28 Mayıs 2013, Salı 09:01:55

"THY ÇALIŞANLARI ŞİRKETE SAHİP ÇIKTI"

Temel Kotil, Fatih Koleji'nde katıldığı bir söyleşide, THY çalışanlarının şirketlerine sahip çıkması ile başarılarının gün geçtikçe arttığını söyledi.
  • Bakın Türkiye Evet bu kabiliyete sahip bir Ülke yanlız şu duruma dikkat çekmek istiyorum bizim sıkıntımız nedir biliyomusunuz ? Bir bireyin yaptığını küçük alçak görmek o A'' diyorsa biz B'' ile karşılık veriyoruz sıkıntı burada başlıyor..Yeteneklerimiz var evet ama kaliteli insanlarımız yok Erkekler bile dedikodu yapmaya başlamış ! diyorum bi ayılıyoruz sonra diyoruz huh rüyaymış !!
  • ÇALIŞANLAR ŞİRKETE SAHİP ÇIKMADI. KORKUDAN İŞLERİNE GİTTİLER. LANET EDE EDE. KORKU İLE YÖNETTİĞİNİZ BİR ŞİRKETİNİZ VAR. BİRAZ UMURUNUZDA OLSAYDI KEŞKE, HERŞEY FARKLI OLURDU O ZAMAN.
  • Çalışanlar şirketine sahip çıkmıştır.Milli servet düşmanları yediği ekmeğine ihanet etmişlerdir.Durmak yok yola devam,çalışmaya devam.
  • Sayin kotil buyuk ahlar aliyorsunuz farkinda degilsiniz.
  • sayın kotil siz çalışanlarınıza sahip çıkmıyorsunuz benim evladımı boş gününde işten çıkardınız ve hatanızı telafi yoluna gitmiyorsunuz bir yıldır neler çektiğimizden kimsenin haberi yok sizi allaha havale ediyorum hakkımızı yiyene hakkımızı helal etmiyoruz allahın adaletine sığınıyorum.
  • THY de uçuş ve kabin ekiplerinin büyük bir kısmı hariç geriye kalan personelinin tamamına yakını Rizeli , karadenizli ve sizin işe aldığınız kişilerden oluşuyor.Şirkette yandaşlara yer açmak için saçma sapan,sudan sebeplerle haksız,hukusuz bir şekilde yıllardır sürekli toplu olarak adam çıkarılıyor sistemli olarak zaten.Son 10 ylda 10 bin kişi daha emekliliği gelmeden ekmeğiyle oyananarak kapı önüne kondu ve yerlerine 20 bine yakın personel işe alındı.Sonuç olarak durumu şöyle özetleyebiliriz.çoğu kişi bu yönetim zamanında işe girdi ayrıca bir korku imparatorluğu yaratıldı.Bu şartlarda kim,nasıl grev yapacak.Şu söyledikleirnize kargalar bile güler.Acı gerçekler gün gibi ortadayken .....
  • Sirket Calisanlarina sahip cikmiyor, hele Turksen!

Kotil, “Çalışanlarımız ülkemize sahip çıkıyor. Böyle olunca seferlerimiz gittikçe çeşitli bölgelere yayılıyor. Nice yüzlerce seferlerimize diyelim.” dedi.

Fatih Koleji'nin 7.ve 8. sınıf öğrencileri için düzeldiği ‘Ufuk Yolculuğu' programının dünkü konuğu THY Genel Müdür Temel Kotil oldu. Kotil, Bakırköy Fatih Koleji'nde buluştuğu yaklaşık 50 öğrenci ile sohbet etti. Çocukların meraklı sorularını da cevaplayan Kotil, “Eğer yeniden dünyaya gelseydim, her bir günümün geçmişte yaşadığım günlerden farksız olmasını istemezdim. Başarı ve başarısızlık birbirleriyle kardeştir. Size Allah bir gün içerisinde 24 saat veriyor. Nasıl değerlendireceğiniz sizin elinizde. Yaşlı bir amcanız olarak sizinle sohbet etmeye geldim. Benim çocukluk yaşlarım yapamayız, edemeyiz nidaları ile geçti. Fakat şimdi yeni nesil daha özgüvenli ve kendinden emin büyüyor. Bu nedenle çok şanslısınız çocuklar. Benim ilkokul biraz çetin geçti. Lise zamanlarım güzeldi. Bugünün şartları elimizde yoktu. Siz o açılardan çok şanslısınız.” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'YE AMBORGO UYGULANDIĞI YILLARDA UÇAK MÜHENDİSİ OLMAYA KARAR VERDİM'

