18 Mayıs 2010, Salı 09:03:36

"THY 1 YIL DENEME UÇUŞU YAPSIN"

Gaziantep-Erbil arasında karşılıklı uçak seferleri konulması isteğinin kabul edilmemesinin ardından milletvekilleri harekete geçti.
  • THYyi boşverin o bu işe"çizik çekmiş".siz en iyisi atlasjete gidin belki haftada bir iki seferi ist-gzt-erbil-gzt-ist biçiminde yapabilir.
  • Is adamlari parayi bastirsinlar.. Ortak bi king air alsinlar.. Milletin parasini somurerek koskoca 737 yi baglamasinlar
  • çok yoğun talep denilen kaç kişidir?kaç tane iş adamı vardır ki koca uçaklar onlar için sürekli tarifeli seferler yapsın..devletin malı nasılsa 1 sene denesin yapacağı zararları biz öderiz nolcak
  • Sanki tam borajetlik is gibi geldi bana
  • yogun bir şekilde iş adamlarimiz gidiyor dediğiniz 20 kişi bilemedin 30 kişi. o kadar insa için 180 kişilik ucaklar kaldirilmaz.. tarifeli olarak uculamaz gaziantep-erbil arasi... uculmayacaktir..
  • anladık iş adamları için olumlu bir sefer olacak ama, o iş adamları ayda kaç kere Erbil'e uçacaklar. koskoca uçağı sadece iş adamlarına nasıl tahsis edilecek, nasıl karlılık sağlanacak, bir fizibilite raporu var mı? hedef yolcu sayısı hedef karlılık nedir? analiz yapılmadan ne uçuşu bu?unutmayın THY kar etmek zorunda. bu sözlerin yanında belirteyim, eğer gerçekten potansiyel varsa tabii ki başlasın seferler ama bilimsel verilere dayanan bir fizibilite rapou hazırlanarak.
  • BU SEFERLER GAZİANTEP 'E ÇOK YAKIŞIR ÇÜNKÜ ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE GAZİANTEP'DEN IRAK'A İHRACAT VAR İŞ ADAMLARIMIZIN RAHAT BİR ŞEKİLDE GİDİP GELMESİNİN SAĞLANMASI GEREKİR.

Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Müdürlüğü’nü ikna turuna çıkan vekiller 24–27 Haziran’da Gaziantep’te gerçekleştirecek olan 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı öncesi uçak seferlerinin başlatılması için çaba sarf ediyor uçuşları karlı görmeyen THY’ye 1 yıl deneme uçuşları yapması teklif edilecek. 

Gaziantep ve ülke ihracatı için büyük önem arz eden Irak ile Gaziantep arasında uçak seferleri için ortak akılın başlattığı girişimin ilki olumsuz sonuçlanmıştı. Gaziantep’te ilgili kurumlar ve milletvekilleri tarafından,  Başbakanlık, ilgili bakanlıklar, THY ve diğer havayolu şirketlerine Gaziantep-Erbil arasında karşılıklı uçak seferleri başlatılması talep iletilmiş fakat THY’den, Genel Müdür Temel Kotil imzalı yazıda “Talep edilen Gaziantep- Erbil seferlerinin, filo müsaitliği ve uçuş stratejileri açısından kısa vadede mümkün görülmemektedir” denilmişti. Diğer özel havayolu şirketleri ile uçuşları karlı  görmemişti. Milletvekilleri Gaziantep – Erbil uçak seferleri için adeta seferberlik ilan ederken en büyük kozları ise İstanbul- Erbil seferlerini kullanan yolcuların büyük bir bölümünün Gaziantep ve çevresinden olması. AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, THY ve diğer havayolu şirketlerine fuarı da kapsayacak şekilde bir yıl boyunca deneme uçuşu yapmalarını teklif edeceklerini kaydetti.
 
VEKİLLER KULİS ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Bu gelişmenin ardından Gaziantep’te yaşanan şok hemen atlatılmaya çalışıldı.

24–27 Haziran’da Gaziantep’te gerçekleştirecek olan 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı öncesi uçuşların büyük önem arz etmesi sebebiyle Gaziantep milletvekilleri seferberlik ilan ettiler.

