20 Şubat 2014, Perşembe 17:27:48

'TEMEL KOTİL'İ KİM TANIR? AMA MESSİ İLE SATARSINIZ'

Arel Üniversitesi'nde düzenlenen havacılık temalı 'Havacılığın Gümrükleme ve Lojistik ile Entegre' Paneline Türk Sivil Havacılığının en yetkili yöneticileri katıldı.
  • Yapma yaaa.....Istanbul dünyanin havacilik merkezi olacakmis !!!! Tabi canim senin söylemen ile hemcik olu verir !! 2-3 zibidi danismanlik sirketlerinin gazina gelin ortaligi dünyanin bu kriz ortaminda Ucak doldurun, nasil olsa TÜRK MILLETI vergi ödüyor, yigin efendiler sira sizde !!!
  • temel efendi , madem thy çok para kazanıyor nasıl 1milyar tl zarar açıklıyorsunuz o zaman ??? ayrıca biletler hala çok pahalı...bugünkü 40 dakikalık ist-esb tek yön ekonomi sınıf 275 tl+vergi business class da 455 tl+vergi !!! bu fiyatlara ne demeli ???
  • messi ile satarsınız mı ? satarsanız mı ?
  • Sözleşmede zarar ediyoruz sahnede çok kszanıyoruz.
  • THY'nin ve Türkiye'de havacılığın büyümesindeki tek faktör,yakıt fiyatlarından ÖTV,KDV,VSV den tamamen muaf olmasıdır.Büyüme kendiliğinden ortaya çıkmıştır.Kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. 20 yıl önce avrupanın 2-3 saatlik uçuşun bileti gidiş dönüş bileti fiyatı 600 dolardan aşağı değildi.Yakıt fiyatlarından artan kar oranıyla büyüme sağlandı. Gerisi malum
  • Arel üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencisi olarak okulumuza yaptığınız ziyaret ve neşeli dolu dolu geçirdiğimiz panel için teşekkür ederim.
  • Ne başarmış? Hangi projeyi kazandırmış? Onuda yazarsan iyi olur
  • temel kotil cok başarılı bir ceo...emirates sahibi olsam direk ceo olarak transfer ederdım..başarılarınız devamını dılerım..

Arel Üniversitesi'nde düzenlenen havacılık temalı 'Havacılığın Gümrükleme ve Lojistik ile Entegre' Paneline Türk Sivil Havacılığının en yetkili yöneticileri katıldı.

Sadece AirportHaber'in yerinde takip ettiği, Küçükçekmece'deki Arel Üniversitesi'ndeki Sivil Havacılık ve Uçak Teknolojisi Lojistik öğrencileri için düzenlenen panele Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ile Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Unsped Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdıç ve Sea Bird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan katıldı. Konuşmacı olarak sahnede öğrencileri bilgilendiren yöneticilere ilgi büyüktü.

'ŞİRKETLERİN DERTLERİ BİZE BAĞLI'

Devlet Hava Meydanları'nın şirketlerle beraber çalıştığına vurgu yapan Birdal; 'Aslına bakarsanız havayolu şirketlerinin dertleri bize bağlı, çünkü her konuyla ilgilenmek durumundayız' dedi.

Devlet Hava Meydanları'nın görevlerinden bahseden Genel Müdür Birdal; 'DHMİ'nin görevi yolcunun terminale girişiyle başlar ve inene kadar devam eder. Yolcuları sevdiklerine ulaştırmak bizim için son derece mutluluk verici, bu da işimizin duygusal tarafı' dedi.

Birdal; Bizim iki ana görevimiz var; birincisi Türkiye'deki havalimanlarının işletimini sağlamak, diğeri de Türkiye hava sahasındaki hava trafiğini yönetmek. 53 havalimanından 51'i bizim yönettiğimiz yada yönettirdiğimiz meydanlardan oluşuyor. 

Havacılık son 10 yılda büyük bir gelişme gösterdi. Yolcu sayısı 33 milyondan 151 milyona çıktı, bu yolculardan iç hat yolcu sayısı ise 76 milyona ulaştı. Bu artışın çok çarpıcı olduğunu söyleyebilirim, çünklü havacılığın herkesin hayatına girdiğini görüyoruz. Bu büyümenin miladı da 2003 yılının Ekim ayında başladı, havacılık özelleşti. Türk Hava Yolları yalnızdı ama büyüyemiyordu, özel şirketler devreye girip rekabet ortaya çıkınca Türk Hava Yolları da kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüdü. 

Bir de işin hava sahası kısmı var; biz 2013 yılı sonu itibariyle 1.5 milyondan fazla uçağa hava sahasında hizmet verdik, bu da günde 4500 uçak anlamına geliyor. 

Bu gelişmelerle birlikte Türk havacılığının cirosu 2.2 milyardan 22 milyar dolara çıktı. Bunların olması için 25 yeni meydan yaptık, terminal kapasitelerini 200 milyon yolcuya çıkardık. İşte bunun için bulunduğu lokasyon itibariyle Atatürk Havalimanı zor bir noktada bulunmasına rağmen Avrupa'da 5., dünyada ise 17. sıraya oturdu.Havacılıkta dünyanın merkezi İstanbul olacaktır' şeklinde konuştu.

