09 Mayıs 2013, Perşembe 15:45:22

TEMEL KOTİL'DEN ÇARPICI "RUJ" AÇIKLAMASI!

THY'de çok tartışılan 'hosteslere kırmızı ruj' yasağı haberlerine THY Genel Müdürü Temel Kotil'den çarpıcı bir açıklama geldi. Kotil, alt seviyedeki yöneticilerin kendilerine sormadan böyle bir karar aldığını, ancak bunun uygulanmayacağını söyledi.
  • Uçuş işletme genmüd yardımcılığından bıktık artık. Yalakalık çalışıyor gibi görünmek sürekli acayip icatlarla kokpit kabin personelini yıldırmak kinlendirmek kısaca ... Türlü türlü huyu var.Temel Kotil her derdini en üst makama kadar anlatabilme gücüne sahip olsa da bi şu vaziyetten kurtaramadı 10 bin çalışanını
  • Haber economist dergisine bile haber oldu, ordan ogrenmiştir. Zaten kendisi THY genel muduru degil nerden haberi olsun hay allah! malum sadece ekonomist okuri
  • dun unf. tepki aldi, daha karar vermemistik dediler, bugun ruj tepki aldi haberimiz yoktu dediler.Isimsiz duyurulara guvenip greve katilmayacak olan arkadaşlara selam olsun.
  • ya daha kendi yonetiminden bihaber, yoneticilerini alt kademede olsa satan bir zihniyet seni beni mi satmicak!!! grev hakkina sahip cikin ark. yoksa bunlar bizleri pestil gibi ezeler ucaklarda.. torpilli ucan arkadaslarin tuzu kuru tabi onlar gene haftada 36 saat ucus yapmazlar onlar elbette greve hayir dicekler!! bankamatik memuru kaldimi ki halen demeyin kendi gozlerimle herifin aylik programini gordum be 14 bos gun ve er sonrasi 72 saat boos gordunuz mu sizler!!! arkadaslar buarada habervakti diye cemaatci sitede 8000 tl aldigimiz yaziyor!!! cunku hamdi sabah gaz.ne oyle mulakat vermisti!!! Allah askiniza hakkiniza sahip cikin!!!! bunlarin plani baska!!! greve gidin!!
  • Atatürk rozetleri yasaklanır, tepki çeker, hooop açıklama: "birkaç işgüzar kontrol amirinin uygulaması". Kırmızı ruj skandala döner, hooop yine açıklama:"Altımda çalışanların benden habersiz uygulaması". Hadi oradan be, çocuklar bile güler buna. Şirket personelinin üçte birini oluşturan kabin memurlarıyla ilgili kararlar alacaklar, senin koskoca Genel Müdür olarak haberin olmayacak!! Oturma o zaman o koltukta sayın Kotil!! Ya da ekibini doğru insanlardan seç. Personelin bıktık diye inlerken utanmadan "ekiplerim" diyen Hürrem tayfasını revize et. Ya da bırak bu iyi polis ayaklarını,yemezler!!
  • Yorumlarda dikkat ediyorum uçakların uçabileceği sanılıyor.Part time kabin ekipleri uçuşa katılacak onların seçeneği yok.Ama Hat bakım grevde olacak ve kanun gereği teknik a.ş. onların yerini alamaz çünkü başka bir şirkettir. Yani çok sınırlı bir kabin personeli ve sıfır teknik. Diyelim ki bu insanlar kanunsuzlar teknik a.ş. uçaklara gelmeye başladı. Unutmayın ne part time pilot var ne de öyle anında pilot alıp başka şirketten getirip uçurabilirsin. Sonuç olarak grevin en baştan başarıya ulaşmasının tek yolu var o da pilotların korkaklığı bırakıp ellerini taşın altına sokmalarıdır. Sendika hataları için eleştirilebilir,ancak bu sendikanın genel kurulunda yapılır grevde değil.Haklarınıza sendika başkanı zaten sahip çıkıyor grev kararı alarak.Sıra bunu uygulamakta.Armut piş ağzıma düş bitti.Biraz sorumluluk alma zamanı.CESUR OLUN.Karşı taraf korkuyor zaten.Dereyi geçerken at değiştirilmez.Bu başkanla bu grev başarılmak zorunda.Bu eleştirileri unutun.Greve konsantre olun.
  • 1.Geri çekme yok çünkü kitapta ne yazıyorsa o uygulanır.Bu açıklama sadece bir halkla ilişkiler hamlesidir.Düpedüz yalandır. 2.Anlaşmayan THY yönetimidir.Sendika ve çalışanlar bir hata yaptı ama yönetimde 2 tane milletvekilini ayartıp sendikayı bitirmek istedi bunu unutuyorsunuz.Yani bunlara güvenilmez. 3.İşe iade kararı çıkanları (Yargıtay'dan onaylanıp hukuki sureci bitenleri) neden işe almıyor.Topçu hukuk kararlarına uyacağını kendi söyledi.Bu da bir Halkla ilişkiler yalanıydı. 4.Ozel sektörde uçucular adıma pilotlardan bir grup gider patrona dertlerini anlatır patronun ağzının içine bakar.Sendikasızlaştırmanın sebebi budur.Bizleri güçsüz bırakmak.Bu oyuna düşmeyin artık. 5.Grev şirketler için bir risktir.Bkz.Lufthansa.Grev başarıyla uygulanırsa şirket her şeyi vermek zorunda kalır.Çünkü masaya donduğu için mecburdur. 6.Kaptanlar askerlik bitti.Bu herifler orduyu zaten yedi.Sivil kökenliler bu konuları bilmiyorsunuz çünkü 80'den sonra sendikalar bitti.Bu son şans.Bu işi batırmayın
  • bir de mezdeke kaseti koydunmu tamam
  • Merakımızdan soruyoruz. Bu alt seviyedeki yöneticileri atayanlar kim? Bu atamalar hangi kriterlere göre yapılıyor? Hangi yönetici çıkıpta maiyetindeki yöneticilerini bu şekilde vebal altında bırakır? Mademki onlarla çalışmayı uygun gördün, onların yaptıkları da seni temsil eder. Aynaya bir bak Temel efendi, bırak çalışanını, aile fertlerinden birine o kırmızı ruju kullandıracak bir tip görebilecekmisin? Çevir kazı yanmasın. Yayınlamayanda o kaz olsun.
  • Temel bir gün, '' bizim haberimiz yok birileri bazı kararlar almış'' demiş, tüm türkiye gülmekten yüz feli geçirmiş : ))

