23 Mayıs 2023, Salı 11:23:58

Temel Kotil THY ile yapılan anlaşmayı değerlendirdi

Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında imzalanan anlaşma kapsamında TUSAŞ tarafından THY'nin pilot eğitimlerinde kullanması amacıyla yerli ve milli uçak üretilecek.
  • Terlikle vip de gezinen adamın dediklerine bak sen
  • Bir adam isimli yorum yapan arkadaşı tebrik ederim Aklı başında olan bir ülke olabilsek gelişme kaydedeceğiz ama herkes kendi tarafına, cemaatine, yandaşına, akrabasına menfaat sağlamak için uğraştığından beli doğrultamıyoruz. Bursa'da 2018 yılında kurulduğunu söyleyen bir şirket var kimindir neyindir bilmem ama takip ettiğim kadarı ile temel eğitim uçağı yapmaya soyunmuşlar ve Part 21 ve EASA kurallarına göre çalıştıklarını söylüyorlar ilk taksiyi yaptıklarını duydum uçak yapmak çok kolay sanki TUSAŞ bu hafta başlasa önümüzdeki ay bilemedin yıl sonu teslim eder gibi bir durum yok.Mutlaka bir süreç gerektiriyor ve Türk bir şirket buna emek harcamış neden yok sayılıyor anlam veremiyorum.
  • Genel kurul öncesi ev arkadaşı bolatı tekrar yk başkanı yapmak için son dakika hamleleri.Allah sorsun dünyadada ahirettede.
  • Cessna, Diamond, Tecnam, Piper gibi dünya piyasasını elinde tutan üreticiler ile rekabet etmek hiç kolay değil. 10+10 uçak satmak için böyle büyük bir projeye başlamak ne kadar maliyet etkin? Uçaklar "mevcut verimliliği karşılayamazsa" proje inkıtaya mı uğrayacak ya da durdurulacak mı??
  • 100 dolar al her ay, diyelim bunlara bye bye
  • Sivil havacılık adına güzel gelişmeler, uzun vade de havacılıkta öncü ülkeler arasına gireceğiz inşallah.
  • Çok geç kalınmış bir anlaşma.Dünyada eğitim uçağı tedariği bugün sipariş verseniz en erken 3-4 seneyi buluyor.Havacılık sanayimiz bu kadar gelişmişken böyle bir sipariş çok daha önce gündeme gelmiş olmalıydı.
  • Bu ülke aklı başında bir yer olsa thy'ye fetocuları tıka basa dolduran,onlarla makamları paylaşan,binlerce insanı onlara yer açılsın diye haksız yere mobbingle işten atan sen ve hamdi elini kolunu sallayarak gezemezdi! Sen,hamdi ve sizin gibilerin üstünde çok vebal ve ah var unutma!!!

Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında imzalanan anlaşma kapsamında TUSAŞ tarafından THY'nin pilot eğitimlerinde kullanması amacıyla yerli ve milli uçak üretilecek. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, kendilerinin savunma şirketi olduğunu belirterek, "KAAN başta olmak üzere Hürjet, Hürkuş, Anka-3, Anka-2, Aksungur ve Anka, Gökbey, Atak helikopterimiz ve uydumuzla birlikte biz aslında bir hava savunma şirketiyiz. Ancak bu imza çok değerli. Çünkü şimdi sivile ayak basmış olduk" dedi.

THY'nin yüzde 100 iştiraki Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ (TAFA-Turkish Airlines Flight Academy) ile TUSAŞ arasında 20 adet tek motorlu pilot eğitim uçağı üretilmesi için yapılan anlaşmanın imza töreni THY Genel Müdürlük Binası'nda gerçekleştirildi.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil bu anlaşmanın sivil uçak projesine girişlerinin imzası olacağını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Uçaklarımızı özgün bir şekilde ve en kısa zamanda tasarlayıp teslim edeceğiz. Bu anlaşma bize burada bazı imkanları açacak. Biz savunma şirketiyiz. KAAN başta olmak üzere Hürjet, Hürkuş, Anka-3, Anka-2, Aksungur ve Anka, Gökbey, Atak helikopterimiz ve uydumuzla birlikte biz aslında bir hava savunma şirketiyiz. Ancak bu imza çok değerli. Çünkü şimdi sivile ayak basmış olduk."

Kotil, edindikleri tecrübelerin ardından sivil pilotları yetiştirmek amacıyla Turkish Airlines Flight Academy (TAFA) ile güçlerini birleştirdiklerini kaydederek, şu bilgileri verdi:

"THY'nin pilot eğitimlerini karşılayacak, muadillerine göre üstün performans ve uçuş kalitesine sahip, bu yetkinliklerde en son teknoloji aviyonik sistemlerle donatılmış, uzun ömürlü eğitim uçaklarını yerli ve milli imkanlarımızla tesislerimizde üreteceğiz. Uçakların Türk Hava Yolları envanterine katılması ile birlikte bu hususta da dışa bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltmış olacağız. Bugün Türk havacılığını her alanda dünya ile yarışır hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

TAFA FİLOSUNUN TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ UÇAKLARLA DEĞİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Toplantıda verilen bilgiye göre, TAFA'da kullanılan mevcut ve alternatif uçak tipleri üreticileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, uçak tedarikinde orta ve uzun vadede küresel çapta sıkıntılar yaşanacağı anlaşıldı.

