27 Ekim 2021, Çarşamba 14:42:04

THY çalışanlarına ücret iadesi resmen duyuruldu

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Türk Hava Yolları çalışanlarına uygulanacak ücret iadesini resmen duyurdu.
  • Aşağıdaki seviyesiz yorumları gördükçe insan 23 yıllık deneyemi yaşadığı havacılık adına çok üzülüyor. Birisi demiş ki şirketi Kokpit kabin ve teknik taşıyor diğeri sokaktan toplanır. Çok üzüldüm bu düşünceye. Bir dahaki operasyonu sadece bu şekilde yürütün bakalım nasıl oluyor. Dispatch olmasın, SOCC olmasın, HUB olmasın, Kargocusu olmasın, harekatçısı olmasın, Yolcu Hizmetleri olmasın. Bu ne kadar çirkin bir düşünce yapısıdır. Sizinle aynı şirkette çalıştığıma içten üzülüyorum. Bu şirketin Kaptanı da değerlidir, İstasyoncusu da comailcisi de. Bırakın bu kalkık burunlu halleri. Yazık size
  • Siz hakikaten bir sendika olduğuna inanıyor musunuz? Burası Türkiye. Ne sendikası! En büyük sendika kaliteli pilotların, özellikle iyi yetişmiş genç pilotların ayrılmasıdır. Onlar geçen defaki gibi zokayı yutmayacaklar, uyandılar.
  • Taşeron olarak çalışan teknik elemanları da birileri görsün artık
  • Hep alınan eğitim aynı mı yok kabin 2 ayda yetişir gazelleri 1 yılda pilot oluyor ömrünün sonuna kadar rahat ediyor Bir kabin memuru 2 ay eğitim alıyor ama sonrası çok zor bir işi yıllarca yapıyor ömrünün sonuna kadar sağlığını 2 aya veriyor Boş dttn zrt sesi gelir ancak
  • Buradaki herkes önlerine gelene forma imza attı ve Ocak2022'ye kadar maaşlarından feragat etti. Ocak'ta tekrar kesintiye imza atarız veya normale döner maaşlar. Yaptığımız anlaşmanın süresi dolmadan ara ara atılan bu adımlar bir nebze olsun bizi rahatlatacak adımlardır. Havaiş'ten çok memnun olmayabiliriz ama şuan için sendikamız bu ve bir şeyler için uğraşan insanlar var orda da. Memnun olmadığımız durumlar varsa yine hep birlikte uğraşarak düzeltebiliriz. Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yok ki anlık düzelmeler yaşansın. Sürekli memnuniyetsiz olarak bir yere varılmaz. Gelin gidelim Sendikaya konuşalım desen adam üşengeçliğinden gelmez ama burada her gün zam ister. Herkesin elini taşın altına koyup mücadele etmesi lazım.
  • Fo maaşları 2999 lira olmalı yemekleri 1 öğün verilmeli uçuşlarda...
  • Bir tane kokpit üyesi bu saatten sonra havaiş te kalmamalı. Tamamen haklarımız gasp edildi.
  • Arkadaslar QR da fo lar tk kaptaninin iki kati maas aliyor, bilginize :))
  • Şu rumuzla yazanlar sendikanın paralı uşakları ,kokpit ve kabin kader birliği yapmış teknik ile birlikte bu şirketi taşıyan sac ayaklarıdır. Gerisi sokaktan toplanır
  • İlk okuduğumda geriye dönük farkları vereceklerini düşünerek bir an mutlu olmuştum. Offff offfffff:((()

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Türk Hava Yolları çalışanlarına uygulanacak ücret iadesini resmen duyurdu.

THY çalışanlarının yetkili sendikası Hava İş'in Türk Hava Yolları ile yapılan görüşmelerinden ücret iadesi kararı çıktı. Sendika Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, pandemi sürecinde feragat edilen maaşlara iade sağlandığını Twitter'dan duyurdu.

Tatlıbal tarafından yapılan açıklamada; Ekim ayında geçerli olmak üzere kabin ve yer personeline yüzde 20, kokpit personeline ise yüzde 25 iade yapıldığı bildirildi.

