10 Mart 2017, Cuma 10:45:06

THY "Ayla" filmine sponsor oldu

Türk Hava Yolları, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek bir olayı; bir Türk askeri ile 5 yaşındaki Koreli küçük bir kızın hikâyesini beyazperdeye taşıyan “Ayla” filmine sponsor oldu.
  • Var olan köklü geçmiş,kültürel alış veriş..bıla bıla.. çokta tın ,çokta fifi denilse daha doğru bir ifade olurdu .Film izlemeyi ve oynamayı çok mu seviliyorda filmlere sponsor olunuyor? Amerikan filmine sponsor oldunuz simdi ,Kore içerikli filme. Niye? Çok mu paranız var? Hatanızı mı telafi ediyorsunuz? Nedir yani thy böyle mi pazarlanabiliyor?
  • önce 211 kiyisiden davalarını kazanananları işe geri alın. İnsanların hakkı olan şeyleri kısmayın. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın. eş-ŞUARÂ, Ayet 183
  • Harika bir proje olmuş sabırsızlıkla bekliyorum. Tam olarak ne zaman vizyona girecek bilen var mı?
  • Gümbür gümbür gelen bir film başrol oyuncularını tek bir filmde toplamak ve böyle sağlam bir filmede türkiyenin bayrak taşıyıcısı sponsor olması gayet iyi birşey teşekkürler dijital yapım evi ve türk hava yolları :)
  • İşçiden garibandan çal filme sponsor ol.aklimizla dalga mı geçiyorsunuz siz !!
  • Reis filmine nasıl sponsor olunmadı hayretler içerisindeyim
  • 2milyon$ yada 3milyon$ varmıdır para bizde cok savurun da savurun sonra eleman cıkarıcaz kendi milletini enayi yerine koyan baska toplum yok yeryüzünde

Türk Hava Yolları, Türkiye ve Güney Kore’nin 60 yıllık dostluğu anısına hayata geçirilen, Türkiye – Güney Kore ortak yapımı olan filme ulaşım sponsorluğu sağlayacak.

Kore gazisi Süleyman Astsubay ve Koreli yetim kız Ayla’nın yıllar sonra tekrar buluşmasını konu alan dramatik hikâye, Türkiye ve Güney Kore diplomatik ilişkilerinin 60. yılı anısına çekildi. T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın ve aynı zamanda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği 60. yıl programında; ilk kez 2010 yılında Choon Cheon tarafından çekilen belgesel film ile gün ışığına çıkan hikâyenin filmi ve filmin başkahramanları olan Türk askeri ve yetim kızın tekrar buluşmaları da yer alacak.

Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, “Ayla” filmi sponsorluğuyla ilgili olarak; “Bu anlamlı projenin destekçisi olmaktan çok gururluyuz. Bu filmin, Türkiye ve Güney Kore arasında var olan köklü geçmişe, dostane ilişkilere ve keza kültürel alış-verişe önemli katkıları olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Filmin izleyiciye verdiği mesaj üzerinden yine bir sosyal sorumluluk olgusuna temasta bulunan bayrak taşıyıcı havayolu, sosyal medya mecraları da dâhil olmak üzere bir dizi pazarlama kampanyası ile filmin tanıtımına uluslararası platformda destek verecek.

Filmin konusu ise kısaca şöyle; Kore Savaşı’nda çarpışan Süleyman Astsubay, savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay, kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Kısa sürede birliğin neşesi hâline gelen Ayla ile astsubay baba-kız gibi olurlar. Ancak birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkınca Süleyman Astsubay, küçük kızı geride bırakmak zorunda kalır.

THY "Ayla" filmine sponsor oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Yorum ~ 7 yıl önce
Var olan köklü geçmiş,kültürel alış veriş..bıla bıla.. çokta tın ,çokta fifi denilse daha doğru bir ifade olurdu .Film izlemeyi ve oynamayı çok mu seviliyorda filmlere sponsor olunuyor? Amerikan filmine sponsor oldunuz simdi ,Kore içerikli filme. Niye? Çok mu paranız var? Hatanızı mı telafi ediyorsunuz? Nedir yani thy böyle mi pazarlanabiliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Amerikan filmlerine sponsor olunması bence de mantıksızdı ancak Kore ve Türkiye arasındaki Kore Savaşından beri süregelen köklü ilişkiler ve bizim orada verdiğimiz onca şehitlerin ve günümüzde unutulmaya yüz tutan Kore gazilerimizin anısına bile bu filme sponsor olunması çok güzel bir olay. Ayrıca çokta tın fifi filan demişsiniz ama olay gerçekten çok ender gerçekleşebilecek ve insanın içini ısıtan ve çok duygulandıran bir olay. İsterseniz aynı olayı anlatan belgeseli şuradan izleyebilirsiniz: https://youtu.be/PCurviQkD2Q
Yorum ~ 7 yıl önce
Merhaba Koreye gitmiş ve bir koreliye türk oldugumu söyleyince elimi sıkması beni mutlu eden ve gururlandıran biri olarak, tın ve fifi ifadesi başkalarına bir göndermeydi. Bunu ben demedim sadece öyle okudum.
AHMET OLMUSTUR REZIL ~ 7 yıl önce
önce 211 kiyisiden davalarını kazanananları işe geri alın. İnsanların hakkı olan şeyleri kısmayın. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın. eş-ŞUARÂ, Ayet 183

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmuştur ~ 7 yıl önce
Thy genel müdür yardımcısı kaç yıllık iş ve hayat tecrübesi varmışta genel müdür yardımcısı olmuştur? Babadan oğula şirketin varisi mi yoksa ? Futursuz harcama ve kararlar olduguna göre. Acaba Öz oğul mu, üvey mi? :)
K/M adayi ~ 7 yıl önce
Harika bir proje olmuş sabırsızlıkla bekliyorum. Tam olarak ne zaman vizyona girecek bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayla ~ 7 yıl önce
ekim gibi düşünülüyor
K/M adayı ~ 7 yıl önce
Teşekkür ederim
tebrikler ~ 7 yıl önce
Gümbür gümbür gelen bir film başrol oyuncularını tek bir filmde toplamak ve böyle sağlam bir filmede türkiyenin bayrak taşıyıcısı sponsor olması gayet iyi birşey teşekkürler dijital yapım evi ve türk hava yolları :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 7 yıl önce
İşçiden garibandan çal filme sponsor ol.aklimizla dalga mı geçiyorsunuz siz !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 7 yıl önce
Reis filmine nasıl sponsor olunmadı hayretler içerisindeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç milyon $ ~ 7 yıl önce
2milyon$ yada 3milyon$ varmıdır para bizde cok savurun da savurun sonra eleman cıkarıcaz kendi milletini enayi yerine koyan baska toplum yok yeryüzünde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Savurganlık had safhada , kimsenin umurunda değil, eften püften sebepler ile çıkışı verilen şefleri ahı tutacak birgün, mahşerde hesap verecekler elbet.. Kul hakkı kimsenin yanına kalmaz .. Bakalım devir dönünce ne olacak? Artık, yanıldık yalanları da kurtaramayacak
Reklam demek. ~ 7 yıl önce
Biraz kafanı çalıştır, reklam demek yatırım demektir.tutar veya tutmaz o ayrı konu.bu da bir reklam anlaşması gibidir.hatta reklamın etkisini biz bile burda konuşmaya başladık. Adam çıkarma olayida dunyada ki diger orneklere bakarak belkide en az thy de oluyor.Bos boş dolaşan o kadar calisan varki çıkarılması gereken.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000