11 Şubat 2010, Perşembe 10:53:49

THY 2010 YILINA HIZLI GİRDİ

Türk Hava Yolları, 2010 yılına hızlı girdi. Geçen yıla oranla yüzde 26 artış kaydeden THY, Ocak ayında 2 milyon yolcu taşıdı.
  • Garanti Bankasindan alinan para sadece her uçakta sadece 1 tane mil yolcunun Business sinif ucmasiyla odeyecegi para kadardir.KALANLARIN HESABI NERDE?İç hatların hesabı nerde?
  • her şirketin rakamında düşüş var THY artıyor başka şirketlerin mil programı yokmu? hepsinin THY ile hemen hemen aynı programları var .Artışlar dudak uçuklatıyor helal olsun tüm emeği geçenlere. kıskananlarda çatlasın.Ancak O.S. ya biraz haksızlık oldu gibi onca ticari başarı varken.
  • Nazar etme ne olur çalış seninde olur THY çalışanları gece gündüz çalıoşıyor e tabı bunlar olacak lafa soze gerek yok rakamlar çalışan işe gırenler sayısı ortada büyüdğkçe büyüyor ve bu bazı larına fena batıyor olacakki konusuyorlar meyve veren agaç taşlanır meyve vermeyenler ise sadece odundur konuşun odunlar...
  • cahiller için tarafsızca konuşuyorum. 1. havacılıkta bedava uçan yolcular, "yolcu" rakamlarına etki etmezler. 2. mille dahi uçan yolcuların bilet parasını havayolu şirketleri çatır çatır alırlar (uçuştan sonra banka ile havayolu şirketi arasında hesaplaşma olur). parayı almakla kalmazlar, yeni uçuşlardan da mil artırıp müşteri sadakati oluştururlar. 3. miles and smiles ihalesi garanti bankasına, bir önceki anlaşmadaki rakamın yaklaşık yedi katına garanti bankasına gitmiştir. ayrıca ihale halka tamamen açık ve ülkemizde alışılanın aksine tertemiz bir şekilde yapılmıştır. garanti bankası, yapı ve kredi bankası ile çok ciddi anlamda rekabet etmiştir , bundan da THY kârlı çıkmıştır.
  • ya brak hepsi laga luga ya
  • arkadaşlar thy nin 2009 yılı karı minimum 700 milyon tl bekleniyor..ne bedava uçuşu ne mili..yapmayın lütfen
  • transit yolcu sayısı arttığı için bence sponsorlukların ve reklamların etkisi büyük
  • eğer sponsorluk sonuçlarını göstermeye başladı ise ne mutlu, ama yok bu oranlar arkadaşların dediği gibi mil ile gerçekleşiyorsa o zaman yazık, çalıştığım sigorta şirketi az iş yapıp kar ediyor, diğer sigorta şirketleride çok iş yapıp fazla hasar ödeyip zarar açıklıyor. THY bu zarar açıklayanlardan olmasında aman.....
  • THY dan mil kazanıp bilet alanlar maalesef uçtukları için mil kazanan yolcular değildir.Uçus mil programı ayrıdır.Maalesef Uçakları dolduranlar alişveriş milcileridir.
  • Ekonomik krizden dolayı parasını ödeyip ücretli biletle kimse uçmak istemezken THY yolcu arttırıyor!Transit yolculara sudan ucuz fiyat vererek ve bedavaya taşıdığı mil yolcuları ile nasıl kar ediyor ,hiç kimsenin anladığını zannetmiyorum.Mil biletleri kesilirken aldığı ücretler vergidir,THY 'nin kasasına girmemektedir.Yakıt harcı hariç,Yakıt Harcına ve Garanti Bankasından aldiğı çok düşük ,mütevazi bedelle uçak doldurmak marifetmiş gibide Yolcu doluluk oranlarımız arttı diye de ortaya çıkıyorlar!

Türk Hava Yolları, IATA’nın 2010 yılındaki iyimser beklentilerini doğrulayan rakamları yılın ilk ayında yakaladı.

Ocak ayında yolcu sayısında yüzde 26 artış kaydeden Türk Hava Yolları, 2 milyon yolcu taşıdı. Bu rakam 2009 Ocak ayında 1.6 milyon olarak gerçekleşmişti.

THY, yükselişini Dış Hatlarda  Business Class ve Dıştan Dışa  Transit Yolcu sayılarında da gösterdi.  Bu alanda, Ocak 2009 dönemine kıyasla Dış Hat Business sınıfında yüzde 31.3, dıştan dışa transit yolcuda ise  yüzde 46.2 artış sağladı.

