18 Ekim 2010, Pazartesi 10:16:31

THY, AHL'YE SIĞAR MI?

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, Türk Hava Yolları'nda yaşanan büyümeyi kaleme aldı. Peki, Kıdık THY'de yaşanan büyüme için neler dedi? İşte o yazı...
  • Gönderin kargoyu ve hangarları SAW a bitsin bu iş.
  • Silivri bir an önce başlamalı. Silivri çok iyi projelendirilmeli . silivriye yapılacak bir havalimanı Türkiye de birinci olur. İstanbul un Avrupa yakasındaki hareket yoğunluğunu hiç bir bölge yakalayamaz. İstanbullu
  • 05 pistinin yanına paralael pist OLMAAZ! Paralel pist için pistler birbirinden yanca en az 760 metre mesafede olması ZORUNLUDUR! Askeri alanı alsanız bile bu mesafe yok! Pist yaparsınız ama aynen 36L/18R pisti gibi aynı anda (yani paralel) kullanılamaz! Ölü yatırım olur. Alınacak askeri alan ile ancak park yeri ve terminal yapılabilir. Buna katılırım.
  • Sayın bakalım kaç yer açılır isimli arkadaş. güzel düşünmüşsün bunlar olacak şeyler de. kim yapacak bunu , hangi dhmi
  • çorlu yu gözardı etmeyin az kaldı....
  • Bu kadar ateşli sazan olacağını bilmiyordum thy küçülsün demekle büyük yanlış yapmışım hatamı anladım özür dilerim. Güzel kardeşime ayrıca teşekkür ederim. Tedavi oldum sonucunda bu yazıyı yazdım arz ederim.
  • 5. 18-36L pistinin yanında, yeni MNG hangarının yanındaki alan da kullanıma açılır, park alanı açılır. Bu benim tahminim olacak: 6. Askeriyeden alınan alana ikinci pistten sonra bir de özel terminal yapılabilir (büyük firmaların kendine ait terminalleri olduğu gibi). Bu sayede hem terminal sayısı artmış, hem de yandaki boş arazi de kullanılarak park yeri açılır. Sonuç: Ben kafadan 100 uçaklık park yeri açtım, ihale ve yapım işleriyle siz ilgilenirsiniz artık. Bir de son diyeceğim, bunlar imkansız değil, sadece zaman alacak işler.
  • Merhabalar. Umarım burada yorum yapan çoğu arkadaşım havacılıkta çalışıyordur ve sektör içinde olup biteni az buçuk biliyordur. AHL şu durumuyla sıkıntıları var, haklısınız. Ama ilerisi için planları da inşallah takip ediyorsunuzdur. Bunlar: 1.Hat bakım ofisleri, kargo terminalinin yanına taşınacak ve şu anda bulundukları alan park yapılacak. 2.Eninde sonunda askeri alan DHMİ ye geçecek ve oraya 5-23 pistine paralel pist yapılır. 3.Bürokratik işlemler zorunlu olarak hızlandırılır ve özel hangarlar bölgesindeki hacizli uçaklar oralardan kaldırılır. 4. MNG Teknik, yeni hangarını açacak, bu sayede park yerleri açılacak.
  • THY devletin sirtindan gecinmeyi birakip kendi buyuklugune yakisir bir terminali kendisi yapmalidir.
  • Sorunun çözümü bence Sabiha Gökçen hızlı tren ile Atatürk'e bağlansın, iç hat uçuşlarının büyük bir kısmı Sabıha Gökçen'den yapılsın.

Türk Hava Yolları'na dur diyecek olan yok mu? 2003 yılından 2010 yılına kadar yüzde 100 bir büyüme oranı ile bir yandan takdir toplarken diğer yandan da eleştiriliyor. Tabii Türk Hava Yolları büyürken Atatürk Havalimanı küçülmeye devam ediyor. Türk Hava Yolları büyürken özel şirketlerimiz de boş durmuyor.  Özel havayolu şirketleri de kendi çaplarında büyümeye devam ediyor.
 
Havayolu şirketleri büyürken Atatürk Havalimanı küçülüyor. Kapasite sorunu olan Atatürk Havalimanı'nda geleceği yönelik kaygılar devam ederken, Türk Hava Yolları'nın her gün daha fazla uçak getirmesi diğer şirketleri köşeye sıkıştırmaya başladı. Bu engellenemez büyüme devam ettiği sürecek hem slot konusunda hem de park konusunda büyük sorunlar yaşanacak.

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

THY, AHL'YE SIĞAR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
Gönderin kargoyu ve hangarları SAW a bitsin bu iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Silivri bir an önce başlamalı. Silivri çok iyi projelendirilmeli . silivriye yapılacak bir havalimanı Türkiye de birinci olur. İstanbul un Avrupa yakasındaki hareket yoğunluğunu hiç bir bölge yakalayamaz. İstanbullu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
05 pistinin yanına paralael pist OLMAAZ! Paralel pist için pistler birbirinden yanca en az 760 metre mesafede olması ZORUNLUDUR! Askeri alanı alsanız bile bu mesafe yok! Pist yaparsınız ama aynen 36L/18R pisti gibi aynı anda (yani paralel) kullanılamaz! Ölü yatırım olur. Alınacak askeri alan ile ancak park yeri ve terminal yapılabilir. Buna katılırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın bakalım kaç yer açılır isimli arkadaş. güzel düşünmüşsün bunlar olacak şeyler de. kim yapacak bunu , hangi dhmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çorlu yu gözardı etmeyin az kaldı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar ateşli sazan olacağını bilmiyordum thy küçülsün demekle büyük yanlış yapmışım hatamı anladım özür dilerim. Güzel kardeşime ayrıca teşekkür ederim. Tedavi oldum sonucunda bu yazıyı yazdım arz ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
5. 18-36L pistinin yanında, yeni MNG hangarının yanındaki alan da kullanıma açılır, park alanı açılır. Bu benim tahminim olacak: 6. Askeriyeden alınan alana ikinci pistten sonra bir de özel terminal yapılabilir (büyük firmaların kendine ait terminalleri olduğu gibi). Bu sayede hem terminal sayısı artmış, hem de yandaki boş arazi de kullanılarak park yeri açılır. Sonuç: Ben kafadan 100 uçaklık park yeri açtım, ihale ve yapım işleriyle siz ilgilenirsiniz artık. Bir de son diyeceğim, bunlar imkansız değil, sadece zaman alacak işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Merhabalar. Umarım burada yorum yapan çoğu arkadaşım havacılıkta çalışıyordur ve sektör içinde olup biteni az buçuk biliyordur. AHL şu durumuyla sıkıntıları var, haklısınız. Ama ilerisi için planları da inşallah takip ediyorsunuzdur. Bunlar: 1.Hat bakım ofisleri, kargo terminalinin yanına taşınacak ve şu anda bulundukları alan park yapılacak. 2.Eninde sonunda askeri alan DHMİ ye geçecek ve oraya 5-23 pistine paralel pist yapılır. 3.Bürokratik işlemler zorunlu olarak hızlandırılır ve özel hangarlar bölgesindeki hacizli uçaklar oralardan kaldırılır. 4. MNG Teknik, yeni hangarını açacak, bu sayede park yerleri açılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY devletin sirtindan gecinmeyi birakip kendi buyuklugune yakisir bir terminali kendisi yapmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sorunun çözümü bence Sabiha Gökçen hızlı tren ile Atatürk'e bağlansın, iç hat uçuşlarının büyük bir kısmı Sabıha Gökçen'den yapılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000