11 Ekim 2013, Cuma 13:53:25

"THY A.O. VE THY TEKNİK A.Ş. İŞVERENİ KAYBETTİ!"

Hava-İş Sendikası yönetimine aday olarak ortaya çıkan Ali Gülçiçek liderliğindeki Emek Meclisi, dün THY Teknik A.Ş.'de yapılan delege seçimleri sonrası bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Kazanan mevcut sendika yönetimi değildir. Kaybeden ise THY AO ve THY Teknik AŞ işverenleridir" denildi.
  • Airporthaber yandaş olma emekçiyi destekle
  • Isveren baskisiyla korkup tirsanlari bizi savunacakti. Kazansalar herhalde isveren höt dese bunlar al sana bi döt derlerdi. Allahtan ne olduklari cikti ortaya.
  • thy yönetimlerinin kaybettiğini söylüyorsun karşısında ki sendika da kazanmış oluyor böylece..sahi kuzum siz seçim günü neredeydiniz ? bakan yeğeni ağır geldi sizlere . göçtünüz . böylemi savunacaktınız bu profosyonel adam öğütücü yönetimlere karşı bizi.. llah korumuş . yolun açık olsun yiğit işçi önderi sayın atilay ayçin . bin selam sana . her cephede savaşıyorsun emek ekmek özgürlük adına.her yerdesin .
  • baskıdan ötürü çekilmeseydiniz. reform hareketide işveren destekli olduğunu duymayan kalmayınca çekilmiş gibi yapıp adaylarını bağımsız gibi yaptı ama gene Allaha şükürki kimse yemedi.
  • Bu teknik seçimini Emek meclisi ve gökkuşağı kaybetmiştir kimse kendini buradan soyutlayıp pay çıkarmasın hele emek meclisinin uçuşta nasıl bir ilişki içinde olduğunu sağır sultan bile biliyor salı sabah emek meclisi sandık secimi için mail atıyor 2 saat sonra bizim değil diye ver yansın ediyor şunları merak ediyorum mevcut çıkan liste her halde 2 saat içinde işveren tarafından mı yapıldı veya listede kendi has adamlarından bazıları yok diye mi kabul etmedi yoksa mevcut listenin emek meclisi adı altında çıkmadı diye mi seçimleri boykot etti? önce kendisi bu sorulara cevap versin sonra birilerini suçlasın
  • Hava iş yönetimi, lütfen seçimlere müdahele etmeyin.Hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız,hepimiz Müslümanız elhamdülillah.çalışanlarınıza ve sizin gibi düşünmeyenlere,düşman gibi davranmaktan vazgeçin.Böyle adalet olmaz.İçinizde biraz Allah korkusu varsa ki umarım vardır,bu antidemokratik tutumuzdan bir an önce vazgeçersiniz.Tabi Allah korkusu varsa!
  • emek meclisi de, reform hareketi gibi işveren desteklidir. bahadır altan ise kazanılmış haklarımızı koruyacak kapasitede değildir. kazanılmış haklarımızı kaybetmemek için oyumuz atilay ayçin'e arkadaşlar. her ne kadar sevmesek de!
  • Siz hala konuşabiliomusunuz emek meclisi işveren baskısından dolayı seçimden çekildiniz hava işe de baskı var ama sapasağlam ayakta durabiliyor siz niye bunu yapamadınız da devamlı bir karalama kampanyası yapıyorsunuz
  • bundan bir ay once bana deselerdiki,aycine oy vereceksin diye inanin evimi barkimi satip iddaya girerdim hayir diye...malesef thy yoneticilerinin yaptiklari karsisinda olay bizi atilaya oy verdirtti..bunun tek sebebide benim isci olmam ve sendikasizlastirmayi veya isveren sendikasi olmayi kabul etmememdir..bu gercegi herkesin gormesi gerekir..yarin ayni seyler ucus isletmedede yasanacak.toplama delegasyonla secim kazanamassin..bunu gor ve iscinin sagduyusuna guven..sen 305 ve grevde yasananlari sana guven olarak degerlendirme yanlisliginda da bulunmamak gerek..isverenin ben mi sendikami alternatifi ile gelmesi bu sonucu ortaya cikarmistir..ama bir gercek daha var bence..oda ali gulcicek gercegi..onuda herkes biliyor..bana gore kisi olarak reform dan bir farki yok ve ali gulcicegin bunu beceremiyecegi gercegi goruldukten sonra bu reform hareketi devreye girdi ve elindeki tum kozlari aldi..emek meclisi cekildide neden bucan beyaz listede yer aldi?cekil reform bak kan uyusmazligi var.
  • Etki tepki doğurdu...durumun özeti bu.

