12 Ekim 2016, Çarşamba 15:46:39

THY 9 aylık trafik verilerini açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Ocak-Eylül dönemine ait verileri yayınladı.
  • Geçen sene Topçu THY nakit zenginiyiz kasamızda şu kadar para var,bi şey olmaz.En güçlü şirket THY derken demek ki olacakları gördü benim başıma patlamasın dedi ve ayrıldı.Bakmayın siz Aycı'nın personel çıkarmayacağız demesine,fazla sürmez 6 aya kadar personelde radikal azaltmalar olacak. Daha fazla bu yüke dayanamaz bu şirket.
  • ÜST DÜZEY YÖNETİCİ, adı üstünde olduğu üzere "ÜST DÜZEYDEN (SEVİYEDEN)" görür. Gerçeği gördüğü yetmez; gerçeği patronuna ve çalışanına cesurca anlatır ve kabullendirir. 2016'nın ilk çeyreği biter bitmez geri çekilme (küçülme) kararı verilmeliydi. Türkiye'de kendini üst düzey yönetici zanneden insan enflasyonu var; ama ÜST DÜZEY GÖREBİLEN YÖNETİCİ açığı var.
  • Veriler berbat.kar-zarar rakamları geldiğinde herşey daha net gözükecek.Yeni uçak alırsan tabii ki yolcu sayın artacak .Peki ya doluluk oranların ne oldu,göz boyamayı bırak da sen onu söyle ? Doluluk oranlarınız hergün düşmeye devam ediyor ve yerlerde sürünüyor.THY bu şekilde uzun vadede yoluna devam edemez.Siz hala kimi kandırmaya çalışıyorsunuz bu kötü veri rakamlarıyla.Herşeyiniz palavra ve içi boş reklam zaten.Çok yazık koca şirketi ne hale getirdiniz acemiliğinizle....
  • thy çok güçlüydü, çok parası vardı hiçbir şey olmazdı? ee hani nerede? bunları söyleyen,fetocuları şirkete dolduran hamdi ve temel neredeler? şimdi bu kadar sorun varsa neden bunlara niye yalan söylediniz ya da madem o kadar para vardı şimdi nerede o paralar diye sorulmuyor? onların izinden giden, gerçekler farklı olduğu halde makamını korumak için dürüst olamayıp,kılıktan kılığa giren süslü başkan da kendi sonunu hazırlıyor. thy ve havacılık sektörünü, torpille başkan olduğu yatırım ajansı sanıyor herhalde...
  • Hayırlı kazançlar yeterki THY kazansın o kazandıkça çalışanların yüzü güler hemde kurumun uçak alımı ertelenmeside rahat nefes aldırır
  • Türkiye tarihinin en fazla kar yazar şirketi bir yıl içinde en fazla zarar yazan şirketi olma yolunda hızla ilerliyor. Güzelim şirketi mındar ediyorlar, üzülmemek elde değil.
  • Allah şirketimize zeval vermesin. İnşallah çok daha güzel günler var önümüzde.
  • Matematikcimiyiz ne bu az anlasilir yazin sunlari
  • Tecrübesiz pilot alımları ne zaman açılacak bittik artık.
  • Yolcu sayisi artarken doluluk orani dusuyorsa; ya alinan ucaklarin kullanildigi hatlarda sorun vardir ya da alinan ucaklarin bazilari alinmasa da olur durumu vardir.

Türk Hava Yolları (THY) Ocak-Eylül dönemine ait trafik verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurdu.

THY'nin paylaştığı verilerde geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 3,9 milyonluk bir artış gerçekleştiği görüldü.

KAP'a yapılan açıklama şöyle;

Ortaklığımızın Ocak-Eylül 2016 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

• Ocak-Eylül 2015 döneminde 46,5 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %3,9 artışla 48,3 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %4,4, dış hatlarda %3,5 oranındadır.
• Dış Hatlar Business Class yolcu sayısı değişmemiş, Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Eylül 2015 dönemine kıyasla %17,9 artış sağlanmıştır.
• Yolcu doluluk oranı 4,2 puanlık düşüş ile %74,5 olarak gerçekleşmiştir.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Eylül 2015 döneminde 113,9 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %14,3 artarak 130,1 milyara ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %6,0, dış hat uçuşlarda %15,5 oranındadır.
• Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Eylül 2015 döneminde 89,6 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %8,2 artarak 97,0 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda %4,8, dış hat uçuşlarda ise %8,7 oranındadır.
• Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Eylül 2015 döneminde 340.860 iken, 2016 yılının aynı döneminde %4,8 artışla 357.136'ya yükselmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Eylül 2015 döneminde 531,906 ton iken, 2016 yılının aynı döneminde %19,5 artışla 635,755 tona yükselmiştir.
• 2015 Eylül ayı sonunda uçulan şehir sayısı 277 iken 2016 Eylül ayı sonunda 291 olmuştur. İç hat şehir sayısı 48'den 49'a, dış hat şehir sayısı ise 229'dan 242'ye yükselmiştir.
• 2015 Eylül ayı sonunda uçak sayısı 298 iken 2016 Eylül ayı sonunda 333 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 71'den 86'ya, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 217'den 237‘a yükselmiştir. Kargo uçak sayısında değişiklik olmaksızın 10 adet mevcuttur.

