05 Eylül 2013, Perşembe 15:41:02

TEMEL KOTİL'DEN OLİMPİYAT AÇIKLAMASI!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2020 Olimpiyatları için bazı değerlendirmelerde bulunarak, yerli uçak konusuna da değindi...
  • Avustralya japonya almanya fransa bunlar hep kucuk ulkeler. Bi 80 kisilik ucaklari bile yok.
  • Istanbul, tarihi haric neyiyle olimpiyati hak ediyor??? Trafik rezalet ortalikta bir tane trafik polisi yok olanlarda arabalarinin icinde ,agizlarinda sigara ellerinde telefon oturuyor, otekiler de bakan vs gelirse ortaya cikiyor, spor tesisleri 1-2 haric rezil halde !!! Hukumet sirf oy,iktidar ve olimpiyattan gelecek para icin olimpiyata onem veriyor yoksa basari,hizmet vs umurlarinda degil!!! Sporu,sanati gunah sayanlar neden olimpiyata bu kadar onem versin ki ? Ayrica hukumet olimpiyat verilirse ulasima 19 milyar dolarlik yatirim yapacagini aciklamis!!! Bu yatirimin olmasi icin illa olimpiyat mi olmasi lazim ey hukumet?? Bu zihniyetin uzantisi temel de tam temele layik laflar soyluyor durumu daha da trajikomik hale getiriyor!!! Bize de boyleleri layik zaten!!!
  • Durmak yok,tebessüme devam:)))Temel beycim..
  • Grevdeyım evet ama sn.TEmel Kotil'i sevıyorum ben gonlu guzel ınsan ,,,
  • badem molla, sen havaciligi boyle biliyorsan vay canim THYin haline.Embraer Airbus ve Boeing ile ayni pazara uretmez, once bunu bir ogren. hem tek hem cift koridorda pazar Airbus ile Boeing arasindadir. Brezilyalilar 'light jet' business jet' te soz sahibiler.en buyuk ekonomi olmak icin ucak mi uretmek gerekiyor bademcik? urettigini satmak gerekiyor sanirim, 100bin tank 100bin top yapmak kadar akillica fikirler uretiyorsunuz.dunyaya orneksiniz
  • Kendi uçağını üretmek konusunu takıntı yaptiniz anlaşılan. Ancak kendi uçağını üretmek önemli değil kime satacaksın o uçakları. Kim alır senden onu da düşünmek lazım. Bugün üretim yapılsa thy bile kullanmaz o uçakları. Ayrıca uçak neyse de onu ucuracak pilotların güvenliği nolcak. Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı. ???
  • Urette gorelim. Elinizde milyon dolarlar oturuyorsunuz. Uretimi ben mi yapacagim?
  • Olmipiyat olmayan istanbulda bu kadar dezenformasyon ve rant döndüğüne olimipiyat yapılacak halini hiç düşünmek bile istemiyorum.
  • temelim genel mudurum, uçak isini erbabına bırak da kacirilan pilotların noldu, akıbetleri nicedir, ne yaptın onlar için bi yol anlativer da
  • Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ?

Türk Hava Yolları Genel müdürü, İstanbul'un oyunlara ev sahipliği yapmaya çok yaklaştığını ve bu konuda umutlu bir bekleyişin sürdüğünü belirtti.

Kotil, İstanbul'un seçilmesi halinde bunun tüm Türkiye'ye moral verecek önemli bir gelişme olacağını kaydetti.

"İSTANBUL, 2020 OLİMPİYATLARINA ÇOK YAKIN"

Olimpiyatlara destek veren şirketlerden biri olarak THY'nin hazırlık sürecini değerlendiren Kotil, "Başvuru formunu Sayın Başbakanımız kendi el yazısıyla doldurdu. Bununla ilgili görevlendirilen tüm ekip üstün bir gayretle çalıştı. Biz de THY olarak elimizden gelen katkıyı sağladık. Bekleyip neticeyi hep birlikte göreceğiz. Türkiye bu hediye ile dönerse herkesin morali daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

"GELDİĞİMİZ NOKTA ÇOK ÖNEMLİ"

Kulislerde Türkiye'nin finale kalacağı ve olumlu bir sonuç elde edeceği konuşulurken, bunun henüz bir dilek ve tahminden öteye gitmediğini savunan THY Genel Müdürü, "Bu hesapların bir garantisi yok ama oylama sonrası netice görülecektir. Bundan daha önemlisi ise Türkiye'nin geldiği nokta ve yakaladığı ekonomik büyümenin farkında olmaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2013 itibariyle yurtdışı yolcu sayısında dünya sıralamasında 8. sıraya yükseldiği bilgisini veren Kotil, Olimpiyat Oyunları'nın, bu yükselişe katkı sağlayacağını ve yatırımcıları cezbetmesi yönüyle de tüm sektörlere ayrı bir heyecan getireceğini belirtti.

"HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK SORUMLULUK"

İstanbul'un adaylığı için seçilen slogana dikkat çeken Kotil, bünyesinde kıtaları birleştiren köprüler barındıran bir şehir olarak Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da düzenlenmesinin organizasyona artı bir değer katacağını dile getirdi. Kotil, bu sürecin Türkiye'nin lehine sonuçlanması halinde herkese sorumluluk yükleneceğini ve THY olarak tüm katılımcılara en iyi hizmetin sunulacağını ifade etti.