TAFA tarafından eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek motorlu eğitim uçağının yerli ve milli imkanlarla TUSAŞ tarafından üretilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

2026 ve 2027'de 10+10 (opsiyonlu) olacak şekilde 20 adet uçağın satın alınması ve uçakların mevcut verimliliği aynı şekilde karşılaması durumunda sonraki yıllarda uçak alımına devam edilerek TAFA filosunun tamamen yerli ve milli uçaklarla değiştirilmesi hedefleniyor.

Temel Kotil THY ile yapılan anlaşmayı değerlendirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Terlik ~ 10 ay önce
Terlikle vip de gezinen adamın dediklerine bak sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAVAŞ UÇAĞI ~ 9 ay önce
Terlikle gezmesi önemli değil önemli olan ülkesine savaş uçağı yapmasıdır. Sen batının ürettiği ayakkabıyla gezip ne işe yarıyorsun ?
~ 10 ay önce
Bir adam isimli yorum yapan arkadaşı tebrik ederim Aklı başında olan bir ülke olabilsek gelişme kaydedeceğiz ama herkes kendi tarafına, cemaatine, yandaşına, akrabasına menfaat sağlamak için uğraştığından beli doğrultamıyoruz. Bursa'da 2018 yılında kurulduğunu söyleyen bir şirket var kimindir neyindir bilmem ama takip ettiğim kadarı ile temel eğitim uçağı yapmaya soyunmuşlar ve Part 21 ve EASA kurallarına göre çalıştıklarını söylüyorlar ilk taksiyi yaptıklarını duydum uçak yapmak çok kolay sanki TUSAŞ bu hafta başlasa önümüzdeki ay bilemedin yıl sonu teslim eder gibi bir durum yok.Mutlaka bir süreç gerektiriyor ve Türk bir şirket buna emek harcamış neden yok sayılıyor anlam veremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bolatı kurtarma hamleleri ~ 10 ay önce
Genel kurul öncesi ev arkadaşı bolatı tekrar yk başkanı yapmak için son dakika hamleleri.Allah sorsun dünyadada ahirettede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BirAdam ~ 10 ay önce
Cessna, Diamond, Tecnam, Piper gibi dünya piyasasını elinde tutan üreticiler ile rekabet etmek hiç kolay değil. 10+10 uçak satmak için böyle büyük bir projeye başlamak ne kadar maliyet etkin? Uçaklar "mevcut verimliliği karşılayamazsa" proje inkıtaya mı uğrayacak ya da durdurulacak mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çözüm ~ 10 ay önce
100 dolar al her ay, diyelim bunlara bye bye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rikardo ~ 10 ay önce
Sivil havacılık adına güzel gelişmeler, uzun vade de havacılıkta öncü ülkeler arasına gireceğiz inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfan ~ 10 ay önce
Çok geç kalınmış bir anlaşma.Dünyada eğitim uçağı tedariği bugün sipariş verseniz en erken 3-4 seneyi buluyor.Havacılık sanayimiz bu kadar gelişmişken böyle bir sipariş çok daha önce gündeme gelmiş olmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy temel!!! ~ 10 ay önce
Bu ülke aklı başında bir yer olsa thy'ye fetocuları tıka basa dolduran,onlarla makamları paylaşan,binlerce insanı onlara yer açılsın diye haksız yere mobbingle işten atan sen ve hamdi elini kolunu sallayarak gezemezdi! Sen,hamdi ve sizin gibilerin üstünde çok vebal ve ah var unutma!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY neferi ~ 10 ay önce
Hadi ordan. Kedi ciğer hikayesi.
Akıncı ~ 10 ay önce
Temel Kotil e bu lafı ancak fetöcü biri söyler yalan söylediğini ispatlarım çünkü Hamdi Topçu Ceo idi ve Temel beyi görevden bile almaya çalıştı. Sen düpedüz bir yalancısın
Allah ~ 10 ay önce
akıl fikir versin
Yayilayamazsin ~ 10 ay önce
Ağla aglaaaa Seçim kokan hareketler 53.5 inşallah He herhangi birini haksız yere işten attıysa Allah hesabını soracak devlette hemen sorsu bedelini ödesin Burda siyasi yorum yazmak için yazmışsın Airporrthaberin çalışanlara pozitif katkıları çok olmuştur olacaktirda ama Siyasi olmaya basladi halk TV ye yaklaştı 14 Mayıs öncesi haberleriniz bunun net kanıtı Kalın sağlıcakla Selametle
alayına cevap ~ 10 ay önce
Öncelikle yalancı sen ve senin gibilerdir zira hayatınız yalan. Kerameti kendinden menkul şahsa çıkar için rezilce yalakalıkta sınır tanımıyorsunuz ama thy'ye binlerce fetöcüyü o ikisi soktu hala da başta kargo,satış pazarlama,yurtdışı istasyonlar vs her yerdeler alayının cvleri,geçmişleri,referansları belli. Bunları bilmiyorsanız ya o şirkette çalışmıyorsunuz ya çalışıyorsunuz gerçekler işinize gelmiyor ya da bu ülkede yaşamıyorsunuz. Biri de herhangi birini haksız yere işten attıysa falan demiş,onların döneminde binlerce insan haksız yere işten atıldı gidin sarı sendikaya sorun kaç kişi atılmış,kaçı mahkemeye vermiş kaçı kazanmış öğrenin sonra olmayan aklınızla burada ahkam kesin olur mu sahibinin sesleri !
sıradan vatandas ~ 10 ay önce
2010dan beri şirketteyim ne ocu ne bucuyum ancak yer değiştiren tipleri görünce bu fetö yorumuna hak veriyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000