14 Ocak 2014, Salı 14:20:00

TEMEL KOTİL: "PİLOT İHTİYACIMIZ VAR"

THY Uçuş Eğitim Akademisi, bugün Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda 63 pilotaj öğrencisini mezun etti. THY Genel Müdürü Temel Kotil, yerli pilotların şirket kriterlerine uymadığı için yabancı pilot alımı yaptıklarını belirtti.
  • Açıköğretim işletme mezunları mı sizin kriterlerinize uyuyor sayın genelmüdür?
  • Adam haklı tabi Tofel istemekte. Bir gerund, bir reported speech, ne bileyim preposition bilmeden koskoca uçak uçurulurmu? Allah korusun.
  • Fotoğrafları açtığımızda, 2. resimdeki en sol baştaki arkadaş ER-AH uçuş okulunda öğrenciydi bir ara hatırladım. Duyduğum kadarıyla sonradan THY uçuş akademisine başvurmuş ve anlaşmış. Eğitim ve uçuşları sayılmış galiba bir kısım. Yalnız bir yorumcu arkadaşın dediği gibi 2010 falan değil daha yeni sayılır giriş tarihi itibarı ile... Allah yollarını açık etsin başarılar dileriz. Yalnız bir diğer açıdan... akademi aslında halihazırda eğitim almamış yada alma imkanı olmayanlara öncelik tanısa daha adil olabilir. Olabilir ki, halihazırda maddi imkanı olup bir uçuş akademisine gidenler yada parası olanlar diğerlerinin hakkını almış olmaz naçizane..
  • Gerçekten o ne ya bu şapkalar çağdışı Asker gibi ne o!!!
  • Birtanesi de cikip arkadas torpille girmedim bilegimin hakkiyla gectim girdim diye .. Yaziklar olsun verilen emeklere karsilik o insanlari torpili yok diye eleyenlere ..
  • "Burada yazılan kıskançlık yorumlarına gülüyorum" diyen kişi biz yaşananları aktarıyoruz, 2 defa mülakattan elendim, 3 defa elenen adaylarla tanıştım, o çok zor dedikleri aşamaları çatır çatır verdim iki senedir ve o 3 kişilik mülakatçı ekibin karşısına çıktım, herkesi eşit değerlendiriyorlar zannediyorsun değil mi? İçeride 40 dakika kaldım ilk giren aday olarak, sonlara doğru öğle yemeğine yetişsinler diye 10 dakikada mülakatlarını tamamladılar bazı adayların, eşit değerlendirilmiş olduk şimdi değil mi? "Baban ne iş yapıyor ve hava harp okuluna başvurdun mu?" Adayı tanımak için en iyi soru, değil mi? Bu sene 30 yaşıma girdiğim için başvurma hakkım da kalmadı, benzer sıkıntı yaşayıp ulaştırma bakanını tanıyan birisi varsa belki bir ihtimal o yaş sınırı 40a çıkar,ama gizli saklı hallederler yine. Ben hakkımı helal etmiyorum, hayallerimi gasp etti 6 tane "insan"
  • Arkadaşlar THY'nin bir kriteri falan yok TÜRK pilotları nasıl almıyalım diye uğraşıyorlar. Birilerine göre kriter çıkıyor. Her ilanda şartlar değişiyor daha önce toeic istediler birilerine para kazandırdılar. CRM diye psikolojik değerlendirmeye yolluyorlar 270tl ödüyorsunuz cebinizden, parasını siz ödüyorsunuz onlar istedikleri yere yollayıp başkalarına rant sağlıyorlar. Herkez tek bir adrese gönderiliyor. Efendi oturduğun yerden TÜRK pilotlar yetersiz diyemezsin, UNUTMAKİ bir zamanlar senide THY'ye almadılar. O dönemde sende mi yetersizdin. Aldığınız kişiler almanyadan yetersiz diye tip eğitimlerinden geri dönmedilermi harcanan paralar havaya. Hiç bir şirket toefl istemiyor, kendin zaten sınav yapıyorsun yetmiyormu. NASAYA pilot arıyorsanız başka gerçi onlarda istemiyor ya.
  • Son iki senenin ilanlarına başvurdum ve bütün aşamaları geçtim, iki kez mülakata girdim ve ne hikmetse iki mülakatta da elendim. Pilot ihtiyacımız var diye çıkıp konuşmak kolay, kendini kanıtlamış bütün süreçleri başarıyla geçmiş insanları bu kadar kolay harcamalarını ve neden elediğini bile bildirmemelerini anlayamıyorum. Koydukları yaş sınırından ötürü hayallerimi yitirdim, british airways'in yetiştirilmek üzere fo ilanında istedikleri yaş koşulu ise 18-55 yaş aralığında olmaları. Konuşacak onlarca şey var aslında ama haber altı yorumlarında değil, fırsat olsa da temel beyin yüzüne karşı söyleyebilsem aklımdakileri!
  • Karseslerim. Bu. konuda Milliyetciligi birakalim Milli hava yolu tabiki mili amma Bir. Emniyetini dusuniyelim. Arkadas. Sen. Insan canli tasiyorsun. Bence bu egitim yeterli. Degil. Uygulama. Ucus cok onemli Bunu. Yeri. Filorida Pilot okuludur Bizdede. Egitim gorsunler. Son. Master. Seklini Filoridada ogrensinler. Bir havaci olarak benim gorusum Budur. THY. Guzum gibi sevdigim. Hava yoluma Basarilarin devamini. Dilyorum. Hava Uzmani. Hawaii
  • yerli pilotların şirket kriterlerine uymadığı için yabancı pilot alımı yaptıklarını belirtti. Yabancılar için ne sınav ne üniversite şartı ne de simülatör. O zaman kriterlere uyuyor demek ki! Bu ülke de bir kabotaj kanunu vardı, buhar oldu. Acaba neden konmuştu bu kanun?

