15 Nisan 2010, Perşembe 14:29:58

THY DE KÜLLERE TAKILDI(GÜNCELLENDİ)

İzlanda'daki Eyjafjallajokull Yanardağı'nın patlaması nedeniyle İngiltere, İzlanda, İsveç ve Norveç, Danimarka, Belçika, Hollanda ve Finlandiya uçuşları iptal edildi. Bu ülkeler havasahalarını geçici olarak kapattı. Avrupa'da hava trafiği felç oldu.
  • Bizim millet Konturlarda yine cildirmistir :) ne zavali halkimiz varmis
  • yalan haber yapıp başlığı doğru yazacağına,doğru haber yapıp hatalı başlık atmak daha iyidir. Airporthaber desteğimiz yanında
  • inşallah daha fazla iptaller yaşanmaz, bizim millete nasıl anlatırız bunu? Allah korusun aman aman..
  • İlk yorumu yapan arkadaş yerden göğe kadar haklı, habercilik önemli bir iştir ve Türkçe'yi düzgün kullanmak haberciliğin olmazsa olmazıdır. Bunun Airport Haber düşmanlığı ile uzaktan yakından bir ilgisi yok, ben de 4 yıldır Airport Haber'i takip ediyorum, yazım yanlışlarından fotoğraf seçimine kadar birçok yapıcı eleştiri yaptım, sağolsunlar hep dikkate aldılar. Haber ne olursa olsun, Türkçe'si düzgün, anlaşılır olsun.
  • Avrupa hava sahası felç olmuş havacılık bir günlüğüne iptal ama bazıları airporthaber düşmanlığını başlıklara takılarak çıkartmaya çalışıyor. Detaycı arkadaş eğlenmene bak...
  • akşam haberlerine malzeme çıktı:AHL de yolcular iptal nedeniyle sinir krizi geçirdi. Bir yolcu:duman değilmi bu ya geç içinden,ne olacak. Başka yolcu: pilot daha gelmemiş onu bekliyormuşuz....
  • dahi/dahil anlamindaki de/da takisi ayri yazilir. ozel isimden sonra da gelse ustten virgul (apostrof) kullanilmaz.. basliga dikkat..

İzlanda'da bulunan Eyjafjallajokull Yanardağı'nın patlaması ve lav saçması nedeniyle Türk Hava Yolları, British Havayolları ve American Airlines dahil bir çok havayolu firmasının uçuşları iptal edildi. Yüzlerce yolcu havaalanlarında mahsur kalırken, uçuşların ne zaman yapılacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

HEATROW'DA 150 İPTAL
İngiltere'nin en büyük havaalanı Heathrow'dan yapılan 150 uçuşta iptal edilirken, gün boyu Heathrow'dan yapılacak uçuşlarda aksamalar olacağı uyarısında bulunuluyor.

BİRÇOK HAVAALANI KAPATILDI!
Dev kül bulutu en çok ülkenin kuzeyini etkilerken, Aberdeen, Glasgow, Edinburgh, Belfast ve Newcastle havaalanları kapatıldı. Birmingham, Manchester, Exeter havaalanlarında çok sayıda uçuş iptal olurken, Londra yakınlarındaki Stansted ve Gatwick havaalanlarındaki uçuşlar da olumsuz etkileniyor.

İngiliz Hava Trafik Kontrol Servisi (NATS), meteoroloji yetkililerinin kül bulutunun uçakların motorlarına zarar verebileceği ve görüş mesafesini engellediği gerekçesiyle havaalanlarına uyarıda bulunmasının ardından, havaalanları kapatıldı ve çoğu uçuş iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri kül bulutunun ülkeyi terk etmesinin birkaç gün alabileceği tahmininde bulunuyor.

AVRUPA'DA BİRÇOK HAVA SAHASI UÇUŞLARA KAPATILDI
Hava sahasını kapatan ülkeler şöyle; İngiltere, İzlanda, Hollanda, İsveç, Norveç, Belçika, Danimarka ve son olarak Finlandiya

NORVEÇ HAVA SAHASINI KAPATTI
Kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi riskine karşı Norveç'in kuzey bölgesinde hava sahasını kapattığı bildirildi. İzlandalı bilim adamları, patlama başlamadan iki saat önce buzul yakınında sismik faaliyetin arttığı haberini vermiş, bölgeden yaklaşık 800 kişi tahliye edilmişti. 

