06 Aralık 2018, Perşembe 10:04:54

THY artık Portekizce de biliyor!

Dünya genelinde bin 365 personelle ‘Çağrı Merkezi’ hizmeti veren Türk Hava Yolları (THY), Güney ve Latin Amerika uçuşlarının artmasına paralel olarak yolculardan gelen rezervasyon, uçuş bilgisi ve özel yolcu programları bilgi taleplerine destek sağlayabilmek için Portekizce’de hizmet vermeye başladı.
  • Ucan garsonlardan potekizce konusanları aldılar demek
  • Arkadas once bir Ingilizceyi cozseniz, ne dediginizi bi anlasak.
  • Tk hapsi torpil kabin mumer ( ne zaman tecrübeli kabin memuru olacak yaş önmeli değil, sadece önmeli deil var
  • Angola,Mozambik,Gine Bissau da Portekizce konuşulan ülkeler arasında.Amerikan ve İngiltere İngilizceleri gibi Brezilya ve Portekiz lehçeleri arasında belirgin farklılıklar var.
  • Fransa'ya tam 50 yıldır uçuyor, internet denen şey de belki 20 yıldır var ama daha bu sene fransızca site hazırlandı ayrıca Fransa genelinde görev yapan merkez tayinli şef, müdürler içinde fransızcayı sadece 1 veya 2 kişi biliyor. İşte tehaye işte zihniyeti.

Dünya genelinde bin 365 personelle ‘Çağrı Merkezi’ hizmeti veren Türk Hava Yolları (THY), Güney ve Latin Amerika uçuşlarının artmasına paralel olarak yolculardan gelen rezervasyon, uçuş bilgisi ve özel yolcu programları bilgi taleplerine destek sağlayabilmek için Portekizce’de hizmet vermeye başladı. Türk Hava Yolları'nın 13 dilde hizmet veren çağrı merkezinde, Portekiz’den İstanbul’a gelen beş Portekizli’nin göreve başlamasıyla birlikte 14 dilde hizmet verilmeye başlandı.
Dünya genelinde 15 farklı noktada 4 ayrı firma ve toplamda bin 365 personelle ‘Çağrı Merkezi’ hizmeti veren Türk Hava Yolları (THY), Güney ve Latin Amerika uçuşlarının artmasına paralel olarak yolculardan gelen rezervasyon, uçuş bilgisi ve özel yolcu programları bilgi taleplerine destek sağlayabilmek için Portekizce’de hizmet vermeye başladı.

Dünya üzerinde en yaygın altıncı dil olan Portekizce çağrıların karşılanmasıyla birlikte çağrı merkezinden Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 14 farklı dilde hizmet verilmeye başlanmış oldu. Türk Hava Yolları (THY) çağrı merkezinde halen İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Ukraynaca, Romence, Fransızca, Almanca, Arapça, Japonca, Korece ve Çince de hizmet veriyor. Bu yılın ilk 9 ayında ise Türkçe ile birlikte 13 dilde toplam 8 milyon 814 bin çağrıya cevap verildi. En yüksek aylık çağrı sayısı ise yaz sezonunun en yoğun olduğu Temmuz ayında toplam 1 milyon 75 bin 283 çağrı ile gerçekleşti. Portekizce çağrı Merkezi hizmetinin başlamasıyla birlikte hizmet verilen dil sayısı 14’e yükselmiş oldu. Portekiz’den İstanbul’a gelen beş Portekiz vatandaşı, Türk Hava Yolları çağrı merkezinde, müşterilere Portekizce hizmet vermeye başladı.

“Türk Hava Yolları çağrı merkezine günlük 30-35 bin çağrı gelir”

Türk Hava Yolları Çağrı Merkezi Yönetim Müdürü Fatih Güver, “Toplam 15 lokasyonumuz var. 4 tanesi yurt dışında 11 tanesi yurt içinde olmak üzere. Yurt dışı lokasyonlarımız Arnavutluk, Ukrayna, Romanya ve Çin. Çin’de Çince Japonca ve Korece hizmet veriyoruz. Ukrayna’da İngilizce ve Rusça hizmet veriyoruz. Bu dillerden bir kısmını yurt dışında karşılıyoruz. Bir kısmını yurt lokasyonlarımız da karşılıyoruz. Türkçe İngilizce dahil toplam 14 dilde hizmet veriyoruz. Bu 14 dilin üzerine birde işaret dili ile engelliler çağrı merkezimiz var. Günlük yaklaşık 30-35 bin çağrı gelir Türk Hava Yolları çağrı merkezine. Aylık bazda bakıldığı zamanda bu yaklaşık 1 milyon bandındadır. Çağrı sektörü havacılık sektörü düşünüldüğünde bu önemli bir hacimdir” diye konuştu.

