09 Ekim 2016, Pazar 12:35:23

THY bu oyunu istiyor; Hezarfen; İstanbul semalarında

İstanbul Airshow'un en fazla ilgi çeken konuklarından biri de hiç kuşkusuz FES Oyun Stüdyosu'nun ürettiği Hezarfen oyunu oldu. İstanbul üzerinde uçarak ödül toplamaya çalışan Hezarfen, tamamen İstanbul'u ve tarihi mekanlarını tanıtıyor.
  • Hazerfen, dünyanın en büyük yalanlarından biri, Galata'dan, Üsküdar'a uçmuş... haydi be... Palavracı Evliya Çelebi dışında gören olmamış... Bir yalanın peşinden gidenlere yazıklar olsun...
  • Hezarfen'den daha çok El-Maktum'a benzemiş.
  • 3.5 yasinda oglum cok begencek
  • Senin tanıtacağın öyle kahramanların var ki ! Fethi Bey, Sabiha Gökçen,gibi. Ama bunların işine gelmez.
  • Fen bilimleri film dalında oskar alır bu! He zırt fen hakkında seyahatname harici bir bilgi yok beyler. O kimin yazdığı meçhul seyahatnameye dayanarak da ilk biz uçtuk diyemezsiniz. Hele hele Galata'dan kalkıp karşıya falan filan diye desteksiz atış yapamazsınız. Yaparsanız bilimden kopar, sakallı Arap Çelebi olursunuz. Bak burda yazıyor oku oku diye mal mal gezersiniz ortada. Tercih sizin.
  • Eğitim Başkanlığınında geliştirdiği Hazerfan FOSSSS isimli uçuş oyunu var. Bu kötü oyun için programcıya 18ay x 4500TL= 81.000TL ödendi. THY nin paraları böyle çarçur ediliyor işte.
  • Hergun biraz daha sapiyitorlar!
  • İlk Türk oyunu değil daha niceleri var. Nusrat oyunu var Çanakkale savaşını oynuyoruz, traffic racer var vs.
  • güzelde, ilk bakışta bin ladin e benziyor. Sakalı bile arab sakalı wahabi kesimi. Başındaki cemberide çıkartıp fes takılabilir
  • süper,hayirli olur insAllah tebrikler....

Akıllı telefonların vazgeçilmezlerinden olan mobil oyunlara, herşeyiyle yerli olan Türkiye'den ilk kez bir oyun dahil edildi.

Osmanlı'dan uyarlanan Hezarfen oyunu, meraklılarını İstanbul semalarında uçurarak yeni maceralara götürecek.

'AMAÇ TARİHİ TANITMAK'

İstanbul Airshow'un en fazla ilgi çeken konuklarından biri de hiç kuşkusuz FES Oyun Stüdyosu'nun ürettiği Hezarfen oyunu oldu. İstanbul üzerinde uçarak ödül toplamaya çalışan Hezarfen, tamamen İstanbul'u ve tarihi mekanlarını tanıtıyor.

FES Oyun Stüdyosu'nun kurucusu Mehmet Fatih Gezen, 'Amacımız kendi kahramanlarımızı ön plana çıkarmak' dedi.

Oyunun 1.5-2 yıllık bir sürecin sonunda 4 kişilik ekipleriyle üretildiğini ifade eden Gezen; 'Tamamen kendi öz sermayemizle gerçekleştirdik. Asıl amacımız kesinlikle kâr elde etmek değil. Evet para kazansın tabi ki ama ilk hedefimiz kendi kahramanlarımızı tanıtabilmek.

Bu oyunu yaparken 3 ay boyunca arşiv taradık. Bütün kütüphanelere gittik, herşeyi inceledik ve sonunda oyunu ortaya çıkardık. Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 5 farklı dilde oyun indirilebiliyor. Hem İOS'ta hem de Android cihazlarda kullanıma sunuldu.