İŞTE EMEK MECLİSİ TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA:

"THY AO ve THY Teknik AŞ işvereni Teknik AŞ’de yapılan seçimlere müdahale ederek Emek Meclisi delege adaylarını tehdit etmiş,  Emek Meclisi olarak seçimlerden çekildiğimizi sizlere ve kamuoyuna açıklamıştık.

Biz Hava-İş Yönetiminin normal ve demokratik olarak yapılacak bir seçimi  kaybedeceğini biliyorduk. Ancak yapılan baskılar bu seçimi seçim olmaktan çıkarmış ve THY Teknik AŞ delege seçimleri baskı ve yönlendirmelere karşı işçi iradesini ortaya koymuştur. Kazanan mevcut sendika yönetimi değildir. Kaybeden ise THY AO ve THY Teknik AŞ işverenleridir.

Bu sonuç, THY Teknik AŞ işvereni ile birlikte hareket edenler için ders niteliğindedir. Umarız bu ders alınmıştır.

Biz bu oyunu daha öncede gördük. Çalışanları ‘’Kırk katır mı Kırk satır mı’’ dayatmasına bırakanlar, işçi iradesi karşısında eğilmişlerdir.

Yıllardır Hava-İş Yönetiminin özellikle Anadolu’da  2-3 arkadaşımızın çalıştığı işyerlerinde uyguladığı baskı ile delege belirleme yöntemini, bu sefer Reform Hareketi denen ve kimden veya kimlerden oluştuğu belli bir gurubu zafer sarhoşluğuna itmiştir.

İşçi mücadelesini biz söyleriz olur diye görme saflığına kapılanlar yanılmıştır. Hava-İş Yönetimi bunu doğru okumalı ve  bu antidemokratik seçim sistemini terk etmelidir.

Emek Meclisinin talebi olan uçuş işletmede sandıkların en az 3 gün açık tutulması sağlanmalı ve derhal ilan edilmelidir. Çalışanların iradesi ancak böyle sandığa yansıyacaktır. Bu uygulama Hava-İş Sendikamızı daha da güçlendirecektir.
Hava-İş üyeleri 24 yıllık bürokrasiyi, örgütlenemeyen grevi, işten atılan arkadaşlarımızın durumunu sorguluyor bu iradeyi sandığa yansıtmak istiyor.

Bizler Hava-İş Sendikamızın geleceği konusunda tarafız. Emek Meclisi olarak THY Teknik AŞ’de arkadaşlarımıza yapılan tehditlerin Uçuş İşletme’de yapılması, işveren tarafından müdahale edilmesi durumunda sonucun nelere mal olabileceğini görüyoruz. Bu hesaplaşma yalnızca işçilerle sendikaları arasındaki hesaplaşmadır.

Biz hep söyledik yine söylüyoruz. Hava-İş Yönetimi ve diğer sendikal mücadele veren muhalefet grupları bizim düşmanımız değildir, sendikal rakibimizdir.

Çalışanlar mesajı almıştır. Öncelikle Ankara Şube seçimleri başta olmak üzere Emek Meclisi çatısı altında işveren baskılarına ve sendikal bürokrasiye karşı birleşeceklerdir. Buna inanıyoruz.

Saygılarımızla."

"THY A.O. VE THY TEKNİK A.Ş. İŞVERENİ KAYBETTİ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