İSVEÇ'İN HAVA TRAFİĞİ DE AKSIYOR
Bulutun İsveç hava sahasına ulaşması nedeniyle ülkenin kuzeyindeki Skellefteo, Luleo ve Kiruna'dan yurt içi seferler yapılamıyor.

İRLANDA FELÇ OLDU
Patlama sonucu oluşan dev kül bulutunun İngiltere hava sahasını etkisi altına almasının ardından, İrlanda'da da 100'den fazla uçuşun iptal edildiği bildirildi.

İrlanda'nın hava yolu şirketlerinden Ryanair, bugün TSİ ile 09.00'dan itibaren İngiltere'deki havaalanları ile bağlantılı uçuşlara izin verilmediğini açıkladı.

Aer Lingus hava yolu şirketi de, Dublin, Cork, Shannon, Belfast ve Londra yakınlarındaki Gatwick hava limanlarıyla bağlantılı uçuşlarında aksamalar olacağını doğruladı. Hava trafiğindeki sorunlar nedeniyle İrlanda-İngiltere uçuşları iptal edilen yolcuların, iki ülke arasında sefer yapan feribotlara yöneldiği belirtiliyor.

BRÜKSEL HAVAALANI'NDA TÜM UÇUŞLAR İPTAL!

İzlanda'da faaliyete geçen yanardağın çıkardığı küllerin yarattığı sorun nedeniyle Brüksel havaalanında da tüm uçuşlar iptal edildi.

Havaalanının internet sitesinde, bugün tüm uçuşların iptal edildiği ve havaalanından hiçbir uçağın kalkmayacağı belirtildi.

BUGÜN VE YARIN SABAH YAPILMASI GEREKEN ANCAK İPTAL EDİLEN UÇUŞ BİLGİLERİNDEN BAZILARI ŞÖYLE;

THY 1985 TURK HAVA YOLLARI LONDON(HEATHROW) - İSTANBUL İPTAL 13:25  
UAL 5507 UNITED HAVAYOLLARI LONDON(HEATHROW) - İSTANBUL İPTAL 13:25
BAW 679 BRITISH AIRWAYS LONDON-(HEATHROW)- İSTANBUL İPTAL 13:55  
AAL 6355 AMERICAN HAVAYOLLARI LONDON(HEATHROW)- İSTANBUL İPTAL 13:55 
BAW 677 BRITISH HAVAYOLLARI LONDON(HEATHROW)- İSTANBUL İPTAL 17:35
BAW 675 BRITISH AIRWAYS LONDON(HEATHROW)- İSTANBUL İPTAL 08:50
AAL 6612 AMERICAN AIRLINES LONDON (HEATHROW)- İSTANBUL İPTAL 08:50

THY DE KÜLLERE TAKILDI(GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim millet Konturlarda yine cildirmistir :) ne zavali halkimiz varmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yalan haber yapıp başlığı doğru yazacağına,doğru haber yapıp hatalı başlık atmak daha iyidir. Airporthaber desteğimiz yanında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inşallah daha fazla iptaller yaşanmaz, bizim millete nasıl anlatırız bunu? Allah korusun aman aman..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İlk yorumu yapan arkadaş yerden göğe kadar haklı, habercilik önemli bir iştir ve Türkçe'yi düzgün kullanmak haberciliğin olmazsa olmazıdır. Bunun Airport Haber düşmanlığı ile uzaktan yakından bir ilgisi yok, ben de 4 yıldır Airport Haber'i takip ediyorum, yazım yanlışlarından fotoğraf seçimine kadar birçok yapıcı eleştiri yaptım, sağolsunlar hep dikkate aldılar. Haber ne olursa olsun, Türkçe'si düzgün, anlaşılır olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa hava sahası felç olmuş havacılık bir günlüğüne iptal ama bazıları airporthaber düşmanlığını başlıklara takılarak çıkartmaya çalışıyor. Detaycı arkadaş eğlenmene bak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
akşam haberlerine malzeme çıktı:AHL de yolcular iptal nedeniyle sinir krizi geçirdi. Bir yolcu:duman değilmi bu ya geç içinden,ne olacak. Başka yolcu: pilot daha gelmemiş onu bekliyormuşuz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dahi/dahil anlamindaki de/da takisi ayri yazilir. ozel isimden sonra da gelse ustten virgul (apostrof) kullanilmaz.. basliga dikkat..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000