17 Ocak 2015, Cumartesi 10:22:02

THY ALKOL TESTLERİNE DEVAM EDİYOR

Türk Hava Yolları'nın uçuş emniyeti için uçucu ekiplere yönelik 2 yıl önce başlattığı alkol ve uyuşturucu madde testi kontrolleri taviz vermeden devam ediyor.
  • Amsterdam dönüşü yanımdaki hanımefendi Kırmızı şarap içti ve uçuşun son 20 Dakikası Alkolün hanımefendiyi etkilemesinden dolayı ilk yardım müdahelesi ile geçti. ;Mazallah pilotta böyle bir sorun yaşanmasını asla istemem. Zira durup kenara çekme şansımız yok.
  • East London önce düzgün bir Türkçe kullan, daha sonra senle ingilizce eksikliğini konuşalım.
  • Ne yani zir zurna içecek şirket müdahale edemeyecek tazminat ödememek için, vay bee nerden okudun bu haberi?
  • ya hala bi duble viski rahatlatır diyen var arkadaşlar hiçmi bilimsel yayın takip etmiyor? en ufak miktarda içki hareketlerin yavaşlamasına neden olur, beyin gevşediği için hareketleri çok kontrol edemez vs. ya o anda tehlikeli bir durum oluşsa? ben thy'nin bu kararının hep arkasındayım yine arkasındayım..thy her zaman en güvendiğim havayolu olacak türkiye'de..
  • 13 fitte içmek nasıl olur acaba ahhh keşke pilot olsaydım temel kotil içiyormu acaba?
  • İçin be pilotlsr bir duple viski rahatlatır kolaymı 12 15 saat uçmak
  • bilmek istedigim bir sey var, alkol testi YABANCI pilotlara da yapiliyor mu? yapilmiyorsa NEDEN yapilmiyor? THY'nin bunu aciklamasi lazim
  • Buradaki herkes bilsin. Airporthaber eğer sen bu yazıyı yayınlamazsan ben belgeleriyle birlikte başka havacılık sitelerine vericem. İster yayınla ister yayınlama. Buradaki herkes THY Yönetimi'nin kandırmacasına geliyor. Şunu bilin ki alkol testi sadece Türk pilotlara uygulanıyor. Yabancılara uygulanmıyor. Bunun sebebi, yabancı pilotların özel sözleşmeleri. Eğer test yaparlar da alkollü çıksa bile işten atamayacakları için onlara test yapmıyorlar. Çünkü alkollü çıkınca işten atmak zorunda kalacaklar. Bunun sonucu yabancıların THY de işe başlamalarını sağlayan aracı kurumlar ve yabancı pilotun kendisi milyon dolarlara varan tazminat davası açıyor. Bunları özel sözleşme ile işe aldılar. Her biri Türk kaptanların 2 misli maaş ve inanılmaz sosyal paketler, + kira, ulaşım yardımları, konfirme business pass biletler, 3 ayda bir 15 gün izin, vs,... Kapitülasyon ve inanılmaz bir peşkeş ile çalışıyorlar. Şirketin tüm imkanları yabancı pilotlara peşkeş çekiliyor. O kadar yolsuzluk var ki. O nedenle bunlara alkol kontrolü yapmıyorlar. Ola ki yaparlar da işten çıkarmak zorunda kalırsak diye.... Sadece Türk pilotlar mı alkollü olunca tehlikeli? Bunlar içince tehlike yok mu yani? Sizi, yani halkımızı kandırıyorlar. Her türlü kısıtlama, kontrol, zorluk... Sadece Türk pilotlara yapılıyor. Yabancılar hep ayrıcalıklı. Kendi forumlarında şirket ve Türkiye aleyhine ne hakaretler yazıyorlar ve bunlar yönetime tek tek sunuldu, ispat edildi. Sonuç : tık yok. THY de yabancılar ayrıcalıklı. 200 promil alkolle gelse dahi onlara hiçbir yaptırım yok. Ve atamazlar da. O yüzden baştan kontrol etmezler. Bunu bilin. Geçen sene yabancı FO'ya alkol kontrolü yapılmadı. Bunun gibi daha ne örnekler var. Her bir yabancı pilotun şirkete aylık maliyeti 35-45 bin dolar arası. Yiyin efendiler yiyin. Bu ülkeyi peşkeş çekmeye devam THY yönetimi. Yalnız şunu unutmayın ki, keser ve sap dönmeye başladı. Bu işin sonu siz ve abilerinize çok pahalıya patlayacak.
  • t-11 astronotlarla ilgili bir yaran var galiba. Şşş ne iş? Bişey mi Yaptılar? Neren acıyor?
  • Zaten çoğu içip de geliyor. Daha geçen sene kaç kabin ekibi esrardan atıldı biliyor musunuz?

Pilot, kabin memuru ve teknisyenler uçuş öncesi ya da sonrası bilgisayar sisteminin rastgele yaptığı seçime göre teste giriyor. Alkol ölçümü alkolmetre ile yapılırken, madde testi için idrar ve tükürük örneği alınıyor.

Testlerin sonucu negatif çıkan personel uçuşa gidebilirken, pozitif çıkması durumunda ise kan örnekleri alınarak laboratuvara gönderiliyor. Buradaki sonucu pozitif çıkan personel ise hakkında karar verilene kadar uçuştan çekiliyor.