Londra'da gazetecilere açıklama yapan Kotil, "Bizim ruj rengiyle ilgili bir problemimiz yok. Ancak nasıl olmuşsa alt seviyedeki yöneticiler bize sormadan böyle bir karar almış" dedi.  Kotil kimin hangi rengi isterse kullanabileceğini söyledi.

Yasağın var olup olmadığıyla ilgili soruları da yanıtlayan Kotil, 'Yasak olmadığını' ve hosteslerin herhangi renkte ruj ve ojeyi kullanabileceğini söyledi.

Kotil, "Bildiğiniz üzere Türkiye'de bazıları bu tür konularda biraz hassas. Biz büyük bir havayolu şirketiyiz ve ne yaptığımızı biliyoruz" dedi.

GREV KONUSUNA ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Kotil, toplu sözleşmeden anlaşma çıkmaması nedeniyle Hava İş'in 15 Mayıs'ta aldığı grev kararıyla ilgili soru üzerine ise, "Hem sendikayı hem de çalışanlarımızı seviyoruz ve umuyorum ki bir çözüm bulacağız" açıklamasını yaptı.

KİM YASAKLAMIŞTI? 

Uçakta görev yapan hostes yani kabin memurlarının bağlı olduğu Kabin Hizmetleri Başkanlığı tarafından yayınlanan yönetmelikte, makyajın zorunlu olduğuna dikkat çekilerek kullanılacak ruj renginin tene uyumlu, pastel tonlar olması istenmişti. Makyajın yanı sıra saçlarla ilgili talimatta ise tepeden yapılacak topuz ve peruk yasaklanmış ve takılacak tokaların standartları da belirlenmişti.Özellikle kırmızı rujun dişlere bulaşmasının kötü bir görüntü oluşturduğu belirtilirken bu yönetmelik ile amacın kabin memurlarının makyajlarında ve saçlarında belirli standartların oluşturulmasına dikkat çekilmişti.(Hürriyet)

 

TEMEL KOTİL'DEN ÇARPICI "RUJ" AÇIKLAMASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

