18 Mart 2013, Pazartesi 16:03:59

THY ÇALIŞANLARI SOKAKTA TACİZ EDİLİYOR

Hava-İş Sendika yaptığı duyuruyla Türk Hava Yolları Yönetimi'ni uyardı. Sendika, "THY A.O Yönetimini Uyarıyoruz, İnsanın Biyolojik Saatini Zorlayan, İş Kazalarına Davetiye Çıkaran, Düzensiz Vardiya Sistemlerinden Vazgeçin!" dedi. İşte ayrıntılar...
  • ya şu artık sözde sabah,gece vardiyasını kaldırın ya Allah aşkına dayanamıyorum birde nöbet oluyor haftada 6 gün gece 4'te kalk işe git işe gitmek sorun değil akıl beyin sağlığımı kaybedicem ondan korkuyorum çöktüm yeminediyorum yani bu vardiya sistemini düzenleyen varlık Kullar'dan hiçmi Korkmadı bizi bırak Allah'dandamı korkmadı bea bilader işi bırakıcam ben kaybetmem siz kaybedersiniz..
  • tgs ve thy yönetimi böyle ugraşmasın hava limanına askeriye usulu bir koguş sistemi kurun peersonel orda yatıp kalksın haftada bir gün carşı izni verin olsun bitsin hem servis parasındanda kurtulursunuz cuma günleride hamdin önünden geçit töreni yapalım on numara olur dimi yönetim mını ha yönetimi
  • Bayan olmak zor heryerde cakal var taciz edenlerin elleri kopsun serfsizler
  • modern köleliği getirdiler ülkeye tepeden inme yöneticilerin umrundamı onlar yukarlara şirin başarılı gözükmek derdinde çalışanlar umurlarında değil hakkımızı helel etmiyoruz...
  • EN BASİT İŞLEM SEÇİM ZAMANI GELDİĞİNDE OYUNUZU VERECEĞİNİZ ZAMAN TEKRAR DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.THY DEKİ BU GELİŞMELERDEN HİÇMİ BİRİLERİNİN (BAKANLIĞIN) HABERİ YOK?ELBETTE VAR.
  • Kraldan çok kralcılar oldukça, Birbirini sevmeyen saygı duymayan çalışanlar oldukça, Sendikayı haklarını koruyan bir kurum olarak göremeyenler oldukça, Şimdiki güçlünün yanında olmanın kendilerini nasıl güçsüzleştirdiğini anlamayan yalakalar oldukça.......THY personeli yapılan tüm haksız uygulamalara, yer_ uçuş ayrımı yapmadan tek yumruk olarak karşı koymadıkça....Daha çokkkk 305'ler olur..Saçma sapan mesai saatlerinde çalışılır.. VE SİZLER BU SAYFALARDA BİRBİRİNİZİ LAF ÇAKTIKÇA masa başındakiler ellerini ovuşturup kıs kıs gülerek daha nice haksız kararlara imza atarlar....
  • Ya asil sen bu yazdiklarina ancak kendin inan verdigi para deniz otobusune yetmiyomus komik olma km basi para aliyosunuz gerci ne verse doymazsiniz o ayri ayrica servis bi kac saat once gelsin ne olcak bin gel otur hostes odasinda biz b kapisinda saatlerce servis kalkcak diye nasil bekliyosak sende alanda bekle
  • Sabah 2 de 3 de, 4 de kalkip yollara düsen kabin memurlari bu konuda hiç sikayet ettigi duydulmusmudur??? Yer personeli 1 saat erken kalkacak diye yer yerinde oynuyor:)) Sabahin erken saatlerinde sokak köpekleri, hirsizlar,sarhos ve serseriler ile nasil basa çikacaginizi onlara sorun isterseniz...belki birseyler ögrenirsiniz....Hanimlar beyler, teknisyenler, Hayirli isler:))
  • Sendika da biraksin bu isleri tacizci kovalayacagina 305 kisinin hakkini kovalasin bisey olmaz iki tacizle laf atilmayla bu insanlar is disinda da o saatte cikiyorlardir zaten o zamanki tacizleri kime sikayet ediyorlar 305 kisinin ugrasigi taciz nolcak birakin bu islerii
  • Iyide ne yazmis ki yok olunun arkasindan konusmus yok bilmem ne konusan sizsiniz fakinda misiniz herkes isini yapsin istirahatini tam yapsin demis siz neler cikarmissiniz yuh size kalbiniz fesat aizin kalbiniz kotulukle dolu calistiginiz yeri begenmeyip kotulemek niye ayrica begenmeyen gitsin kardesim zorla tutan mi var yok hamdimis yok temelmis onlar olmasa baskasi olacak siz onada laf atacaksiniz uyuyun burada vakit kaybetmeyin

