07 Kasım 2018, Çarşamba 18:59:41

THY 9 aylık karını artırdı

Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı THY 2018'in ilk 9 ayında 1 milyar doları aşan esas faaliyet karı gerçekleştirdi.
  • Siz olmasaniz ucamaz hic bi sey...
  • Boing pilotlarına sağlanan imkanlar neden aırbus Pilotlarına sağlanmıyor
  • Büyük basari, umarlm surduruleblir kalir, 500e yakin ucak olacak 4 senede, o arada da böyle karlar yapmak muazzam. Yeni havalimanında prestij ucaklari da olmalı, artık a380 alma zamanı geldi sanırım, yakışır THY na. Turkish 1 super, fl380 callsignları duymak isteriz
  • Dun genel mudurlukte yapilan toplantida alinan karara istinaden; tum personele ocak ayinda, ikramiyeye ek olarak BIR BAZ MAAS ikramiye verilecek. Guzel gunlerde harcamanizi dilerim.
  • Yeni havalimanı da kurtarmaz
  • Temettü almayı hakettik zannımca :)
  • Herkes bi yerini bilsin ya. Ne sızlanıyorsunuz ki. Teknik söylediklerinde haklıdır %100 ama TGSciler TK değil, başka firma personelisiniz. Önce bi şirketinizi kabul edin. Aidiyet duygunuz yoksa da kendinize çuvaldız batırın. Düşünün bi ne yapıyorsunuz diye. THY’ye sadece hizmet veriyorsunuz. TGS %50 TK ait olsa bile %50 TAV ait olan kısmını da düşüneceksiniz. Thy yeni girenlerden çok daha iyi maaş alıyorsunuz, bir de üstüne yeni girenin maaşıyla alay ettiğiniz oluyor. Pass pass diye söyleniyorsunuz. Azcık uyanık olsanız pas biletten daha uygun biletler bulursunuz doğru araştırmalar ve zamanlamayla. Şuanda THY uçucu personeller hariç maaşları TR standartlarında orta gelirli maaştır. Ayrıca maaşlar sizin gibi her ay sabit değildir. Vergi dilimine girilir ve yıl sonuna kadar tabana düşer. Sizden yüksek almıyoruz yani.
  • Biz buyuz işte.Hem yeni hatlar açarız hem yeni uçaklar alır filo büyütürüz.Üstelik tatlı ballı karlar elde ederiz....Biz buyuz;bizi kimse tutamaz...Yaşşa, varol bayrak taşıyıcım.
  • Sozlesmeden yüzümüz gülmedi kar payından güler inşallah
  • Siz ilk önce büyüklüğünüzü Tgs de calışan 28.06.2016 tarihinde atatürk havalimanında görevi başında yaralanan terör mağdurlarına sahip cıkın bizler thy den hiç bir fayda görmedik okadar adam alındı Thy ye ama bizi sığdıramadılar moral olsun diye bumu büyüklüğünüz? Tazminat bile verilmedi bizlere ölen Tgs arkadaşlarımızı çoktan unuttular sizin büyüklüğünüz kime acaba?

Türk Hava Yolları, artan talep ve birim gelirlerle birlikte, 2018 yılının dokuz aylık döneminde hızla artış gösteren petrol fiyatlarına rağmen 1 milyar 149 milyon USD Esas Faaliyet Kârı gerçekleştirdi.

BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 20 ARTTI
Hem yolcu hem de kargo gelirlerini önemli ölçüde artırmayı başaran Türk Hava Yolları, 2018 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 4 milyar USD gelir elde etti. Bu başarılı performansı ile 9 aylık satış geliri de bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 artarak 9.9 milyar USD’ye ulaştı.

NET KAR 755 MİLYON DOLAR
Kârlı büyüme performansına kesintisiz devam eden Türk Hava Yolları, yılın 9 aylık döneminde net kârını 3 kat artırmayı başararak, bu dönemi 755 milyon USD net kâr gerçekleştirerek tamamladı.

Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR), 2018 yılının 9 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %16 artarak 2.8 milyar ABD Doları seviyesinde, FAVKÖK marjı ise %28 seviyesinde gerçekleşti.

