27 Ağustos 2015, Perşembe 09:24:39

Temel Kotil'den önemli açıklamalar

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin sürekli ve hızlı bir büyüme kaydettiğini belirterek, "Dış hat yolcuda dünyada 7, ciroda 13, en çok ülkeye uçan 1, en fazla dış hat noktasına uçan 1, en büyük 4. büyük uçuş ağına sahip hava yolu şirketi" dedi.
  • Sayın Temel Bey,Bölgelerdeki THY müdürlerin veya amirlerin ofisleri THY kurallarına uygun değil,kendi başlarına yürütdüklerinden haberiniz olsun,lütfen.Mart 2015 alınterimle,ingiliz dilinden sanal sınav verip,THY Merkez ofis İstanbul istihdam müdürlüğüylü canlı-canlı mülakat yapıb işe kabul oldum.Resmi sicilim gelene kadar 10Mart-24Nisan 2015 Turkish Cargo-nun gelişimi için katkılarım oldu,resmi maaş alana kadar bir kuruş bile almadım şirketten.Ama Bakü müdürü Fatih Güvenin başıma açmadığı oyunlar kalmadı.THY Bakü ofisinde ne satış,ne pazarlama ne de cargo şefiniz benim Azerbaycan piyasasında tanıdığım şirketlerin 1-ni bile tanımıyor.THY-na benim gibi 3 dilde konuşan,şirkete müşteri çeken bir personel gerekmiyormuş,oysa ki,ceza olarak Afrikanın Cibuti şehrine attığınız müdir Fatih Güven hakk sahibi olan Allah'tan korkmadan hakkımı yedi.En azından 3kes merkeze şikayet mektubu yazdım,şirketteki katkılarımı yazdım.Ama bir kişi bile dönüp hesab sormadı.Hakkım Bakü ofisinize haram olsun.
  • Baska yermi yok kardesim Meksika,Kuba,Las Vegas,Hawaii,Bogota,Santiago,Lima,Caracas,v.s.ne Afrikasi.
  • ATW ismli yabancı kanala 5 gün önce verdiği bir demeçinde de Ankara 3. HUb olcak demiş.İzmir mi Ankara mı olacak acaba
  • 15 yıldır havacılığın içinde biri olarak Türk havacılığının özelde THY nin nereden nereye geldiğine şahit oldum. Vermeden almayı şiar edinmiş, gereklilikleri karşılamadan bir yerlere gelmek isteyen, insanların kıyafetlerine bakarak yaftalamaya çalışan kişilerin burada negatif yorum yapması Temel beyin ne kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor. Yolun açık Allah yardımcın olsun güzel insan Not: şu kul hakkından bahsedenler Allah'ında hakkı var. Hüküm Allah'a aittir
  • Sn Temel Bey Thy akedemisine alinmayan mulakatta yandas olmadigi icin elenen genclerin Sinav neticelerine Birde akademiye alinan genclerin sinav neticelerine lutfen bir bakin veya baktirin Kul hakkinin nasil yendigini goreceksiniz
  • konuşmanızda verdiğiniz bilgilere şapka çıkartıyorum. Bravo ve alkışlar. Birde yukarıdaki yorumda bahsedilenlere çözüm arasanız.Anlattıklarınızı tek başına yapmıyorsunuz ya?
  • Yakın gelecekte ne sen olacaksın ne diğerleri. Ve belki o zaman kul hakkı yenmeyecektir. Her renkten, her memleketten insana iş imkanı veren bir marka olacağız. O günlerin çabuk gelmesi dileklerimle.
  • yine bir eli ile rabia yapmış, artık rabia mı, 4 çocuk mu, yoksa ne... ah temelim ah...
  • Aynı zamand türlü yollarla Uçucu ekibine kazık atmayı şiar edinmede de birincidir, mobbingin her aşamada görülebildiği ortadoğu kafasıyla yönetilen bir şirkettir
  • sayın kotil ,torpille almanca bilmeden köln ofisinize atanan argo egoist yolcuyu kovan yolcu haklarını ,hiçe sayan kölndeki tüm ofiste çalışan bayanlara zorla türban takma zorunluluğu getiren o müdür daha ne kadar kölnde thy yi kirletecek,kötüleyecek.köln ofinize soru sormak için giden vatandaşı kapıdan kovuyorlar.17 km ötede köln havalimanından bilgi alırsınız deyip kapıları kapatıyorlar.sen sayın kotil deve kesmek milli işiniz.torpille eleman aşmak sizin işiniz.birde şu köln müdürünü halletseniz,sonra deve kesin köln havalimanın da kesersiniz deveyi

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin sürekli ve hızlı bir büyüme kaydettiğini belirterek, "Dış hat yolcuda dünyada 7, ciroda 13, en çok ülkeye uçan 1, en fazla dış hat noktasına uçan 1, en büyük 4. büyük uçuş ağına sahip hava yolu şirketi" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ağustos ayı meclis toplantısına katılan Kotil, Türkiye’nin havacılıktaki başarısının Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la başladığını, dünyada havacılığın son 20 yılda 2,7 büyürken, Tükiye’nin 6 kat büyüğünü, önümüzdeki 20 yılda 3,1 kat büyüyeceğini söyledi.