Kıbrıs Harekatı sırasında Amerika ve çeşitli ülkeler tarafından Türkiye'ye ambargo uygulandığını ve bu ambargo nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri'nin uçaklarının uçamadığını hatırlatan Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Benim zamanlarımda televizyondan ne görürsek, gördüğümüz kahramanların mesleklerini yapmak isterdik. Avukat görürdüm. Avukat olmak isterdim. Doktor görürdüm, doktor olmak isterdim. Sadece TRT vardı. Kıbrıs kurtarma harekatı sırasında Türkiye'ye ambargo uygulandı. Amerika ve herkes tarafından Türkiye'ye ambargo uygulandı. Türk Hava Kuvvetleri uçakları uçamadı yedek parça eksikliği yüzünden. Daha sonra Türkiye bir kampanya başlattı. Kampanyanın ismi ‘Uçağını kendin üret.' Kampanya kapsamında renkli renkli dergiler çıktı. Dergilerde çok güzel uçak fotoğrafları gördüm. Bende o uçaklara vuruldum. Sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği'ni yazdım. Allah'a çok şükür kazandım. Geldiğim son nokta şudur ki bu dünyada iyi veya kötü bir şey yoktur. Prensibim şudur; gün doğmasından batana kadar ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım. Yoğun çalışmam gerekiyorsa çalışırım. Çalışmam gerekmiyorsa çalışmam. Geçmişimde başarım ve başarısızlığım çok olduğu için sonuçlara aşık olmadan gitmeyi öğrendim. Ne güzel başardık. Bundan sonra benden daha büyüğü yok dediğiniz zaman bütün başarınız buhar olur. “

'TÜRKİYE UÇAK YAPMAK İSTERSE, YAPABİLECEK GÜCE SAHİP'

Öğrencilerden Seçil Berrak'ın , 'Türkiye neden kendi uçağını üretmiyor?' sorusu üzerine Kotil, Türkiye'nin uçak üretmek için yeterli alt yapıya sahip olduğunu ve bir uçağın yapım sürecini anlattı. Kotil, “ Türkiye uçak yapmak isterse yapabilir. İnsan kaynağı da var. Finansmanı da var. Türkiye kendi uçağını yapacaktır. Lakin .ir uçak 10 yıl sürüyor. Uçak yapmak bir bina yapmak kadar kolay fakat bina yapmakta hesap çok kaba, uçakta ise hafif olması lazım. Az yakıt kullanması lazım. Bir sistemi bozulduğu zaman diğer sistem devreye girmesi lazım. Yani çok emniyetli olması lazım. Türkiye bugüne kadar yapamadı. Bunu yapmak için on binlerce mühendise ihtiyaç var. Kısmen bu kadar mühendis var. Uçak yapımı için çalışmalar var. İmalata geçen bir durum yok. İnşallah bunu da başaracağız. “ ifadelerini kullandı. 

"THY ÇALIŞANLARI ŞİRKETE SAHİP ÇIKTI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

