31 Ağustos 2010, Salı 08:36:33

THY DE GAZİPAŞA'YA UÇACAK

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı'nda aletli uçuşların yapılabilmesi için teknik çalışmaların sürdüğünü, bittiğinde Türk Hava Yolları'nın da sefer düzenleyeceğini söyledi.
  • asıl konu şu thy politika belirlemeli. borajetin önü açılmalı.
  • AB'ye neden bir türlü giremediyimiz belli oluyor. Millet vekili bilmeden konuşursa cemaat neler yapmazki
  • millete ver bir umut sonra "oy" iste...
  • uçuşa teknik birimler karar verir.thy nin yeni uçak alması gerekir. airbus a318 gibi.
  • Hızlı tren işini hallederlerse memlekette Büyük şehirlerden yakın il ve ilçelere insanlar havaalanlarından evlerine 1 saat içinde giderler. Belki o zaman illa uçak gelsin denmez. why not?
  • Şu da anlaşılır gibi değil madem yöre halkı sefer istiyor özel havayolu şirketi sefer koyuyor gazipaşa-ankara arası gayet güzel fakat uçak 3-5-7 kişi ile sefer yapıncı bu iş mümkün olmuyor sonra millet başlıyor niye seferler iptal edildi sen kalkıp uçakla seyahat etmez isen böyle olur sonra bu uçak herhangi bir vakfa ait değil ücretsiz uçmuyor yakıtı var pilotları hostesleri yer hizmetleri uçağın kirası neyse.. Gazipaşa çalışmaz bence insanların pek uçağa binme isteği yoktur..
  • gazipaşa anyalya il sınırlarında ama arabayla antalyaya 4 saat mesafede
  • Antalya'nın ilçesidir.Alanya gibi
  • puhaaaa::::::::::))))))
  • mubarek ismi gecen sahis oyle bir yazilmiski neymis " avrupa konseyi parlamenterler meclisi baskani " vaybe sanki ne gorevleri varsa ev odevlerini verip yap bunlarida getir ben kontrol edeyim diyip gonderiyorlar
Gazipaşa Havaalanı'nın Mersin Anamur, Gazipaşa ve Alanya bölgesi için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirten AKPM Başkanı Çavuşoğlu, bölge halkının destek vermesini istedi. 

Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı'nın kapanmasının söz konusu olmadığını, yolcu yetersizliğinden dolayı bir firmanın Ankara-Gazipaşa uçuşlarını iptal ettiğini kaydetti.

Havaalanının kapanmadığını, herhangi bir engelin de söz konusu olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Sadece yolcu olmadığından ticari olarak istediğini bulmadığı için uçuşlarını iptal etti. İstanbul'a devam ediyor." dedi.

Bölge insanını havaalanına sahip çıkmaya çağıran Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Bölge insanı sahip çıkmazsa uçak da buraya uçmaz. Dolayısıyla insanlarımızın sahip çıkması lazım. Bölge insanının duyarlı olması lazım. Ama şimdi aletli uçuşları da inşallah buradan başlatacağız. Teknik çalışmalar devam ediyor. En kısa zamanda sonuçlanacak. O zaman Türk Hava Yolları da uçabilecek. Yurt dışından turist de gelecek. Bizim zaten bu havaalanını açma sebebimiz yurt dışından turist getirmesi içindir. Ama tabi ki buradan özellikle iç turizmi canlandırmak için uçak kalkması lazım. Bu bölgeden İstanbul, Ankara gibi merkezlere uçmasını sağlamaktır. Buradaki vatandaşımız bu havaalanını kullanmazsa başka havaalanını kullanırsa o zaman firmalar da buradan uçmaz. Bu tamamen piyasa ekonomisinin bir gerçeğidir. Buradan bölge halkına bir kez daha rica ediyorum. Anamur halkının gösterdiği hassasiyeti Alanyalılar ve Gazipaşalılar da göstersinler."

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da havaalanının bölgenin olduğunu belirterek, gerekli desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Havaalanının canlı tutulmasının en çok Alanya'ya yarayacağını ifade eden Başkan Sipahioğlu, "Yeşil ve maviyi buluşturan bir bölgedeyiz. Bölgemizde muz başta olmak üzere birçok tarım ürünü yetişmektedir. Denizi ve turistiyle önemli bir yere sahip. Bu nedenle havaalanımıza sahip çıkalım." şeklinde konuştu.

Yapımı yaklaşık 20 yılda tamamlanan Gazipaşa Havaalanı'nda, Bora Jet firması tarafından 12 Temmuz'da ilk uçuş yapılmış, 44 gün sonra yolcu sayısının yetersizliği gerekçe gösterilerek Ankara-Gazipaşa, Gazipaşa-Ankara seferleri iptal edilmişti.

(Haber50)
THY DE GAZİPAŞA'YA UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
asıl konu şu thy politika belirlemeli. borajetin önü açılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AB'ye neden bir türlü giremediyimiz belli oluyor. Millet vekili bilmeden konuşursa cemaat neler yapmazki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
millete ver bir umut sonra "oy" iste...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçuşa teknik birimler karar verir.thy nin yeni uçak alması gerekir. airbus a318 gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hızlı tren işini hallederlerse memlekette Büyük şehirlerden yakın il ve ilçelere insanlar havaalanlarından evlerine 1 saat içinde giderler. Belki o zaman illa uçak gelsin denmez. why not?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu da anlaşılır gibi değil madem yöre halkı sefer istiyor özel havayolu şirketi sefer koyuyor gazipaşa-ankara arası gayet güzel fakat uçak 3-5-7 kişi ile sefer yapıncı bu iş mümkün olmuyor sonra millet başlıyor niye seferler iptal edildi sen kalkıp uçakla seyahat etmez isen böyle olur sonra bu uçak herhangi bir vakfa ait değil ücretsiz uçmuyor yakıtı var pilotları hostesleri yer hizmetleri uçağın kirası neyse.. Gazipaşa çalışmaz bence insanların pek uçağa binme isteği yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gazipaşa anyalya il sınırlarında ama arabayla antalyaya 4 saat mesafede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Antalya'nın ilçesidir.Alanya gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
puhaaaa::::::::::))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mubarek ismi gecen sahis oyle bir yazilmiski neymis " avrupa konseyi parlamenterler meclisi baskani " vaybe sanki ne gorevleri varsa ev odevlerini verip yap bunlarida getir ben kontrol edeyim diyip gonderiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000