19 Temmuz 2012, Perşembe 10:22:15

“THY ARAPLARA MI SATILDI?”

Türk Hava Yolları’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini hedeflediği reklam filmine sosyal medyada tepki yağdı. Arap oyuncuların kullanıldığı filmdeki figürlere karşı, “ THY Araplar’a mı satıldı” yorumları yapıldı...
  • Thy sirketi satildi ama hala Türk adini tasiyor , erdogan sag olsun, artik o hava yollu beni ve ülkemi temzil etmiyor! Malesef erdogan gibi basda olunca daha cok seyleri satacak bu ülkeye ve biz türklere ayit olan seyler!
  • bazi arkadaslar arap ülkeler için yapimis bir reklam diyor çok gÜzel olmus diyor paranoyak diyor, neden reklamin sonunda ingilizce "exeprience istanbul" diyor neden madem arap ülkelerine hitap eden arap ülkeleri için hazirlanmis ise neden bu reklamda arapça konusulmiyor?
  • cok guzel bir reklam insanlar niye tepki gosteriyor bu reklam tr icin degilki araplara yonelik yapilan bir reklam gelsin para harcasinlar diye anlasilmayan bir tarafi yokki bunun?
  • Bu reklam filmi Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways vb. gibi şirketlerin reklam filmi olmalıymış, yanlış tema, yanlış mekan!
  • gayet iyi. bu reklam filmi nerede pazarlanıyor ona bakmak lazım. parlamaya gerek yok
  • bence gayet güzel olmuş ve iyi bir reklam stratejisi arap ükelerine yönelik. akıllıca tebrik ederim
  • filmde cig sari norvecli bir aile de olabilirdi (iskandinav hatlari icin). bu aile zaten arap ve film ve reklam arap pazari icin. ornegin emirates ingiliz kiz kullaniyor (ingiliz pazari icin). filmin mesaji da ramazani istanbulda gecirin demektir. guzel bir marketing. aynisini/benzerini bavyera da yapiyor. ayilip bayilmaya, obsesyona gerek yok.
  • Bir Sohbet Sırasında Özel Bir İnsan Kaynakları şirketinin El Altından ERKEK KABİN GÖREVLİSİ;ERKEK KOKPİT PERSONELİ alımı için MÜLAKAT yaptığı SÖYLENDİ...Bunun devamında da Bir Kadın İsmi İle Şirket Görevlisine telefon açılmış görevlinin verdiği yanıt şu i miş;Evet kabin ve kokpit personeli alımı için görüşmeler yapmaktayız referansınız kim?size bu bilgi kim tarafından verildi diye soru yöneltmiş.Arayan kişi de akp li bir milletvekilinin (tahmin ediyormusunuz) adını vermiş evet ancak ERKEK PERSONEL ALIMI GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR diyerek telefonu kapatmış...Konu hakkında bilgi istedim kulak misafiri olduğum kişilerden bana bilgi vermelerinin mumkun olmadığını söylediler...
  • allahtan burada yorum yazan bazı irlandalılar reklam sektöründe çalışmıyorlar, THY yaptımı en iyisini yapar.
  • Son yillarda ne hikmetse ozellikle ramazan aylarinda araplar hep ecnebi ulkelere akin ediyorlar..Nedir acaba sebebi bir bilen var mi? Bu da bir ticari taktik midir yoksa gozden uzakta rahat olmak ve keyif surmek midir amac?

Türk Hava Yolları’nın Ramazan ayı için hazırlattığı ‘Ramadan İn İstanbul’ temalı reklam filmi beklenmedik tepki aldı. Özellikle sosyal medyada THY’nin son reklam filmine tepkiler gelirken Arap oyuncuların kullanılması farklı yorumlara neden oldu.

Kız Kulesi manzaralı Arap yerel kıyafetli bir ailenin kullanıldığı filmde Türkiye’nin farklı şekilde tanıtıldığı vurgulanırken kullanılan figürlerin Türkiye’nin gerçek yüzünü yansıtmadığı öne sürüldü.

“ FİLMDEKİ AİLE TÜRK DEĞİL”

THY’den bir yetkili ise reklam filminin yanlış anlaşıldığını, sözkonusu reklam filminin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki tanıtımlarda kullanıldığını, o bölgeden turist çekmek amacıyla yapıldığını bildirerek, “ Filmde kullanılan aile Türk değil” ifadesini kullandı.

THY’nin uçak içi dergisi SKY Life’nin Ortadoğu ve K.Afrika ülkelerindeki uçuşlarına özel olarak hazırladığı ek derginin arka kapağında yer alan fotoğrafın sosyal medyada kullanıldığı belirtildi.