"LATİN AMERİKA'DA SPORDAN ÖNEMLİ ŞEYLER VAR"

THY'nin bir kaç yıl önce başlattığı Latin Amerika uçuşlarını değerlendiren Kotil, pazardan duydukları memnuiyeti şu sözlerle ifade etti: "Latin Amerika sonradan oluşan bir pazar. Aynı zamanda en az etkin olduğumuz coğrafya. Şu an yalnızca Sao Paulo ve Buenos Aires'e seferler düzenliyoruz. Ancak hatların verimliliğinden oldukça memnunuz. Bu uçuşların devamı da gelecektir. Bazı planlar yapıldı. Örneğin gelecek yaz Meksika, Havana, Caracas ve Bogota gibi noktalara seferlerimiz başlayacak. Hedefimiz Latin Amerika'da 5 yıl içinde diğer bölgelerle aynı güce erişmek."

Latin Amerika'nın spor, tatil ve eğlencenin merkezi gibi dar kapsamlı çerçevelerin dışında ekonomik anlamda öne çıkarılması gereken bir kıta olduğu görüşünü savunan Kotil, "Meksika ve Brezilya'nın geleceği parlak gözüküyor. Hindistan, Endonezya ve Çin ise geleceğin süper güçleri olarak görülüyor. Türkiye coğrafi olarak farklı kıtalarda yer alan tüm bu ülkelerin ortasında yer alıyor. Bu konumun avantajından ülke olarak istifade etmemiz gerekiyor." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE ARTIK KENDİ UÇAĞINI ÜRETMELİDİR"

Brezilya ile stratejik ortaklığın kapılarını aralayacak ortak uçak üretimi projesiyle ilgili soruyu cevaplayan Kotil, "Bu konu ilgili devlet birimlerinde inceleniyor. Ben de söz konusu fabrikayı bizzat görmüştüm. Brezilyalı Embraer, Airbus ve Boeing'den sonra en büyük üretici konumunda. Türkiye ile ilgili projelerini tam olarak bilmiyorum. Ancak Türkiye kendi uçağını yapmak zorunda. Şayet 10. büyük ekonomi olacaksak buna mecburuz. Yüzde yüz her parçayı kendimiz üretmek mecburiyetinde değiliz. Uçağı tasarlayıp bileşenleri entegre edebilirsek bu işten muazzam bir kar elde edebiliriz." (Bugün)

TEMEL KOTİL'DEN OLİMPİYAT AÇIKLAMASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

harika vizyon ~ 11 yıl önce
Avustralya japonya almanya fransa bunlar hep kucuk ulkeler. Bi 80 kisilik ucaklari bile yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ~ 11 yıl önce
Istanbul, tarihi haric neyiyle olimpiyati hak ediyor??? Trafik rezalet ortalikta bir tane trafik polisi yok olanlarda arabalarinin icinde ,agizlarinda sigara ellerinde telefon oturuyor, otekiler de bakan vs gelirse ortaya cikiyor, spor tesisleri 1-2 haric rezil halde !!! Hukumet sirf oy,iktidar ve olimpiyattan gelecek para icin olimpiyata onem veriyor yoksa basari,hizmet vs umurlarinda degil!!! Sporu,sanati gunah sayanlar neden olimpiyata bu kadar onem versin ki ? Ayrica hukumet olimpiyat verilirse ulasima 19 milyar dolarlik yatirim yapacagini aciklamis!!! Bu yatirimin olmasi icin illa olimpiyat mi olmasi lazim ey hukumet?? Bu zihniyetin uzantisi temel de tam temele layik laflar soyluyor durumu daha da trajikomik hale getiriyor!!! Bize de boyleleri layik zaten!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Durmak yok,tebessüme devam:)))Temel beycim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevıyorum ~ 11 yıl önce
Grevdeyım evet ama sn.TEmel Kotil'i sevıyorum ben gonlu guzel ınsan ,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevmeye devam!! ~ 11 yıl önce
gönlü güzel insanın!!! genel müdürlüğü döneminde 5000 kişi ya zorla emekli edildi ya da işten atıldı, hatırlatırım!!!
ahmet ~ 11 yıl önce
badem molla, sen havaciligi boyle biliyorsan vay canim THYin haline.Embraer Airbus ve Boeing ile ayni pazara uretmez, once bunu bir ogren. hem tek hem cift koridorda pazar Airbus ile Boeing arasindadir. Brezilyalilar 'light jet' business jet' te soz sahibiler.en buyuk ekonomi olmak icin ucak mi uretmek gerekiyor bademcik? urettigini satmak gerekiyor sanirim, 100bin tank 100bin top yapmak kadar akillica fikirler uretiyorsunuz.dunyaya orneksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kendi uçağını üretmek konusunu takıntı yaptiniz anlaşılan. Ancak kendi uçağını üretmek önemli değil kime satacaksın o uçakları. Kim alır senden onu da düşünmek lazım. Bugün üretim yapılsa thy bile kullanmaz o uçakları. Ayrıca uçak neyse de onu ucuracak pilotların güvenliği nolcak. Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı. ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laf ~ 11 yıl önce
Urette gorelim. Elinizde milyon dolarlar oturuyorsunuz. Uretimi ben mi yapacagim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Olmipiyat olmayan istanbulda bu kadar dezenformasyon ve rant döndüğüne olimipiyat yapılacak halini hiç düşünmek bile istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyareci ~ 11 yıl önce
temelim genel mudurum, uçak isini erbabına bırak da kacirilan pilotların noldu, akıbetleri nicedir, ne yaptın onlar için bi yol anlativer da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOTİL ~ 11 yıl önce
Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000