sırada Türk Hava Yolları ile birlikte daha ilerilere uçmak var. Faaliyetlerimiz devam edecek, gözünüz üzerimizde olsun."

THY dijital ajansını belirledi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Asağıda yorum yazan arkadasıma katılıyorum. Bu nasıl bir Türkçedir. THY bir de personeline Türkçe öğretse fena olmayacak. İnsan bu Türkçeyle yorum yapmaya utanır... Acınacak haldesiniz ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden Türkçe yazmıyorsunuz ? THY de size böyle mi öğrettiler ? "v" yerine "w" kullanıyorsunuz, klavyede "v" harfi yok mu acaba ? Önce düzgün Türkçe öğrenin, sonra yorum yazmaya çalışırsınız... Alfabeyi öğrenmeden, şekspir (özellikle Türkçe yazdım) okunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy nin en son reklamı amsterdam da gerçekleşen o talihsiz kazadan sonra tv de ki yayınından kaldırılmıştı o zamandan beri thy reklam wermedi ama artık köprünün altından çok sular aktı we yeni reklama ihtiyaç war

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sanal alemde reklam vermek icin ajanslari konkura cagirmaya gercekten gerek varmiydi? su bir gercek ki thy gercekten iyi bir ajansa ihtiyac duyuyor, zira bu siralar thy reklami hic yok hem sanal alemde hem tvde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000