12 Mart 2010, Cuma 11:36:46

TENEKE MAHALLESİ TAŞINIYOR

Atatürk Havalimanı apronunda ‘teneke mahallesi’ olarak bilinen bölge taşınıyor. Pegasus, Onur Air ve Atlasjet gibi şirketlerin teknik birimlerinin bulunduğu bölge uçak park alanı olacak.
  • sadece benzetmeye soğuk bir gülümseme gönderiyorum. herşeyden önce saygı...
  • Teneke mahallesi yakıştırması çok yakışıksız bir benzetme.O yerleşim alanında hizmet veren şirketlerde havacılıkta duayen olmuş teknisyenler hizmet etmiş ve etmeye devam etmektedirler Saaflar çarşısı nekadar değerli ve ünlüyse aradığını orada bulabilirsen bu yerleşim alanıda okadar ünlü ve değerlidir.burası olsa olsa Uçakçılar ve ve Havacılar çarşısı olarak anılmalıdır.
  • daha önce de burası ile ilgili haber yapıldı ama adının teneke mahallesi olduğunu ilk sizden duyuyorum. Ucuz habercilik taktiklerini bırakın allahaşkına.
  • Öncelikle AHL de uçakların bakımları yasaklandı,şimdide de bakım ünüteleri kaldırılıyor.Kardeşim bu uçan uçakların bakımları nerede yapılacak.Git Antalya da,İzmir de, Ankara da yap demekle bu iş olmaz.Bunun bir maaliyeti var,şirketler bunu kaldıramaz.Olabilecek bir kazanın tüm sorumluluğu bu kararı alan kişilere aittir.Havacılığı bilmeyen insanların almış olduğu yanlış bir karar.En kısa zamanda düzeltilmesi dileği ile.
  • şu çelebi hava servisi binasını kaldrırn yeter senelerden beri insanaların canına tak ettiyeter işciyisömürdükleri6 ay çalıştır gönder mne ala memleket ondan sonra en lüks yerde yıldonmü yap birileri dur desin buna doğru değilmi
  • DHMI nin şu andaki yönetimi apronda uçak bakımını yasakladı, bu haberdeki işte oluncaya kadar olan karmaşada UÇUŞ GÜVENLİĞİ tam anlamı ile tehlikeye düşer. Okullar olmayınca Milli eğitim, bakımcılar olmayınca apron ne güzel idare edilir değil mi ben yaptım oldumcular,
  • Yeter artık ya alana 2 uçak daha fazla park ettirelim diye yapmadığınız cambazlık kalmadı görüyoruz işte yeni iç hatlarınızı q uçak fazla alacağız diye 112 körük yaptınız nerde emniyet nerde güzenlik 201 den push backj yaparken yürekler ağza geliyor bırakın bu işleri biraz avrupai olalım her şey maddiyat değildir havacılığı batırmayalım
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • ben hala apron konusunda israrcıyım, gerçi teknik ve bilimsel araştırmaları yapılması sonucu belki buna izin vermemiş olabilirler sonuçta taksi yolunun yanı falan bide. bide o 2. işaret edilen pistin sonuna kargo köyü yapılmayacak mıydı? :))))) ben olan bitenlerden hiiiiç bir şey anlamıyorum :))))
  • arkadaşlar hatırladığım kadarıyla kule de yıkılıp oraya 10 uçaklık park alanı yapılacaktı.başka bir yerde de 18 uçaklık park daha yapılaca ve toplamda 28 uçaklık park alanı oluşturulacaktı.şu anda körükler dahil 94 park yeri var.yeni yapılacaklarla 122 olacakmış.bir haber de görmüştüm.

Atatürk Havalimanı kapasitesinin artırılması için Devlet Hava Meydanları İşletmesi, çalışmalarını sürdürüyor.

8 Mart’ta 06-24 olarak bilinen kısa pistin, uzatma ve onarım için kapatılmasının ardından bu kez de Atatürk Havalimanı’ndaki ‘teneke mahallesi’ adıyla bilinen bölümüne neşter vuruluyor.


