21 Şubat 2023, Salı 16:13:27

THY 296 bin depremzedeyi tahliye etti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından arama-kurtarma ve yardım ekiplerinin bölgeye ulaştırılmasını sağlayan THY, afetin yaşandığı günden bu zamana kadar gerçekleştirdiği bin 646 tahliye seferiyle 296 bin 819 depremzedeyi taşıdı.
  • Bizide tahliye edin

Türk Hava Yolları, asrın felaketinin ardından AFAD ve yetkili makamların iş birliğiyle deprem bölgelerine insani yardım ve arama-kurtarma ekiplerinin ulaştırılması, gerek ise vatandaşların tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

Depremin ilk gününden bu zamana kadar bin 667 sefer ile arama-kurtarma ve yardım ekiplerini bölgeye ulaştırılmasını sağlayan THY, 1646 sefer ile 296 bin 819 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdi. Havayolu şirketi bugün ise planlanan 81 sefer ile 14 bin 454 depremzedenin bölgeden tahliyesini gerçekleştirecek. Deprem bölgelerindeki havalimanlarında yoğun operasyonların sağlıklı sürdürülebilmesi için 200 THY personelini de görevlendirdi. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Türkiye'ye insani yardım malzemesi taşıyan tüm uçaklara ücretsiz bakım hizmeti de verecek.

11 ili etkileyen depremin ardından düzenlediğini ücretsiz tahliye uçuşlarıyla depremzedeleri taşıyan THY, ücretsiz rezervasyon süresini 1 Mart'a kadar uzattı. Rezervasyonu olmayan vatandaşlar, uçuşlarda yer olması durumunda uçağa sırayla kabul edilecek. Vatandaşlar Tahliye uçuşlarında ücretsiz biletleme işlemlerini havayolu şirketinin mobil uygulamasından ve internet sitesinden yapabilecek.

THY 296 bin depremzedeyi tahliye etti

Yorumlar

Antalya base acında ~ 1 yıl önce
Bizide tahliye edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000