Biz diğer oyunlardan farklıyız. Bizim derdimiz çocuklara kendi tarihimizi tanıtmak ve yaşatmak. Diğer oyunlar gibi bilinçaltlarında olumsuz mesaj vermek niyetinde değiliz. Çocuklar gerçek tarihlerini bilsinler istiyoruz. Bunun gibİ gelişmelerin devam etmesi için destek bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Öte yandan İstanbul Airshow'da, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de oyunu incelediği ve uçak içi eğlence sistemlerine dahil etmek istediği öğrenildi.









THY bu oyunu istiyor; Hezarfen; İstanbul semalarında

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

kurt ~ 7 yıl önce
Hazerfen, dünyanın en büyük yalanlarından biri, Galata'dan, Üsküdar'a uçmuş... haydi be... Palavracı Evliya Çelebi dışında gören olmamış... Bir yalanın peşinden gidenlere yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 7 yıl önce
Hezarfen'den daha çok El-Maktum'a benzemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 7 yıl önce
3.5 yasinda oglum cok begencek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanatlar ~ 7 yıl önce
Senin tanıtacağın öyle kahramanların var ki ! Fethi Bey, Sabiha Gökçen,gibi. Ama bunların işine gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He zırt fen ~ 7 yıl önce
Fen bilimleri film dalında oskar alır bu! He zırt fen hakkında seyahatname harici bir bilgi yok beyler. O kimin yazdığı meçhul seyahatnameye dayanarak da ilk biz uçtuk diyemezsiniz. Hele hele Galata'dan kalkıp karşıya falan filan diye desteksiz atış yapamazsınız. Yaparsanız bilimden kopar, sakallı Arap Çelebi olursunuz. Bak burda yazıyor oku oku diye mal mal gezersiniz ortada. Tercih sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paralel program ~ 7 yıl önce
Eğitim Başkanlığınında geliştirdiği Hazerfan FOSSSS isimli uçuş oyunu var. Bu kötü oyun için programcıya 18ay x 4500TL= 81.000TL ödendi. THY nin paraları böyle çarçur ediliyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak ~ 7 yıl önce
Bu bilgiyi sen nereden biliyorsun belki belki uydurdun? :) İki üç kelimeyle insanları inandıracağını zannetme.
kaynak cvp.. ~ 7 yıl önce
Niye panikledin.. Esas sen kimsin, niye cevap verme ihtiyacı duydum. Bu parayı paylaşanlardan birimisin... Sen açıkla bakalım kaç TL verildiğini
açıklama ~ 7 yıl önce
Yazılımı başkan universiteden öğrencisi tecrübesi olmayan Can Murat'a yaptırdı. Can'a, danışman statüsünde yuksek maaşla gider pusulası ile para ödendi. Can Murat kaç şey daha yapmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Toplam ödenen 81.000TL yanında donanım ve yazılım için ödenen en az 20.000TL daha var. Yani çok basit bir oyun için 1.5 sene harcandı ve 100.000TL den fazla para ödendi. Sonuç çöpe giden paralar oldu. Tecrübeli olmayan öğrencisine niye bu para ödediği hakkında eğitim başkanı veya mali işler muduru bir açıklama yapar.
ses ~ 7 yıl önce
Hergun biraz daha sapiyitorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk değil ~ 7 yıl önce
İlk Türk oyunu değil daha niceleri var. Nusrat oyunu var Çanakkale savaşını oynuyoruz, traffic racer var vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tam türk tipi yok ~ 7 yıl önce
güzelde, ilk bakışta bin ladin e benziyor. Sakalı bile arab sakalı wahabi kesimi. Başındaki cemberide çıkartıp fes takılabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
yeni türkiye suudiler enayimi devamlı para pompalasın!!!
Mağdur ~ 7 yıl önce
Ekipteki arkdfaş biraz kendine benzetmiş sanki
Mmmm ~ 7 yıl önce
Kalşte standardı düşük. Yerli koltuk konan uçakla seyahat ettim. Koltuk değil bir kazık. A330 a yazık olmuş diye düşündüm. Ne o, hafifmiş.JFK dan gelene kadar eziyet çektim. O koltuk sadece Pegasus uçağına uyar, o kadar.
Hamburg ~ 7 yıl önce
süper,hayirli olur insAllah tebrikler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Sen Hamburg'da kal inşallah. Dinini yaşa orada.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000