17 Şubat 2016, Çarşamba 16:35:10

Temel Kotil; "Siz otel yapın biz turist getiririz"

THY Genel Müdürü Temel Kotil, otelcilere yönelik ‘Siz otel yapmaya devam edin. Biz size turist getiririz’ dedi. Kotil, “TUROB ve THY bir araya gelelim. Baska ülkelerde reklam yapalım. Paramız da çok Allah’ın izniyle. Biz bu işi birlikte başarırız. Siz yeter ki otel yatırımı yapın” diye konuştu.
  • 300şehidin verildiği ülkenin her tarafında bombaların patladığı yetmezmiş gibi kaç otobüs askerin öldüğü bir ülkeyi yöneten siyasi iktidarın bağlantısı olan kofil bey turist nere gelecek bunlar yetmezmiş gibi alanya en çok tecavüzün yaşandığı yerlere nasıl kimi getiricez sen hakkaten rahatsızsın ama ilacı henüz icad edilmedi buradan bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun eyyyy kofil.
  • Türkiye'de yeteri kadar otel ve pansiyon var ,mühim olan o otelleri belli dönemlerde değilde, 365 gün gelir sağlayacak dolulukta tutmak , bu iç huzur ve tutarlı dış siyasetten ve istikrardan geçer.Onlar betonun rengini seviyorlar..betoncu bunlar.
  • Bilmeme ne kadar trilyona otel yapıyorlar sonra sorun olunca muafiyet ! yok öyle bir şey. Benimde aldığım zam geçinmemi sağlamıyor o zaman banada vergi muafiyeti getirin maaşımdan sadece % 7.5 GV kesin , olmayacak dua benim ki dimi bana bir güzellik yapmazlar ama işverene her türlü kolaylık sağlanır.
  • Bey amca savaş kapıda nasıl açsınlar otel motel baksana karıştırdılar her tarafı daha da karışır da topyekün olursak tüm THY yi ön safta görmek isteriz bayrağımızı en önde taşırsınız, bedelli kadro, atm milliyetçiliği ve torpil diyenlere ders verirsiniz.
  • turistlerde seni bekliyordu. akepenin yarattığı İSTİKRARSIZ ortam hiç önemli değil, herkesle kavgalı olduk önemli değil, eyyyy BM, eyyyy ABD demekle turist zor gelir bu yaz....
  • Temel Bey emekli olunca açarsın bir butik otel işletirsin.:))
  • Temel bey oteli moteli bosverin. Yaptiginiz ise konsentre olun. Los Angeles ucaklarini temizleyin. Koltuklar leke ve yag icinde. skylife magazinleri kullanilmis ve sayfalarini acilmiyor. Ucak idrar ve ter kokuyor.Transfer yolcu tasiyacagiz diye ucaklari kalitesiz yolcularla doduruyorsunuz. Tuvaletlerde yerler su icinde. istanbula gelen ucaklarda yolculari otobuslerle tasiyorsunuz karda yagmurda. THY servis konusunda su koymaya basladi. Bu gidisle yine Istanbula Avrupa aktarmali gelecegiz.
  • Antalya ve civarinda 1300(binucyuz) otel satisa cikmis... Otel acin diyorsun.... Ne hesap???!!!
  • Hayirdir THY de torpillerinize yer kalmadi da otelde mi istihdam saglayacaksinz?
  • gunahin da cok Allah'in izniyle!

Geçen yıl komşu ülkelerde yaşanan savaş durumu, Rusya ile yaşanan kriz, yurtiçinde patlayan bombalar sonrası zor bir sezon geçiren turizm sektörüne, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Temel Kotil’den destek geldi. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Kotil, TUROB’a ‘ortak çalışalım’ çağrısı yaptı.

Otelcilere ‘El ele verelim’ diyen Temel Kotil, “Yeni pazarlar arayalım. Var olan pazarlar tabi ki devam etsin. Daha da büyüsün. Ama Afrika ve Asya’ya gitmemiz gerekiyor. Eğer buralara gidersek yeni gelir elde etmiş olacağız. Hindistan, Pakistan ve Endonezya gibi ülkelere özel ekipler gönderip turistleri buraya çekmemiz gerekiyor. Buradaki zenginler Avrupa’yı değil Türkiye’yi tercih etmeli. Çünkü para ‘Doğu’da” ifadelerini kullandı.

