03 Kasım 2012, Cumartesi 16:52:34

TEMEL KOTİL'DEN 'ORTAKLIK' YORUMU

Başbakan Erdoğan'ın 'Lufthansa THY ile ortaklık istiyor' sözlerini değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, 'heyecan verici bir gelişme' yorumunda bulundu...
  • THY'nin en cazip yanı Atatürk Havalimanı'ndaki slotları ... Devlet tarafından kimseye verilmeyen bu rant THY'ye veriliyor. LH'nın bu projeden beklentisi budur. Kabotaj tamamen satılır mı bu ülkede? Göreceğiz. İç hatlarda zaten Sunex vasıtasıyla yabancıya satış olmuş durumda.
  • Birtek torpil biter bütün torpiller kapıya gider o acıdan iyi olur. Şirket iyi yönetilse bugün bile milyar dolar kar eder. İsletme mezunu , dil bilmeyen müdüre 10bin maaş verirsen, her önüne gelene makam taksis edersen kar edemessin. Sonrada çalışan yolcunu karşılayan 305 kişiyi atarak , part time uçurarak kar etmeye çalışırsın . Başaramasın . Bizim Alman'a ihtiyacımız yok
  • bizim almanlara niye ihtiyacımız olsun ki. bu ortaklığın şirketimize ve ülkemize hiçbir faydası olmayacak. Thy iyi yönetilsin zaten jeopolitik açıdan iyi bir konumda.
  • hadi ordan demek lazım almanlara, eskiden burnundan kıl aldırmazlardı ne oldu ?
  • Lufthansa'nın THY yolcusunda gözü var. Yoksa bize ihtiyacı yok, bizimde onlara.
  • Sen önce yaptığın çağ dışı hukuksuz işten çıkarmaları yasal bos günde oldukları halde basın açıklamasına katıldıklar diye yada raporlu oldukları halde demokratik haklarını kullandılar diye çıkardığın 305 kişi yi tazminatsız güvencesiz öylece kapının önüne koydun isten cıkarma iş akdi geshi bu şekilde olamaz savunmadını almadan disipline sevk etmeden sen kimseyi çıkaramazsın çıkarırsan yasa dışı hukuksuz olur bugrev yasağı getirdin ne oldu 5 ay geçmeden geri çektin işte dünya ya rezil oldunuz anti demokratik yasaları ben yaptım Olmuyor itf diyorsun o itf ne diyor bu çıkarılan 305 kisiyi geri alıcaksın AB ilerleme raporunda ne diyor grev yasağı geri al ve çıkarilan 305 kisi yi geri al sen bunu yapmak zorundasın aslanım paşa pasa alıcaksin
  • Kesinlikle cok yanlış bir karar THYnin sonu olur. Şuana THY Avrupanın en iyi ve bir numarlı havayollu şirketi. Lufthansa ise ne? Perstiji gün gecdikce düşün ve sarsılan ve Türkiyeye en eski ucak tiplerini kullanan basit bir havayollu. Türk Vatandaşlarına ne sundunuzki bugüne kadar birde kalkmış utanmadan yakayı kurtarmak icin ortaklık istuyorsunuz. Dilerim Lufthansa amacınıza ulaşmasınız. !!!
  • Hamdi Başkan izin vermez ise THY de kimse konuşamaz bile.... Şimdi asıl CEO kim bu şirkette.
  • EVET ILK TERLIKLI AVRUPALI CEO
  • EVET ORTAKLIK OLDUGU DOGRUDUR.ŞİMDİDE 10LARCA İŞÇİ SUNEXPRESSDEN ÇIKARTILIYOR.SAYIN KOTİL BUNA NEDEMELİ

Başbakan Erdoğan'ın Lufthansa ile ortaklık sözlerini değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Başbakanımız, Merkel'den böyle bir talebin geldiğini arayarak bana söyledi. Almanya'dan böyle bir yaklaşım olmasını çok heyecan verici buluyorum" diye konuştu.

'1989'DA BERABER SUNEXPRESS'İ KURDUK'


Nihai kararın THY'nin yapılacak genel kuruluyla alınabileceğine dikkat çeken Temel Kotil, şöyle konuştu:

"Bizim Lufthansa ile 1989'da beraber kurduğumuz Antalya merkezli SunExpress ile başlayan bir ortaklığımız var. 2008'den bu yana da Star Alliance havayolu ittifakında beraberiz. Lufthansa yöneticileri ile Uluslar arası Hava Taşıyıcıları Birliği (IATA) ve Avrupa Havayolu Birliği (AEA) ile yönetimde birlikte görev yapıyoruz” dedi.