Pegasus, Atlasjet, Onur Air, Prima, Havaş, Çelebi gibi büyük şirketlerin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda şirketin teknik birimlerinin bulunduğu bölge, THY Genel Müdürlüğü ile uzatılan pist arasına taşınacak.

Bu bölgeye tıpkı MNG Teknik ve THY Teknik’te olduğu gibi hem hava tarafından hem de kara tarafından giriş-çıkış yapılabilecek.


2010 yılı sonunda devreye girmesi planlanan SMART projesinin tamamlanmasıyla Atatürk Havalimanı apronundaki kule de kara tarafına taşınacak.

Kule ve teknik bölümlerin o bölgeden taşınmasıyla uçaklar için ek park alanı açılacak. Bu bölgede 24 uçaklık yeni park alanı oluşturulacak.

Devlet Hava Meydanları işletmesi tarafından yeni yer gösterilecek olan şirketler, binalarını da kendileri yapacaklar.

TENEKE MAHALLESİ TAŞINIYOR

AirportHaber

TENEKE MAHALLESİ TAŞINIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
sadece benzetmeye soğuk bir gülümseme gönderiyorum. herşeyden önce saygı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teneke mahallesi yakıştırması çok yakışıksız bir benzetme.O yerleşim alanında hizmet veren şirketlerde havacılıkta duayen olmuş teknisyenler hizmet etmiş ve etmeye devam etmektedirler Saaflar çarşısı nekadar değerli ve ünlüyse aradığını orada bulabilirsen bu yerleşim alanıda okadar ünlü ve değerlidir.burası olsa olsa Uçakçılar ve ve Havacılar çarşısı olarak anılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha önce de burası ile ilgili haber yapıldı ama adının teneke mahallesi olduğunu ilk sizden duyuyorum. Ucuz habercilik taktiklerini bırakın allahaşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle AHL de uçakların bakımları yasaklandı,şimdide de bakım ünüteleri kaldırılıyor.Kardeşim bu uçan uçakların bakımları nerede yapılacak.Git Antalya da,İzmir de, Ankara da yap demekle bu iş olmaz.Bunun bir maaliyeti var,şirketler bunu kaldıramaz.Olabilecek bir kazanın tüm sorumluluğu bu kararı alan kişilere aittir.Havacılığı bilmeyen insanların almış olduğu yanlış bir karar.En kısa zamanda düzeltilmesi dileği ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şu çelebi hava servisi binasını kaldrırn yeter senelerden beri insanaların canına tak ettiyeter işciyisömürdükleri6 ay çalıştır gönder mne ala memleket ondan sonra en lüks yerde yıldonmü yap birileri dur desin buna doğru değilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMI nin şu andaki yönetimi apronda uçak bakımını yasakladı, bu haberdeki işte oluncaya kadar olan karmaşada UÇUŞ GÜVENLİĞİ tam anlamı ile tehlikeye düşer. Okullar olmayınca Milli eğitim, bakımcılar olmayınca apron ne güzel idare edilir değil mi ben yaptım oldumcular,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeter artık ya alana 2 uçak daha fazla park ettirelim diye yapmadığınız cambazlık kalmadı görüyoruz işte yeni iç hatlarınızı q uçak fazla alacağız diye 112 körük yaptınız nerde emniyet nerde güzenlik 201 den push backj yaparken yürekler ağza geliyor bırakın bu işleri biraz avrupai olalım her şey maddiyat değildir havacılığı batırmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben hala apron konusunda israrcıyım, gerçi teknik ve bilimsel araştırmaları yapılması sonucu belki buna izin vermemiş olabilirler sonuçta taksi yolunun yanı falan bide. bide o 2. işaret edilen pistin sonuna kargo köyü yapılmayacak mıydı? :))))) ben olan bitenlerden hiiiiç bir şey anlamıyorum :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar hatırladığım kadarıyla kule de yıkılıp oraya 10 uçaklık park alanı yapılacaktı.başka bir yerde de 18 uçaklık park daha yapılaca ve toplamda 28 uçaklık park alanı oluşturulacaktı.şu anda körükler dahil 94 park yeri var.yeni yapılacaklarla 122 olacakmış.bir haber de görmüştüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000