15 Ocak 2011, Cumartesi 09:40:24

"THY ÇOK PARA KAZANABİLİR"

Posta gazetesi köşe yazarlarından Hakan Çelik, Türk Hava Yolları'nın PIA ile yaptığı anlaşmayı kaleme aldı. İşte o köşe yazısı...
  • THY'nin kimligini degistirecek bir adim. Ucaklardan devamli pakistanlilar inecek. Cok yazik.
  • moskov lions hep yerinde olmayan Yorumlar yasiyor yolcu yolcudur insan insandir ve ticaret ticarettir hic birinde ayrimcilik olmaz hem gelmis gecmisi okumani tavsiye ederim pakistanlilar bizim cok yakin dostlarimis dir
  • Moscof kardes,cagdas ulke diyorsun arjantin diyorsun,sen bu kadar mi cagdisisin?Cagdasdan kastin Hristiyanlar ise her hristiyan ulke cagdas degildir.Daha dun cagici avrupa ulkesinde bir Turk'u gardiyanlar doverek oldurdu,onlar cagdas ise ben cagdisiligi severek kabul ederim.Devekusu kafanizi birazcik toprakdan kaldirip da gokyuzune baksaniz ne guzel olurdu dimi cagici kardes?
  • PİA çalışanları THY ye köpüreceklerine anlamadan dinlemeden 777LR nin ilk müşterisi olan havayollarına kızsınlar. Amerikalı önce uçağı satar, sonra ambargoyu koyar dünyanın en uzun menzilli uçağıyla iç hat seferi yaparsın... THY açısından bu anlaşma iyi görünebilir ama uçakların çok kısa zamanda kabin yenilemesine ihtiyaç duyacağını ve THY nin uluslararası kimlikten çok arap-müslüman kimliğine bürüneceğini dikkate almaları lazım, pakistanlıların neden körfez havayolları ile işbirliğine gitmediklerini sorgulamakla başlanabilir mesele.
  • Sanırım THY Amerika uçuşları, Amrika'ya varıldığında tüm yolcular çok sıkı incelenecek , bu da varıştan sonra pasaport ve gümrük kontrollerinin çok daha uzaması demektir. Pakistan, Amerika'nın birçok bakımdan şüpheli gördüğü ülkelerden biri.
  • arkadaşlar işin aslını bilmiyoruz. thy bu işten çok para kazanacak.peki paksitanlılar deli mi niye tüm parayı thy'ye bırakıyor? çünkü başka şansları yok. pia'nın ve onunla uçan pakistanlıların neler yaşadığını bilmiyorsunuz. ve yeni bazı düzenlemeler var. pia bu işi thy'den daha fazla istiyor.
  • moscowlu arkadaş vize kaldırmak öyle kafan esince hadi kaldıralım demekle ya da tek taraflı olmuyor. zaten kaldırılsaydı 50-60 sene içinde,AB ye başvurduğumuz ilk günden beri kalkardı. adamlar istemiyor bizi ne yaparsak yapalım.bizde rotayı başka ülkelere çeviriyoruz. bir hat açılacaksa potansiyel varsa açılır. thy de birkaç sene içinde arjantine uçmayı düşünüyor ve arjantine vize yok. Irak'mış Yemen'miş onlar da insan,parayı veren biner istediği uçağa. havayolu da işin ticaretine bakar
  • Pakistanlı dostlarımıza THY'nin sömürgeci mantıkla yaklaşmadığını savunmaya çalışıyordum, ancak böyle yazıları gördükten sonra benim savunmam boşunaymış diye düşündüm. Hakan Çelik, "Türklerin" nasıl düşündüğünü çok güzel özetlemiş. Bir de utanmadan (sömürmeyi) Pakistanlıları "ürkütmeden" yapabilirsek demiş. Uluslalararası Pakistan Havayolu çalışanları kazan kaldırmış durumda zaten. Kendinizi Pakistanlıların yerine koyun, siz ne düşünürdünüz?
  • Moskow kedisi arkadasa, paranin dini imani milliyeti olmaz, bunlara kafani yorma. THY ticari bir sirkettir, yolcu yolcudur, kar kardir. Hem Pakistan`li olsan ne olucak, Arap olsan ne olacak, Amerikali ya da Rus olsan ne olacak?Stop racism! Illa bir sey olmak istiyorsan adam olmak en onemlisidir!
  • dakika 1 gol bir! Pakistan'ın nüfusu 130 milyonmuş! Yahu insan bir wikipediaya bakmaz mı? Baksa 170 milyon olduğunu görecek. Yoksa ilkokulda okurken kullandığı kitaba mı baktı, nedir bu saçmalığın sebebi?
Pakistan yaklaşık 130 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında. Amerika ve İngiltere’de yaşayan Pakistanlıların sayısı da az değil.

Türk Hava Yolları (THY) kısa süre önce Pakistan pazarına yönelik çok akıllıca bir hamle yaptı. Pakistan Havayolları PIA ile THY arasında imzalanan anlaşmaya göre bundan böyle Amerika Birleşik Devletleri’ne uçacak olan Pakistanlı yolcular, İstanbul’da aktarma yaparak THY uçaklarıyla Amerika’ya gidecek.

