27 Nisan 2017, Perşembe 10:01:05

THY 2. pilot aday adayı arıyor

Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı aradığını duyurdu.
  • Merhaba ,thy pilotluk mulakatini kazanamayan birisi tekrar thy ye pilot olmak için başvuru yapabiliyor mu?
  • Basvurun borclanın mesleginiz olsun. Torpilli derler beceriksiz derler amatör derler. Kapayın kulagınızı yapın işinizi. Pişman olmazsınız. O kadar kolay bir iş değil astronot da olmak gerekmiyor. Ucret kesiyor ama kimseye muhtac etmiyor, torpille giren vardır illaki burası türkiye, ama torpilsiz giren dolu. Siz gerekeni yapın almazlarsa onların ayıbı. Efendi olursanız kendinizi bilirseniz her yerde oldugu gibi bu şirkette de tutunursunuz
  • 4 sene once de 150K TL borcum vardi, 4 yil her ay dolar olarak kestiler, hala ayni borc var. Maasimiz artmiyor dolar gibi ama kesinti surekli artiyor. Sakin ha.. uzak durun.. urdu havayollarina gidin ama buraya gelmeyin. Hak yemekten baska yaptiklari birsey yok. Gitgide sartlar daha da kotulesiyor. Cok vasat durumdaysan eyvallah basvur cek cileni ama isin iyiyse gelecegin garanti gibiyse bosver abicim. Hergun pisman olursun ..
  • Ben 74 yasindayim. Pilot olmak istiyorum. Eger ihtiyac varsa Hazirim ,
  • IELTS'i 3 yapsalarmış gerizekalı torpilli bebeler zorlanmasın
  • Thy 30 yas ustu ihtiyar olarak goruyo
  • Aklı olan başka şirkete gitsin yanarsınız....
  • Kurulu gecersin dlr2 gelir eften puften sebeple elenirsin sonra tekrar kurula alırlar yine elenirsin hevesin kaçar. Alacaklari adamlar belli yalandan ilan açıp milleti heveslendiriyolar işte.
  • Cambridge üniversitesnde ilts 5.5 istiyolar siz neyin kafasındasnz...Tecrübeli lise mezunu nasıl uçuruyor uçağı??? Sizin yatacak yeriniz yok Egosu yüksekler
  • Tecil hakkı olan pilot bu ülkenin vatandaşı değil mi, tecil hakkını devlet vermedi mi? Ne demek askerlik görevini tamamlamış! Akademiye tecilli al, bir önceki ilana tecilli al, şimdi böyle saçma 45 yaşında FO ilanı ver. Çok yazık.

Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı aradığını duyurdu.

Resmi internet sitesinden duyuruyu yapan THY, yaş sınırını 1987 yılından sonra doğanlar olarak belirledi. Erkek adaylar için 1.65-1.90, bayan adaylar için de 1.60-1.90 boy sınırı koydu.

İşte ilan detayları:

Genel Özellikler

T.C. Vatandaşı olmak,
En az lisans derecesi mezunu (örgün veya açıköğretim) olmak,
01.01.1987 tarihinden sonra doğmuş olmak,
Erkek adaylar için boy 165 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığı) uygun olmak,
Bayan adaylar için boy 160 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığı)  uygun olmak,
Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak.
Daha önce THY A.O. ve THY A.O.‘ nun  iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmış olmamak.


Yabancı Dil (İngilizce) Şartı

Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek.
TOEFL (IBT)         : 75 (speaking : min.20)
IELTS (Akademik) : 6 (speaking : min.6)

Sağlık Şartı

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) Annex-1’deki ve JAR  FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak. (Adaylar bu şartları sağladıklarını belgeleyen raporu, daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir.)

Diğer Şartlar

THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol:

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

Mezuniyetine 3 ay kalan adaylar, okullarından temin edecekleri ve 3 ay içerisinde mezun olabileceklerini belgeleyen resmi bir evrak ile sürece başvurabilirler.

İlan kriterlerini sağlayan adaylar evrak kontrol ve boy-kilo ölçüm sürecine  davet edilecektir.

Kriterlere uygun olmayan adaylar sürece devam edemeyecektir.

Tüm süreç sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak olup işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek ve adayın istenen belgeleri teslim etmesi akabinde istihdam süreci tamamlanacaktır.

İlanımız 30.04.2017  tarihine kadar yayında kalacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

THY 2. pilot aday adayı arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Mert ~ 7 yıl önce
Merhaba ,thy pilotluk mulakatini kazanamayan birisi tekrar thy ye pilot olmak için başvuru yapabiliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi f o ~ 7 yıl önce
Basvurun borclanın mesleginiz olsun. Torpilli derler beceriksiz derler amatör derler. Kapayın kulagınızı yapın işinizi. Pişman olmazsınız. O kadar kolay bir iş değil astronot da olmak gerekmiyor. Ucret kesiyor ama kimseye muhtac etmiyor, torpille giren vardır illaki burası türkiye, ama torpilsiz giren dolu. Siz gerekeni yapın almazlarsa onların ayıbı. Efendi olursanız kendinizi bilirseniz her yerde oldugu gibi bu şirkette de tutunursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi ~ 7 yıl önce
4 sene once de 150K TL borcum vardi, 4 yil her ay dolar olarak kestiler, hala ayni borc var. Maasimiz artmiyor dolar gibi ama kesinti surekli artiyor. Sakin ha.. uzak durun.. urdu havayollarina gidin ama buraya gelmeyin. Hak yemekten baska yaptiklari birsey yok. Gitgide sartlar daha da kotulesiyor. Cok vasat durumdaysan eyvallah basvur cek cileni ama isin iyiyse gelecegin garanti gibiyse bosver abicim. Hergun pisman olursun ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 7 yıl önce
Ben 74 yasindayim. Pilot olmak istiyorum. Eger ihtiyac varsa Hazirim ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DAYIOĞLU ~ 7 yıl önce
IELTS'i 3 yapsalarmış gerizekalı torpilli bebeler zorlanmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pl ~ 7 yıl önce
Thy 30 yas ustu ihtiyar olarak goruyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allı ~ 7 yıl önce
Aklı olan başka şirkete gitsin yanarsınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~~~~ ~ 7 yıl önce
Kurulu gecersin dlr2 gelir eften puften sebeple elenirsin sonra tekrar kurula alırlar yine elenirsin hevesin kaçar. Alacaklari adamlar belli yalandan ilan açıp milleti heveslendiriyolar işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Cambridge üniversitesnde ilts 5.5 istiyolar siz neyin kafasındasnz...Tecrübeli lise mezunu nasıl uçuruyor uçağı??? Sizin yatacak yeriniz yok Egosu yüksekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ney? ~ 7 yıl önce
Atsana o 5.5 isteyen linki buraya? Presessional girisinden bahsediyorsun herhalde. Ingilterede 6 nin daha altinda IELTS ile hicbir dogru duzgun universite kapidan sokmaz seni. Atip tutma burda.. 5.5 puan ile univeriste okuyan adamin diplomasini sen cope at zaten, ondan kimseye hayir gelmez. 5.5 lik adam research bile yapamaz. Ne guzel, meydan bos atiyim..
Tecil hakkı olan tecrübesiz pilot ilanı ~ 7 yıl önce
Tecil hakkı olan pilot bu ülkenin vatandaşı değil mi, tecil hakkını devlet vermedi mi? Ne demek askerlik görevini tamamlamış! Akademiye tecilli al, bir önceki ilana tecilli al, şimdi böyle saçma 45 yaşında FO ilanı ver. Çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000