14 Mayıs 2013, Salı 23:05:00

THY DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

THY’de greve saatler kala hem Hava İş yönetimi hem de THY kanadı, birbirlerini çalışanlara baskı yapmakla suçluyor. Taraflar bir kez daha yargı yoluna gidiyor.
  • Sendika başkanı Atilay Ayçin'i en yüz kızartıcı günahım kadar bile sevmiyorum. Siyasi fikirlerini uğruna THY çalışanlarını mağdur ediyor. En önemli sorun budur.
  • Uçuş görevi olup greve katılan arkadaşlarımızın yerine uçuş yapan personel ve bu atamalara izin veren yöneticiler hakkında acil suç duyurusunda bulunun. Madde 43 – (Değişik birinci fıkra : 3/6/1986 - 3299/8 md.) İşveren, kanuni bir grevin veya lokavtın süresi içinde, 42 nci madde hükmü gereğince hizmet akitlerinden doğan hak ve borçları askıda kalmış olan işçilerin yerine, hiçbir surette daimi veya geçici olarak başka işçi alamaz veya başkalarını çalıştıramaz.
  • Greve gidende o gün uçanda gün gelicek atılacak işten, neden ??? Sebebi belli, onlar işten atılacaklar ki yerlerine kendi ahbabları gelebilsin, bide bu insanlar haktan hukuktan Allah korkusundan bahsederler... Greve EVET haklarını kazansın insanlar. Bilip bilmeden de orda burda insanların mağaşını baz alarak saçma yersiz yorumlarda bulunmasınlar. Gece gündüz, bayram seyran demeden çalışıyor o fazla para alıyo dediğiniz insanlar. Siz her akşam eve gelip ailenizle vakit geçirirken o insanlar çocuklarını bile ne kadar az görüyorlar. Neden? Çünkü yaşam standartlarında ailelerini evlerini geçindirebilmek, onlara bir gelecek sağlayabilmek için. Sende gece gündüz çalış, tek öğün yiyeyerk 14 saat mesai yap, sabahın 7 sinde eve gelip aynı günün gece 3ünde tekrar kalk işe git, sende o parayı kazanırsın arkadaş. Bide bazlıları kendine pay çıkartmış, işten çıkarmalar olsunda iş alımı yapılsın diye, böyle fesatlık düşünen birinn allah katmdaki yerini de ancak allah bilir...
  • 03:te ALIN TERİ AKITARAK HAKETTİĞİM MAAŞIMA LAF SÖYLETMEMEK İÇİN ,,MAAŞIMDAN BİR KISMINI ÇALIŞMAYA İHTİYACI OLAN, BEN UÇUŞTAYKEN ÇOCUKLARIMA SÜT VEREN ANNELİK YAPAN YARDIMCIMIN ONURUNU KORUMAK İÇİN,,,BİNBİR ZORLUKLA ALDIĞIM ARABAMIN YORGUN UÇUŞLARDAN SONRA BANA VE BİRDAHA HİÇBİRİMİZE MEZAR OLMAMASI İÇİN,,,BAZILARININ KEM GÖZLERİNDEN NAZARLARINDAN KENDİMİ ARINDIRMAK İÇİN KAZ BOMBASI DA YESEM ÖLECEĞİMİDE BİLSEM ORAYA GELECEĞİM.....BİZ BÜYÜKLERİMİZDEN TEK BİR ŞEY ÖĞRENDİK..... ONURUNLA YAŞA ŞEREFİNLE ÖL..... gerisi teferruat.........
  • "Askeri ücret" demeye devam edersen yeni alımlarda hiç şansın olamaz söyleyeyim!
  • gul gibi maasli isiniz varken bizler askeri ucrete surunuyrouz insalah isten cikarilanalrin yerine yeni alimlar olur
  • THY de tam bir Hamdi Topçu ve tayfasının saltanatı var. Temel Kotil gibi personel tarafından sevilen, THY' yi bulunduğu yere taşıyan GM ü bile kafaya göre gönderecek cesareti kendinde buluyor. Sanırsam şirket kendisine ve sevgili yeğenlerine babadan miras kalmış. Umarım bu inatlaşmanın ve THY personelinin istemeden greve sürüklenmesinın hesabını Sayın Başbakan' ımız kendisine sorar.
  • Biri çok zavallı bir yorum yapmış? 300 kişi için binlerce kişi riske atılırmıymış... Yazık sen ve senin gibi düşünenlerin AKİL'liğine.... Nasıl olsa gün gelir hesap döner , belki o 300'lük grubun içine girersin(iz). Kaldıki nasıl hepimiz potansiyel engelli olmaya aday isek;bu da o kadar bir gerçek. Uyanın,uyanın! Bu mesleği severek yapmayan sizin gibiler sadece birilerinin adamı yada siyasal görüşün saz ekibi diye bu kadar haysiyetli bir sektörde adam olduğunu zannetmesin! Birlik olmayı bilmeyen birey kalır ve yokolur.
  • Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü biri Ve hiçbir şey yapmamaya karar verdi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir öteki Ve yalnızlığının kuytuluğuna çekildi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir üçüncü Ve tek başına düşünmeyi sürdürdü Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü yüz binler Ve tek başınalıklarını sürdürdüler Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü milyonlar Milyonlarcaydılar Ve tek başınaydılar Bu arada birileri Onlar adına Karar vermekteydi Tek başına olduklarını sananlar Topluca ortadan kaldırıldılar. Ataol BEHRAMOĞLU
  • 305 arkadaşım için de suç duyurusunda bulunacaklardı. Noldu foosss çıktı. Hadi oradan derler adama

