12 Eylül 2013, Perşembe 13:44:41

THY ANKARA UÇUŞLARINDA DÜZENLEMEYE GİTTİ

Türk Hava Yolları’nın (THY) Kahramanmaraş-Ankara seferleri haftada 5 güne çıkartıldı.
  • Oy oy oy arkadasim RNP takildii havalimanina RNAV haritalari DHMInin internet sitesinde yayinlandi yani gece ucusu gerceklesebilecek heryerde risk vardir
  • Kahramanmaraşa, hemde iniş gece, hemde haftanın 5 günü. Standart ayrılış yok, Aletli yaklaşma yok Standart Yaklaşma hiç yok. Yapılabilecek en hassas en emniyeti yaklaşma VOR DME, NDB DME. Onda da direk iniş yapamıyorsun yaklaşma 316 dereceyle. Pist istikameti 251 derece ile 071 derece yani ineceğin iniş istikameti rüzgara göre 251'e ise 61 derece, 071' e ise 245 derece farklı açıyla geliyorsun. Tur atıp pisti karşılamak zorundasın. Alçalabileceğin en fazla irtifa da 3100' (feet), meydan irtifası ise 1723' heryer dümdüz ve meydan ile aynı irtifada olsa yani yerden 1377' (419 metre) yukarıdasın ki her yer dümdüz değil. Etrafında ki 2493 metre, 1885 metre yükseklikteki dağların arasından turlu yaklaşma yapacaksın. Gürüşünde 5 km olması lazım. Gece görerek yaklaşmayı bu şartlarda yapacaksın. Eh birde karı-kışı, bulutu-yağmuru fırtınayı düşünün. Bence bu vekil Maraşlıların, uçuş ekiplerinin canı, bilet parası üzerine, havayollarının geleceği üzerine kumar oynuyor. Kaza geliyorumu böyle der.
  • gece gece kahramanmaraş meydanına uçmaktan daha tehlikeli ne olabilir ki? bu seyrüsefer yardımcıları ile ve RNAV olamadan oraya gece uçmak hiç emniyetli değil.
  • Kütahya'ya havaalanı istiyoruz,Zafer uzak,hem Uşak'da var,istiyoruz.
  • Anlamadigim tek sey, neden ucus bilgilerinin degistirilmesini gazete, internet, TV`den degil de, siyasetci, AKP`li siyasiden duyuruluyor? Neden THY sozcusu ve ya temsilcisi bu haberi aktarmiyor millete? Kime ve ne ispat etmek istiyorlar? AKP-Airlines mi oldu simdi bayrak tasiyicisi?
  • 1 milyonluk sanayi şehri turkıyenın 16. buyuk ekonomisi 35 bin mülteci 30 bin unıversite öğrencisi 600 nato askeri olan sanayi şehri Kahramanmaraş havalimanın sorunları bir an önce umarım bitirilir.Ankara -Kahramanmaraş 27 ekim den itibaran Boeing 737-700 haftanın 7 günü gerçekleşecek gece gelen uçak Maraştan sabahın erken saatinden ankaraya dönecek.bu bizim için cok güzel oldu.istanbul hattına gelince thy de günlük 2 sefere çıkaracak sabah aksam olmak üzere.sabiha gökçene yapılan sefer ise pegasus tarafından yeniden düzenlemeye gidilecek.şu an için yapılanlar istediğimiz gibi gidyiyor.yeterlimi değil tabiki.bizim beklentimiz ise thy günlük 3 sefer maras- İstanbul .ankara maras hattında ise Anadolu jet sabah aksam .pegasus ise günlük 2 sefere sabiha gökçen.pegasus haftanin 3 günü izmir-maras.haftanın 2 günü Kıbrıs-maras.yaz dönemınde de haftanın 2 günü Antalya-maraş hatlarının bir an önce açılması sefer sayısının artılılmasını bekliyoruz.antep adanayı kullanmak istemiyoruz.
  • İyide Ankara - K.Maraş uçuşları Anadolujet yapıyor. THY uçmaz ki.. Gerçi Anadolujette THY sayılır ama yinede doğrusunu yazmak bence en doğrusu...

Türk Hava Yolları’nın, Kahramanmaraş-Ankara ve Ankara-Kahramanmaraş seferlerine yeni düzenleme getirildi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın basın bürosundan, konuya ilişkin yayın organlarına bilgilendirme yapıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“THY’nın Ankara-Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş-Ankara günlük uçuş saatleri 28 Ekim 2013 tarihinden itibaren değiştirilecektir. Buna göre, Ankara’dan Kahramanmaraş’a 23.15’de, Kahramanmaraş’tan Ankara’ya dönüş ise sabah saat 06.10’da yapılacaktır.”