BIKTIK ~ 11 yıl önce
Uçuş işletme genmüd yardımcılığından bıktık artık. Yalakalık çalışıyor gibi görünmek sürekli acayip icatlarla kokpit kabin personelini yıldırmak kinlendirmek kısaca ... Türlü türlü huyu var.Temel Kotil her derdini en üst makama kadar anlatabilme gücüne sahip olsa da bi şu vaziyetten kurtaramadı 10 bin çalışanını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Haber economist dergisine bile haber oldu, ordan ogrenmiştir. Zaten kendisi THY genel muduru degil nerden haberi olsun hay allah! malum sadece ekonomist okuri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖRNEK ORTADA ~ 11 yıl önce
dun unf. tepki aldi, daha karar vermemistik dediler, bugun ruj tepki aldi haberimiz yoktu dediler.Isimsiz duyurulara guvenip greve katilmayacak olan arkadaşlara selam olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuuhhh ~ 11 yıl önce
ya daha kendi yonetiminden bihaber, yoneticilerini alt kademede olsa satan bir zihniyet seni beni mi satmicak!!! grev hakkina sahip cikin ark. yoksa bunlar bizleri pestil gibi ezeler ucaklarda.. torpilli ucan arkadaslarin tuzu kuru tabi onlar gene haftada 36 saat ucus yapmazlar onlar elbette greve hayir dicekler!! bankamatik memuru kaldimi ki halen demeyin kendi gozlerimle herifin aylik programini gordum be 14 bos gun ve er sonrasi 72 saat boos gordunuz mu sizler!!! arkadaslar buarada habervakti diye cemaatci sitede 8000 tl aldigimiz yaziyor!!! cunku hamdi sabah gaz.ne oyle mulakat vermisti!!! Allah askiniza hakkiniza sahip cikin!!!! bunlarin plani baska!!! greve gidin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyin bedava! ~ 11 yıl önce
Atatürk rozetleri yasaklanır, tepki çeker, hooop açıklama: "birkaç işgüzar kontrol amirinin uygulaması". Kırmızı ruj skandala döner, hooop yine açıklama:"Altımda çalışanların benden habersiz uygulaması". Hadi oradan be, çocuklar bile güler buna. Şirket personelinin üçte birini oluşturan kabin memurlarıyla ilgili kararlar alacaklar, senin koskoca Genel Müdür olarak haberin olmayacak!! Oturma o zaman o koltukta sayın Kotil!! Ya da ekibini doğru insanlardan seç. Personelin bıktık diye inlerken utanmadan "ekiplerim" diyen Hürrem tayfasını revize et. Ya da bırak bu iyi polis ayaklarını,yemezler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevin başarısı ~ 11 yıl önce
Yorumlarda dikkat ediyorum uçakların uçabileceği sanılıyor.Part time kabin ekipleri uçuşa katılacak onların seçeneği yok.Ama Hat bakım grevde olacak ve kanun gereği teknik a.ş. onların yerini alamaz çünkü başka bir şirkettir. Yani çok sınırlı bir kabin personeli ve sıfır teknik. Diyelim ki bu insanlar kanunsuzlar teknik a.ş. uçaklara gelmeye başladı. Unutmayın ne part time pilot var ne de öyle anında pilot alıp başka şirketten getirip uçurabilirsin. Sonuç olarak grevin en baştan başarıya ulaşmasının tek yolu var o da pilotların korkaklığı bırakıp ellerini taşın altına sokmalarıdır. Sendika hataları için eleştirilebilir,ancak bu sendikanın genel kurulunda yapılır grevde değil.Haklarınıza sendika başkanı zaten sahip çıkıyor grev kararı alarak.Sıra bunu uygulamakta.Armut piş ağzıma düş bitti.Biraz sorumluluk alma zamanı.CESUR OLUN.Karşı taraf korkuyor zaten.Dereyi geçerken at değiştirilmez.Bu başkanla bu grev başarılmak zorunda.Bu eleştirileri unutun.Greve konsantre olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 11 yıl önce
1.Geri çekme yok çünkü kitapta ne yazıyorsa o uygulanır.Bu açıklama sadece bir halkla ilişkiler hamlesidir.Düpedüz yalandır. 2.Anlaşmayan THY yönetimidir.Sendika ve çalışanlar bir hata yaptı ama yönetimde 2 tane milletvekilini ayartıp sendikayı bitirmek istedi bunu unutuyorsunuz.Yani bunlara güvenilmez. 3.İşe iade kararı çıkanları (Yargıtay'dan onaylanıp hukuki sureci bitenleri) neden işe almıyor.Topçu hukuk kararlarına uyacağını kendi söyledi.Bu da bir Halkla ilişkiler yalanıydı. 4.Ozel sektörde uçucular adıma pilotlardan bir grup gider patrona dertlerini anlatır patronun ağzının içine bakar.Sendikasızlaştırmanın sebebi budur.Bizleri güçsüz bırakmak.Bu oyuna düşmeyin artık. 5.Grev şirketler için bir risktir.Bkz.Lufthansa.Grev başarıyla uygulanırsa şirket her şeyi vermek zorunda kalır.Çünkü masaya donduğu için mecburdur. 6.Kaptanlar askerlik bitti.Bu herifler orduyu zaten yedi.Sivil kökenliler bu konuları bilmiyorsunuz çünkü 80'den sonra sendikalar bitti.Bu son şans.Bu işi batırmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dansöz ~ 11 yıl önce
bir de mezdeke kaseti koydunmu tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alt seviye ~ 11 yıl önce
Merakımızdan soruyoruz. Bu alt seviyedeki yöneticileri atayanlar kim? Bu atamalar hangi kriterlere göre yapılıyor? Hangi yönetici çıkıpta maiyetindeki yöneticilerini bu şekilde vebal altında bırakır? Mademki onlarla çalışmayı uygun gördün, onların yaptıkları da seni temsil eder. Aynaya bir bak Temel efendi, bırak çalışanını, aile fertlerinden birine o kırmızı ruju kullandıracak bir tip görebilecekmisin? Çevir kazı yanmasın. Yayınlamayanda o kaz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEMEL bey ~ 11 yıl önce
Temel bir gün, '' bizim haberimiz yok birileri bazı kararlar almış'' demiş, tüm türkiye gülmekten yüz feli geçirmiş : ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000