15 Nisan 2021, Perşembe 14:06:20

THY 737 MAX SİPARİŞLERİNİ İPTAL ETTİ

Bugün iki yıl sonra MAX uçağıyla tarifeli seferlerine başlayan Türk Hava Yolları, daha önceki verdiği 75 uçaklık siparişini iptal iptal ettiğini duyurdu.
  • Milli uçak göklerde değil mi?
  • Çok iyi karar Never change the running system A320 yeter ve deneyimli. Veya Milli uçagımızı bekliçez.
  • sakat mısınız ? covid diye bir hastalık var duydunuz mu ?
  • Max mı alacağız, hepsi iptal edilsin
  • Bu iptaller için çok geç kalındı . Ama sonunda doğru karar verildi. Zararın neresinden dönülse kardır.3 sene daha uçak alınmasını gerektirecek bir durum olmayacak zaten. Kısmetse 2 sene sonra tekrar değerlendirilir.
  • Şimdilki selfici pilot hayranları artık diplomanız ile bol bol selfi çekersiniz
  • Rahat bir 10 sene cadet alımı olmaz artık. Akademi bence temelli kapanacak. Özellikle son dönemde zararı çok büyük oldu şirkete zaten.
  • Buradan yeni uçuş eğitimi almak isteyenlere ve bu minimum 60.000 Euroluk eğitim için kredi çekip varını yoğunu bu işe yatırmak isteyenler bir defa düşünün gidişat iyi değil.. Bir yaz dönemi daha kötü giderse şirketler küçülmeye gider ve işten atmalar olabilir.. O yüzden sakın gaza gelip uçuş eğitimi almaya kalkmayın nacizane tavsiyemdir.. SAKIN!!
  • Üzüldüm
  • Bundan sonra pilot alimlari kesinkes azalacaktir.

Bugün iki yıl sonra MAX uçağıyla tarifeli seferlerine başlayan Türk Hava Yolları, daha önceki verdiği 75 uçaklık siparişinde iptal ve opsiyon kararı aldı.

75 uçaklık MAX siparişi bulunan Türk Hava Yolları, bu siparişlerden 10'unu kesin olarak iptal ederken, 40 uçak iiçin de opsiyon kararı aldı. Alınan karar Boeing'e bildirildi

THY açıklaması:

Ortaklığımız Yönetim Kurulu tarafından, dar gövde uçak ihtiyacının temini kapsamında ilgi açıklamamızda toplam 75 adet B737-MAX uçağının Boeing firmasından satın alınmasına karar verilmişti. Koronavirüs (Covid-19) küresel salgınının havacılık sektörü üzerindeki etkilerine ilişkin mevcut durumu göz önünde bulunduran Ortaklığımız, filo planlarını gözden geçirmiş ve yapılan müzakereler sonucunda Boeing firmasıyla mutabık kalarak 75 adet B737 Max uçağın 10 adedinin kesin iptaline, 40 adet uçağın ise 21 Aralık 2021 tarihine kadar opsiyona çevrilmesine karar vermiştir.

Ortaklığımız, Boeing'e 21 Aralık 2021 tarihinde veya öncesinde yazılı bildirimde bulunarak opsiyon hakkını kullanabilecektir. 

Aynı zamanda, mevcutta teslim edilmemiş 13 adet B737 MAX uçağının teslim tarihleri Ortaklığımızın operasyonel ve finansal kapasitesi doğrultusunda yeniden planlanmıştır.

THY 737 MAX SİPARİŞLERİNİ İPTAL ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

göklerde ~ 3 yıl önce
Milli uçak göklerde değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 3 yıl önce
Çok iyi karar Never change the running system A320 yeter ve deneyimli. Veya Milli uçagımızı bekliçez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakat* ~ 3 yıl önce
sakat mısınız ? covid diye bir hastalık var duydunuz mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 vermeyenden ~ 3 yıl önce
Max mı alacağız, hepsi iptal edilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRU KARAR ~ 3 yıl önce
Bu iptaller için çok geç kalındı . Ama sonunda doğru karar verildi. Zararın neresinden dönülse kardır.3 sene daha uçak alınmasını gerektirecek bir durum olmayacak zaten. Kısmetse 2 sene sonra tekrar değerlendirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain pilot ~ 3 yıl önce
Şimdilki selfici pilot hayranları artık diplomanız ile bol bol selfi çekersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ~ 3 yıl önce
Dur bakalım sen neyle selfie çekeceksin bu gidişatın sonunda yutarsın laflarını
Kötü ~ 3 yıl önce
Rahat bir 10 sene cadet alımı olmaz artık. Akademi bence temelli kapanacak. Özellikle son dönemde zararı çok büyük oldu şirkete zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz pilot ~ 3 yıl önce
Buradan yeni uçuş eğitimi almak isteyenlere ve bu minimum 60.000 Euroluk eğitim için kredi çekip varını yoğunu bu işe yatırmak isteyenler bir defa düşünün gidişat iyi değil.. Bir yaz dönemi daha kötü giderse şirketler küçülmeye gider ve işten atmalar olabilir.. O yüzden sakın gaza gelip uçuş eğitimi almaya kalkmayın nacizane tavsiyemdir.. SAKIN!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlara üzüleyim ~ 3 yıl önce
Üzüldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coo uzucu ~ 3 yıl önce
Bundan sonra pilot alimlari kesinkes azalacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000