Uzakdoğu, Afrika ve Asya-Pasifik bölgesinin büyük potansiyel taşıdığını, THY’nin de buralara daha fazla uçmayı hedeflediğini belirten Kotil, “Çin bize mal satabilir ama biz de onlara seyahat satabiliriz” dedi.

Kotil, yolcu sayısı bakımından dünyanın en büyük havaalanı Atlanta’nın 95 milyon yolcusu olduğunu ama büyüme oranının sıfıra yaklaştığını, İstanbul ile Dubai’nin üçüncü en büyük yolcu alan şehirler olduğunu söyledi.

Bu yıl İstanbul’un Paris ve Frankfurt’u geçerek 90 milyonu aştığını aktaran Kotil, “Londra’dan sonra Avupa’da en çok yolcu alan şehir İstanbul. Turizmde ‘uçuyor’.  Dünya turizminde 5. önemli şehir” diye konuştu.

Kotil, filosunda 300 uçak olan THY’nin daha fazla yolcu taşımak için çok sayıda proje geliştirdiklerini, büyümelerinin en büyük faktörünse “kalp”ten çalışmalarından kaynaklandığını belirtti.

Son 12 yılda iç hatlarda yolcu sayısının 29 milyondan 131 milyona çıktığını, Almanya’nın yolcu sayısının 200 milyon olduğunu, henüz Almanya gibi olmasa da yakın zamanda bu ülkeyi geçeceğini kaydeden Kotil, havaalanı sayısının 26’dan 55’e yükseldiğini, Avrupa’da hiçbir ülkede böyle bir artışın yaşanmadığını ifade etti.

Kotil, THY’nin yolcu sayısının ise son 13 yılda 10 milyondan 63 milyona çıktığını, son 10 yıllık ortalama büyümesinin ise yüzde 17’yi bulduğunu söyledi.

THY’nin dünyadaki pazar payının yüzde 2 olduğunu belirten Kotil, “Pazar payımız biraz düştü. Büyümek için 2016 için yeni projeler yapıyoruz” dedi.

Şirketin sürekli ve hızlı bir büyüme kaydettiğini belirten Kotil, THY'nin dış hat yolcuda dünyada 7, ciroda 13, en çok ülkeye uçan 1, en fazla dış hat noktasına uçan 1, en büyük 4. büyük uçuş ağına sahip hava yolu şirketi olduğunu dile getirdi.

2013 yılında yolcu sayısındaki hedefin 120 milyon olduğunu dile getiren Kotil, gelirini 24 milyar dolara, filosunu da 450'den fazla uçağa çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

"Afrika Afrika Afrika"

İzmirli tüccarlara Somali ile iş yapmalarını öneren Kotil, “En lezzetli karpuzlar bu ülkede yetiştiriliyor. Karpuz ticareti yaparsanız zaten zenginsiniz, daha çok zengin olursunuz. Afrika, Afrika, Afrika diyorum. Oraya yatırım yapmaya devam ediyoruz. Buraya transit yolcumuz yüzde 80. Olmayan yolcuyu alıyoruz” dedi.

Kotil, İZTO meclis üyelerinin sorusu üzerine, Balkanlara daha fazla sefer koymak istediklerini ancak Bulgaristan, Yunanistan ve bazı Ortadoğu ve Çin gibi uzak doğu ülkeleri arasındaki ikili anlaşmalarda sorun çıkabildiğini söyledi.

2016 yılında İzmir'den aktarma seferler koyacaklarını, yurtiçi ve dışı direkt seferlere de başlayacaklarını ama İzmir'in hiçbir zaman İstanbul ile yarışamayacağını belirten Kotil, "Sağlık turizmiyle ilgili özel çalışma grubumuz var. İstanbul'da bir toplantı yapacağız bu konuda. Sizlerin de katılmanızı isteriz. Türkiye sağlık turizmi, Türk doktorları bir marka. Sağlık turizminde potansiyelimiz çok yüksek" ded