Örneğin Karaçi’de yaşayan bir Pakistanlı, New York’a seyahat edecekse THY’nin önce Karaçi- İstanbul seferiyle Atatürk Havalimanı’na gelecek, sonra da İstanbul’dan Airbus A330, A340 ya da Boeing 777’lerle New York’a uçacak. Pakistan’ın büyük şehirlerinde yaşayan ya da iş için orada bulunan yabancılar da THY’nin Star Alliance bağlantılarıyla yine İstanbul’u kullanarak Avrupa ya da Amerika’daki herhangi bir yere uçabilecekler. Zira THY çok zengin bir bağlantı şebekesine sahip. Bu anlaşmaya karşı çıkan ve Pakistan’ın milli havayolunun zaman içinde tamamen THY’nin eline geçeceğini söyleyenler var.

Bu işbirliği Pakistanlıları ürkütmeyecek bir uygulamayla yönetilirse THY orta vadede bu hatlardan çok büyük para kazanabilir.
"THY ÇOK PARA KAZANABİLİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY'nin kimligini degistirecek bir adim. Ucaklardan devamli pakistanlilar inecek. Cok yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
moskov lions hep yerinde olmayan Yorumlar yasiyor yolcu yolcudur insan insandir ve ticaret ticarettir hic birinde ayrimcilik olmaz hem gelmis gecmisi okumani tavsiye ederim pakistanlilar bizim cok yakin dostlarimis dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moscof kardes,cagdas ulke diyorsun arjantin diyorsun,sen bu kadar mi cagdisisin?Cagdasdan kastin Hristiyanlar ise her hristiyan ulke cagdas degildir.Daha dun cagici avrupa ulkesinde bir Turk'u gardiyanlar doverek oldurdu,onlar cagdas ise ben cagdisiligi severek kabul ederim.Devekusu kafanizi birazcik toprakdan kaldirip da gokyuzune baksaniz ne guzel olurdu dimi cagici kardes?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PİA çalışanları THY ye köpüreceklerine anlamadan dinlemeden 777LR nin ilk müşterisi olan havayollarına kızsınlar. Amerikalı önce uçağı satar, sonra ambargoyu koyar dünyanın en uzun menzilli uçağıyla iç hat seferi yaparsın... THY açısından bu anlaşma iyi görünebilir ama uçakların çok kısa zamanda kabin yenilemesine ihtiyaç duyacağını ve THY nin uluslararası kimlikten çok arap-müslüman kimliğine bürüneceğini dikkate almaları lazım, pakistanlıların neden körfez havayolları ile işbirliğine gitmediklerini sorgulamakla başlanabilir mesele.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanırım THY Amerika uçuşları, Amrika'ya varıldığında tüm yolcular çok sıkı incelenecek , bu da varıştan sonra pasaport ve gümrük kontrollerinin çok daha uzaması demektir. Pakistan, Amerika'nın birçok bakımdan şüpheli gördüğü ülkelerden biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar işin aslını bilmiyoruz. thy bu işten çok para kazanacak.peki paksitanlılar deli mi niye tüm parayı thy'ye bırakıyor? çünkü başka şansları yok. pia'nın ve onunla uçan pakistanlıların neler yaşadığını bilmiyorsunuz. ve yeni bazı düzenlemeler var. pia bu işi thy'den daha fazla istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
moscowlu arkadaş vize kaldırmak öyle kafan esince hadi kaldıralım demekle ya da tek taraflı olmuyor. zaten kaldırılsaydı 50-60 sene içinde,AB ye başvurduğumuz ilk günden beri kalkardı. adamlar istemiyor bizi ne yaparsak yapalım.bizde rotayı başka ülkelere çeviriyoruz. bir hat açılacaksa potansiyel varsa açılır. thy de birkaç sene içinde arjantine uçmayı düşünüyor ve arjantine vize yok. Irak'mış Yemen'miş onlar da insan,parayı veren biner istediği uçağa. havayolu da işin ticaretine bakar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pakistanlı dostlarımıza THY'nin sömürgeci mantıkla yaklaşmadığını savunmaya çalışıyordum, ancak böyle yazıları gördükten sonra benim savunmam boşunaymış diye düşündüm. Hakan Çelik, "Türklerin" nasıl düşündüğünü çok güzel özetlemiş. Bir de utanmadan (sömürmeyi) Pakistanlıları "ürkütmeden" yapabilirsek demiş. Uluslalararası Pakistan Havayolu çalışanları kazan kaldırmış durumda zaten. Kendinizi Pakistanlıların yerine koyun, siz ne düşünürdünüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moskow kedisi arkadasa, paranin dini imani milliyeti olmaz, bunlara kafani yorma. THY ticari bir sirkettir, yolcu yolcudur, kar kardir. Hem Pakistan`li olsan ne olucak, Arap olsan ne olacak, Amerikali ya da Rus olsan ne olacak?Stop racism! Illa bir sey olmak istiyorsan adam olmak en onemlisidir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dakika 1 gol bir! Pakistan'ın nüfusu 130 milyonmuş! Yahu insan bir wikipediaya bakmaz mı? Baksa 170 milyon olduğunu görecek. Yoksa ilkokulda okurken kullandığı kitaba mı baktı, nedir bu saçmalığın sebebi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000