THY’nin Ocak ayına ilişkin diğer rakamları ise şöyle:

*Yolcu Doluluk oranı 3,2 puan artışla %68,6 olarak gerçekleşti.

*Arzedilen Koltuk Km (AKK), Ocak 2009 döneminde 3.8 milyar  iken, 2010 yılının aynı döneminde %29,2  artarak 4.9  milyar’a,

*Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak  2009 döneminde 2.5 milyar  iken, 2010 yılının aynı döneminde %35,6 artarak 3.4 milyar’a,

*Konma Sayısı, Ocak 2009 döneminde 14.993 iken, 2010 yılının aynı döneminde %21,4  artışla 18.195’e,

*Kargo-Posta, Ocak 2009 döneminde 13.277 ton iken, 2010 yılının aynı döneminde %60,4 artışla 21.299 ton’a yükseldi.

 

THY 2010 YILINA HIZLI GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Garanti Bankasindan alinan para sadece her uçakta sadece 1 tane mil yolcunun Business sinif ucmasiyla odeyecegi para kadardir.KALANLARIN HESABI NERDE?İç hatların hesabı nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her şirketin rakamında düşüş var THY artıyor başka şirketlerin mil programı yokmu? hepsinin THY ile hemen hemen aynı programları var .Artışlar dudak uçuklatıyor helal olsun tüm emeği geçenlere. kıskananlarda çatlasın.Ancak O.S. ya biraz haksızlık oldu gibi onca ticari başarı varken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nazar etme ne olur çalış seninde olur THY çalışanları gece gündüz çalıoşıyor e tabı bunlar olacak lafa soze gerek yok rakamlar çalışan işe gırenler sayısı ortada büyüdğkçe büyüyor ve bu bazı larına fena batıyor olacakki konusuyorlar meyve veren agaç taşlanır meyve vermeyenler ise sadece odundur konuşun odunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cahiller için tarafsızca konuşuyorum. 1. havacılıkta bedava uçan yolcular, "yolcu" rakamlarına etki etmezler. 2. mille dahi uçan yolcuların bilet parasını havayolu şirketleri çatır çatır alırlar (uçuştan sonra banka ile havayolu şirketi arasında hesaplaşma olur). parayı almakla kalmazlar, yeni uçuşlardan da mil artırıp müşteri sadakati oluştururlar. 3. miles and smiles ihalesi garanti bankasına, bir önceki anlaşmadaki rakamın yaklaşık yedi katına garanti bankasına gitmiştir. ayrıca ihale halka tamamen açık ve ülkemizde alışılanın aksine tertemiz bir şekilde yapılmıştır. garanti bankası, yapı ve kredi bankası ile çok ciddi anlamda rekabet etmiştir , bundan da THY kârlı çıkmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya brak hepsi laga luga ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar thy nin 2009 yılı karı minimum 700 milyon tl bekleniyor..ne bedava uçuşu ne mili..yapmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
transit yolcu sayısı arttığı için bence sponsorlukların ve reklamların etkisi büyük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eğer sponsorluk sonuçlarını göstermeye başladı ise ne mutlu, ama yok bu oranlar arkadaşların dediği gibi mil ile gerçekleşiyorsa o zaman yazık, çalıştığım sigorta şirketi az iş yapıp kar ediyor, diğer sigorta şirketleride çok iş yapıp fazla hasar ödeyip zarar açıklıyor. THY bu zarar açıklayanlardan olmasında aman.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY dan mil kazanıp bilet alanlar maalesef uçtukları için mil kazanan yolcular değildir.Uçus mil programı ayrıdır.Maalesef Uçakları dolduranlar alişveriş milcileridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ekonomik krizden dolayı parasını ödeyip ücretli biletle kimse uçmak istemezken THY yolcu arttırıyor!Transit yolculara sudan ucuz fiyat vererek ve bedavaya taşıdığı mil yolcuları ile nasıl kar ediyor ,hiç kimsenin anladığını zannetmiyorum.Mil biletleri kesilirken aldığı ücretler vergidir,THY 'nin kasasına girmemektedir.Yakıt harcı hariç,Yakıt Harcına ve Garanti Bankasından aldiğı çok düşük ,mütevazi bedelle uçak doldurmak marifetmiş gibide Yolcu doluluk oranlarımız arttı diye de ortaya çıkıyorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000