26 Ekim 2008, Pazar 15:51:18

THY Bağdat'a uçtu

Türk Hava Yolları 1991 Körfez Savaşı'nda durdurduğu Bağdat seferlerine 17 yıl aradan sonra tekrar başladı.
  • Bağdat havaalanında hem güvenlik sağlandı uçuşlarda bir problem yok diyorsunuz hemde tehlikeli bölgede uçuyorsunuz diye yolculardan buss.class 2000 YTL ,fırst class 4000 YTL ücret talep ediyorsunuz.Bu bir ÇELİŞKİ değilmi.Hangisi doğru.
  • DHL pilotlarına, uçuşun saatine 10 bin dolar vermesine rağmen bölgeye uçmalarını sağlayamamıştır. DHL adına kargo uçuşlarını hala MNG mi yapıyor?
  • Kaptanpilot bu uçuşu nasıl göze aldı. Bildiğim kadarı ile bu uçuşun son 150 mili dünyanın en güvensiz uçuş bölgesi.Nasıl bir güvence aldı ki Amerikan uçaklarının bile inmediği Lanetli, topragı et ve kemik ile karışmış bir meydana uçtu.
  • THY nin Bağdat a uçan kaptanına soruyorum Bağdat hava alanına inişiniz İstanbula iniş gibi normal bir inişmiydi.Sizin ve ekibinizin o uçuş için yapılan sigortalarınızı gördünüzmü.Bağdat a uçmak için gönüllümüydünüz.Eğer gönüllüyseniz bu uçuş için size ve ekibinize ayrı bir maddi imkanmı tanındı.Daha önce Bağdat a uçtunuzmu.Bağdat havaalanı güvenliğiyle ilgili bir bilgiye sahipmiydiniz.Son olarak nasıl kendinizin ve ekibinizin hayatını riske ettiniz .DEĞERMİYDİ ?
  • SHGM ye soruyorum Amerika nın kendi askerleri için nakliye uçağı gönderemedikleri bağdat hava alanı ne kadar güvenlidir.Sigorta şirketleri TYH nin uçaklarını ve oraya uçan ekiplerini sigorta ediyormu.Bu bölge kaçıncı dereceden güvenli bölgedir.Yarın öbürgün (allah göstermesin)uçaklarından biri vurulursa ve o ekip ile yolcuların vebalini bugünkü THY yönetemi nasıl taşıyacak.Dünyada hiç bir hava yolu şirketi bırakın yolcu uçağını kargo uçaklarını bile bu bölgeye göndermemektedir.öncelikle o ekipler bunu kabul etmemektedir.Lütfen siyasi amaçlar uğruna ekiplerimizin ve insanlarımızın hayatlarını tehlikeye atmayınız.
  • Cudi , Gabar , Kato ve Kandile Terorist tasiyacak THY , Olen sehitlerimizin kemikleri sizliyor , ne bicim politika bu ? vatan hainlerinin Terorist PKK sempatizanlarini ( Barzani ) gobek atarak Istanbuldan dunyaya acilcak , hicmi helal sut icen yok aranizda .. yaziklar olsun size THY ve SHGM ! yaziklar olsun
  • Airport Haber: Tarih 25 Ekim 2008, Özel Haber " UÇAKLAR SONUNDA KİRACI BULDU" saat 09:58:30... "Corendon Havayolları, hareketli yaz sezonunun ardından kış dönemine girdiğimiz şu günlerde 2 adet Boeing 737-400 tipi yolcu uçağını Irak Havayollarına kiralama kararı almıştı. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bölgenin güvenli olmamasını gerekçe göstererek Corendon Havayolları'nın uçaklarını Irak Havayolları'na kiralama kararını veto etmişti" Airport Haber: tarih 26 Ekim 2008.."THY Bağdat'a uçtu" saat 15:51:18...
  • irak dan istanbulu pkkli tasiyacak thy cunku sinirlar kapandi.thy degermi
  • Barzani ve Talabani ye destek icin Erbil seferleride baslasin, AtlasJet yetisemiyor.
  • daha fazla haber daha yeni...!!!