Hava İş Sendikası, grev öncesinde çalışanlara görevlerinin başında olmaları yönünde baskı yaptıkları gerekçesiyle bazı THY yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Hava İş Sendikası’nın bu hamlesine THY’den de karşı cevap gecikmedi. 


THY de, grevde çalışma özgürlüğü olduğunu öne sürerek Hava İş Sendikası’nın çalışanlara baskı yaparak işe gitmemelerini istediğini öne sürdü. THY’nin Hava İş Sendikası hakkında suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.

©Airporthaber.com ÖZEL

THY DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

mehmet ~ 11 yıl önce
Sendika başkanı Atilay Ayçin'i en yüz kızartıcı günahım kadar bile sevmiyorum. Siyasi fikirlerini uğruna THY çalışanlarını mağdur ediyor. En önemli sorun budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESKİLERDEN ~ 11 yıl önce
mehmet, biraz insaf.Büyük konuşma öncelikle..en yüz kızartıcı suç ile mukayese Yaradanın kuluna yapılmaz. Ayrıca, Atilay önceden siyaset yapardı, doğrudur. İki sözleşmeden beri siyasetin zerresini yapmıyor.Sendikal mücadelede kurban edilen 305 kişiye sahip çıkmaya çalışmak siyaset değildir. Ne yazık ki biz THY ciler sendikacılık yapmayı bilmiyoruz..anlamıyoruz. Yönetimin şımarıkca, personeli ezmesini göremiyoruz.Çünkü siz henüz ezilenlerden değilsiniz, şımartılanlardansınız.Ama sizin oe en geç bir seçim sonra, sıranız gelebilir. O zaman yeni veliahtlar, yeni torpilliler gelir..sizi canınızdan bezdirir.
Sendika'ya çağrı ~ 11 yıl önce
Uçuş görevi olup greve katılan arkadaşlarımızın yerine uçuş yapan personel ve bu atamalara izin veren yöneticiler hakkında acil suç duyurusunda bulunun. Madde 43 – (Değişik birinci fıkra : 3/6/1986 - 3299/8 md.) İşveren, kanuni bir grevin veya lokavtın süresi içinde, 42 nci madde hükmü gereğince hizmet akitlerinden doğan hak ve borçları askıda kalmış olan işçilerin yerine, hiçbir surette daimi veya geçici olarak başka işçi alamaz veya başkalarını çalıştıramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allaha havale ~ 11 yıl önce
Greve gidende o gün uçanda gün gelicek atılacak işten, neden ??? Sebebi belli, onlar işten atılacaklar ki yerlerine kendi ahbabları gelebilsin, bide bu insanlar haktan hukuktan Allah korkusundan bahsederler... Greve EVET haklarını kazansın insanlar. Bilip bilmeden de orda burda insanların mağaşını baz alarak saçma yersiz yorumlarda bulunmasınlar. Gece gündüz, bayram seyran demeden çalışıyor o fazla para alıyo dediğiniz insanlar. Siz her akşam eve gelip ailenizle vakit geçirirken o insanlar çocuklarını bile ne kadar az görüyorlar. Neden? Çünkü yaşam standartlarında ailelerini evlerini geçindirebilmek, onlara bir gelecek sağlayabilmek için. Sende gece gündüz çalış, tek öğün yiyeyerk 14 saat mesai yap, sabahın 7 sinde eve gelip aynı günün gece 3ünde tekrar kalk işe git, sende o parayı kazanırsın arkadaş. Bide bazlıları kendine pay çıkartmış, işten çıkarmalar olsunda iş alımı yapılsın diye, böyle fesatlık düşünen birinn allah katmdaki yerini de ancak allah bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Sevgili arkadaşım, tüm gerçekler ortadayken biraz abartmıyor musun? Ben eve sabah 9 da gelip akşam 7 de tekrar gidiyorum ve senin kazandığının sadece 4 de biri için. Keşke ideal bakışın gerçek olsa tüm fikirlerin de katılıyorum ama işsiz kalmanın ne olduğunu da biliyorum. Biraz mantık...(Bu arada çocuğumla denk gelirse karşılaşıyorum)
iskoçyalı2 ~ 11 yıl önce