Temel Kotil'den önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Gunay Babazade ~ 9 yıl önce
Sayın Temel Bey,Bölgelerdeki THY müdürlerin veya amirlerin ofisleri THY kurallarına uygun değil,kendi başlarına yürütdüklerinden haberiniz olsun,lütfen.Mart 2015 alınterimle,ingiliz dilinden sanal sınav verip,THY Merkez ofis İstanbul istihdam müdürlüğüylü canlı-canlı mülakat yapıb işe kabul oldum.Resmi sicilim gelene kadar 10Mart-24Nisan 2015 Turkish Cargo-nun gelişimi için katkılarım oldu,resmi maaş alana kadar bir kuruş bile almadım şirketten.Ama Bakü müdürü Fatih Güvenin başıma açmadığı oyunlar kalmadı.THY Bakü ofisinde ne satış,ne pazarlama ne de cargo şefiniz benim Azerbaycan piyasasında tanıdığım şirketlerin 1-ni bile tanımıyor.THY-na benim gibi 3 dilde konuşan,şirkete müşteri çeken bir personel gerekmiyormuş,oysa ki,ceza olarak Afrikanın Cibuti şehrine attığınız müdir Fatih Güven hakk sahibi olan Allah'tan korkmadan hakkımı yedi.En azından 3kes merkeze şikayet mektubu yazdım,şirketteki katkılarımı yazdım.Ama bir kişi bile dönüp hesab sormadı.Hakkım Bakü ofisinize haram olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 9 yıl önce
Baska yermi yok kardesim Meksika,Kuba,Las Vegas,Hawaii,Bogota,Santiago,Lima,Caracas,v.s.ne Afrikasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 9 yıl önce
ATW ismli yabancı kanala 5 gün önce verdiği bir demeçinde de Ankara 3. HUb olcak demiş.İzmir mi Ankara mı olacak acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..ler ürür kervan yürür ~ 9 yıl önce
15 yıldır havacılığın içinde biri olarak Türk havacılığının özelde THY nin nereden nereye geldiğine şahit oldum. Vermeden almayı şiar edinmiş, gereklilikleri karşılamadan bir yerlere gelmek isteyen, insanların kıyafetlerine bakarak yaftalamaya çalışan kişilerin burada negatif yorum yapması Temel beyin ne kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor. Yolun açık Allah yardımcın olsun güzel insan Not: şu kul hakkından bahsedenler Allah'ında hakkı var. Hüküm Allah'a aittir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 9 yıl önce
Bu yorumu yapan cahil arkadaş! THY' yi ileri götürenler sadece sizin yandaşlarınız tabi diğer canla başla çalışan ama sizden olmayanların hiç emeği yok! Hiç abartmıyorum THY'deki mobbing ve iftira mekanizması hiçbir yerde yoktur. Acaba insanlar bundan rahatsız olmuş olabilirler mi, Temel'i o yüzden sevmiyor olabilirler mi? Biraz zekanı çalıştır ve düşün..
yalaka'ya ! ~ 9 yıl önce
Gercekten uruyen ...ler sen ve senin gibiler... Yalakalik,yagcilik yapmadan once Allah'in kitabini ac,orda kul hakki ile ilgili bolumleri oku ondan sonra o'nun hakki ve hukmu var de ! Yuce Allah, torpile,hak yemeye razi gelir mi gelmez mi orda gayet acikca yaziyor ! Kendi yandaslarina yer acacaklar diye binlerce insani mobbing ile haksiz yere isten atan, hemsehrilerini,akrabalarini,es,dostlarini torpille ise sokup torpille makam veren temel ve hamdi gibilere Allah'in ne gibi hakki ve hukmu olabilir aciklasana !!!
Zeren ~ 9 yıl önce
Sn Temel Bey Thy akedemisine alinmayan mulakatta yandas olmadigi icin elenen genclerin Sinav neticelerine Birde akademiye alinan genclerin sinav neticelerine lutfen bir bakin veya baktirin Kul hakkinin nasil yendigini goreceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN KOTİL. ~ 9 yıl önce
konuşmanızda verdiğiniz bilgilere şapka çıkartıyorum. Bravo ve alkışlar. Birde yukarıdaki yorumda bahsedilenlere çözüm arasanız.Anlattıklarınızı tek başına yapmıyorsunuz ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şom ağızlı ~ 9 yıl önce
Yakın gelecekte ne sen olacaksın ne diğerleri. Ve belki o zaman kul hakkı yenmeyecektir. Her renkten, her memleketten insana iş imkanı veren bir marka olacağız. O günlerin çabuk gelmesi dileklerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temel ~ 9 yıl önce
yine bir eli ile rabia yapmış, artık rabia mı, 4 çocuk mu, yoksa ne... ah temelim ah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş ekibi ~ 9 yıl önce
Aynı zamand türlü yollarla Uçucu ekibine kazık atmayı şiar edinmede de birincidir, mobbingin her aşamada görülebildiği ortadoğu kafasıyla yönetilen bir şirkettir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fenermoda ~ 9 yıl önce
sayın kotil ,torpille almanca bilmeden köln ofisinize atanan argo egoist yolcuyu kovan yolcu haklarını ,hiçe sayan kölndeki tüm ofiste çalışan bayanlara zorla türban takma zorunluluğu getiren o müdür daha ne kadar kölnde thy yi kirletecek,kötüleyecek.köln ofinize soru sormak için giden vatandaşı kapıdan kovuyorlar.17 km ötede köln havalimanından bilgi alırsınız deyip kapıları kapatıyorlar.sen sayın kotil deve kesmek milli işiniz.torpille eleman aşmak sizin işiniz.birde şu köln müdürünü halletseniz,sonra deve kesin köln havalimanın da kesersiniz deveyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000