"THY A.O’da 1 Mart 2013 tarihi itibarı ile uygulamaya konulan vardiya başlangıç saatlerinin 1 saat geri alınması çalışması öncesi sendikamız, aldığı duyum sonucu işverene uyarı niteliğinde bir yazı yazmış, bu sistemin bilime aykırı olduğunu, çok önemli sorunlar doğuracağını beyan etmiş ve sistem uygulamasından vazgeçilmesini talep etmişti. Tüm uyarımıza rağmen bu yanlış uygulama işverence inatla hayata geçirilmiştir.

Ayrıca THY A.O’da yapılan bu değişiklik, devam sistemi THY A.O’nun sistemine bağlı THY Teknik A.Ş’de uygulandığından ne yazık ki buradaki üyelerimizi de etkilemektedir. Hatta THY A.O’nun yer hizmetlerini yürüten TGS firması THY A.O servislerini kullanıldığından bu şirketin de çalışma düzeni değişmektedir.

Dolayısı ile THY A.O’nun bu bizce yanlış uygulaması özellikle uçak bakım ve yer hizmetleri gibi operasyonel işlerde hem iş kazasına davetiye çıkarmakta, hem de uçuş emniyetini riske atmaktadır.

Sendikamıza ulaşan duyumlara göre, bir çok bayan personelimiz tacize uğramış (sabah 04.00’dan itibaren servis beklemek sebebi ile), aileler şikayetçi olmuştur. Sabah vardiyasına gelen postada kazaların, mesainin başladığı ilk bir saatte yaşanmış olması elbette tesadüf değildir. 3 Mart günü oluşan ve HABOM teknisyenimiz Şentürk Çavuş’u iş kazasında kaybettiğimiz olay bunun ilk sinyali idi. Sonrası Teknik A.Ş’de bir teknisyenimiz parmağını pervaneye kaptırmış, işaret parmağı ilk boğumundan kopmuştur,

Bir kişi Teknik’den, 3 ü TGS den 4 erkek çalışan farklı semtlerde, devriye gezen polisi işe gittiklerine inandıramadıkları için polis merkezlerine alınmıştır. Yer işletme de çalışan bir THY personeli bayanın eşinin yanında  tacize uğradığı, çıkan kavga sonunda eşinin de darp edildiği belirtiyor.

THY A.O’da vardiya düzenleri, işe giriş çıkış saatlerinin belirlenmesi, ara dinlenmeler ile dinlenme süreleri ve çalışma süreleri konusunda yürürlükte bulunan toplu sözleşmemiz ile esnek çalışmayı engelleyen, insanca bir çalışma düzeni ve sosyal hayatı dikkate alan yasaların üzerinde kazanılm ış çok önemli haklar bulunmaktadır.

Örneğin toplu iş sözleşmemize göre çalışmalar arası sürenin 15 saat olması nedeniyle günlük en fazla 8 saatlik fiili çalışma yapılabilmektedir. Bilindiği gibi İş Yasasına göre 11 saatlik dinlenme sonrası işe gelinebilmektedir.

Çalışma saatleri 6 gün çalışan işyerlerine günlere eşit dağıtılmak zorunda olduğundan esnek haftalık çalışma süresi de söz konusu olmamaktadır.
Yine toplu iş sözleşmemize göre vardiya saatleri ve postalar, aybaşında yayınlanmak, çalışma düzeni ay ve içinde değiştirilmemek zorundadır.

Yemek paydosu saatleri de yayınlanan vardiya cetvellerinde yayınlanmak ve uygulanmak zorundadır.

İşte sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinde işverenler her dönem bu kazanımları ortadan kaldırmak için hep karşı teklif getirmelerine rağmen bu önemli haklarımız koruna gelmektedir.

Dünyada haftalık çalışma süresi 40 saatin üstünde çok az ülke bulunmakta, Avrupa’da ise artık 36 saatlik haftalık çalışma süresi temel ölçüt haline gelmektedir. Çalışma sürelerinin kısaltılmasının verimsizlik olarak sunulması ülkemizde işverenlerce yürütülen en mesnetsiz kampanyadır. Birçok ülke çalışma saatleri düşülerek istihdam artışını ve verimlilik geliştirebilmektedir.

