10 Mart 2013, Pazar 12:52:23

THY ACENTELERLE BULUŞTU

Türk Hava Yolları (THY) Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da birlikte çalıştığı 104 seyahat acentesine Four Seasons otelinde yemek verdi.
  • Bilal'im, bıyıklarının maşallahı var.

Yemeğe Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, Büyükelçilik Kültür ve Tanıtım Müşaviri Hüseyin Es, Ticaret Müşavirleri Selim Paslı, Ahmet Güner, THY'nin Riyad, Dammam, Taif ve Kasiym müdürleri, seyahat acentelerden yaklaşık 250 kişi ve basın mensupları katıldı.

Yemek öncesi bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün, THY Riyad Müdürü Ersen Engin, Kültür Tanıtım Müşaviri Hüseyin Es, THY Dammam Müdürü Selim Tuzci, THY Taif Müdürü Bahri Yılmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basın toplantısı başında THY Riyad Müdürü THY'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Hüseyin Es, Türkiye-Suudi Arabistan turizm ilişkileri ve Suudili turistlerin Türkiye'yi tercih etme sebepleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Büyükelçi Gün, Türkiye'ye giden Suudili turist sayısında son yıllarda artış olduğunu belirterek, Büyükelçilik olarak Suudili turistlere her türlü kolaylığı sağlandıklarını, bundan sonra da yine aynı şekilde yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Basın toplantısının ardından yemeğe geçildi. Yemek sırasında THY Riyad Müdürü Engin, Büyükelçi Gün birer konuşma yaptı. THY Kasiym Müdürü M. Bilal Döner de THY hakkında bir sunum yaptı.

THY Riyad'da birlikte çalıştığı seyahat acenteleri arasında en başarılı üç firmayı ödüllendirdi. Ödül töreninin ardından Cihan Haber Ajansı'na konuşan THY'nin Riyad Müdürü Ersen Engin, Suudi Arabistan'dan Riyad, Cidde, Medine, Taif, Yanbu ve Dammam olmak üzere 6 noktadan uçtuklarını, yakında Kasiym ve Abha'nın eklenmesiyle 8 noktaya çıkacağını söyledi.

Seyahat acentelerine göstermiş oldukları destekten dolayı bir teşekkür yemeği organize ederek kendileriyle bir araya gelmek istediklerini belirten Engin, "Aynı zamanda 2013 yılındaki beklentilerimizi kendilerine anlattık. THY'nın son gelişmeleri hakkında bilgi verdik. 2012 yılında birlikte çalıştığımız acenteler içinde bazılarının performansı diğerlerine göre daha fazlaydı. Bu acenteler içinde en iyi üç tanesini satışlarını değerlendirdiğimizde birinci, ikinci, üçüncü olarak ödüllerini takdim ederek onları onurlandırmak istedik diğerleriyle beraber." dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN 750 BİNDEN FAZLA YOLCU TAŞINDI

Suudi Arabistan'dan Hac ve Umre haricinde toplam 750 binden fazla yolcu taşıdıklarını belirten THY Riyad Müdürü açıklamalarına şöyle devam etti: "Riyad'dan 137 bin yolcu taşıdık. Büyüme oranımız Riyad için yüzde 43 oranında gerçekleşti. Şu anda THY altı noktadan uçuyor. Suudi Arabistan'dan toplamda 64 uçuşumuz var haftalık olarak."

THY'nin çalıştığı seyahat acentelerinden Dana'da görevli Mehmet Yasin, THY'nin Riyad'dan İstanbul'a uçuşlarını günlük birden ikiye çıkarmasını ve bu seferin sabah saatlerinde olmasının işlerini daha da kolaylaştırdığı belirtti. Yasin müşterilerinin THY hizmetlerinden çok memnun olduklarını ve bundan övgüyle bahsettiklerine dikkat çekerek şunları söyledi, "THY için temennimiz uçaklarını büyütmesi, daha geniş uçakları göndermesi, böylece İstanbul'a gidenlerin sayısı daha da artsın."

Büyükelçi Ahmet Muhtar Gün ise açıklamasında, THY'nin Suudi Arabistan'daki çalışmalarının çok başarılı bulduğu belirterek şöyle devam etti: "Bizim Suudi Arabistan'la turizm alanındaki ilişkilerimiz giderek gelişiyor. 2012 yılında 200 bin Suudili turist Türkiye'ye gitmiş, bu 2009 rakamları 40 bin civarındaydı, neredeyse beş misline yakın bir gelişme var. Mutlaka THY'nin de bu gelişmede çok önemli bir rolü var. THY'yi tebrik ediyorum. Biz de büyükelçilik olarak onların gayretlerine elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz." dedi. (Zaman)

THY ACENTELERLE BULUŞTU

Yorumlar

Hacı Abi, ~ 11 yıl önce
Bilal'im, bıyıklarının maşallahı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000