08 Nisan 2009, Çarşamba 18:17:04

THY 2008 net kârını İMKB'ye gönderdi

Türk Hava Yolları’nın 2008 yılı net karı 1.134 milyon TL
  • Cekemeyenlere, IETT ci diyen Sendika Agalarina, terlikli takunyali diye icine sindiremeyenlere, rakiplere, kuruk acisi olanlara,....hepsine kapak olsun. Avrupa da krize ragmen buyuyen uc havayolundan en buyugu. En karlisi. Guney Avrupanin En iyi havayolu. Avrupanin tek dort yildizli ekonomi class i. Biz alinan basarilarin ve kirilan rekorlarin sayisini tutamaz olduk. Bakalim bu kara ne bahaneler bulacaksiniz. Eminim ki bulacaksiniz. Bizim icin de eglence olmaya basladi. Bulacaginiz bahanelerin tahminini yapmak bir eglence oldu. Akli basinda olan birisi, bu buyuk basarilarin raslanti olamiyacagini bilir.
  • THY kâr payı dağıtacak mı? Eğer dağıtacaksa bir ksımını Tiflis'e göndersinler. Yanlış havaalanına inen uçağı kurtarırlar belki. Bu kadar da olmaz; pes doğrusu!!!!
  • certainly unreliable I am sure this company isn't a bank
  • milli havayolumuz thy nin 2008 e ait 12 aykik bilanco verileri cok guzel gelmis, karini bir onceki seneye gore rekor duzeyde yuzde 327 arttirmistir .turk hava yollari seninle gurur duyuyoruz hepimiz.
  • Rakamlar gerçeği yansıtıyormu?Teftiş kurulu yok nasılsa.Yani var ama yok.Başbakanlık teftişide yok.Böyle şirketi herkes yönetir.
  • "Şirket kâr etmiyor, yeni hatlar boş yere açılıyor, THY kötü yönetiliyor" diye sürekli dezenformasyon ve yaygara yapanlara kapak olsun. Demek ki, iyi yönetilince KİTler de kâr edebiliyormuş. 2003 öncesine kadar sürekli zarar açıklayan, sonrasında ise istikrarlı bir şekilde büyüyen ve kârlı hale gelen THY, bunun en güzel ispatı olsa gerek...
  • SIRKETIMLE HER ZAMAN GURUR DUYDUM... GURURDA DUYMAYA DEWAM EDICEM... AKSAKLIKLAR OLABILIR AMA ASILMAYACAK SEYLER DEGIL... BU ORTAMDA BU SEKILDE BUYUMEK GERCEKTEN GUZEL BIR GELISME...HERKESE KUTLU OLSUN...

Türk Hava Yolları’nın 2008 yılına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.

Mali tablolara göre 2008 yılında Türk Hava Yolları’nın net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 327 artışla 1.134 Milyon TL olarak gerçekleşti. Satış gelirleri yüzde 26 artışla 6 milyar 123 Milyon TL’ye ulaşırken tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 78’i dış hatlardan, yüzde 22’si ise iç hatlardan elde edildi. Yıl başında 102 olan uçak sayısı yıl sonunda yüzde 25 artışla 127 oldu. Arzedilen Koltuk Kilometre (AKK)’deki yüzde 11 artışa paralel olarak yolcu sayısı yüzde 15 artışla 22 milyon 597 bine, taşınan kargo ise yüzde 8 artışla 203 bin tona ulaştı. Doluluk oranı ise 1,2 puan artışla yüzde 73,9’a çıktı.

Yıl başında 100 ABD Dolarına yakın seviyelerde seyreden petrol varil fiyatı yıl ortasına kadar istikrarlı bir şekilde artarak 140 ABD Dolarının üstüne çıkmış, daha sonra ise hızlı bir şekilde düşerek yıl sonunda 40 ABD Doları seviyelerine kadar gerilemiştir. Ancak 2008 yılı toplamında, ortalama akaryakıt USD/ton maliyetinde önceki yıla göre yüzde 44 artış meydana gelmiş ve 441 milyon USD ilave akaryakıt gideri oluşmuştur. Bu olumsuzluğa rağmen esas faaliyet karı yüzde 25 artışla 633 milyon TL, esas faaliyet kar marjı ise yüzde 10,3 olarak gerçekleşmiştir. 2008 yılında döviz kurlarında yaşanan artış ise finansal gelir ve giderler üzerinde pozitif tesir yapmıştır.

