05 Ocak 2010, Salı 12:17:17

"THY BİZİMLE UĞRAŞMAMALI"

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’ın bu haftaki konuğu Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu oldu. Bolukçu, önemli açıklamalarda bulundu.
  • Yazının altında programın video kaydı gözükmüyor.
  • Sahabettin Bey'e guzel ve bilgi veren muhabbeti icin tesekkur ederim. Anlattigi bazi noktalar, THY'nin tutumu yada olduresiye rekabet ve halkin yaninda devletinde turboproplara karsi olan olumsuz tavri ilginc konulardi.

Airport TV ekranlarında pazartesi akşamlarına damgasını vuran Kara Kutu programı bu hafta Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu’yu ağırladı. 16 yıldır Onur Havayolları’nda genel müdürlük yapan Bolukçu, sektör ve Onur Air’le ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“MD’LERDEN MEMNUNUZ”

Filosundaki uçak sayısı bakımından Türk Hava Yolları’ndan sonra en büyük filoya sahip özel havayolu şirketi olan Onur Air’ın Genel Müdürü Bolukçu, filolarında 29 uçak bulunduğunu söyledi. Ancak filolarında revizyon yapacaklarını ifade eden Şahabettin Bolukçu, “Filodaki McDonnell Douglas’ların (MD) yerini Airbus 320 tipi yolcu uçakları alacak. Bu MD’lerden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez. Yüksek yakıt maliyetlerini dikkate aldığımızda ve Avrupa Birliği’nin karbon emisyon kotası uygulayacak olmasını göz önünde tutulduğunda filo yapımızı değiştirmemiz gerekti. Ama MD’ler gerçekten iyi uçaklar ve kabin içi en sessiz uçaklardan birisidir. Sonuç olarak MD’lerden çok memnunuz” dedi.

“2003 YILI SİVİL HAVACILIKTA MİLATTIR”

Türk Sivil Havacılığı’nın 2003 yılında yapılan atılımlarla büyük bir ivme kazandığını söyleyen Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, “2003 yılı Türk Sivil Havacılığı için bir milattır. O yıldan önce havaalanına gelmek bile çok lükstü. Ulaştırma Bakanı’nın vizyonu ile büyük atılımlar yapıldı. Öncede bir özel şirket iç hat uçuşu için izin bile alamıyordu. Bunda tek partili iktidarın ve bakanlık mevkiindeki istikrarın büyük önemi var” şeklinde konuştu.

Kara Kutu - Şahabettin Bolukçu

“OPEN SKIES EŞİT ŞARTLARDA KABUL EDİLEBİLİR!”

2010 yılında Türk şirketlerinin bir yerlere ulaşabilmesi için rekabet içerisinde olduğu ülke şirketlerinin ilgilendiği bölgelerin de dışına çıkması gerektiği yönünde görüş belirten Bolukçu,  Opes Skies’la ilgili görüşlerini de şu şekilde dile getirdi: “Eşit şartlarda olursa ‘evet’ diyorum ama bana kalırsa olmaz. Ben Almanya’dan İspanya’ya İspanya’da Tunus’a uçabileceksem ve aynı şekilde o ülke şirketleri İstanbul’dan Kazakistan’a uçabilecekse o zaman kabul edilebilir. Ancak onlar İstanbul’dan istediği gibi uçacak ben uçamayacaksam bu kabul edilemez.”

Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu ayrıca, Open Skies’e eşit şartlarda girilmesi durumunda Türk Sivil Havacılığı’nda faaliyet gösteren şirketlerin Avrupalı havayollarıyla her türlü rekabete girebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

“THY ARTIK ÇİFT KORİDORLU UÇAKLARA YÖNELMELİ”

Türk Hava Yolları’nın büyüme stratejisini değerlendiren  Onur Air Genel Müdürü Bolukçu, “Ben THY’nin yerinde olsam artık kısa menzilli uçak yerine uzun menzilli uçaklar ve tek koridorlu uçaklar yerine çift koridorlu uçaklar alırım. Çünkü THY’nin farklı bir misyonu var. THY bizimle uğraşmamalı. Çünkü onların rekabet ettiği firmalar farklı ve büyük şirketler. Ben olsam küçüklerle uğraşmaktansa büyüklerle uğraşırım ki gerçek gücümü göreyim” dedi.

*SUUDİ ARABİSTAN OPERASYONLARINDA SON DURUM...
*RUSYA OPERASYONLARINDA NE GİBİ GELİŞMELER VAR?
*ONUR AIR YENİ YERİNE NE ZAMAN TAŞINACAK?
*ONUR AIR VE ONUR TEKNIK AYRI AYRI MI FAALİYET GÖSTERECEK?
*TÜRK SİVİL HAVACILIĞININ GELECEĞİ İÇİN NELER SÖYLEDİ?
*ONUR AIR ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE NELER YAPMAYI PLANLIYOR?
ve daha fazlası...

İşte Şahabettin Bolukçu’nun konuk olarak katıldığı Kara Kutu Programı’nın tamamı:

 

 

 

"THY BİZİMLE UĞRAŞMAMALI"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yazının altında programın video kaydı gözükmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sahabettin Bey'e guzel ve bilgi veren muhabbeti icin tesekkur ederim. Anlattigi bazi noktalar, THY'nin tutumu yada olduresiye rekabet ve halkin yaninda devletinde turboproplara karsi olan olumsuz tavri ilginc konulardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000