AK Parti Milletvekili Fatma Şahin’in başta olmak üzere vekiller  Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü ikna turuna çıktı. Gaziantep’teki uçuşların başlamasının önemine değinilerek Haziran ayında gerçekleşecek olan fuarın uçuşlar için önemli bir fırsat olduğu belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havcılık Müdürlüğü’nün kararı ile THY’nin ilk etapta 1 yılık döneme uçuşları yapması teklif edilecek. 1 yıllık süreçte uçuşlardan istenilen performans gelirse uçuşlara devam edecek. Aksi taktirde uçuşlar İstanbul –Erbil arasında olacak.

1 YILLIK DENEME UÇUŞU İSTENİYOR

Iraklı iş adamları havayolu kullanamadığı için Gaziantep’e gelirken Habur Sınır Kapısı’ndan geçmek zorunda olduklarını belirten Milletvekili Fatma Şahin Şahin,  sınır kapılarında yaşanan aksaklıkların iş adamlarına büyük bir zaman kaybı yaşattığına dikkat çekti. Erbil ile Gaziantep arasında uçak seferlerinin başlamasın büyük önem arz ettiğine değinen Şahin, “Önümüzde bir fuar var. Bu fuar öncesi Erbil ile Gaziantep arasında uçak seferi teklifi olumsuz sonuçlanmıştı. Fakat Irak fuarı nedeniyle uçuşların mutlaka yapılması gerekir. Bunun için yeni bir çalışma başlattık. THY ve özel havayolu firmaları 1 aylık tabloya bakarak olumsuz cevap veriyorlar. Bizi gelen talebi iyi göstermemiz gerekir. Bunun için 1 yıllık bir deneme uçuşu yapılması teklifi sunuyoruz. Bu olumlu sonuçlanarak Irak fuarı öncesi seferlerin başlatılmasını sağlayacağız. Zaten İstanbul’dan giden yolcuların çoğu Gaziantep ve Güneydoğu bölgesin de faaliyet gösteren iş adamları” dedi.

"THY 1 YIL DENEME UÇUŞU YAPSIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
THYyi boşverin o bu işe"çizik çekmiş".siz en iyisi atlasjete gidin belki haftada bir iki seferi ist-gzt-erbil-gzt-ist biçiminde yapabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Is adamlari parayi bastirsinlar.. Ortak bi king air alsinlar.. Milletin parasini somurerek koskoca 737 yi baglamasinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok yoğun talep denilen kaç kişidir?kaç tane iş adamı vardır ki koca uçaklar onlar için sürekli tarifeli seferler yapsın..devletin malı nasılsa 1 sene denesin yapacağı zararları biz öderiz nolcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanki tam borajetlik is gibi geldi bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yogun bir şekilde iş adamlarimiz gidiyor dediğiniz 20 kişi bilemedin 30 kişi. o kadar insa için 180 kişilik ucaklar kaldirilmaz.. tarifeli olarak uculamaz gaziantep-erbil arasi... uculmayacaktir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anladık iş adamları için olumlu bir sefer olacak ama, o iş adamları ayda kaç kere Erbil'e uçacaklar. koskoca uçağı sadece iş adamlarına nasıl tahsis edilecek, nasıl karlılık sağlanacak, bir fizibilite raporu var mı? hedef yolcu sayısı hedef karlılık nedir? analiz yapılmadan ne uçuşu bu?unutmayın THY kar etmek zorunda. bu sözlerin yanında belirteyim, eğer gerçekten potansiyel varsa tabii ki başlasın seferler ama bilimsel verilere dayanan bir fizibilite rapou hazırlanarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU SEFERLER GAZİANTEP 'E ÇOK YAKIŞIR ÇÜNKÜ ÇOK YOĞUN BİR ŞEKİLDE GAZİANTEP'DEN IRAK'A İHRACAT VAR İŞ ADAMLARIMIZIN RAHAT BİR ŞEKİLDE GİDİP GELMESİNİN SAĞLANMASI GEREKİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000