DİREKT KÂR YAZACAK

Daha önce gidilmeyen, turist gelmeyen yerler olduğu için yeni pazarlardan gelecek paranın direkt kâr olarak yansıyacağının altını çizen Kotil, “Afrika ve Asya’da para çok. Çok fakir ülkeler ama zenginleri de özel uçaklarla seyahat ediyor. Afrika’nın yüzde 1’ini alsak bile 12 milyon yolcu, yani turist getirmiş oluruz” dedi. Otelcilere yönelik ‘Siz otel yapmaya devam edin. Biz size turist getiririz’ ifadelerini kullananan Temel Kotil, “TUROB ve THY bir araya gelelim. Baska ülkelerde reklam yapalım. Paramız da çok Allah’ın izniyle. Biz bu işi birlikte başarırız. Siz yeter ki otel yatırımı yapın” diye konuştu.

PAZARLAR ARTMALI

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den yurtdışına tatil için çıkış yasaklansın çağrısını hakkında da görüşlerini soruğumuz Kotil, şu cevabı verdi: “Hindistan’da Pakistan’da Afrika’da aktif oyuncu olmak istiyoruz. Trabzon’dan Suudi Arabistan’dan direkt seferlerimiz var. Bizim bunları nasıl arttıracağımıza bakmamız gerekiyor. Türkiye’den yeni pazarlara, yeni ülkelere uçmamız gerekiyor. Bu uçuşlar sayesinden yeni pazarlardan gelen yolcu sayesinde daha fazla kâr elde edeceğiz. Biz ne kadar turist getirirsek kârımız da o kadar artacak” dedi.

Antalya’ya Avrupa’dan direkt uçuş müjdesi

UZUN yıllardır Avrupa’dan Antalya’ya direkt uçuş bekleyen turizmcilere Temel Kotil müjdeyi verdi. Türkiye’de yaşanan kötü gelişmelerden etkilenen turizm sektörüne destek olmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Kotil, “Direkt uçuşlar öncelikle Avrupa’nın kuzey ülkelerini kapasayacak. Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerden çok talep geliyor. Bu yaza kadar direkt uçuşları yetiştirmek istiyoruz. Almanya gibi çok turist gelen ülkelerden Antalya’ya direkt uçuş düşünmüyoruz. Çünkü buralardan zaten charter uçaklarla turist geliyor. Çalışmalarımız son hız devam ediyor” dedi.

KDV ve ÖTV muafiyeti

TUROB Başkanı Timur Bayındır da, turizm sektörü konusunda alınması gereken tedbirleri sıraladı. 2015 sonunda bekleneni vermeyen sektöre ilişkin KDV ve ÖTV muafiyeti getirilmesi gerektiğini söyleyen Bayındır, “Transit yolcuların 1 gece Türkiye’de konaklaması ile 1.8 milyar dolar elde edilebilir. Tedbir alınamlı ve uygulanmalı. Hazine garantili kredi kullanımı sağlanmalı. Kredilerin yüzde 50’si hazine tarafından karşılanmalı. Turizm sektörü temsilcileri de ihracatçılar gibi desteklenmeli. Beklenen önlemler ile İstanbul, Muğla, Antalya’ya sıkışmış turizm tüm Anadolu’ya yayılabilir” dedi. TUROB’un 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim kurulu da belirlendi. Seçimli genel kurulda tek liste ile seçime gidilirken, yeni yönetim kurulu Bayındır’ı yeniden başkanlığına seçti.