“Dil hacmi düşünüldüğünde 2-2,5 milyar insana hizmet veriyoruz”

Dünyanın en fazla dilde merhaba diyen çağrı merkezine sahip olduklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Güver, “Dillerimizin 7-8 tanesi 7-24 hizmet veriyor. Bin 400’e yakın müşteri temsilcimiz var. 14 dilde hizmet veriyoruz. Dil hacmi düşünüldüğünde 2-2,5 Milyar insana hizmet veriyoruz. Zaten bu yüzdende Türk Hava Yolları çağrı merkezi olarak şöyle bir sloganımız var. “Dünyanın en fazla dilde Merhaba diyen çağrı merkeziyiz” havayolu sektörü anlamında.
Biz hizmet verdiğimiz dil anlamında en fazla farklı dilde hizmet veren havayoluyuz. Zaten dünyada en fazla noktaya uçan havayolu Türk Hava Yolları. Çağrı merkezininde bu kriterden aşağı kalması beklenemezdi” şeklinde konuştu.

“Bizim en önemli ve asıl görevimiz ana dili Portekizce olan müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak”

Türk Hava Yolları projesinde çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Felipe Marquez, “6 ay önce Türkiye’ye geldim ve Türk Hava Yolları projesinde çalışmaya başladım. Burada çalışmayı çok seviyorum. Bizim en önemli ve asıl görevimiz, ana dili Portekizce olan müşterilerimize ki bu müşteriler Amerika’dan , Avrupa’dan yada Afrika’dan olabilir en iyi hizmeti sunmaktır. Burada çalışmayı hem çok güzel vakit geçirdiğimiz için hem de bir çok kişiye yardımcı olabildiğimiz için çok seviyorum.Türkiye’de edindiğim deneyimler var. Hem kişisel hem de profesyonel alanlarda kendimi çok geliştiriyorum. Burada yerel kültür çok farklı ve bir çok yeni şey öğrenebiliyorum, bu da beni çok mutlu ediyor. Dil ve Edebiyat mezunuyum, bu da çağrı esnasında konuşma becerilerimde bana çok yardımcı oluyor. Yaptığımız iş için çok büyük önem taşıyor, çünkü her türlü yolcuyla başa çıkabilmemiz için gerekli becerilere sahip olmamız gerekiyor” diye konuştu. 

THY artık Portekizce de biliyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ooo ~ 5 yıl önce
Ucan garsonlardan potekizce konusanları aldılar demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Van minut ~ 5 yıl önce
Arkadas once bir Ingilizceyi cozseniz, ne dediginizi bi anlasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 5 yıl önce
Tk hapsi torpil kabin mumer ( ne zaman tecrübeli kabin memuru olacak yaş önmeli değil, sadece önmeli deil var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rio ~ 5 yıl önce
Angola,Mozambik,Gine Bissau da Portekizce konuşulan ülkeler arasında.Amerikan ve İngiltere İngilizceleri gibi Brezilya ve Portekiz lehçeleri arasında belirgin farklılıklar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil airlines ~ 5 yıl önce
Fransa'ya tam 50 yıldır uçuyor, internet denen şey de belki 20 yıldır var ama daha bu sene fransızca site hazırlandı ayrıca Fransa genelinde görev yapan merkez tayinli şef, müdürler içinde fransızcayı sadece 1 veya 2 kişi biliyor. İşte tehaye işte zihniyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilyas ~ 5 yıl önce
o da birsey mi kardesim almanyada 20 yıl yasayıp almancayı dogru duzgun konusamayan adam körükte karşıma çıkıyor boynunda da tk askısı. komedinin alası

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000