Öte yandan, Kahramanmaraş-İstanbul uçuş seferleri ile ilgili de çalışma yapıldığı ve Sabiha Gökçen Havalimanına sefer saatlerinde düzenlemeye gidilebileceği bildirildi.

THY ANKARA UÇUŞLARINDA DÜZENLEMEYE GİTTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

K.marasli ~ 10 yıl önce
Oy oy oy arkadasim RNP takildii havalimanina RNAV haritalari DHMInin internet sitesinde yayinlandi yani gece ucusu gerceklesebilecek heryerde risk vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oy oy oy ~ 11 yıl önce
Kahramanmaraşa, hemde iniş gece, hemde haftanın 5 günü. Standart ayrılış yok, Aletli yaklaşma yok Standart Yaklaşma hiç yok. Yapılabilecek en hassas en emniyeti yaklaşma VOR DME, NDB DME. Onda da direk iniş yapamıyorsun yaklaşma 316 dereceyle. Pist istikameti 251 derece ile 071 derece yani ineceğin iniş istikameti rüzgara göre 251'e ise 61 derece, 071' e ise 245 derece farklı açıyla geliyorsun. Tur atıp pisti karşılamak zorundasın. Alçalabileceğin en fazla irtifa da 3100' (feet), meydan irtifası ise 1723' heryer dümdüz ve meydan ile aynı irtifada olsa yani yerden 1377' (419 metre) yukarıdasın ki her yer dümdüz değil. Etrafında ki 2493 metre, 1885 metre yükseklikteki dağların arasından turlu yaklaşma yapacaksın. Gürüşünde 5 km olması lazım. Gece görerek yaklaşmayı bu şartlarda yapacaksın. Eh birde karı-kışı, bulutu-yağmuru fırtınayı düşünün. Bence bu vekil Maraşlıların, uçuş ekiplerinin canı, bilet parası üzerine, havayollarının geleceği üzerine kumar oynuyor. Kaza geliyorumu böyle der.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü ~ 11 yıl önce
gece gece kahramanmaraş meydanına uçmaktan daha tehlikeli ne olabilir ki? bu seyrüsefer yardımcıları ile ve RNAV olamadan oraya gece uçmak hiç emniyetli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kütahya ~ 11 yıl önce
Kütahya'ya havaalanı istiyoruz,Zafer uzak,hem Uşak'da var,istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunaydin ~ 11 yıl önce
Sen anladin umarim :)
AKP ~ 11 yıl önce
Anlamadigim tek sey, neden ucus bilgilerinin degistirilmesini gazete, internet, TV`den degil de, siyasetci, AKP`li siyasiden duyuruluyor? Neden THY sozcusu ve ya temsilcisi bu haberi aktarmiyor millete? Kime ve ne ispat etmek istiyorlar? AKP-Airlines mi oldu simdi bayrak tasiyicisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maraşli ~ 11 yıl önce
1 milyonluk sanayi şehri turkıyenın 16. buyuk ekonomisi 35 bin mülteci 30 bin unıversite öğrencisi 600 nato askeri olan sanayi şehri Kahramanmaraş havalimanın sorunları bir an önce umarım bitirilir.Ankara -Kahramanmaraş 27 ekim den itibaran Boeing 737-700 haftanın 7 günü gerçekleşecek gece gelen uçak Maraştan sabahın erken saatinden ankaraya dönecek.bu bizim için cok güzel oldu.istanbul hattına gelince thy de günlük 2 sefere çıkaracak sabah aksam olmak üzere.sabiha gökçene yapılan sefer ise pegasus tarafından yeniden düzenlemeye gidilecek.şu an için yapılanlar istediğimiz gibi gidyiyor.yeterlimi değil tabiki.bizim beklentimiz ise thy günlük 3 sefer maras- İstanbul .ankara maras hattında ise Anadolu jet sabah aksam .pegasus ise günlük 2 sefere sabiha gökçen.pegasus haftanin 3 günü izmir-maras.haftanın 2 günü Kıbrıs-maras.yaz dönemınde de haftanın 2 günü Antalya-maraş hatlarının bir an önce açılması sefer sayısının artılılmasını bekliyoruz.antep adanayı kullanmak istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
İyide Ankara - K.Maraş uçuşları Anadolujet yapıyor. THY uçmaz ki.. Gerçi Anadolujette THY sayılır ama yinede doğrusunu yazmak bence en doğrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000