03 Nisan 2010, Cumartesi 07:37:09

"THY BİLE BENDEN YAVAŞ"

Şanlıurfa'da, 'Dünya Engelliler Hız Rekoru'nu kırmak için dün direksiyon başına geçen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, İngiliz görme engelli Mike Newman’a ait 284 kilometre hız rekorunu kırdı.Guinness Rekorlar Kitabı gözlemcileri, bu dalda dünya rekorunun yeni sahibinin Şentürk olduğunu açıkladı
  • Kendiyle barisik adam, Allah yolunu her daim acik etsin.

6 aydır  hazırlanan ve yaklaşık bir haftadır GAP Havaalanı’nda test sürüşleri yapan Şentürk, dün saat 11.00’de, Guinness Rekorlar Kitabı’ndan gelen üç gözlemci nezaretinde rekor için direksiyon başına geçti. Şentürk, işadamı Fikret İnan’a ait "Ferrari F430" model otomobille yaptığı rekor denemesinde, eğitmeni ralli pilotu Volkan Işık’ın telsizle yönlendirmesiyle 4 km uzunluğundaki pisti yaklaşık 50 saniyede gidip döndü.

Sevinç gözyaşları

Otomobilden inerek sevincini eşi Fulya Şentürk, şarkıcı Kubat ve eğitmeni Işık'la paylaşan Şentürk, gözyaşlarını tutamadı. Şentürk, “Çok mutluyum. Herkesin duası kabul oldu. Artık Türk Hava Yolları (THY) bile benden daha yavaş. Sonunda rekoru Türkiye’ye getirdik. Engellilerin engelleri nasıl aştığını herkese bu rekorla gösterdik. Rekor, sonsuza kadar bizde kalacak. Bu rekoru almaya çalışan olur ve geçerse de, ben 20 üstünü yapacağım” dedi.
Şentürk, bir gazetecinin, “Rekoru kırdınız mı?” sorusuna, “Kör müsün?” esprisiyle yanıt verdi.

İngiltere’nin rekorunu solladı...
Guinness Rekorlar Kitabı gözlemcileri, uydudan gelen sonuçları değerlendirerek Dünya Engelliler Hız Rekoru'nun yeni sahibinin Şentürk olduğunu açıkladı. Temsilciler adına konuşan Aleksandr Vypıraılenko, “Metin Şentürk,  yüksekte 303.62, ortalama da ise 292.89 kilometreye ulaştı. Bu yeni dünya rekorudur ve Guinness’e girmeye hak kazanmıştır" dedi. Vypıraılenko, rekoru simgeleyen bir başarı belgesini vererek Şentürk’ü kutladı.

 

"THY BİLE BENDEN YAVAŞ"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kendiyle barisik adam, Allah yolunu her daim acik etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000