03:te ALIN TERİ AKITARAK HAKETTİĞİM MAAŞIMA LAF SÖYLETMEMEK İÇİN ,,MAAŞIMDAN BİR KISMINI ÇALIŞMAYA İHTİYACI OLAN, BEN UÇUŞTAYKEN ÇOCUKLARIMA SÜT VEREN ANNELİK YAPAN YARDIMCIMIN ONURUNU KORUMAK İÇİN,,,BİNBİR ZORLUKLA ALDIĞIM ARABAMIN YORGUN UÇUŞLARDAN SONRA BANA VE BİRDAHA HİÇBİRİMİZE MEZAR OLMAMASI İÇİN,,,BAZILARININ KEM GÖZLERİNDEN NAZARLARINDAN KENDİMİ ARINDIRMAK İÇİN KAZ BOMBASI DA YESEM ÖLECEĞİMİDE BİLSEM ORAYA GELECEĞİM.....BİZ BÜYÜKLERİMİZDEN TEK BİR ŞEY ÖĞRENDİK..... ONURUNLA YAŞA ŞEREFİNLE ÖL..... gerisi teferruat.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aciz! ~ 11 yıl önce
"Askeri ücret" demeye devam edersen yeni alımlarda hiç şansın olamaz söyleyeyim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
issiz ~ 11 yıl önce
gul gibi maasli isiniz varken bizler askeri ucrete surunuyrouz insalah isten cikarilanalrin yerine yeni alimlar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gamsız ~ 11 yıl önce
sen sürünüyorsun hakkını savunamıyorsun diye bu insanlarda mı sürünsün hakkını savunamasın nasıl bir manktıktır bu ! sen o ücretini arttırmak için mücadele edeceksin efendi ! başkalarının maaşları düşüp senin gibi asgari ücretle çalışınca senin hayatın daha da kolaylaşmayacak aksine uçanlar o kadar maaş alıyor senin neyine bu para deyip artık asgari ücretin yarısına 2 katı çalışırsın !
cenk saysel ~ 11 yıl önce
asgari ücret sanırım askeri değil sanırım bu cahilliğinle thy ye girmen oldukca hayal
saltanat ~ 11 yıl önce
THY de tam bir Hamdi Topçu ve tayfasının saltanatı var. Temel Kotil gibi personel tarafından sevilen, THY' yi bulunduğu yere taşıyan GM ü bile kafaya göre gönderecek cesareti kendinde buluyor. Sanırsam şirket kendisine ve sevgili yeğenlerine babadan miras kalmış. Umarım bu inatlaşmanın ve THY personelinin istemeden greve sürüklenmesinın hesabını Sayın Başbakan' ımız kendisine sorar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuduklarım... ~ 11 yıl önce
Biri çok zavallı bir yorum yapmış? 300 kişi için binlerce kişi riske atılırmıymış... Yazık sen ve senin gibi düşünenlerin AKİL'liğine.... Nasıl olsa gün gelir hesap döner , belki o 300'lük grubun içine girersin(iz). Kaldıki nasıl hepimiz potansiyel engelli olmaya aday isek;bu da o kadar bir gerçek. Uyanın,uyanın! Bu mesleği severek yapmayan sizin gibiler sadece birilerinin adamı yada siyasal görüşün saz ekibi diye bu kadar haysiyetli bir sektörde adam olduğunu zannetmesin! Birlik olmayı bilmeyen birey kalır ve yokolur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LİNG ~ 11 yıl önce
her yazılana ınanmayın arkadaslar. bu yorumların nereden geldıgını anlamıyormusunuz da bosuna cevap vermeye calısıyorsunuz? LİNG hesabı :)
Kararsız mısın? ~ 11 yıl önce
Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü biri Ve hiçbir şey yapmamaya karar verdi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir öteki Ve yalnızlığının kuytuluğuna çekildi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir üçüncü Ve tek başına düşünmeyi sürdürdü Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü yüz binler Ve tek başınalıklarını sürdürdüler Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü milyonlar Milyonlarcaydılar Ve tek başınaydılar Bu arada birileri Onlar adına Karar vermekteydi Tek başına olduklarını sananlar Topluca ortadan kaldırıldılar. Ataol BEHRAMOĞLU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 11 yıl önce
305 arkadaşım için de suç duyurusunda bulunacaklardı. Noldu foosss çıktı. Hadi oradan derler adama

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000