03 Temmuz 2009, Cuma 10:22:19

THY, Çin malı uçak alacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY’nin Çin yapımı 60-70 kişilik jet uçaklardan alabileceğini söyledi.
  • Thy En büyük Dünya Havayolları ile yarış halinde.Ne zaman onlar Çin Yapımı uçak almaya başlarlar. O zaman Thy na ve o kıymetli birimlerine bu konuda düşünme yolu açılır.Değil mi? Sen düşünme ben düşünmeyim.Düşünecek adam yoksa kim düşünecek.O koskoca havayollarının eline bakmadığı beğenmediğiniz yolcu var ya THY na F-28 Leri sattırdı. Dash-7 ve ATR operasyonlarını durdurdu.
  • Buraya mesaj yazanların Çin üretimi uçakların ömrü hayatlarında resmini bile bilmediği halde neden böyle yazdığını anlamıyorum. Eğer istemezseniz binmezsiniz sanki koca hava yolu sizin elinize bakıyordu. Ayrıca bu hesapları yapan hangi uçak alınsın diye düşünen hesaplayan birimler vardır havayollarında eğer siz de çok biliyorsanız buyrun biraz da siz çalışın bu bölümlerde.
  • Çin Uçağı Alma Cesaretini gösteremezler.Bunu dile getirmek bile THY için Ayıp ve Komik Sn. Karlıtekine Yakışacak bir davranış değil.
  • thy uçak alacagına thy cargo bölümünde hizmet veren css hizmet adındaki firmanın ihalesi fes oldu ama tazminatlar hala verilmedi nedn tazminatları vermiyorlarda uçak almaya kalkıyorlar allahtan korkmazmı bu insanlar
  • Cin den ucak alalim,alalim ama sadece cocuklar icin üretilen oyuncak ucaklari alalim.Cin den aldigimiz ucaklarla CIN SEDDINI bile asamayiz valla
  • Ben THY'nin artik siyasi baskilardan nispeten uzak kararlar aldigini düsünüyorum. O 70'li 80'li yillarin kâbusu bitti. çin 80'li yillarin basinda Mc Donnel Douglas'tan DC-9 'un üretim haklarini satin aldi. O proje yillarca rafta kaldiktan sonra , simdi ARJ-21 adi verilen kisaltilmis DC-9'lar seklinde bölgesel uçak projesi olarak ortaya çikti. Bu uçaklar, Embraer, A-318, CRJ Bombardier, yeni çikacak Mitsubishi Regional Jet vs gibi uçaklardan teknoloji açisindan 20 yil geride. Star Alliance üyesi THY'nin böyle bir delilik yapacagini sanmiyorum. Bölgesel uçaklarda en ferah kabin (genislik açisindan) Embraer serisinde. Denenmis ve çok güzel bir uçak. THY'ye bölgesel uçuslar ve küçük meydanlar için Embraer yakisir.
  • iyice saçmalamaya başladılar.
  • THY Başnakana son model jet alsın, vatandaşa çin malı uçurtma...
  • ...yada bu Is Cine daha cok yaklasmanin Yoludur,kim bilir. Devletimiz Isini daha iyi bilir herhalde. Bir Tarafta Avrupaya sirt döncez ama diger Tarafta Uygur Türklerini katleden bir Ülkeye,neymis efendim Okyanusmus gibi bir Egilimle,yem mi olcaz?! Cin Ucagi Türk Hava Yollarina hic ve hic yakismaz! Hürküs devam etsin,30 Sene Airbus ve Boeinglen idare edip ileride kendi Ucagimizi üretmemiz lazim!
  • Chin isi Japon isi bunu yapan iki kishi.... Biri THY digeride chinli..... haydi hayirlisi mandarince ogrenmeye baslayin cunku butun talimatlar mandarince yazilmis olacak ve ingilizce tercumelerinden kimse bir mok anlayamayacaktir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çin ziyareti sırasında bu ülkede temaslarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, Çin Devlet Televizyonuna iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendiren bir söyleşi verdi. Karlıtekin, ziyaret sırasında Çin’de iş adamlarıyla bir dizi görüşmeler yaptıklarını ve Çinli uçak yapım şirketlerinden üst düzey yöneticilerle tanıştırıldıklarını belirterek “Çin’in yaptığı yeni uçaklarla ilgili görüşmelerde bulunduk. Bize önerilen uçaklar 60, 70 koltuklu jet uçaklar. Bu konuda yapılan önerileri hem THY’nin iş modeline hem de Türkiye pazarına uygunluğu yönünden değerlendireceğiz. Ziyaretler sırasında en somut bağlantımız bu konu oldu” dedi.

PİYASA GÜÇLERİ İLE DEVLETİN UYUMLU BİR KARMASI VAR

CCTV adlı kanaldaki söyleşisinde sunucunun Türk heyetinin ziyaretiyle ilgili sorularını yanıtlayan Karlıtekin, “Cumhurbaşkanımızın 2007’den sonraki bu ilk ziyareti küresel anlamda ekonominin zor zamanlar içinde bulunduğu bir dönemde gerçekleşiyor. Zor dönemlerde devletin iş toplumuna desteğini göstermesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Kapitalizmin doğasına biraz ters olabilir ama, böyle dönemlerde ekonomik hayatın yeniden güçlendirilmesi için devlet müdahalesi gerekli olabilir. Hem Türkiye hem de Çin,’in piyasa güçleri ile devletin ekonomik hayattaki varlığı yönünden iyi bir karma yapı oluşturduğunu düşünüyorum” dedi.