THY'nin son yıllarda ciddi büyüme kaydettiğini ve Avrupa'da önemli bir yere geldiğini belirten Temel Kotil, “Bu yaklaşım, Türkiye'nin havacılıktaki önemini, İstanbul'un hızla transit merkezi haline gelmesini ortaya koyuyor. Başbakanımızın konuşmasında söylediği gibi İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı, Türkiye'nin ve THY'nin önemini daha da arttıracak" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE, AVRUPA'YA AÇILAN KAPI"

Geçen hafta Japonya'da NIKI tarafından organize edilen toplantıya katıldığını belirten Temel Kotil, "Buraya davet edilen tek Avrupalı CEO bendim. Japon devlerin CEO'larından 'Türkiye, Avrupa'ya Uzakdoğu'dan açılan kapı', 'Uzakdoğu'dan bakıldığında Avrupa'yı siz temsil ediyorsunuz' cümlelerini duymak çok heyecan vericiydi" dedi. (Bugün)

TEMEL KOTİL'DEN 'ORTAKLIK' YORUMU

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

IST slotları ~ 11 yıl önce
THY'nin en cazip yanı Atatürk Havalimanı'ndaki slotları ... Devlet tarafından kimseye verilmeyen bu rant THY'ye veriliyor. LH'nın bu projeden beklentisi budur. Kabotaj tamamen satılır mı bu ülkede? Göreceğiz. İç hatlarda zaten Sunex vasıtasıyla yabancıya satış olmuş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 11 yıl önce
Birtek torpil biter bütün torpiller kapıya gider o acıdan iyi olur. Şirket iyi yönetilse bugün bile milyar dolar kar eder. İsletme mezunu , dil bilmeyen müdüre 10bin maaş verirsen, her önüne gelene makam taksis edersen kar edemessin. Sonrada çalışan yolcunu karşılayan 305 kişiyi atarak , part time uçurarak kar etmeye çalışırsın . Başaramasın . Bizim Alman'a ihtiyacımız yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
bizim almanlara niye ihtiyacımız olsun ki. bu ortaklığın şirketimize ve ülkemize hiçbir faydası olmayacak. Thy iyi yönetilsin zaten jeopolitik açıdan iyi bir konumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa tutuştu ~ 11 yıl önce
hadi ordan demek lazım almanlara, eskiden burnundan kıl aldırmazlardı ne oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok yaa ~ 11 yıl önce
asıl globally fosss tutuştu..
misafir ~ 11 yıl önce
Lufthansa'nın THY yolcusunda gözü var. Yoksa bize ihtiyacı yok, bizimde onlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Sen önce yaptığın çağ dışı hukuksuz işten çıkarmaları yasal bos günde oldukları halde basın açıklamasına katıldıklar diye yada raporlu oldukları halde demokratik haklarını kullandılar diye çıkardığın 305 kişi yi tazminatsız güvencesiz öylece kapının önüne koydun isten cıkarma iş akdi geshi bu şekilde olamaz savunmadını almadan disipline sevk etmeden sen kimseyi çıkaramazsın çıkarırsan yasa dışı hukuksuz olur bugrev yasağı getirdin ne oldu 5 ay geçmeden geri çektin işte dünya ya rezil oldunuz anti demokratik yasaları ben yaptım Olmuyor itf diyorsun o itf ne diyor bu çıkarılan 305 kisiyi geri alıcaksın AB ilerleme raporunda ne diyor grev yasağı geri al ve çıkarilan 305 kisi yi geri al sen bunu yapmak zorundasın aslanım paşa pasa alıcaksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKLH ~ 11 yıl önce
Kesinlikle cok yanlış bir karar THYnin sonu olur. Şuana THY Avrupanın en iyi ve bir numarlı havayollu şirketi. Lufthansa ise ne? Perstiji gün gecdikce düşün ve sarsılan ve Türkiyeye en eski ucak tiplerini kullanan basit bir havayollu. Türk Vatandaşlarına ne sundunuzki bugüne kadar birde kalkmış utanmadan yakayı kurtarmak icin ortaklık istuyorsunuz. Dilerim Lufthansa amacınıza ulaşmasınız. !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEO???? ~ 11 yıl önce
Hamdi Başkan izin vermez ise THY de kimse konuşamaz bile.... Şimdi asıl CEO kim bu şirkette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEO ~ 11 yıl önce
EVET ILK TERLIKLI AVRUPALI CEO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SXS ~ 11 yıl önce
EVET ORTAKLIK OLDUGU DOGRUDUR.ŞİMDİDE 10LARCA İŞÇİ SUNEXPRESSDEN ÇIKARTILIYOR.SAYIN KOTİL BUNA NEDEMELİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000