İşte o açıklama:

 

THY çalışanlarına ücret iadesi resmen duyuruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (329)

GINA GELDI ~ 2 yıl önce
Aşağıdaki seviyesiz yorumları gördükçe insan 23 yıllık deneyemi yaşadığı havacılık adına çok üzülüyor. Birisi demiş ki şirketi Kokpit kabin ve teknik taşıyor diğeri sokaktan toplanır. Çok üzüldüm bu düşünceye. Bir dahaki operasyonu sadece bu şekilde yürütün bakalım nasıl oluyor. Dispatch olmasın, SOCC olmasın, HUB olmasın, Kargocusu olmasın, harekatçısı olmasın, Yolcu Hizmetleri olmasın. Bu ne kadar çirkin bir düşünce yapısıdır. Sizinle aynı şirkette çalıştığıma içten üzülüyorum. Bu şirketin Kaptanı da değerlidir, İstasyoncusu da comailcisi de. Bırakın bu kalkık burunlu halleri. Yazık size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam mı, Havaİş mi? Güldürmeyin ~ 2 yıl önce
Siz hakikaten bir sendika olduğuna inanıyor musunuz? Burası Türkiye. Ne sendikası! En büyük sendika kaliteli pilotların, özellikle iyi yetişmiş genç pilotların ayrılmasıdır. Onlar geçen defaki gibi zokayı yutmayacaklar, uyandılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik taşeron ~ 2 yıl önce
Taşeron olarak çalışan teknik elemanları da birileri görsün artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 2 yıl önce
Hep alınan eğitim aynı mı yok kabin 2 ayda yetişir gazelleri 1 yılda pilot oluyor ömrünün sonuna kadar rahat ediyor Bir kabin memuru 2 ay eğitim alıyor ama sonrası çok zor bir işi yıllarca yapıyor ömrünün sonuna kadar sağlığını 2 aya veriyor Boş dttn zrt sesi gelir ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer Çalışanı ~ 2 yıl önce
Buradaki herkes önlerine gelene forma imza attı ve Ocak2022'ye kadar maaşlarından feragat etti. Ocak'ta tekrar kesintiye imza atarız veya normale döner maaşlar. Yaptığımız anlaşmanın süresi dolmadan ara ara atılan bu adımlar bir nebze olsun bizi rahatlatacak adımlardır. Havaiş'ten çok memnun olmayabiliriz ama şuan için sendikamız bu ve bir şeyler için uğraşan insanlar var orda da. Memnun olmadığımız durumlar varsa yine hep birlikte uğraşarak düzeltebiliriz. Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yok ki anlık düzelmeler yaşansın. Sürekli memnuniyetsiz olarak bir yere varılmaz. Gelin gidelim Sendikaya konuşalım desen adam üşengeçliğinden gelmez ama burada her gün zam ister. Herkesin elini taşın altına koyup mücadele etmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Form ~ 2 yıl önce
Önüne gelen form yasal mıydı? Bunun bir cevabını alalım en baştan tekrar başlayalım. Sendika ne yapıyordu şirket personele özel mail atarken? Sendika niye var? Şirket benim maaşım üzerinde tek taraflı tasarruf yetkisini kullanamasın diye sendikalı çalışanız! Dava edilebilir bir istek şirketin yaptığı yasal değil zaten, güzel anlatıyordun ama bu anlattıkların bu ülkede masal belki Mürkiye diye bir ülke varsa orda olabilirliği vardır. Üşengeçlikten değil, haklı inançsızlıklarından insanlar hareket etmiyor, etse damgalanacak zaten birde.
Km6 ~ 2 yıl önce
Fo maaşları 2999 lira olmalı yemekleri 1 öğün verilmeli uçuşlarda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320fo ~ 2 yıl önce
Çayım sade olsun canım sen bu işlere kafanı yorma
Bull ~ 2 yıl önce
Bir tane kokpit üyesi bu saatten sonra havaiş te kalmamalı. Tamamen haklarımız gasp edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Audi a8 ~ 2 yıl önce
Baskanim bu arada sizin audi a8 in de modeli eski kaldi. Yenisini mi alsaniz acaba? Bizi daha iyi temsil edin istiyorum!!!
QR dan sevgilerle ~ 2 yıl önce
Arkadaslar QR da fo lar tk kaptaninin iki kati maas aliyor, bilginize :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamil ~ 2 yıl önce
QR Kod mu
Kokpit / kabinci ~ 2 yıl önce
Şu rumuzla yazanlar sendikanın paralı uşakları ,kokpit ve kabin kader birliği yapmış teknik ile birlikte bu şirketi taşıyan sac ayaklarıdır. Gerisi sokaktan toplanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALLAMA ~ 2 yıl önce
6 senedir buradayım boş yapma trol görmemişsin sen
Polyanna:) ~ 2 yıl önce
İlk okuduğumda geriye dönük farkları vereceklerini düşünerek bir an mutlu olmuştum. Offff offfffff:((()

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000