08 Kasım 2022, Salı 12:58:38

THY çalışanlarında gözler banka promosyonuna çevrildi

Türk Hava Yolları'nın kendi çalışanlarının yanı sıra iştirak şirketlere de dağıttığı prim ödemelerinden sonra gözler banka promosyonuna çevrildi.
  • Bu doco niye vermiyor promosyon ayıp ya koskoca şirket üç beş kuruşa tenezzül ediyo maaşları zaten erittiler vergi kesintisi altında .
  • Ah bu tepeden bakmalar arkadaşlar anlamadığınız husus hepimiz aynı gemideyiz.Hepimiz zincirin bir halkasıyız nasıl bir devlet hastanedesinde taşeron hasta kabul iş bıraksa işleyiş aksarsa bizim işte böyle uçak altında bagaj atan kardeşim bagaj atmayı bıraksa .kaptanlarımız uçağı uçurmasa kabin işini yapmasa teknik uçakların bakımını yapmasa sistem sekteye uğrar. Birbirinize karşı daha saygılı olun lütfen.Allah herkesin gönlüne göre versin
  • promosyonları hayatta vermezler
  • Bizde istiyoruz hakkımızı banka promosyonları nerde yıllardır hakkımızı istiyoruz hakkımızı sendika dediğin çalışanların haklarına sahip çıkar çalışanın hakkını korur kollar umarım bu sözlerimi dikkate alırsın çalışanların haklarını savunursun banka promosyonlarını istiyoruz hakkımız olanı.
  • cvp la seni ne kıskancaklar sen taşeronsun sen 1 kere biz her ay alıyoz kamil,sıkıntı yok bidahaki ay biz yine 40 sen yine 10 :)))
  • Saf şirketi de işbankasına geçti, TGS ve Opet promosyon alırken bize yatan birşey yok verilen her paranın üstüne yatma derdindeler ayıptır ya.
  • Bunu bulamayan da var.
  • yasal olarak işverenin işçilere promosyon ödeme yükümlülüğü yoktur. Yani iş mevzuatında banka promosyonu ile ilgili herhangi bir hüküm yer almaz. Kısacası banka promosyonlarının özel sektörde çalışan işçilere ödenme zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • tgsli olucak
  • İnsan olarak yaşamak istiyorum

Türk Hava Yolları'nın kendi çalışanlarının yanı sıra iştirak şirketlere de dağıttığı prim ödemelerinden sonra gözler banka promosyonuna çevrildi.

Uzun bir süredir gündeme gelen banka promosyonu konusu çalışanlar arasında bir kez daha tepki konusu oldu. Edinilen bilgiye göre: Çalışanlar arasında banka promosyonunu THY'nin dağıtmamaması nedeniyle iştirak şirketlerle olan prim ödemelerinde ciddi bir adaletsizlik vurgusu yapılıyor. Bu duruma tepki gösteren THY çalışanları banka promosyonlarının da şirket tarafından kendilerine dağıltılması isteniyor.

PRİM ÖDEMELERİ YAPILDI AMA...

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yılın ilk aylarında yaptığı açıklamada; Hedeflenen kârlılığın tutturulması halinde bu kârın yüzde 10'unun iştirakler dahil tüm çalışanlara dağıtılacağını ifade etmişti. Söz konusu hedef tutturulunca iştiraklerle başlayarak çalışanlara prim ödemeleri yapılmaya başlanmıştı. Bu ödemelerin sonuncusu bugün itibarıyla THY çalışanlarına da dağıtıldı.

Ancak prim miktarını gören THY çalışanları büyük bir şok yaşarken, banka promosyonlarının da bir an önce ödenmesini bekliyor.

Yatan prim miktarını iştirak şirketlerle karşılaştıran THY çalışanları, söz konusu ödemelerin bazı şirketlerin gerisinde kaldığını gördü. Diğer şirketlerin personele banka promosyonunun yanı sıra prim de vermesi THY'de görev yapan başta kabin memurları olmak üzere birçok personelin aldığı rakamları geride bıraktı.

Bu duruma isyan eden çalışanlar 'adaletsizlik' vurgusu yaptı.