Ülkemizde ise esnek çalışma düzeni vahşi bir zorunlu çalışma düzeni olarak uygulandığından yılda binlerce işçi iş cinayetlerine kurban gitmekte, sağlık sorunları nedeniyle iş sürelerinde büyük kayıplar yaşanmakta ve sağlık harcamaları bu nedenle önemli ölçüde artmaktadır. Son yayınlanan verilen ülkemizde OECD ortalamasının 100 saat üstünde yıllık çalışma süresi olduğu belirlendi, tabii ki kayıtdışı istihdam hariç…

İşveren özellikle vardiya saatleri ve çalışma düzenleri ile tamamen maliyet hesapları nedeniyle oynamaktadır. İşçilerin sağlığı, iş kazasına davetiye çıkarılması, sosyal yaşamın çekilmez hale gelmesi, aileye çocuklara zaman ayırma, onların umurunda değildir.

Şimdi bütün bu yaşanan olumsuzluklar sonucu biliyoruz ki bu uygulamadan bir süre sonra vazgeçilecek ve yine personel aleyhine bir çözüm için kafa yorulacak. Yıllardır normalci personeli ve vardiyalı personeli haftada nasıl olurda 45 saat full çalıştırırız mantığı bu şirkette hiç eksik olmamıştır.

Uzun süreli gece çalışmasının ve vardiya sisteminin insanda nasıl sağlık sorunları ve yıpranmaya neden olduğunu tatmamış, masa başından bu işleri planlayanlara diyoruz ki bilime bir kez olsun kulak verin. Zorlamalarla maliyeti değil verimliliği düşürürsünüz de haberiniz bile olmaz.

Sendikamız başta belirttiğimiz resmi yazımıza 1 ay içinde yanıt verilmediği takdirde  bu konuda oluşan ihlal ve yasadışı işlemleri tüm Anadolu illeri dahil yapılan tespitleri de ekleyerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili makamına bildirerek teftiş isteyecektir."