BİRBİRİMİZİ KEŞFETMEYE BAŞLADIK, ÇİN BÜYÜK BİR OKYANUS GİBİ

Her iki ülke arasında hali hazırda kurulmuş bir dizi bağlantı olmasına karşın, bunu yeterli görmediklerini ifade eden Karlıtekin “ Her iki ülke de, iş adamları da yatırımcılar da artık birbirini keşfetmeye başladı. Ancak bu keşfin henüz yeteri kadar olmadığını da vurgulamayım” diye konuştu.

Türkiye’de yabancı sermayeyi daha fazla çekmeye yönelik olarak bir dizi yeni teşvik uygulamaları başlatıldığına dikkat çeken Karlıtekin “ Doğrudan yatırımlar açısından dünyanın bir çok ülkesi için Türkiye cazip bir ülke durumunda. Maalesef henüz Çinli yatırımcıların dikkatini pek fazla çekemedik. Ticarette, turizmde ve yatırımlarda her iki ülkenin de karşılıklı değerlendirilebileceği büyük potansiyeli var” dedi.

Çin pazarı hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna Karlıtekin “Bana göre Çin pazarı uçsuz bucaksız bir okyanus gibi. Eğer bu okyanusta nasıl yüzeceğini biliyorsanız, ve de bu okyanusu kirletmeden, zarar vermeden bunu yapabiliyorsanız, bu okyanus size sonsuz fırsatlar sunabilir. THY olarak da Türk ulusu olarak da bu büyük okyanusta nasıl yüzeceğimize dair tarihsel değerlerimiz de know-how’ımız da var“ karşılığını verdi.

THY, Çin malı uçak alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 15 yıl önce
Thy En büyük Dünya Havayolları ile yarış halinde.Ne zaman onlar Çin Yapımı uçak almaya başlarlar. O zaman Thy na ve o kıymetli birimlerine bu konuda düşünme yolu açılır.Değil mi? Sen düşünme ben düşünmeyim.Düşünecek adam yoksa kim düşünecek.O koskoca havayollarının eline bakmadığı beğenmediğiniz yolcu var ya THY na F-28 Leri sattırdı. Dash-7 ve ATR operasyonlarını durdurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Buraya mesaj yazanların Çin üretimi uçakların ömrü hayatlarında resmini bile bilmediği halde neden böyle yazdığını anlamıyorum. Eğer istemezseniz binmezsiniz sanki koca hava yolu sizin elinize bakıyordu. Ayrıca bu hesapları yapan hangi uçak alınsın diye düşünen hesaplayan birimler vardır havayollarında eğer siz de çok biliyorsanız buyrun biraz da siz çalışın bu bölümlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çin Uçağı Alma Cesaretini gösteremezler.Bunu dile getirmek bile THY için Ayıp ve Komik Sn. Karlıtekine Yakışacak bir davranış değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy uçak alacagına thy cargo bölümünde hizmet veren css hizmet adındaki firmanın ihalesi fes oldu ama tazminatlar hala verilmedi nedn tazminatları vermiyorlarda uçak almaya kalkıyorlar allahtan korkmazmı bu insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cin den ucak alalim,alalim ama sadece cocuklar icin üretilen oyuncak ucaklari alalim.Cin den aldigimiz ucaklarla CIN SEDDINI bile asamayiz valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben THY'nin artik siyasi baskilardan nispeten uzak kararlar aldigini düsünüyorum. O 70'li 80'li yillarin kâbusu bitti. çin 80'li yillarin basinda Mc Donnel Douglas'tan DC-9 'un üretim haklarini satin aldi. O proje yillarca rafta kaldiktan sonra , simdi ARJ-21 adi verilen kisaltilmis DC-9'lar seklinde bölgesel uçak projesi olarak ortaya çikti. Bu uçaklar, Embraer, A-318, CRJ Bombardier, yeni çikacak Mitsubishi Regional Jet vs gibi uçaklardan teknoloji açisindan 20 yil geride. Star Alliance üyesi THY'nin böyle bir delilik yapacagini sanmiyorum. Bölgesel uçaklarda en ferah kabin (genislik açisindan) Embraer serisinde. Denenmis ve çok güzel bir uçak. THY'ye bölgesel uçuslar ve küçük meydanlar için Embraer yakisir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iyice saçmalamaya başladılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY Başnakana son model jet alsın, vatandaşa çin malı uçurtma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
...yada bu Is Cine daha cok yaklasmanin Yoludur,kim bilir. Devletimiz Isini daha iyi bilir herhalde. Bir Tarafta Avrupaya sirt döncez ama diger Tarafta Uygur Türklerini katleden bir Ülkeye,neymis efendim Okyanusmus gibi bir Egilimle,yem mi olcaz?! Cin Ucagi Türk Hava Yollarina hic ve hic yakismaz! Hürküs devam etsin,30 Sene Airbus ve Boeinglen idare edip ileride kendi Ucagimizi üretmemiz lazim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Chin isi Japon isi bunu yapan iki kishi.... Biri THY digeride chinli..... haydi hayirlisi mandarince ogrenmeye baslayin cunku butun talimatlar mandarince yazilmis olacak ve ingilizce tercumelerinden kimse bir mok anlayamayacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000