İsyanlarını hem kendi gruplarında hem de sosyal medyada paylaşan çalışanlar, THY yönetiminden banka promosyonlarının da ödenmesi çağrısı yapıyor.

MECLİS GÜNDEMİNE DE TAŞINMIŞTI

THY'nin banka promosyonlarını çalışanlarına dağılmaması geçtiğimiz aylarda TBMM'ye de taşınmıştı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Feridun Bahşi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi vermiş ve bu konunun yanıtlanmasını istemişti.

Verilen soru önergesinde şu sorulara yanıt istenmişti:

1) THY personelin maaşları üzerinden elde edilen promosyon gelirini personele aktarmayıp, şirkete gelir olarak kaydetmenin gerekçesi nedir?

2) THY'nin, el koyduğu toplam promosyon gelirinin 101 milyon dolara (2022 kuru ile yaklaşık 1,8 milyar TL) ulaştığı ortadayken personelin promosyon gelirini gasp etmek ve bu geliri şirkete gelir olarak kaydetmek ne ile açıklanabilir?

3) Hak kaybına sebep olmadan tüm personeli promosyon gelirinden yararlandırmaya, geriye dönük hak edişler de dahil olmak üzere bundan böyle promosyon ödemelerinin düzenli hale getirilmesi için bir adım atmayı düşünüyor musunuz?

©AirportHaber

THY çalışanlarında gözler banka promosyonuna çevrildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (376)

Ahmet bolat ~ 1 yıl önce
Bu doco niye vermiyor promosyon ayıp ya koskoca şirket üç beş kuruşa tenezzül ediyo maaşları zaten erittiler vergi kesintisi altında .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 1 yıl önce
Ah bu tepeden bakmalar arkadaşlar anlamadığınız husus hepimiz aynı gemideyiz.Hepimiz zincirin bir halkasıyız nasıl bir devlet hastanedesinde taşeron hasta kabul iş bıraksa işleyiş aksarsa bizim işte böyle uçak altında bagaj atan kardeşim bagaj atmayı bıraksa .kaptanlarımız uçağı uçurmasa kabin işini yapmasa teknik uçakların bakımını yapmasa sistem sekteye uğrar. Birbirinize karşı daha saygılı olun lütfen.Allah herkesin gönlüne göre versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
powell ~ 1 yıl önce
promosyonları hayatta vermezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Do&Co sendikası ~ 1 yıl önce
Bizde istiyoruz hakkımızı banka promosyonları nerde yıllardır hakkımızı istiyoruz hakkımızı sendika dediğin çalışanların haklarına sahip çıkar çalışanın hakkını korur kollar umarım bu sözlerimi dikkate alırsın çalışanların haklarını savunursun banka promosyonlarını istiyoruz hakkımız olanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeronpriminide ~ 1 yıl önce
cvp la seni ne kıskancaklar sen taşeronsun sen 1 kere biz her ay alıyoz kamil,sıkıntı yok bidahaki ay biz yine 40 sen yine 10 :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSRAFİL ~ 1 yıl önce
Allah senin zihniyetinde insanları def etsin
SSF ~ 1 yıl önce
Saf şirketi de işbankasına geçti, TGS ve Opet promosyon alırken bize yatan birşey yok verilen her paranın üstüne yatma derdindeler ayıptır ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakir Şüküredengiller ~ 1 yıl önce
Bunu bulamayan da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öncelikle ~ 1 yıl önce
yasal olarak işverenin işçilere promosyon ödeme yükümlülüğü yoktur. Yani iş mevzuatında banka promosyonu ile ilgili herhangi bir hüküm yer almaz. Kısacası banka promosyonlarının özel sektörde çalışan işçilere ödenme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 1 yıl önce
Olur mu? Millet hak hukuk haram heal bakmıyor ki. İster de ister.. verilince de bana za ona fazla, o niye fazla diye kavga eder.. Şükür..?? O da ne ki?
birgün herkes ~ 1 yıl önce
tgsli olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsci ~ 1 yıl önce
İnsan olarak yaşamak istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000