THY 9 aylık trafik verilerini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

77 ~ 8 yıl önce
Geçen sene Topçu THY nakit zenginiyiz kasamızda şu kadar para var,bi şey olmaz.En güçlü şirket THY derken demek ki olacakları gördü benim başıma patlamasın dedi ve ayrıldı.Bakmayın siz Aycı'nın personel çıkarmayacağız demesine,fazla sürmez 6 aya kadar personelde radikal azaltmalar olacak. Daha fazla bu yüke dayanamaz bu şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÜST DÜZEY GÖREN YÖNETİCİ ~ 8 yıl önce
ÜST DÜZEY YÖNETİCİ, adı üstünde olduğu üzere "ÜST DÜZEYDEN (SEVİYEDEN)" görür. Gerçeği gördüğü yetmez; gerçeği patronuna ve çalışanına cesurca anlatır ve kabullendirir. 2016'nın ilk çeyreği biter bitmez geri çekilme (küçülme) kararı verilmeliydi. Türkiye'de kendini üst düzey yönetici zanneden insan enflasyonu var; ama ÜST DÜZEY GÖREBİLEN YÖNETİCİ açığı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dddd ~ 8 yıl önce
Veriler berbat.kar-zarar rakamları geldiğinde herşey daha net gözükecek.Yeni uçak alırsan tabii ki yolcu sayın artacak .Peki ya doluluk oranların ne oldu,göz boyamayı bırak da sen onu söyle ? Doluluk oranlarınız hergün düşmeye devam ediyor ve yerlerde sürünüyor.THY bu şekilde uzun vadede yoluna devam edemez.Siz hala kimi kandırmaya çalışıyorsunuz bu kötü veri rakamlarıyla.Herşeyiniz palavra ve içi boş reklam zaten.Çok yazık koca şirketi ne hale getirdiniz acemiliğinizle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 8 yıl önce
thy çok güçlüydü, çok parası vardı hiçbir şey olmazdı? ee hani nerede? bunları söyleyen,fetocuları şirkete dolduran hamdi ve temel neredeler? şimdi bu kadar sorun varsa neden bunlara niye yalan söylediniz ya da madem o kadar para vardı şimdi nerede o paralar diye sorulmuyor? onların izinden giden, gerçekler farklı olduğu halde makamını korumak için dürüst olamayıp,kılıktan kılığa giren süslü başkan da kendi sonunu hazırlıyor. thy ve havacılık sektörünü, torpille başkan olduğu yatırım ajansı sanıyor herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustaa Turan ~ 8 yıl önce
Hayırlı kazançlar yeterki THY kazansın o kazandıkça çalışanların yüzü güler hemde kurumun uçak alımı ertelenmeside rahat nefes aldırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzücü ~ 8 yıl önce
Türkiye tarihinin en fazla kar yazar şirketi bir yıl içinde en fazla zarar yazan şirketi olma yolunda hızla ilerliyor. Güzelim şirketi mındar ediyorlar, üzülmemek elde değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Ekibi ~ 8 yıl önce
Allah şirketimize zeval vermesin. İnşallah çok daha güzel günler var önümüzde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niteliksiz ~ 8 yıl önce
Sirkete en buyuk darbeyi vuran yolcuya kotu davranan niteliksiz ve vasifsiz torpille ise giren kabindir
Niteliksize ~ 8 yıl önce
Skytrax verilerine göre %90 üzerinde iç dış ve gizli müşteri verilerine göre %80 üzerinde kabin ekiplerinden memnuniyet raporları çıktığı bu günlerde bu tarz akıl dışı söylemlerde bulunmak, ancak yer müdürlüklerinden birine torpille girmiş, kahvehane ortamı yaratılmış genel müdürlük ofislerinde çalışan, göbekli bencil ve havacılıkla ilgili tek bilgisi "THY nin uçak uçuran bilet satan bir firma" ile sınırlı olan birine aittir. Çok birşey yapmak istiyorsan on milyon dolarlar verilerek satın alınan bilişim sistemlerini kullanmayı öğren. Kimse senin gibi vizyonu dar birinden yaratıcı bir fikirle gelerek çalışma şartlarını iyileştirmeni veya karlılığı artıracak muhtemel kayıpları önleyebilmeni beklemiyor.
Cok karisik ~ 8 yıl önce
Matematikcimiyiz ne bu az anlasilir yazin sunlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz FO ~ 8 yıl önce
Tecrübesiz pilot alımları ne zaman açılacak bittik artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La bi dur ~ 8 yıl önce
Once tgs al
ahahah ~ 8 yıl önce
ilaca başladınmı? Tgs vardı şimdi bitti kokpit alım sormaya başladı. Level atladı ya :)
Mrt ~ 8 yıl önce
Yolcu sayisi artarken doluluk orani dusuyorsa; ya alinan ucaklarin kullanildigi hatlarda sorun vardir ya da alinan ucaklarin bazilari alinmasa da olur durumu vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000