Paneldeki konuşmacılardan Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici SHGM'nin görevlerinden bahsederek SHGM'nin denetleyen ve kural koyan bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

'ÇOK PARA KAZANIYORUZ'

Havacılıkta yeni merkezin Afrika olacağına vurgu yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil; 'Dünya çok hızlı gelişiyor, o yüzden yeni merkez Afrika'ya teşvik ediyoruz. Çin'de ve Afrika'da 1 milyar insan var, Çinliler Afrikalıların kaynaklarını kullanıyor 20 yıl sonra Afrikalılar kendi kaynaklarını kullanacaklar, o yüzden herkes Afririka'ya.



Ne kadar seyahat edilirse o kadar para kazanıyoruz, yani aslında çok para kazanıyoruz. Avrupa'nın en büyük meydanları Heathrow, Paris ve Frankfurt gibi meydanlar pazar paylarını kaybederken Atatürk Havalimanı'nda büyüme oranı yüzde 19'lara kadar çıktı. 

Dünyadaki en büyük havayolları pazay paylarını kaybediyor ama Türk Hava Yolları kazanan taraf, dünyanın yüzde 2'si biziz. Hızla da yükselişe devam ediyoruz. Dünyada en çok ülkeye biz uçuyoruz, dünyanın her tarafında biz varız, 24 milyar dolar ciroyla dünyanın lideri olmayı hedefliyoruz' dedi.

TEMEL KOTİL'İ KİM TANIR, AMA MESSİ'YLE GİDERSENİZ SATARSINIZ

Türk Hava Yolları'nın yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Kotil; 'Biz hizmet satıyoruz, güleryüz satıyoruz ama ne kadar kalitelisini satarsanız satın tanınmıyorsanız kazanamazsınız. Temel Kotil'i kim tanır ki, ama Messi'yle Kobe Bryant ile giderseniz tanınırsınız ve satarsanız.

Örneğin Afrika'da bir köyde yaşayan bir kadın Türk Hava Yolları'nın bagaj etiketini kulağına küpe yapmıştı, biz bunu gördük ve reklamını yaptık, bu reklam Afrika'da da ses getirdi. O hanımefendiyi ailesiyle birlikte İstanbul'da misafir ettik, onun hayal ettiği evi yapıp iş imkanı da tanıdık. İşte bu yüzden yılda 150 milyon dolar tanıtıma ayırıyoruz ama 11.4 milyar dolar kazanıyoruz' dedi.



'HAYALİM GERÇEK OLDU'

Panelde Sea Bird Havayolları ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan; '16 yıl Amerika'da bavul attım, ayrıca Türk Hava Yolları'nın Miami ofisinin kuruluşunda bulunmuş bir havacılık çalışanıyım. Bizim 4 yıllık bir maceramız ve mücadelemiz var. 2009 yazında Çeşme'de insanların Bodrum'a gitmek için nasıl gideceğiz diye konuştuklarına şahit olarak bu işe girdim. Neden uçakla deniz inmesinler diye düşünerek bu yola atıldım. İlk başta zorluklar yaşadık ancak Bakanlığımız ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz önümüzü açtı, yönetmeliğimiz bile yoktu ama şimdi filomuzu 4 uçağa kadar çıkarıp, Haliç merkezinden ayda 350 uçuş gerçekleştiriyoruz. Bursa ve Kocaeli'ne seferler başlattık. Bu anlamda Anadolujet'ten ve Borajet'ten büyük destekler alıyoruz' dedi.













©AirportHaber

'TEMEL KOTİL'İ KİM TANIR? AMA MESSİ İLE SATARSINIZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

DÜNYANIN MERKEZI ~ 10 yıl önce
Yapma yaaa.....Istanbul dünyanin havacilik merkezi olacakmis !!!! Tabi canim senin söylemen ile hemcik olu verir !! 2-3 zibidi danismanlik sirketlerinin gazina gelin ortaligi dünyanin bu kriz ortaminda Ucak doldurun, nasil olsa TÜRK MILLETI vergi ödüyor, yigin efendiler sira sizde !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagzı ~ 10 yıl önce
temel efendi , madem thy çok para kazanıyor nasıl 1milyar tl zarar açıklıyorsunuz o zaman ??? ayrıca biletler hala çok pahalı...bugünkü 40 dakikalık ist-esb tek yön ekonomi sınıf 275 tl+vergi business class da 455 tl+vergi !!! bu fiyatlara ne demeli ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ifade. ~ 10 yıl önce
messi ile satarsınız mı ? satarsanız mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok kazanıyoruz ~ 10 yıl önce
Sözleşmede zarar ediyoruz sahnede çok kszanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
THY'nin ve Türkiye'de havacılığın büyümesindeki tek faktör,yakıt fiyatlarından ÖTV,KDV,VSV den tamamen muaf olmasıdır.Büyüme kendiliğinden ortaya çıkmıştır.Kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. 20 yıl önce avrupanın 2-3 saatlik uçuşun bileti gidiş dönüş bileti fiyatı 600 dolardan aşağı değildi.Yakıt fiyatlarından artan kar oranıyla büyüme sağlandı. Gerisi malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Recep Bat ~ 10 yıl önce
Arel üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencisi olarak okulumuza yaptığınız ziyaret ve neşeli dolu dolu geçirdiğimiz panel için teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abov ~ 10 yıl önce
orada bile bu bölüm açıldı mı? hayır 3 şirket var ülkede yılda aldıkları 3-5 adam yazık günah.
Ne başarmış ~ 10 yıl önce
Ne başarmış? Hangi projeyi kazandırmış? Onuda yazarsan iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kotil ~ 10 yıl önce
temel kotil cok başarılı bir ceo...emirates sahibi olsam direk ceo olarak transfer ederdım..başarılarınız devamını dılerım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000