2005 yılında kurulan Türk Hava Yolları A.O. Uçuş Eğitim Akademesi, bugün Atatürk Havalimanı'nda yapılan mezuniyet töreni ile THY filosuna 63 pilot daha takviye etti.

Kurulduğu günden bu yana 175 pilot adayını mezun edip Türk Hava Yolları'nda göreve başlatan THY Uçuş Akademisi, bugün Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronunda düzenlenen törenle 63 pilotu daha mezun ederek THY bünyesine kattı.

Düzenlenen törene Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora ve Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ve THY tyetkilileri katıldı.

Törene katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil, mezun olan öğrencilerle tokalaştıktan sonra toplu mezuniyet fotoğrafı çektirdi. Kotil daha sonra mezun olan pilotlara; "Hepinizin yolu açık olsun. Allah yardımcınız olsun. Bundan sonra pilot olarak hayat tarzınıza çok dikkat etmeniz gerekiyor. Yaşamınıza ne kadar dikkat eder, ne kadar düzenli olursanız, pilotlukta o kadar başarılı olursunuz. Pilotluk çok önemli bir meslek. Düzenli bir yaşam da pilotluk için çok önemli. Hepinizi tekrar tebrik ederim. Allah'a emanet olun" dedi.

THY Uçuş Akademisi'nden mezun olan pilotlar, uçacakları uçaklarla ilgili gerekli tip eğitimlerini tamamladıktan sonra gökyüzüyle buluşacak.

THY Genel Müdürü Temel Kotil daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kotil, Boeing Dreamliner ile görüşmeler olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine: "Rakamlar oluşursa ve fiyatlar uygun olursa alırız. Daha pazarlık etmediğimiz için bir şey diyemeyiz. Fiyatlar ilgili bir konu. Biz her türlü uçağı kullanırız. Bütçemiz üzerinde 8 uçağımız var. 2014 bütçesinden sonra 8 büyük uçak kiraladık. İhtiyaçlar devam ediyor dedi. 

THY'deki pilotların sayısına ilişkin soruyu ise Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora yanıtladı. Bora; "Mezun olan pilotların çok iyi bir seçim surecinden geçtiğini söyleyen THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Asaf Bora ise ”63 kişiyi filomuza katıyoruz. Bu çocuklar gerçekten çok iyi seçim süreçlerinden geçtiler. Arkadaşlar çok iyi donanımlılar. Emin olun THY'nin geleceğinde kokpit personelinin tahsil durumu ve yeterliliği konusunda dünyanın en iyisinden de iyisi olacağını inanıyoruz. En iyisi biziz zaten. Kendimizden de iyi olacağız. Bizim için uçuş emniyeti çok önemli. Çok iyi bir geleceği var THY'nin. Biraz önce dediğimiz gibi 'Hayalleri Uçuracağız' Arkadaşlar da uçuranlar olacaklar. Şuanda 3 bin 300 pilotumuz var. 400 tane yabancı pilotumuz var. Bu sayı artacak tabii ki. İç kaynakları tükettiğimizi için yabancıları alıyoruz. Yabancıların katma değeri var tabii ki şirketimize. Onlar da bizden çok şey öğreniyorlar. Çok mutlular. Bizde onlardan mutluyuz. Tabi ki bu tip mezun olacak arkadaşlarımız son değil. Daha mezun olacaklar. Önümüzde ki yıl 400 kişi daha mezun olacak. Onlar da inşallah filomuza katacağız" diye konuştu.

