21 Mart 2013, Perşembe 14:21:19

THY ARTIK ONU UÇURMAYACAK

Türk Hava Yolları, kargo filosundaki Airbus 310 tipi bir uçağı daha emekliye ayırdı.
  • merak ediyorum?? bu ucak daha bir kac yil ucmazmi. Neden filodan cikartiliyor Bilen varmi??
  • Havaalaninda bir hurda daha....
  • Evet simdi eminim bu uçak 10 kasim 2003 de Maastricht de kargo uçagina dönüstürüldü yani Türk Hava Yollarinda hiç bir zaman yolcu tasimadi ve direkt kargo uçagi olarak istanbula 2004 de geldi. Airliners.net " search Airbus A310 502" herkese iyi aksamlar.
  • Filodan çıkarılmadı,kira sözleşmesi bitti olarak biliniyordu,
  • Emektar teyyare, çok is gördü çok !!! Güle-güle ........ ;(
  • Emin misiniz ki bu uçak uzun süre yolcu tasidi ????? hatirladigima göre bu uçak Islandflug dan kargo olarak 2004de geldi ve bir spotter olarak bu uçagi hiç yolcu konfigurasyonunda görmedim. Airliners.net e bakarsaniz en eski resim 2004 de çekilmis ve THY Kargo olarak uçuyor ve hiç bir sitede "windows" lu resmini görmedim.
  • her uçağın bir emekli olma zamanı vardır bu uçakla çalışan bakımlarını yapan herkes doğal olarak hüzünlüdür normal tabi.. zamanı gelen emekliye ayrılıyor ne yapalım yerine 330 lar geldi belki 777 ler gelecek daha büyük teknolojisi daha gelişmiş cargo uçakları..20 seneden fazla sefer kalmış bir uçak 310 ilk yolcu uçağı olarak sefere başladıklarını net hatırlarım geniş gövdeli hep seyahat edeceğim zaman 310 gelsin isterdim geldiğinde de çok hoşuma giderdi
  • BİLGİ: TC-JCT uçağı TK da hiçbir zaman yolcu uçağı olarak uçmamıştır. TK ya kargo uçağı olarak gelmiştir. Yazıda TK da uzun yıllar yolcu taşımış sonra kargoya dönüştürülmüş bilgileri yanlıştır. Bir haber sitesi olarak bilgileri verirken lütfen kontrol edin.
  • çok üzgünüm. 727 ler çıkarıldığında da üzülmüştüm..
  • Vay be ilk yalnızımı bu uçakla uçmuştum. Hislendim şimdi. Hoşçakal Samsun :(

Türk Hava Yolları filosunun en yaşlı üyelerinden Airbus 310 tipi bir uçak daha filodan çıkarıldı. TC-JCT kuyruk tescilli Airbus 310 tipi Samsun adlı uçak THY’deki görevini tamamladı. Uçuş programından çıkarılan uçak, Atatürk Havalimanı apronuna çekildi.

502 seri numaralı uçak ilk uçuşunu Mayıs 1989’da yaptı. İlk olarak Air France havayolları filosunda uçan uçak daha sonra İslandsflug şirketinde uçtu. 2004 yılında THY filosuna dahil edilen uçak uzun süre yolcu uçağı olarak kullanıldı, daha sonra kargo uçağına dönüştürüldü. 23.8 yaşındaki uçak THY’nin en yaşlı uçaklarından biriydi.

Bu uçağın da filodan çıkarılmasıyla bir dönemin efsane uçaklarından Airbus 310 tipi uçaklardan THY’de sadece iki adet kaldı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl filodaki bir başka A310 tipi uçak, geçirdiği kırım sonrası kal edilmişti.

THY bir süre önce MNG Cargo’dan A330 tipi kargo uçağı kiralayarak filosunu güçlendirmişti. THY Kargo filosunda halen 2’si A310 ve 4’ü A330 olmak üzere 6 uçak yer alıyor.

©AirportHaber.com

THY ARTIK ONU UÇURMAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

brussels airport ~ 11 yıl önce
merak ediyorum?? bu ucak daha bir kac yil ucmazmi. Neden filodan cikartiliyor Bilen varmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
white ~ 11 yıl önce
kiralıktı, süresi doldu iade edilecek sahibine...
hurda ~ 11 yıl önce
Havaalaninda bir hurda daha....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAMSUN ~ 11 yıl önce
Evet simdi eminim bu uçak 10 kasim 2003 de Maastricht de kargo uçagina dönüstürüldü yani Türk Hava Yollarinda hiç bir zaman yolcu tasimadi ve direkt kargo uçagi olarak istanbula 2004 de geldi. Airliners.net " search Airbus A310 502" herkese iyi aksamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL ~ 11 yıl önce
Filodan çıkarılmadı,kira sözleşmesi bitti olarak biliniyordu,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 11 yıl önce
Emektar teyyare, çok is gördü çok !!! Güle-güle ........ ;(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC_JCT ~ 11 yıl önce
Emin misiniz ki bu uçak uzun süre yolcu tasidi ????? hatirladigima göre bu uçak Islandflug dan kargo olarak 2004de geldi ve bir spotter olarak bu uçagi hiç yolcu konfigurasyonunda görmedim. Airliners.net e bakarsaniz en eski resim 2004 de çekilmis ve THY Kargo olarak uçuyor ve hiç bir sitede "windows" lu resmini görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
her uçağın bir emekli olma zamanı vardır bu uçakla çalışan bakımlarını yapan herkes doğal olarak hüzünlüdür normal tabi.. zamanı gelen emekliye ayrılıyor ne yapalım yerine 330 lar geldi belki 777 ler gelecek daha büyük teknolojisi daha gelişmiş cargo uçakları..20 seneden fazla sefer kalmış bir uçak 310 ilk yolcu uçağı olarak sefere başladıklarını net hatırlarım geniş gövdeli hep seyahat edeceğim zaman 310 gelsin isterdim geldiğinde de çok hoşuma giderdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLGİN ~ 11 yıl önce
BİLGİ: TC-JCT uçağı TK da hiçbir zaman yolcu uçağı olarak uçmamıştır. TK ya kargo uçağı olarak gelmiştir. Yazıda TK da uzun yıllar yolcu taşımış sonra kargoya dönüştürülmüş bilgileri yanlıştır. Bir haber sitesi olarak bilgileri verirken lütfen kontrol edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boink boink ~ 11 yıl önce
çok üzgünüm. 727 ler çıkarıldığında da üzülmüştüm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kiti havk ~ 11 yıl önce
Ben de Wright Kardeşlerin vefatında üzülmüştüm baya... :(
Peh peh peh ~ 11 yıl önce
Yapma yaw, 727'ler ne zaman yarıldı emekliye...
Direnç ~ 11 yıl önce
sen hala yaşıyormusun...!!!
boink boink ~ 11 yıl önce
kiti hawk; stand up yapsana sen..harcanıyorsun buralarda..hem iyi para kazanır wright kardeşlere anıt mezar yaptırırsın
Yolcu ~ 11 yıl önce
Kiti havk, büyüksün, sabah sabah gülmekten yarıldım, Allah da seni güldürsün.
samsun ~ 11 yıl önce
Vay be ilk yalnızımı bu uçakla uçmuştum. Hislendim şimdi. Hoşçakal Samsun :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk yalnızmı??? ~ 11 yıl önce
peki şimdi neyle uçuyorsun? Uzay mekiği falanmı? Bu arada ne içiyorsun? Bizede söyle bizde içelim ondan :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000