Rastgele yapılan kontrollerin yanı sıra alkollü olduğundan şüphe duyulan uçuş ekipleri de ihbar üzerine kontrolden geçiriliyor. 18 Ocak 2014 tarihinde ise İstanbul- Lüksemburg seferini yapacak uçağın kaptan pilotu, kabin ekiplerinin şikayeti üzerine sağlık ekiplerinin yaptıkları ölçümler sonucunda alkollü olduğu belirlenmiş ve iş akdi feshedilmişti.

Uçuş emniyeti açısından bu testlerin önemine dikkat çeken THY yetkilileri, "En küçük şikayeti değerlendiriyoruz. Taviz yok" dedi. (Sabah)

THY ALKOL TESTLERİNE DEVAM EDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

eng ~ 9 yıl önce
Amsterdam dönüşü yanımdaki hanımefendi Kırmızı şarap içti ve uçuşun son 20 Dakikası Alkolün hanımefendiyi etkilemesinden dolayı ilk yardım müdahelesi ile geçti. ;Mazallah pilotta böyle bir sorun yaşanmasını asla istemem. Zira durup kenara çekme şansımız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
East London önce düzgün bir Türkçe kullan, daha sonra senle ingilizce eksikliğini konuşalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne yani zir zurna içecek şirket müdahale edemeyecek tazminat ödememek için, vay bee nerden okudun bu haberi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 9 yıl önce
ya hala bi duble viski rahatlatır diyen var arkadaşlar hiçmi bilimsel yayın takip etmiyor? en ufak miktarda içki hareketlerin yavaşlamasına neden olur, beyin gevşediği için hareketleri çok kontrol edemez vs. ya o anda tehlikeli bir durum oluşsa? ben thy'nin bu kararının hep arkasındayım yine arkasındayım..thy her zaman en güvendiğim havayolu olacak türkiye'de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
13 fitte içmek nasıl olur acaba ahhh keşke pilot olsaydım temel kotil içiyormu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İçin be pilotlsr bir duple viski rahatlatır kolaymı 12 15 saat uçmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enteresan ~ 9 yıl önce
bilmek istedigim bir sey var, alkol testi YABANCI pilotlara da yapiliyor mu? yapilmiyorsa NEDEN yapilmiyor? THY'nin bunu aciklamasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Buradaki herkes bilsin. Airporthaber eğer sen bu yazıyı yayınlamazsan ben belgeleriyle birlikte başka havacılık sitelerine vericem. İster yayınla ister yayınlama. Buradaki herkes THY Yönetimi'nin kandırmacasına geliyor. Şunu bilin ki alkol testi sadece Türk pilotlara uygulanıyor. Yabancılara uygulanmıyor. Bunun sebebi, yabancı pilotların özel sözleşmeleri. Eğer test yaparlar da alkollü çıksa bile işten atamayacakları için onlara test yapmıyorlar. Çünkü alkollü çıkınca işten atmak zorunda kalacaklar. Bunun sonucu yabancıların THY de işe başlamalarını sağlayan aracı kurumlar ve yabancı pilotun kendisi milyon dolarlara varan tazminat davası açıyor. Bunları özel sözleşme ile işe aldılar. Her biri Türk kaptanların 2 misli maaş ve inanılmaz sosyal paketler, + kira, ulaşım yardımları, konfirme business pass biletler, 3 ayda bir 15 gün izin, vs,... Kapitülasyon ve inanılmaz bir peşkeş ile çalışıyorlar. Şirketin tüm imkanları yabancı pilotlara peşkeş çekiliyor. O kadar yolsuzluk var ki. O nedenle bunlara alkol kontrolü yapmıyorlar. Ola ki yaparlar da işten çıkarmak zorunda kalırsak diye.... Sadece Türk pilotlar mı alkollü olunca tehlikeli? Bunlar içince tehlike yok mu yani? Sizi, yani halkımızı kandırıyorlar. Her türlü kısıtlama, kontrol, zorluk... Sadece Türk pilotlara yapılıyor. Yabancılar hep ayrıcalıklı. Kendi forumlarında şirket ve Türkiye aleyhine ne hakaretler yazıyorlar ve bunlar yönetime tek tek sunuldu, ispat edildi. Sonuç : tık yok. THY de yabancılar ayrıcalıklı. 200 promil alkolle gelse dahi onlara hiçbir yaptırım yok. Ve atamazlar da. O yüzden baştan kontrol etmezler. Bunu bilin. Geçen sene yabancı FO'ya alkol kontrolü yapılmadı. Bunun gibi daha ne örnekler var. Her bir yabancı pilotun şirkete aylık maliyeti 35-45 bin dolar arası. Yiyin efendiler yiyin. Bu ülkeyi peşkeş çekmeye devam THY yönetimi. Yalnız şunu unutmayın ki, keser ve sap dönmeye başladı. Bu işin sonu siz ve abilerinize çok pahalıya patlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
t-11 astronotlarla ilgili bir yaran var galiba. Şşş ne iş? Bişey mi Yaptılar? Neren acıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıphoneye ~ 9 yıl önce
astronotlar ancak kabine ve teknik e şarlarsınız...evde süt dökmüş kedi gibi olursunuz? fazla havalanma alırlar havanı olursun Amsterdam...benim acıyan yerim yok ben onlara yapıyom :).. sen kabine takla atta sana sandviç versinler...
Kabin ekibi ~ 9 yıl önce
Zaten çoğu içip de geliyor. Daha geçen sene kaç kabin ekibi esrardan atıldı biliyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser ~ 9 yıl önce
kac tane ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000