01 Mart 2014, Cumartesi 10:43:56

TAVAN FİYAT UYGULAMASI DELİK DEŞİK

Havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarında 300 TL’yi aşmama konusundaki iyi niyet anlaşması önce Pegasus ve sonrasında Türk Hava Yolları (THY) tarafından delindi.
  • pgsnin eko sınıfındaki en yüksek ücreti zaten 306 tl tarafsız haber yok mu?
  • mıllet pegasusun fıyatlar 300 tlyı gecememıs zaten.o gosterılen fıyatlar ekstra fıyatlar.yanı ıstersenız alabılecegınız ıcınde bagaj hakkı olan fıyatlar.ıstemıyorsan eko paketten alırsınkı o gecmıyor.tk dakı kabın amırıne soyluyorum sen orada kalmaya devam et ama senı attıklarındada kedı yavrusu gıbı pegasusun kapısını asındırma.buradan tum ekıbe seslenıyorum.tk sızı atınc ılk kostugunuz sırket ve sızı oldugunuz statude alan sırket pegasus.sonra tekrar alınınca yada oradayken habıre sucluyorsunuz.kımse sıze zorla gelın calısın demıyor.gelmeyın calısmayın.bızım devamlı sıkayet adama degıl guler yuzlu ısını yapan arkadaslara ıhtıyacımız var.
  • Pegasus tavan fiyatı geçmemiş, objektif haber yapın lütfen
  • Paketli yani ekstra hizmet alinan ucuslarda tavanı asmis görünüyor. Delinen anlasma yok gibi geldi bana mevcut tabloya göre.
  • DEVLET DEVLET KURUMUNU KANDIRIYOR SÖZLÜ OLARAK ...İYİ DE PEGASUS GEÇMEMİŞ. PEGASUSUN EKONOMİ SINIFI EKO PAKET MAX 285 TL....
  • Anlasma sifahi idi zaten. Uyna zorunlulugu yoktu. Binali yildirim in populist bir hamlesiydi ama kendi bile sonradan n anlayibca mevzuyu kapatilar iki gunde. Kaldi ki uygulanacak kural da ucusa son uc gune kadar diye idi. Buradaki ornekler tamamen kurala uygun.
  • Kanunda şirketler fiyatı kendi belirler diyor. Bu sadece bir iyi niyet anlaşmasıydı. Doların artması sebebiyle artan maliyetler bu artışı zorunlu kılmıştır...
  • Eko paket geçmemiş
  • Madem THY'den evvel Pegasus da bu "sözlü" anlaşmayı deldi, neden başlık kırmızı harflerle "THY Anlaşmayı İhlal Etti"? Ayrıca henüz yazılı bir anlaşma yokken ne olması bekleniyordu acaba, o da ayrı bir husus.
  • Fırsat lobisinin işi olsa gerek

Türk Hava Yolları bilet fiyatlarında uygulanan 300 TL’lik tavan fiyat uygulamasını deldi. Havayolu şirketleri tarafından yazısı olmasa da sözlü olarak mütabakat sağlanan 300 TL’lik tavan fiyat uygulaması uzun ömürlü olmadı.

THY, 28 Şubat Cuma günü İstanbul-Antalya arasındaki uçuşlarında bir kısım bileti vergiler hariç 341 TL’den satışa sundu. THY’nin 300 TL’yi aşan bilet fiyat uygulaması Mart ayındaki bilet fiyatlarına da yansıdı. Ekonomi sınıfında bazı biletlerini 341 TL’ten satışa sunan THY, böylelikle sözlü anlaşmayı da ihlal etmiş oldu.

Havayolu şirketleri bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda sözlü olarak Nisan ayına kadar 300 TL’lik tavan fiyat uygulaması konusunda anlaşma sağlamışlardı. Tavan fiyat uygulamasının serbest piyasa ekonomisi ile örtüşmediği yönündeki eleştirilere rağmen havayolu şirketleri bu konuda tam mütabakata varmıştı.