Bugün yapılan ilk sefere Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'da eşlik etti. 17 yıl aradan sonra gerçekleştirilen ilk seferin öncesinde Bakan Binali Yıldırım ile Kürşat Tüzmen, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

THY'nin 1991 Ağustos ayında durdurmak zorunda kaldığı Irak uçuşlarına tekrar başlamasının sevindirici olduğunu belirten Tüzmen, bu nedenle düzenlenecek törene katılmak üzere Bağdat'a gittiklerini kaydetti.Seferlerin tekrar başlatılmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirten Tüzmen, bu gelişmenin dost ve kardeş ülke Irak'ta güvenliğin sağlanmaya başlandığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.Eski dönemde Bağdat'a zorlu yollarla ulaştıklarını, Irak halkının ihtiyaçlarını en zor dönemde karşılamaya çalıştıklarını belirten Tüzmen, artık THY ile Bağdat'a zamanında ve kolay ulaşılacağını bunun da anlamını ve değerini en fazla dış ticaret camiasının bileceğini kaydetti.

TÜZMEN: "İKİ ÜLKE ARASINDA YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ KONSEYİ OLUŞTURULACAK"

Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında iki ülke arasında "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oluşturulmasını kararlaştırdığını hatırlatarak, "Konseyin ilk olarak ele alacağı konular arasında yer alan iki ülke arasında düzenli hava taşımacılığına kısa sürede başlanılmasının son yıllarda hızla gelişmekte olan Irak ile ticari ilişkilerimize önemli katkı sağlayacağı kuşkusuzdur. 2003 yılında 940 milyon dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmimiz, 2007 yılında 3,5 milyar dolar seviyesini aşmıştır. Bu yılın Ocak-Ağustos döneminde ise ikili ticaret hacmimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 67 artarak 3,2 milyar dolara ulaşmıştır.2008 yılında ikili ticaret hacmimizin tüm tahminlerimizin de üzerinde gerçekleşerek 5 milyar dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Habur - Halil İbrahim kapısı ve Kerkük-Yumurtalık boru hattının etkin olarak çalışması halinde ikili ticaret hacmimizin 2011 yılında 20 milyar dolar seviyesine çıkması kuvvetle muhtemeldir"dedi.

YILDIRIM: "IRAK İLE İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Irak'la bundan böyle ilişkilerin gelişmesi için önemli bir köprünün tekrar kurulduğunu söyledi.Başlangıçta haftada 3 sefer olarak yapılacak seferlerin, İstanbul-Bağdat şeklinde yapılacağını ifade eden Bakan Yıldırım, "Irak'la aramızda 1941'den beri var olan anlaşma 1974 ve 2008 tarihleri arasında yenilenmiş. Buna göre çoklu varış noktalarını esas alan hükümler konulmuştur. Buna göre Irak'tan Ankara ,Antalya, İstanbul, Gaziantep ve İzmir'e sefer yapılabilecek, Türkiye'den Bağdat, Erbil, Musul gibi çeşitli kentlerine sefer yapabileceklerdir. İlkini THY Bağdat ile başlatmıştır.Telebe göre bu sayı artırılabilecek. Bir süre önce Haziran ayında da Atlasjet Erbil'e seferleri başlatmıştı"dedi.

Irak'ta istikrarın, huzurun, güvenliğin ilerlemesi ve gelişmesiyle, taşımacılığın başta olmasıyla birlikte ticaretinde gelişeceğini belirten Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kürşat Tüzmen'in ziyaretleriyle birlikte Irak'la ilişkilerin yeni döneme girdiğini söyledi.Taşımacılığın bir ticaret olmadığını vurgulayan Yıldırım, taşımacılığın ticaretin artırılması için bir araç, bir itici güç olduğunu, bu nedenle taşımacılıkla ilgili sorunların mutlaka ortadan kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

TK-1202 SEFER SAYILI UÇAKTA ÇOK SAYIDA GAZETECİ VE İŞADAMI BULUNUYOR

Bakan Tüzmen ve Yıldırım'ın açıklamalarının ardından THY'nin 1202 sefer sayılı uçağı Bağdat'a hareket etti. Uçakta işadamlarının yanı sıra, çok sayıda gazeteci de bulunuyor.THY yetkilileri ise seferlerin İstanbul-Bağdat arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada karşılıklı 3 sefer şeklinde yapılacağını belirttiler

İstanbul'dan Pazartesi, Perşembe, Cumartesi günleri saat 12:30'da kalkacak uçaklar 16:15'te Bağdat'a ulaşacak. Bağdat-İstanbul seferleri de Pazartesi, Perşembe, Cumartesi günleri 17:45'te yapılacak.