Belirsizlikte çalışmak çok zor

Avrupa Otelciler Birliği Başkan’ı Susanne Kraus Winkler de şunları söyledi: “Zor bir donemden geçiyoruz. Dünyanın pek çok ülkesi ekonomik ve siyasi sıkıntılar ile mülteci dramı ile uğraşıyor. Birdenbire pazar kaybediyoruz ve bunun yerine koyacak pazarlar da bulamıyoruz. Bir önceki yılın aralık ayına göre doluluk oranı ile ilgili sıkıntı yaşanıyor. Şimdi oteller için bütçe yapmak çok zorlaşıyor. Otelciler olarak bu kadar belirsizlik varken çalışmak çok zor. Ancak çeşitli ülkelere dinamizm çok yüksek. İkinci derece pazarlarda gelirler yerelden geliyor.” (Hürriyet)

Temel Kotil; "Siz otel yapın biz turist getiririz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Nere gelcek savaştayız ~ 8 yıl önce
300şehidin verildiği ülkenin her tarafında bombaların patladığı yetmezmiş gibi kaç otobüs askerin öldüğü bir ülkeyi yöneten siyasi iktidarın bağlantısı olan kofil bey turist nere gelecek bunlar yetmezmiş gibi alanya en çok tecavüzün yaşandığı yerlere nasıl kimi getiricez sen hakkaten rahatsızsın ama ilacı henüz icad edilmedi buradan bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun eyyyy kofil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizmci ~ 8 yıl önce
Türkiye'de yeteri kadar otel ve pansiyon var ,mühim olan o otelleri belli dönemlerde değilde, 365 gün gelir sağlayacak dolulukta tutmak , bu iç huzur ve tutarlı dış siyasetten ve istikrardan geçer.Onlar betonun rengini seviyorlar..betoncu bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUAFİYET Mİ ? ~ 8 yıl önce
Bilmeme ne kadar trilyona otel yapıyorlar sonra sorun olunca muafiyet ! yok öyle bir şey. Benimde aldığım zam geçinmemi sağlamıyor o zaman banada vergi muafiyeti getirin maaşımdan sadece % 7.5 GV kesin , olmayacak dua benim ki dimi bana bir güzellik yapmazlar ama işverene her türlü kolaylık sağlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaş ~ 8 yıl önce
Bey amca savaş kapıda nasıl açsınlar otel motel baksana karıştırdılar her tarafı daha da karışır da topyekün olursak tüm THY yi ön safta görmek isteriz bayrağımızı en önde taşırsınız, bedelli kadro, atm milliyetçiliği ve torpil diyenlere ders verirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 8 yıl önce
turistlerde seni bekliyordu. akepenin yarattığı İSTİKRARSIZ ortam hiç önemli değil, herkesle kavgalı olduk önemli değil, eyyyy BM, eyyyy ABD demekle turist zor gelir bu yaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
Sen son olayları akpnin yanlışı sanmaya devam et (yanlışları olsa da).Eloğlu 3 bin yıllık projelerle yürütüyor işlerini senin ülken maalesef son 150-200 senedir anı bile yaşayamıyor değil geleceği planlasın! Tam bağımsız olmalıyız, bunlar onun sancıları.
Emekli olunca ~ 8 yıl önce
Temel Bey emekli olunca açarsın bir butik otel işletirsin.:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USAmisafir. ~ 8 yıl önce
Temel bey oteli moteli bosverin. Yaptiginiz ise konsentre olun. Los Angeles ucaklarini temizleyin. Koltuklar leke ve yag icinde. skylife magazinleri kullanilmis ve sayfalarini acilmiyor. Ucak idrar ve ter kokuyor.Transfer yolcu tasiyacagiz diye ucaklari kalitesiz yolcularla doduruyorsunuz. Tuvaletlerde yerler su icinde. istanbula gelen ucaklarda yolculari otobuslerle tasiyorsunuz karda yagmurda. THY servis konusunda su koymaya basladi. Bu gidisle yine Istanbula Avrupa aktarmali gelecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasta ~ 8 yıl önce
Ne demek kalitesiz yolcu? Terbiyesiz.
???? ~ 8 yıl önce
Antalya ve civarinda 1300(binucyuz) otel satisa cikmis... Otel acin diyorsun.... Ne hesap???!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gothamtimes ~ 8 yıl önce
Sanırım bu sene yasanan krizden haberi yok... Gotham postasında bu haberlerden bahsedilmiyor... Yoksa haberi olurdu...
Torpilciler ~ 8 yıl önce
Hayirdir THY de torpillerinize yer kalmadi da otelde mi istihdam saglayacaksinz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temel efendi ! ~ 8 yıl önce
gunahin da cok Allah'in izniyle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000