Öte yandan, Türk Hava Yolları’nın 2009-2023 yılı filo projeksiyonu çerçevesinde 25’i kesin 10’u opsiyon olmak üzere 35 çift koridorlu uzun menzilli uçağın, 50’si kesin 20’si opsiyon olmak üzere 70 tek koridorlu kısa ve orta menzilli uçağın alımı için uçak üreticisi Boeing ve Airbus firmaları ile 2008 yılı sonunda başlayan görüşmeler devam etmektedir. Bunun yanında, Aralık 2008’de Airbus firmasından alınmasına karar verilen 4 adet A321-200 uçağının teslimatı tamamlanmış olup ayrıca Mart 2009’da 5 adet 777-300 ER uçağının Ekim 2010-Şubat 2011 döneminde her ay 1 adet teslim edilmek üzere Boeing firmasından satın alınmasına karar verilmiştir.

Tüm bu gelişmeler ışığında, Türk Hava Yolları sağlıklı finansal ve ticari dinamiklerin de katkısı ile başarılı çalışmalarını önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek hava yolu sektöründe global ölçekte yerini sağlamlaştırmayı hedeflemektedir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

THY 2008 net kârını İMKB'ye gönderdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Cekemeyenlere, IETT ci diyen Sendika Agalarina, terlikli takunyali diye icine sindiremeyenlere, rakiplere, kuruk acisi olanlara,....hepsine kapak olsun. Avrupa da krize ragmen buyuyen uc havayolundan en buyugu. En karlisi. Guney Avrupanin En iyi havayolu. Avrupanin tek dort yildizli ekonomi class i. Biz alinan basarilarin ve kirilan rekorlarin sayisini tutamaz olduk. Bakalim bu kara ne bahaneler bulacaksiniz. Eminim ki bulacaksiniz. Bizim icin de eglence olmaya basladi. Bulacaginiz bahanelerin tahminini yapmak bir eglence oldu. Akli basinda olan birisi, bu buyuk basarilarin raslanti olamiyacagini bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY kâr payı dağıtacak mı? Eğer dağıtacaksa bir ksımını Tiflis'e göndersinler. Yanlış havaalanına inen uçağı kurtarırlar belki. Bu kadar da olmaz; pes doğrusu!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
certainly unreliable I am sure this company isn't a bank

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
milli havayolumuz thy nin 2008 e ait 12 aykik bilanco verileri cok guzel gelmis, karini bir onceki seneye gore rekor duzeyde yuzde 327 arttirmistir .turk hava yollari seninle gurur duyuyoruz hepimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rakamlar gerçeği yansıtıyormu?Teftiş kurulu yok nasılsa.Yani var ama yok.Başbakanlık teftişide yok.Böyle şirketi herkes yönetir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Şirket kâr etmiyor, yeni hatlar boş yere açılıyor, THY kötü yönetiliyor" diye sürekli dezenformasyon ve yaygara yapanlara kapak olsun. Demek ki, iyi yönetilince KİTler de kâr edebiliyormuş. 2003 öncesine kadar sürekli zarar açıklayan, sonrasında ise istikrarlı bir şekilde büyüyen ve kârlı hale gelen THY, bunun en güzel ispatı olsa gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SIRKETIMLE HER ZAMAN GURUR DUYDUM... GURURDA DUYMAYA DEWAM EDICEM... AKSAKLIKLAR OLABILIR AMA ASILMAYACAK SEYLER DEGIL... BU ORTAMDA BU SEKILDE BUYUMEK GERCEKTEN GUZEL BIR GELISME...HERKESE KUTLU OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000