"YENİ EVİMİZLE ÜLKEMİZİN GURURU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Başarılı sonuçlarla ilgili görüş beyan eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı, M. İlker Aycı; “Sahip olduğumuz altyapı şartlarını güçlendirme ve iyileştirmeye büyük ağırlık verdiğimiz bu yıl içerisinde rekor 3. çeyrek sonuçlarımızı milletimize ilân etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle de son birkaç yıldır karşılaştığımız çeşitli bölgesel ve sektörel koşullara rağmen sergilediğimiz mücadeleci tutum, istikrarlı yükselişimizin kaynağı oldu. Bugün, hayata geçirdiğimiz sayısız yatırım, elde ettiğimiz büyüme rakamları ve başarılarla küresel havacılık sektöründe edindiğimiz prestijli konumu ve gücümüzü pekiştirirken, yeni evimiz ‘İstanbul Havalimanı’na geçişle de birlikte yolumuza yeni yatırım ve başarılarla devam edecek, ülkemizin gururu olmayı sürdüreceğiz.”

Göz dolduran bu başarının yalnızca Türk Hava Yolları’na ait olmadığını vurgulayan M. İlker Aycı; “Bu önemli başarıda emek sahibi olan tüm yolcularımıza, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz.” dedi.

THY, 304 NOKTAYA UÇUYOR
Geniş uçuş ağı ve kuvvetli tarife yapısı ile öncü bir küresel havayolu olma kimliğini daha da sağlamlaştıran Türk Hava Yolları, bu sene içerisinde açılan Freetown, Semerkant, Krasnodar ve Moroni hatları ile birlikte 122 ülkede, 49’u yurtiçi, 255’i yurtdışı olmak üzere toplam 304 noktaya uçuş gerçekleştirmekte. En son teknolojiye sahip, çevreye duyarlı yeni nesil uçak siparişleriyle 2023 yılında yaklaşık 475 uçaklık bir büyüklüğe ulaşacak olan ve hâlihazırda dünyanın en genç ve en modern filoları arasında bulunan Türk Hava Yolları filosu, bugün 217’si dar gövde, 92’si geniş gövde ve 20’si kargo uçağı olmak üzere toplam 329 uçaktan oluşuyor.

DOLULUK ORANI YÜZDE 82'YE ULAŞTI
Trafik sonuçlarına bakıldığında, yılın dokuz aylık döneminde, toplam yolcu doluluk oranı 3,2 puanlık artış ile %82’ye ulaşmıştır. Bu dönemde yaklaşık 58 milyon yolcu taşıyan Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısı yüzde 12, kapasitesi (arz edilen koltuk kilometre) yüzde 6, talep ise (ücretli yolcu kilometre) yüzde 10,3 artmıştır. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre yılın 9 aylık döneminde global havacılık sektöründe kapasite yüzde 6, talep ise yüzde 7 oranında artmıştır.

TURKISH CARGO'NUN GELİRİ 1,2 MİLYAR DOLAR
Taşıdığı kargo hacmi, yeni uçuş noktaları ve filosuna eklediği kargo uçakları ile dünyanın en hızlı gelişim gösteren hava kargo taşıyıcısı olan Turkish Cargo, dünyanın 122 ülkesindeki müşterilerine sunduğu hizmetlerini Türk Hava Yolları kalitesi ile sürdürmeye ve dünya hava kargo pazarındaki payını artırmaya devam etmektedir. 2018 yılının dokuz aylık dönemini büyük bir başarı ile tamamlayan Turkish Cargo, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 1 milyon tonun üzerinde kargo taşımış olup, kargo gelirleri ise %29’luk artış ile 1.2 milyar USD’ye ulaşmıştır. Turkish Cargo, dünyanın en büyük hava kargo taşıyıcılarından biri olma hedefi ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Cumhuriyetimizin 95. yılında açılışı yapılan İstanbul Havalimanı, Türkiye havacılık sektörünün ve Türk Hava Yolları’nın önemli dönüm noktalarından birine tanıklık edecektir. Tüm havacılık sektörüne yepyeni bir soluk getirecek İstanbul Havalimanı ile Türk Hava Yolları’nın büyümesi daha da hız kazanacaktır. Türk Hava Yolları, bu dev yatırım ile yolcularına Türk Hava Yolları deneyimini en üst seviyeye çıkartarak, dünya liderliğine doğru yükselişini sürdürecektir.