heahea ~ 11 yıl önce
Bakın Türkiye Evet bu kabiliyete sahip bir Ülke yanlız şu duruma dikkat çekmek istiyorum bizim sıkıntımız nedir biliyomusunuz ? Bir bireyin yaptığını küçük alçak görmek o A'' diyorsa biz B'' ile karşılık veriyoruz sıkıntı burada başlıyor..Yeteneklerimiz var evet ama kaliteli insanlarımız yok Erkekler bile dedikodu yapmaya başlamış ! diyorum bi ayılıyoruz sonra diyoruz huh rüyaymış !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KORKU İMPRTORLUĞU ~ 11 yıl önce
ÇALIŞANLAR ŞİRKETE SAHİP ÇIKMADI. KORKUDAN İŞLERİNE GİTTİLER. LANET EDE EDE. KORKU İLE YÖNETTİĞİNİZ BİR ŞİRKETİNİZ VAR. BİRAZ UMURUNUZDA OLSAYDI KEŞKE, HERŞEY FARKLI OLURDU O ZAMAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herkes mi? ~ 11 yıl önce
Tum calisanlarin korkudan dolayi greve gitmedigini soylemek haksizlik olur.Sendikaya guvenmeyenler,grev istemeyenler,haalinden memnun olanlar vs vs gibi gruplara ayirabilirsiniz.Greve gidenlerin yarisinin esleri hala THY'de calisiyor ve pass biletleri garanti altina almislar,diger yarisinin esleri baska yerlerde calisiyor.Yani ekmek derdi yok.Bu yuzden greve sosyete grevi deniyor yoksa greve cikanlar zengin oldugu icin degil.Greve cikan arkadaslar samimi ise esleri neden calisarak grev kiriciligi yapiyor da buradan diger calisanlara grev kiricilari onursuzlar diye hakaret ediyorlar?
yer ~ 11 yıl önce
Çalışanlar şirketine sahip çıkmıştır.Milli servet düşmanları yediği ekmeğine ihanet etmişlerdir.Durmak yok yola devam,çalışmaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gök ~ 11 yıl önce
Durmak yok ampüle devam diyosun, robot musun köle mi?
Helallik ~ 11 yıl önce
Sayin kotil buyuk ahlar aliyorsunuz farkinda degilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet istiyorum ~ 11 yıl önce
sayın kotil siz çalışanlarınıza sahip çıkmıyorsunuz benim evladımı boş gününde işten çıkardınız ve hatanızı telafi yoluna gitmiyorsunuz bir yıldır neler çektiğimizden kimsenin haberi yok sizi allaha havale ediyorum hakkımızı yiyene hakkımızı helal etmiyoruz allahın adaletine sığınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Türkiyede adalet aramak büyük bir yanlıştr çünkü olmayan bir şey aranmaz.
RIZE AIRLINES ~ 11 yıl önce
THY de uçuş ve kabin ekiplerinin büyük bir kısmı hariç geriye kalan personelinin tamamına yakını Rizeli , karadenizli ve sizin işe aldığınız kişilerden oluşuyor.Şirkette yandaşlara yer açmak için saçma sapan,sudan sebeplerle haksız,hukusuz bir şekilde yıllardır sürekli toplu olarak adam çıkarılıyor sistemli olarak zaten.Son 10 ylda 10 bin kişi daha emekliliği gelmeden ekmeğiyle oyananarak kapı önüne kondu ve yerlerine 20 bine yakın personel işe alındı.Sonuç olarak durumu şöyle özetleyebiliriz.çoğu kişi bu yönetim zamanında işe girdi ayrıca bir korku imparatorluğu yaratıldı.Bu şartlarda kim,nasıl grev yapacak.Şu söyledikleirnize kargalar bile güler.Acı gerçekler gün gibi ortadayken .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
son açıklanan rakamlar, bir şekilde şirketten uzaklaştırılan personel sayısının 9200, işe alınan 16183 olarak, ancak, son iki yıl rakamları sanırım buna dahil değil; onları da eklersek ifade ettiğiniz rakamlar doğrudur.
THY ~ 11 yıl önce
Çocuk gibi yazmıssın !!! Son dönemde alınan ucakların sayısı bılıyormusun ? Uçak sayısı arttıkca personle sayısıda artıyor... 2002 de ak partı geldıgınde calısan sayısı 10000 idi ki bu sayı mevcut ucak sayısına göre çok çok fazla idi... Şimdi ucak sayısı 2 katına cıktı ve halıyle personel aldı ve alacak... Kedi uzanamadıgı ciğere zaten tok idim der... Bence çamur atacagına THY nın basarısını takdır et ! Dünya markası olduk !!! Turızm ıle ugrasıyorum yolcularımızın cogu THY ile gelıyor !!! kendı havayollarıda var mesela KLM gibi Airfrance gibi Lufthansa gibi ama cogunluk % 80 THY diyor... Demek ki bir nedeni var..
... ~ 11 yıl önce
Yediği kaba pisleyenlerın işinden atılmasını hiç bir zaman savunma ! haksız yere atılmıs ise zaten yargı yolu açıktır... Haksız yere atılma sadece THY de değil tüm sektörlerde var... Mahkemeye gidersin... Biraz sürer ama falasıyla hakkını alırsın
Ama ~ 11 yıl önce
Sirket Calisanlarina sahip cikmiyor, hele Turksen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000