HAVA-İŞ SENDİKASI

THY ÇALIŞANLARI SOKAKTA TACİZ EDİLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Geri dönün ~ 11 yıl önce
ya şu artık sözde sabah,gece vardiyasını kaldırın ya Allah aşkına dayanamıyorum birde nöbet oluyor haftada 6 gün gece 4'te kalk işe git işe gitmek sorun değil akıl beyin sağlığımı kaybedicem ondan korkuyorum çöktüm yeminediyorum yani bu vardiya sistemini düzenleyen varlık Kullar'dan hiçmi Korkmadı bizi bırak Allah'dandamı korkmadı bea bilader işi bırakıcam ben kaybetmem siz kaybedersiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti torpil ~ 11 yıl önce
tgs ve thy yönetimi böyle ugraşmasın hava limanına askeriye usulu bir koguş sistemi kurun peersonel orda yatıp kalksın haftada bir gün carşı izni verin olsun bitsin hem servis parasındanda kurtulursunuz cuma günleride hamdin önünden geçit töreni yapalım on numara olur dimi yönetim mını ha yönetimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayan ~ 11 yıl önce
Bayan olmak zor heryerde cakal var taciz edenlerin elleri kopsun serfsizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 11 yıl önce
modern köleliği getirdiler ülkeye tepeden inme yöneticilerin umrundamı onlar yukarlara şirin başarılı gözükmek derdinde çalışanlar umurlarında değil hakkımızı helel etmiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GEZGİN ~ 11 yıl önce
EN BASİT İŞLEM SEÇİM ZAMANI GELDİĞİNDE OYUNUZU VERECEĞİNİZ ZAMAN TEKRAR DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.THY DEKİ BU GELİŞMELERDEN HİÇMİ BİRİLERİNİN (BAKANLIĞIN) HABERİ YOK?ELBETTE VAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost... ~ 11 yıl önce
Kraldan çok kralcılar oldukça, Birbirini sevmeyen saygı duymayan çalışanlar oldukça, Sendikayı haklarını koruyan bir kurum olarak göremeyenler oldukça, Şimdiki güçlünün yanında olmanın kendilerini nasıl güçsüzleştirdiğini anlamayan yalakalar oldukça.......THY personeli yapılan tüm haksız uygulamalara, yer_ uçuş ayrımı yapmadan tek yumruk olarak karşı koymadıkça....Daha çokkkk 305'ler olur..Saçma sapan mesai saatlerinde çalışılır.. VE SİZLER BU SAYFALARDA BİRBİRİNİZİ LAF ÇAKTIKÇA masa başındakiler ellerini ovuşturup kıs kıs gülerek daha nice haksız kararlara imza atarlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saatlere cvpp ~ 11 yıl önce
Ya asil sen bu yazdiklarina ancak kendin inan verdigi para deniz otobusune yetmiyomus komik olma km basi para aliyosunuz gerci ne verse doymazsiniz o ayri ayrica servis bi kac saat once gelsin ne olcak bin gel otur hostes odasinda biz b kapisinda saatlerce servis kalkcak diye nasil bekliyosak sende alanda bekle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km başımı ? ~ 11 yıl önce
sana kim böyle dedi ise bir daha anlatsın ,sadece köprü parası artıdır .
:) ~ 11 yıl önce
arkadaşım geç maaş bordoronu incele ne kadar benzin parası alıyosun ondan sonra konuş ayrıca diyorum atla servise gel otur hostes odasında biz neden servis bekliyoruz kalksın diye saatlerce soğukta bi tek sizin canınız can herhalde şirkette uçağı güvenli bi şekilde uçurabilmek için canını feda eden teknisyenlere bile dil uzatcak kadar havalanmışsınız siz
Karga ~ 11 yıl önce
Sabah 2 de 3 de, 4 de kalkip yollara düsen kabin memurlari bu konuda hiç sikayet ettigi duydulmusmudur??? Yer personeli 1 saat erken kalkacak diye yer yerinde oynuyor:)) Sabahin erken saatlerinde sokak köpekleri, hirsizlar,sarhos ve serseriler ile nasil basa çikacaginizi onlara sorun isterseniz...belki birseyler ögrenirsiniz....Hanimlar beyler, teknisyenler, Hayirli isler:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırmıs ~ 11 yıl önce
servisleriniz sizi neredeyse odanızdan alıcak halen burda 1 saat ıcın yaygara yapıorusnuz falan dıe ıma etmege calısıyorsunuz servıse bıne bılmek ıcın 1 2 km yuruyen arkadaslar var bılıp bılmeden yorum atmayın
teknik. ~ 11 yıl önce
gece işe gelen kabin memurları ya evinden taksiyle geliyor ya kendi arabasıyla şirket yakıt parasını veriyor. yer personeli bir saat erken kalkacak diye yer yerinden oynar tabi sizin gibi haftada bir iki gün degil bir hafta boyunca gecenin bir yarısı kalkıp servis bekliyoruz. arabayla geliyim desek arabayı park edecek yeterli alan yok... kabin memurları şikayet etmez tabi çünkü özeldeki imkanlarla kendilerine saglanan imkanlar arasında daglar kadar fark var... burda kendilerini birşey sanıyorlar :)) durumun onlarda farkında oldugundan sesleri çıkmıyor....
:) ~ 11 yıl önce
arkadaşlar yorulmayın bunlar kabin memuru olmuş ama kabin memurluğunda saat düzeni olmadığını öğrenememişler adamların gözünü para bürümüş servis kesintisi yapmadan benzin parası alayım diye araçla gelirler üstüne bide ağlarlar sevgili kabin memuru arkadaşlar uçak bilet teknik kargo ikram herşey hazırlanır sizde sadece ikramla ilgilenirsiniz o sebeple dinlenmeye ihtiyacı olan kesim yer personelidir yaygarada kopar kıyamette niye zorunuza gitti ancak burdan atıp tutuyosunuz ama iş başa düştümü taş patlasın 305 kişisiniz
Sendika ~ 11 yıl önce
Sendika da biraksin bu isleri tacizci kovalayacagina 305 kisinin hakkini kovalasin bisey olmaz iki tacizle laf atilmayla bu insanlar is disinda da o saatte cikiyorlardir zaten o zamanki tacizleri kime sikayet ediyorlar 305 kisinin ugrasigi taciz nolcak birakin bu islerii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik karsitlarina ~ 11 yıl önce
Iyide ne yazmis ki yok olunun arkasindan konusmus yok bilmem ne konusan sizsiniz fakinda misiniz herkes isini yapsin istirahatini tam yapsin demis siz neler cikarmissiniz yuh size kalbiniz fesat aizin kalbiniz kotulukle dolu calistiginiz yeri begenmeyip kotulemek niye ayrica begenmeyen gitsin kardesim zorla tutan mi var yok hamdimis yok temelmis onlar olmasa baskasi olacak siz onada laf atacaksiniz uyuyun burada vakit kaybetmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000