THY 9 aylık karını artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Tesekkurler ARFF. ~ 5 yıl önce
Siz olmasaniz ucamaz hic bi sey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş İşletmeye ~ 5 yıl önce
Boing pilotlarına sağlanan imkanlar neden aırbus Pilotlarına sağlanmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyurken kar yapmak ~ 5 yıl önce
Büyük basari, umarlm surduruleblir kalir, 500e yakin ucak olacak 4 senede, o arada da böyle karlar yapmak muazzam. Yeni havalimanında prestij ucaklari da olmalı, artık a380 alma zamanı geldi sanırım, yakışır THY na. Turkish 1 super, fl380 callsignları duymak isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayirli olsun. ~ 5 yıl önce
Dun genel mudurlukte yapilan toplantida alinan karara istinaden; tum personele ocak ayinda, ikramiyeye ek olarak BIR BAZ MAAS ikramiye verilecek. Guzel gunlerde harcamanizi dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 tane hava durumu tüm karı ve imajı yok eder. ~ 5 yıl önce
Yeni havalimanı da kurtarmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gry ~ 5 yıl önce
Temettü almayı hakettik zannımca :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öyle değil ~ 5 yıl önce
bşlanco iyi mi kötü mü geldi bunu en iyi borsa fiyatlar.. bakın bugün %4,5 gibi inanılmaz bir düşüş yaşıyor THY hisseleri.. demek ki neymiş, bu bilanco işi bilenler ve yatırımcılar tarafından beğenilmemiş. sadece kar rakamına bakarak bilanco ancak cahiller okur.. lütfen bilanco detaylarına bakın.
Broker ~ 5 yıl önce
Borsa beklentiyi fiyatladı. Bahsettiğin düşüş kar satışlarıydı
Nameless ~ 5 yıl önce
Herkes bi yerini bilsin ya. Ne sızlanıyorsunuz ki. Teknik söylediklerinde haklıdır %100 ama TGSciler TK değil, başka firma personelisiniz. Önce bi şirketinizi kabul edin. Aidiyet duygunuz yoksa da kendinize çuvaldız batırın. Düşünün bi ne yapıyorsunuz diye. THY’ye sadece hizmet veriyorsunuz. TGS %50 TK ait olsa bile %50 TAV ait olan kısmını da düşüneceksiniz. Thy yeni girenlerden çok daha iyi maaş alıyorsunuz, bir de üstüne yeni girenin maaşıyla alay ettiğiniz oluyor. Pass pass diye söyleniyorsunuz. Azcık uyanık olsanız pas biletten daha uygun biletler bulursunuz doğru araştırmalar ve zamanlamayla. Şuanda THY uçucu personeller hariç maaşları TR standartlarında orta gelirli maaştır. Ayrıca maaşlar sizin gibi her ay sabit değildir. Vergi dilimine girilir ve yıl sonuna kadar tabana düşer. Sizden yüksek almıyoruz yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ağlamışsın be kızım ~ 5 yıl önce
Cidden ne ağlamışsın sen tgs den sevgilin var dı da senden mi ayrıldı bu ne hırs Tgs lilere bilmedigin için yazayım TGS firmasının Yönetim kurulu Başkanı Ilker Aycidir yani thy nin patronu :) başka yerde söyleme gülerler sana
My Hearth ~ 5 yıl önce
Biz buyuz işte.Hem yeni hatlar açarız hem yeni uçaklar alır filo büyütürüz.Üstelik tatlı ballı karlar elde ederiz....Biz buyuz;bizi kimse tutamaz...Yaşşa, varol bayrak taşıyıcım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 5 yıl önce
Sozlesmeden yüzümüz gülmedi kar payından güler inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terör mağduru ~ 5 yıl önce
Siz ilk önce büyüklüğünüzü Tgs de calışan 28.06.2016 tarihinde atatürk havalimanında görevi başında yaralanan terör mağdurlarına sahip cıkın bizler thy den hiç bir fayda görmedik okadar adam alındı Thy ye ama bizi sığdıramadılar moral olsun diye bumu büyüklüğünüz? Tazminat bile verilmedi bizlere ölen Tgs arkadaşlarımızı çoktan unuttular sizin büyüklüğünüz kime acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000