xxx ~ 10 yıl önce
Airporthaber yandaş olma emekçiyi destekle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bunlar mi ~ 10 yıl önce
Isveren baskisiyla korkup tirsanlari bizi savunacakti. Kazansalar herhalde isveren höt dese bunlar al sana bi döt derlerdi. Allahtan ne olduklari cikti ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nevigatör ~ 10 yıl önce
thy yönetimlerinin kaybettiğini söylüyorsun karşısında ki sendika da kazanmış oluyor böylece..sahi kuzum siz seçim günü neredeydiniz ? bakan yeğeni ağır geldi sizlere . göçtünüz . böylemi savunacaktınız bu profosyonel adam öğütücü yönetimlere karşı bizi.. llah korumuş . yolun açık olsun yiğit işçi önderi sayın atilay ayçin . bin selam sana . her cephede savaşıyorsun emek ekmek özgürlük adına.her yerdesin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emek ~ 10 yıl önce
baskıdan ötürü çekilmeseydiniz. reform hareketide işveren destekli olduğunu duymayan kalmayınca çekilmiş gibi yapıp adaylarını bağımsız gibi yaptı ama gene Allaha şükürki kimse yemedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Bu teknik seçimini Emek meclisi ve gökkuşağı kaybetmiştir kimse kendini buradan soyutlayıp pay çıkarmasın hele emek meclisinin uçuşta nasıl bir ilişki içinde olduğunu sağır sultan bile biliyor salı sabah emek meclisi sandık secimi için mail atıyor 2 saat sonra bizim değil diye ver yansın ediyor şunları merak ediyorum mevcut çıkan liste her halde 2 saat içinde işveren tarafından mı yapıldı veya listede kendi has adamlarından bazıları yok diye mi kabul etmedi yoksa mevcut listenin emek meclisi adı altında çıkmadı diye mi seçimleri boykot etti? önce kendisi bu sorulara cevap versin sonra birilerini suçlasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz??? ~ 10 yıl önce
Hava iş yönetimi, lütfen seçimlere müdahele etmeyin.Hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız,hepimiz Müslümanız elhamdülillah.çalışanlarınıza ve sizin gibi düşünmeyenlere,düşman gibi davranmaktan vazgeçin.Böyle adalet olmaz.İçinizde biraz Allah korkusu varsa ki umarım vardır,bu antidemokratik tutumuzdan bir an önce vazgeçersiniz.Tabi Allah korkusu varsa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyinisin ~ 10 yıl önce
Dostum iyimisin sen yaa. Ne ictin soyle de bizde icelim. Havais yönetimi seçimlere nasil mudahale etmiş???? Kinaye mi yapiyorsun? Ciddi misin? Seçimlere müdahale eden tek taraf işveren dir. Bunu sagir sultan duymuşken sen hava is yönetimi diyorsun...... iyimisin Allahaskina bir söyle yaa....
özür dilerim ~ 10 yıl önce
Arkadaş THY yönetimi diyecektik,dili miz sürçtü pardon:)Yoksa dediklerim tabiki de yönetime.
sevmesek de ~ 10 yıl önce
emek meclisi de, reform hareketi gibi işveren desteklidir. bahadır altan ise kazanılmış haklarımızı koruyacak kapasitede değildir. kazanılmış haklarımızı kaybetmemek için oyumuz atilay ayçin'e arkadaşlar. her ne kadar sevmesek de!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emeğe ~ 10 yıl önce
Siz hala konuşabiliomusunuz emek meclisi işveren baskısından dolayı seçimden çekildiniz hava işe de baskı var ama sapasağlam ayakta durabiliyor siz niye bunu yapamadınız da devamlı bir karalama kampanyası yapıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek ~ 10 yıl önce
bundan bir ay once bana deselerdiki,aycine oy vereceksin diye inanin evimi barkimi satip iddaya girerdim hayir diye...malesef thy yoneticilerinin yaptiklari karsisinda olay bizi atilaya oy verdirtti..bunun tek sebebide benim isci olmam ve sendikasizlastirmayi veya isveren sendikasi olmayi kabul etmememdir..bu gercegi herkesin gormesi gerekir..yarin ayni seyler ucus isletmedede yasanacak.toplama delegasyonla secim kazanamassin..bunu gor ve iscinin sagduyusuna guven..sen 305 ve grevde yasananlari sana guven olarak degerlendirme yanlisliginda da bulunmamak gerek..isverenin ben mi sendikami alternatifi ile gelmesi bu sonucu ortaya cikarmistir..ama bir gercek daha var bence..oda ali gulcicek gercegi..onuda herkes biliyor..bana gore kisi olarak reform dan bir farki yok ve ali gulcicegin bunu beceremiyecegi gercegi goruldukten sonra bu reform hareketi devreye girdi ve elindeki tum kozlari aldi..emek meclisi cekildide neden bucan beyaz listede yer aldi?cekil reform bak kan uyusmazligi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ederim ~ 10 yıl önce
Ağzına, düşüncene, klavyene sağlık dostum Ali Gülçiçeği ne kadar güzel özetlemişsin doğru söze ne denir.
no comment ~ 10 yıl önce
Etki tepki doğurdu...durumun özeti bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000