08 Temmuz 2022, Cuma 13:35:17

THY 6 aylık rakamları açıkladı

Türk Hava Yolları, 6 aylık rakamları açıkladı.
  • 4.07.2022 Saf şirketi ihalesi hala açıklanmadı.Taşeron şirketlerinin zamları açıklanmadı.Kadro çalışmaları varmı açıklanmadı.Sayın dünyada tek taşeron çalıştıran hava yolu şirketi yetkilileri.
  • Çıkarın pilotların hepsini, pilotsuz havayolu şirketinde havacılık oynayalım. Hepimiz pilotlara düşmanız ne de olsa.
  • Herkes birşey yazıyor lakin duyan yok,yazılanları yukardakiler görüyormu okuyormu?illa ki bazı gerçekleri ortaya koymak için alenen mekan ve isimlerimi yazmak lazım!herşey aşina.kimsenin işine gelmiyor.Tknin müdürleri şefleri uzmanları ve as personelleri herşeyi biliyor.taseron arkadaşlara(kendi görev ve hizmeti dışında memur sifatli arkadaşların yapacağı isler veriliyor) kullanılıyor,işlerine geliyor netice itibariyle.sorsaniz öyle birşey yok kendi kendine başarıyorlar,atanip gelen arkadaşlar tecrubesiz iş bilmiyor taşeron arkadaşlar iş ogretiyor kendi personellerine,sadece mesai,ayın 8 i,ne zaman zam yapılacak,ikramiye bu ay farklı olur mu,kar payı,vb hesaplar yapılıyor.haklari helal olmaz bu kadar calisanin,bu ay nerden keseriz ücreti,maaslardan nasıl kirpariz,neyi bahane ederiz hesabını maaş gelmeden kılıfına sokuyorlar.simdi de gereksiz işlere giriyorlar mesela part time personel,arkadaş bunlara gelince böyle boş işlere bütçe ayrılıyor,bırakın bunlari çıkarın arada ki şirketleri alın taşeron arkadaşları batısından doğusuna kadar bu şirkette yıllarca emek veren ve kendi personelinden daha iyi iş bilen arkadaşlar var,yazıktir,gunahtir,herşey bu dünyalık değil.daha yazılacak çok şey var,neyse....
  • Sıraya giren adamlara fazla bile veriyorlar aslında
  • Yaptım oldu hava yolları
  • Yazıklar olsun diyorum bayram ikramiyesi verseydiniz paranız mi eksilirdi yazıklar olsun diyorum
  • Hala üç kuruş toplu para verecek diye sadaka kovalıyoruz arkadaşlar yapmayın. Bak avrupada adam yok hem biz bulunmaz hint kumaşıyız hem sayemizde milyar dolar geliyor şirkete, hem hiçbirşeye layık görülmüyoruz. Ben döviz ile maaşımı isriyorum kimse kusura bakmasın.
  • Inanın Eylülde herkese şaka yapacaklar görürsünüz bunlar çalıştırıp hakkını vermeyen kişiler olarak anılacaklar
  • Şimdi devlet yüzde 40 hesapladı şirket o kadar zam verdi ama gerçekte yüzde 100 enflasyon. Böyle ödül gibi gösteriliyor ama reelde alakası yok. Tabi yine de bunu alabileceğimiz çok az şirket var bu ülkede. Bu yüzden ABD vizesi alınca tabi ki de bende kaçacam :)
  • Seyyanen zam acilen kabin kokpite verilmeli pazar mesaisi geçmişe dönük olarak toplu şekilde ve bundan sonraki süreçte verilmeli yakıt yol ödemeleri artırılmalı ödül vermese de olur insanlar 2019 maaşına çalışıyor kimse kusura bakmasın kimse havacılık sektörüne kara kaşı kara gözü için girmiyor maaş hesaplayan arkadaşlar diğer sektörler ile kıyaslanmaz bu sektör dünyanın heryerinde bu sektör böyledir Türkiye ye özel değil çekemeyen girseydi o zaman acilen artık bişeylerin düzelmesi gerekiyor

Türk Hava Yolları, 6 aylık rakamları açıkladı. THY Haziran ayında 6.9 Milyon yolcu taşıyarak pandemi öncesindeki 2019 yılı Haziran ayı rakamlarını geride bıraktı.

Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık periyotta ise 30.9 Milyon yolcu rakamına ulaştı.

THY açıklaması:

Ortaklığımızın Haziran 2022 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

•   Haziran 2019 döneminde 6,6 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2022 yılının aynı döneminde 6,9 milyon olarak gerçekleşmiştir.
•   Yolcu doluluk oranı Haziran 2022 döneminde %83,6 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde yurt dışı doluluk oranı %83,2 olarak gerçekleşirken, yurt içi doluluk oranı %87,2 olmuştur.
•   Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Haziran 2019 döneminde 16 milyar iken, 2022 yılının aynı döneminde %17,2 artarak 18,8 milyar olarak gerçekleşmiştir.
•   Taşınan Kargo-Posta, Haziran 2019 döneminde 124 bin ton iken, 2022 yılının aynı döneminde %17,7'lik artışla 146 bin tona ulaşmıştır.