İşte twitter’de THY’ye yönelik bazı tepkiler:

Olcay Tanberken ‏@olcaytanberken

İstanbul, Arap şehri mi oldu THY? Bu nasıl bir saygısızlık böyle????

Mehmet Celiktas ‏@mmtcLkts

#thy 'nin su reklam politikasini protesto edebilir miyiz lutfen! Arabistan mi lan burasi!!

♕ Prettyinpink ‏@piretinpink

Bu ne lan hakkaten? Manyak mısın THY?

  Zeytin Gölgesi ‏@CumaHikmet

THY nin Ramazan Afişi Twitteri sarstı. http://twitpic.com/a922wt 2 saate binden fazla tepki.

zülal kalkandelen ‏@zulalk

bunu biri açiklasin. @TK_TR "@CumaHikmet: THY YÖNETİMİNİN BU ÜLKE HALKINI NASIL TANITTIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?

ModaVeSosyete ‏@ModaVeSosyete

Arabistan mi sandin burayi? THY nin vatandaşını nasıl tanıttığına bakarmısınız !?!?

THY’nin Ortadoğu ve K. Afrika ülkeleri için hazırlattığı İngilizce ve Arapça versiyonlu reklam filmi:

 


“THY ARAPLARA MI SATILDI?”

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Thy ~ 11 yıl önce
Thy sirketi satildi ama hala Türk adini tasiyor , erdogan sag olsun, artik o hava yollu beni ve ülkemi temzil etmiyor! Malesef erdogan gibi basda olunca daha cok seyleri satacak bu ülkeye ve biz türklere ayit olan seyler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erhan ~ 12 yıl önce
bazi arkadaslar arap ülkeler için yapimis bir reklam diyor çok gÜzel olmus diyor paranoyak diyor, neden reklamin sonunda ingilizce "exeprience istanbul" diyor neden madem arap ülkelerine hitap eden arap ülkeleri için hazirlanmis ise neden bu reklamda arapça konusulmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 12 yıl önce
cok guzel bir reklam insanlar niye tepki gosteriyor bu reklam tr icin degilki araplara yonelik yapilan bir reklam gelsin para harcasinlar diye anlasilmayan bir tarafi yokki bunun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ccm ~ 12 yıl önce
Bu reklam filmi Emirates, Qatar Airways, Etihad Airways vb. gibi şirketlerin reklam filmi olmalıymış, yanlış tema, yanlış mekan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ad ~ 12 yıl önce
gayet iyi. bu reklam filmi nerede pazarlanıyor ona bakmak lazım. parlamaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cfcf ~ 12 yıl önce
bence gayet güzel olmuş ve iyi bir reklam stratejisi arap ükelerine yönelik. akıllıca tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakin olalim ~ 12 yıl önce
filmde cig sari norvecli bir aile de olabilirdi (iskandinav hatlari icin). bu aile zaten arap ve film ve reklam arap pazari icin. ornegin emirates ingiliz kiz kullaniyor (ingiliz pazari icin). filmin mesaji da ramazani istanbulda gecirin demektir. guzel bir marketing. aynisini/benzerini bavyera da yapiyor. ayilip bayilmaya, obsesyona gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SESSiZLİĞe DEVAm ~ 12 yıl önce
Bir Sohbet Sırasında Özel Bir İnsan Kaynakları şirketinin El Altından ERKEK KABİN GÖREVLİSİ;ERKEK KOKPİT PERSONELİ alımı için MÜLAKAT yaptığı SÖYLENDİ...Bunun devamında da Bir Kadın İsmi İle Şirket Görevlisine telefon açılmış görevlinin verdiği yanıt şu i miş;Evet kabin ve kokpit personeli alımı için görüşmeler yapmaktayız referansınız kim?size bu bilgi kim tarafından verildi diye soru yöneltmiş.Arayan kişi de akp li bir milletvekilinin (tahmin ediyormusunuz) adını vermiş evet ancak ERKEK PERSONEL ALIMI GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR diyerek telefonu kapatmış...Konu hakkında bilgi istedim kulak misafiri olduğum kişilerden bana bilgi vermelerinin mumkun olmadığını söylediler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gayet hoş bir reklam ~ 12 yıl önce
allahtan burada yorum yazan bazı irlandalılar reklam sektöründe çalışmıyorlar, THY yaptımı en iyisini yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu da ticari taktik mi? ~ 12 yıl önce
Son yillarda ne hikmetse ozellikle ramazan aylarinda araplar hep ecnebi ulkelere akin ediyorlar..Nedir acaba sebebi bir bilen var mi? Bu da bir ticari taktik midir yoksa gozden uzakta rahat olmak ve keyif surmek midir amac?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000