THY Bağdat'a uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

yolcu ~ 15 yıl önce
Bağdat havaalanında hem güvenlik sağlandı uçuşlarda bir problem yok diyorsunuz hemde tehlikeli bölgede uçuyorsunuz diye yolculardan buss.class 2000 YTL ,fırst class 4000 YTL ücret talep ediyorsunuz.Bu bir ÇELİŞKİ değilmi.Hangisi doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 15 yıl önce
DHL pilotlarına, uçuşun saatine 10 bin dolar vermesine rağmen bölgeye uçmalarını sağlayamamıştır. DHL adına kargo uçuşlarını hala MNG mi yapıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 15 yıl önce
Kaptanpilot bu uçuşu nasıl göze aldı. Bildiğim kadarı ile bu uçuşun son 150 mili dünyanın en güvensiz uçuş bölgesi.Nasıl bir güvence aldı ki Amerikan uçaklarının bile inmediği Lanetli, topragı et ve kemik ile karışmış bir meydana uçtu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLY MEN ~ 15 yıl önce
THY nin Bağdat a uçan kaptanına soruyorum Bağdat hava alanına inişiniz İstanbula iniş gibi normal bir inişmiydi.Sizin ve ekibinizin o uçuş için yapılan sigortalarınızı gördünüzmü.Bağdat a uçmak için gönüllümüydünüz.Eğer gönüllüyseniz bu uçuş için size ve ekibinize ayrı bir maddi imkanmı tanındı.Daha önce Bağdat a uçtunuzmu.Bağdat havaalanı güvenliğiyle ilgili bir bilgiye sahipmiydiniz.Son olarak nasıl kendinizin ve ekibinizin hayatını riske ettiniz .DEĞERMİYDİ ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR BİLEN ~ 15 yıl önce
SHGM ye soruyorum Amerika nın kendi askerleri için nakliye uçağı gönderemedikleri bağdat hava alanı ne kadar güvenlidir.Sigorta şirketleri TYH nin uçaklarını ve oraya uçan ekiplerini sigorta ediyormu.Bu bölge kaçıncı dereceden güvenli bölgedir.Yarın öbürgün (allah göstermesin)uçaklarından biri vurulursa ve o ekip ile yolcuların vebalini bugünkü THY yönetemi nasıl taşıyacak.Dünyada hiç bir hava yolu şirketi bırakın yolcu uçağını kargo uçaklarını bile bu bölgeye göndermemektedir.öncelikle o ekipler bunu kabul etmemektedir.Lütfen siyasi amaçlar uğruna ekiplerimizin ve insanlarımızın hayatlarını tehlikeye atmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ve Esitlik ~ 15 yıl önce
Cudi , Gabar , Kato ve Kandile Terorist tasiyacak THY , Olen sehitlerimizin kemikleri sizliyor , ne bicim politika bu ? vatan hainlerinin Terorist PKK sempatizanlarini ( Barzani ) gobek atarak Istanbuldan dunyaya acilcak , hicmi helal sut icen yok aranizda .. yaziklar olsun size THY ve SHGM ! yaziklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
simple ~ 15 yıl önce
Airport Haber: Tarih 25 Ekim 2008, Özel Haber " UÇAKLAR SONUNDA KİRACI BULDU" saat 09:58:30... "Corendon Havayolları, hareketli yaz sezonunun ardından kış dönemine girdiğimiz şu günlerde 2 adet Boeing 737-400 tipi yolcu uçağını Irak Havayollarına kiralama kararı almıştı. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bölgenin güvenli olmamasını gerekçe göstererek Corendon Havayolları'nın uçaklarını Irak Havayolları'na kiralama kararını veto etmişti" Airport Haber: tarih 26 Ekim 2008.."THY Bağdat'a uçtu" saat 15:51:18...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
irak dan istanbulu pkkli tasiyacak thy cunku sinirlar kapandi.thy degermi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Barzani ve Talabani ye destek icin Erbil seferleride baslasin, AtlasJet yetisemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arda ~ 15 yıl önce
daha fazla haber daha yeni...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000