Ortaklığımızın Ocak – Haziran 2022 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

•   Ocak – Haziran 2019 döneminde 35,1 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2022 yılının aynı döneminde 30,9 milyon olarak gerçekleşmiştir.
•   Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Ocak – Haziran 2019 döneminde 11,2 milyon iken 2022 yılının aynı döneminde 9,8 milyon olarak gerçekleşmiştir.
•   Yolcu doluluk oranı Ocak – Haziran 2022 döneminde %75,6 olarak gerçekleşmiştir. Yurt dışı yolcu doluluğu %74,7 seviyesinde gerçekleşirken, yurt içi yolcu doluluğu %83,6 olarak gerçekleşti.
•   Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak – Haziran 2019 döneminde 88,8 milyar iken, 2022 yılının aynı döneminde %2,1 artarak 90,6 milyar olarak gerçekleşmiştir.
•   Taşınan Kargo-Posta, Ocak – Haziran 2019 döneminde 717 bin ton iken, 2022 yılının aynı döneminde %14,1'lik artışla 819 bin ton olarak gerçekleşmiştir.
•   2022 Haziran ayı sonunda filodaki uçak sayısı 380 olmuştur.


 

THY 6 aylık rakamları açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

İHALE ~ 2 yıl önce
4.07.2022 Saf şirketi ihalesi hala açıklanmadı.Taşeron şirketlerinin zamları açıklanmadı.Kadro çalışmaları varmı açıklanmadı.Sayın dünyada tek taşeron çalıştıran hava yolu şirketi yetkilileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotsuz havayolu ~ 2 yıl önce
Çıkarın pilotların hepsini, pilotsuz havayolu şirketinde havacılık oynayalım. Hepimiz pilotlara düşmanız ne de olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron83 ~ 2 yıl önce
Herkes birşey yazıyor lakin duyan yok,yazılanları yukardakiler görüyormu okuyormu?illa ki bazı gerçekleri ortaya koymak için alenen mekan ve isimlerimi yazmak lazım!herşey aşina.kimsenin işine gelmiyor.Tknin müdürleri şefleri uzmanları ve as personelleri herşeyi biliyor.taseron arkadaşlara(kendi görev ve hizmeti dışında memur sifatli arkadaşların yapacağı isler veriliyor) kullanılıyor,işlerine geliyor netice itibariyle.sorsaniz öyle birşey yok kendi kendine başarıyorlar,atanip gelen arkadaşlar tecrubesiz iş bilmiyor taşeron arkadaşlar iş ogretiyor kendi personellerine,sadece mesai,ayın 8 i,ne zaman zam yapılacak,ikramiye bu ay farklı olur mu,kar payı,vb hesaplar yapılıyor.haklari helal olmaz bu kadar calisanin,bu ay nerden keseriz ücreti,maaslardan nasıl kirpariz,neyi bahane ederiz hesabını maaş gelmeden kılıfına sokuyorlar.simdi de gereksiz işlere giriyorlar mesela part time personel,arkadaş bunlara gelince böyle boş işlere bütçe ayrılıyor,bırakın bunlari çıkarın arada ki şirketleri alın taşeron arkadaşları batısından doğusuna kadar bu şirkette yıllarca emek veren ve kendi personelinden daha iyi iş bilen arkadaşlar var,yazıktir,gunahtir,herşey bu dünyalık değil.daha yazılacak çok şey var,neyse....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çikolata için ~ 2 yıl önce
Sıraya giren adamlara fazla bile veriyorlar aslında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silver ~ 2 yıl önce
Yaptım oldu hava yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs THY ~ 2 yıl önce
Yazıklar olsun diyorum bayram ikramiyesi verseydiniz paranız mi eksilirdi yazıklar olsun diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karafaki ~ 2 yıl önce
Hala üç kuruş toplu para verecek diye sadaka kovalıyoruz arkadaşlar yapmayın. Bak avrupada adam yok hem biz bulunmaz hint kumaşıyız hem sayemizde milyar dolar geliyor şirkete, hem hiçbirşeye layık görülmüyoruz. Ben döviz ile maaşımı isriyorum kimse kusura bakmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eylül ~ 2 yıl önce
Inanın Eylülde herkese şaka yapacaklar görürsünüz bunlar çalıştırıp hakkını vermeyen kişiler olarak anılacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enflasyon ~ 2 yıl önce
Şimdi devlet yüzde 40 hesapladı şirket o kadar zam verdi ama gerçekte yüzde 100 enflasyon. Böyle ödül gibi gösteriliyor ama reelde alakası yok. Tabi yine de bunu alabileceğimiz çok az şirket var bu ülkede. Bu yüzden ABD vizesi alınca tabi ki de bende kaçacam :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece thy ye ~ 2 yıl önce
Seyyanen zam acilen kabin kokpite verilmeli pazar mesaisi geçmişe dönük olarak toplu şekilde ve bundan sonraki süreçte verilmeli yakıt yol ödemeleri artırılmalı ödül vermese de olur insanlar 2019 maaşına çalışıyor kimse kusura bakmasın kimse havacılık sektörüne kara kaşı kara gözü için girmiyor maaş hesaplayan arkadaşlar diğer sektörler ile kıyaslanmaz bu sektör dünyanın heryerinde bu sektör böyledir Türkiye ye özel değil çekemeyen girseydi o zaman acilen artık bişeylerin düzelmesi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000