04 Nisan 2010, Pazar 08:50:25

THY, Batum'a hareketlilik getirdi

1 Nisan günü Türk Hava Yolları’nın Batum Satış Ofisi’nin açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Acara Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze, THY’nin Batum-İstanbul uçuşlarının ekonomik hareketliliğinin yanı sıra halklar arasında kaynaşmayı da perçinlediğinin altını çizdi.
  • ankara'dan da batuma sefer yapılmalı

3 yıldır günlük olarak Batum’a uçuş gerçekleştiren THY’nin yolcularının %60’ı Acara Bölgesi, geri kalan %40’ı ise Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan insanlardan oluşuyor. Türk Hava Yolları bölgede artan ihtiyaç ve taleplere daha hızlı ve yerinde karşılık verebilmek için çalışmalarına her gün yeni bir şeyler katıyor. THY bu kapsamda son olarak Acara Özerk Bölgesi’nin Başkenti Batum’da Satış Ofisi açtı. Türkiye ve Gürcistan arasında imzalanan protokol ile Batum Havalimanı 28 Mayıs 2007 tarihinde ortak kullanıma açılmıştı. Bu tarihten itibaren Türk Hava Yolları Gürcistan’ın Acara Özerk Bölgesi’nin Başkenti Batum’a uçuş gerçekleştiriyor. Batum’un Merya Heykeli Meydanı’nda açılan satış ofis, Acara Bölgesi’nde yaşayan Gürcü ve Türk vatandaşlarına bilet alma noktasında büyük kolaylık sağlayacak.
 
GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ TÖRENİ
 
Yapılan açılışa Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Levan Katamadze, Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu’ Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolos Muavini Mustafa Güneş, Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Yılmazlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Mehmet Başpınar,  Türk Hava Yolları Batum Satış Müdürü Deniz Öztırpan, Türk Hava Yolları Hopa Satış Şefi Selim Bereketoğlu, THY çalışanları, Türk ve Gürcü işadamları katıldı.
 
VARSHALOMİDZE: “BATUM’A EKONOMİK HAREKETLİLİK GELDİ”
 
Açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Acara Özerk Bölgesi Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze: “Türk Hava Yolları ile ilk ortak uçuşumuz Batum’dan başladı. Biz bu uçuşu 3 yıl önce başlattık. Havaalanı ortak kullanıma açıldıktan sonra THY her gün uçuş gerçekleştirdi. Bu uçuşlar Batum’a önemli hareketlilik getirdi. Batum Havaalanına daha çok yolcu gelince dolayısıyla Batum’a önemli ekonomik girdi sağlanmış oldu. Batum Havalimanı’nın ortak kullanımı Gürcistan ve Türkiye’nin kaynaşmasına da vesile olmuştur” dedi.
 
VALİ YAMLİHALIOĞLU: TEYİT EDİLMİŞ KARDEŞLİK İÇİN OLUMLU BİR ADIM
 
Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Batum’da THY’nin büro açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyerek, dost ve kardeşliği yapılan uluslararası anlaşmalarla teyit edilmiş iki ülkeye hizmet verecek olan Türk Hava Yolları’nın Batum’da bir ofis açmasını güzel bir adım olarak niteledi.  Vali Yemlihalıoğlu: “ Ben zaman zaman ifade ediyorum, iki ülke arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerimiz var. Bu uluslararası anlaşmalarla da teyit edilmiştir. Batum havalimanını ortak kullanıyoruz. Bu, dünyada ender rastlanan bir örnektir. Hem Gürcü vatandaşlar, hem Türk vatandaşlarımız havaalanı ve havayolundan ortak faydalanıyor. Bu manada Batum’da THY Ofisi açılmasının Gürcü ve bizim Türk vatandaşlarımıza fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu ofisin açılması, dost ve kardeş ülke Gürcistan ile aramızda sınır anlaşmalarıyla teyit edilmiş iş birliği ve komşuluğun daha da yoğunlaşacağını gösteriyor. Türk Hava Yolları’nın böyle bir büro açması komşuluk ve işbirliği açısından olumlu bir adımdır” dedi.
 
THY PAZARLAMA BAŞKAN YARDIMCISI BAŞPINAR: “YOLCULARIMIZ BİZE DAHA KOLAY ULAŞACAK”
 
Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Mehmet Başpınar, THY olarak Tiflis’ten sonra Batum’a 3 yıldan beri uçuş gerçekleştirdiklerini söyleyerek bu hizmetin en iyi şekilde devam edeceğini belirtti. Başpınar: “Ümit ediyorum ki daha sonraki uçuşlarımızda, gördüğünüz bu güzel ve yeni ofisimizle yolcularımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Ofisimiz Batum’un en büyük meydanı olan Merya Meydanı’nda .Dolayısıyla güzel bir konumda olduğu için buradaki yolcularımız bize kolaylıkla ulaşabilecekler” dedi.
 
THY BATUM SATIŞ MÜDÜRÜ DENİZ ÖZTIRPAN: “THY BATUM’A SÜREKLİ UÇAN TEK FİRMA
 
Türk Hava Yolları Batum Satış Müdürü Deniz Öztırpan ise: “Yolcularımızdan gelen talepler doğrultusunda Batum şehir merkezinde bir satış ofisi açma isteğimiz vardı ve bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Ofisimiz gerçekten iyi konumda ve Türk Hava Yolları’na yakışır bir mekân oldu.
Böylelikle yolcularımız biletlerini almak için artik havalimanına kadar gitmek zorunda kalmayacaklar. Şehir ofisimizde 5 personelimiz ile hizmet vermeye başladık. Bunun yanısıra uçuş saatlerinde havalimanı satış ofisimiz de hizmet vermeye devam edecektir.
 
ACARA VE DOĞU KARADENİZ’E HİTAP EDİYORUZ
 
Batum bölgesinin bir tatil yöresi olması nedeniyle yaz aylarında yolcu potansiyeli en az ikiye katlanmakla birlikte daimi sefer yapan tek havayoluyuz. Uçuşlarımız, Doğu Karadeniz bölgesine de hitap ettiği için ilgi her geçen gün artmaktadır. Yılın ilk üç ayında ki doluluk oranımız %60 seviyelerinde ve yolcu dağılımı %60 Batum (Gürcistan) ve % 40 Hopa (Türkiye) seklindedir. Geçmiş yıllara göre yolcu ilgisinin artması bölgeye yapılan yatırımların hızlanmasından kaynaklanmaktadır. Bilet ücretleri düşük sezonda daha ekonomik olabildiği gibi yaz aylarında da zaman zaman promosyonel ücretler uygulanabilmektedir. Bu nedenle yolcularımızın satış ofislerimizle sürekli irtibatta bulunmalarında fayda görülmektedir” dedi.

THY, Batum'a hareketlilik getirdi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ankara'dan da batuma sefer yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000