Öte yandan Pegasus Havayolları'nın da tavan fiyat uygulamasını THY'den önce deldiği ortaya çıktı.Türk Hava Yolları, Aralık ayı sonundan itibaren anlaşmayı ihlal eden Pegasus Havayolları'nın fiyatlarını gözeterek 26 Şubat'tan itibaren 300 TL'nin üzerine çıktığı ve ekonomi sınıfındaki maksimum fiyat olan vergiler dahil 366 TL'den bazı biletleri satışa sunduğu öğrenildi.

İŞTE PEGASUS VE THY'NİN YÜKSEK FİYATLI BİLETLERİ









TAVAN FİYAT UYGULAMASI DELİK DEŞİK

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

09/09 ~ 10 yıl önce
pgsnin eko sınıfındaki en yüksek ücreti zaten 306 tl tarafsız haber yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beneya ~ 10 yıl önce
mıllet pegasusun fıyatlar 300 tlyı gecememıs zaten.o gosterılen fıyatlar ekstra fıyatlar.yanı ıstersenız alabılecegınız ıcınde bagaj hakkı olan fıyatlar.ıstemıyorsan eko paketten alırsınkı o gecmıyor.tk dakı kabın amırıne soyluyorum sen orada kalmaya devam et ama senı attıklarındada kedı yavrusu gıbı pegasusun kapısını asındırma.buradan tum ekıbe seslenıyorum.tk sızı atınc ılk kostugunuz sırket ve sızı oldugunuz statude alan sırket pegasus.sonra tekrar alınınca yada oradayken habıre sucluyorsunuz.kımse sıze zorla gelın calısın demıyor.gelmeyın calısmayın.bızım devamlı sıkayet adama degıl guler yuzlu ısını yapan arkadaslara ıhtıyacımız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus tavan fiyatı geçmemiş, objektif haber yapın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 10 yıl önce
Paketli yani ekstra hizmet alinan ucuslarda tavanı asmis görünüyor. Delinen anlasma yok gibi geldi bana mevcut tabloya göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 10 yıl önce
Pegasus tavan fiyat uygulamasını hiç bir zaman yapmadı ki. sadece THY buna uygun hareket etmişti en başından beri, uzun süre tavan fiyatı 299 tl olarak tuttu THY. Pegasus'ta tavan fiyat 1 gün bile 300 tl nin altında olmadı.
cash ~ 10 yıl önce
DEVLET DEVLET KURUMUNU KANDIRIYOR SÖZLÜ OLARAK ...İYİ DE PEGASUS GEÇMEMİŞ. PEGASUSUN EKONOMİ SINIFI EKO PAKET MAX 285 TL....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
pegasusta sadece ekonomi sınıf var zaten. Ekstra paket, avantaj paket dediğiniz şeyler, THY nin ekonomi yolcularına ücretsiz sağladığı hizmetler.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Anlasma sifahi idi zaten. Uyna zorunlulugu yoktu. Binali yildirim in populist bir hamlesiydi ama kendi bile sonradan n anlayibca mevzuyu kapatilar iki gunde. Kaldi ki uygulanacak kural da ucusa son uc gune kadar diye idi. Buradaki ornekler tamamen kurala uygun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kanunda şirketler fiyatı kendi belirler diyor. Bu sadece bir iyi niyet anlaşmasıydı. Doların artması sebebiyle artan maliyetler bu artışı zorunlu kılmıştır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Eko paket geçmemiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taraflılık ~ 10 yıl önce
Madem THY'den evvel Pegasus da bu "sözlü" anlaşmayı deldi, neden başlık kırmızı harflerle "THY Anlaşmayı İhlal Etti"? Ayrıca henüz yazılı bir anlaşma yokken ne olması bekleniyordu acaba, o da ayrı bir husus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Fırsat lobisinin işi olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000