SHGM'nin yabancı pilot sınırlamasıyla ilgili sorulan soruya Temel Kotil; "Biz THY olarak bütün dünyaya uçuyoruz. Gelirimizin Yüzde 74'ü yurt dışından direkt elde ediliyor. Dolayısıyla Global havayoluyuz. Yurt dışı yolcumuzun yüzde 70'de yabancı yolcu. Doğal olarak bizimde Global oynamamız gerekiyor. Pilot ihtiyacımız var. Türkiye'de yok bu. Bazı okullarda mezunlar var ama bizim kriterlerimizi sağlamıyor. Belirli bir kaliteyi sağlamamız gerekiyor. Uçuş emniyeti bizim için önemli. Ben o pilotlara emniyetsiz demek istemiyorum ama bizim kriterlerimize uymuyor. Dolayısıyla yabancı almaya devam edeceğiz. Sonuçta biz uluslararası oynamak zorundayız" dedi.

KABİN MEMURLUĞUNDAN PİLOTLUĞA GEÇTİ
Mezun olan pilotlardan Ali Emir Çalışkan, THY'de bir buçuk sene kadar kabin memurluğu yaptığını belirterek, "Ben Trakya Üniversitesi İşletme mezunuyum. Üniversiteyi bitirdikten sonra THY'nin açmış olduğu alımlar katıldım. Mülakatları sınavları geçtik sonra ve 2 yıllık eğitim sürecinden sonra 2. Pilot olmaya hak kazandım. Benimde çocukluk hayalimdi pilot olmak. Düzensiz bir hayatı var ama uçmayı çok seviyorum. O yüzden tercih ettim. Akademiye girmeden önce THY'nin çeşitli departmanların da çalıştıktan sonra başvurdum ve kazandım. THY'de bir buçuk sene kadar Kabin Memurluğu yaptım” diye konuştu.

Makine mühendisi olduğunu söyleyen Tuğçem Gezer ise ”Ben aslen Makine Mühendisiyim. 2011 yılında Akademiye kabul aldım. Kabul aldım söylemesi kolay ama bir buçuk yıl süren bir elemeler oldu. Bir çok testten geçtik. Bir çok teste tabii tutulduk. Pilotluk konusuna gelirsek, burada ki arkadaşlarımın hepsinin çocukluk hayali. Şuan çocukluk hayallerimize kavuştuk. Bunun yanında Dünya'nın en büyük havayolu olma konusunda emin adımlarla ilerleyen THY'nin birer çalışanı olmak bizlere ayrıca gurur veriyor" şeklinde konuştu.

Daha önce uçak bakım firmasında çalışan Mehmet Fatih Akgün ise,”Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. Benim küçüklükten bu zamana kadar merakım vardı. Daha önce de bir uçak bakım firmasında mühendis olarak çalıştım. Uçaklara ilgim daha çok arttı. Yaklaşık 2 yıllık bir eğitimden sonra Boeing 737 filosuna katıldık” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından toplu fotoğraf çektiren yeni pilotlar, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

THY'NİN YENİ PİLOTLARI MEZUN OLDU

TEMEL KOTİL: "PİLOT İHTİYACIMIZ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Açıköğretim işletme mezunları mı sizin kriterlerinize uyuyor sayın genelmüdür?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiliz ~ 10 yıl önce
Adam haklı tabi Tofel istemekte. Bir gerund, bir reported speech, ne bileyim preposition bilmeden koskoca uçak uçurulurmu? Allah korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatırladım.. ~ 10 yıl önce
Fotoğrafları açtığımızda, 2. resimdeki en sol baştaki arkadaş ER-AH uçuş okulunda öğrenciydi bir ara hatırladım. Duyduğum kadarıyla sonradan THY uçuş akademisine başvurmuş ve anlaşmış. Eğitim ve uçuşları sayılmış galiba bir kısım. Yalnız bir yorumcu arkadaşın dediği gibi 2010 falan değil daha yeni sayılır giriş tarihi itibarı ile... Allah yollarını açık etsin başarılar dileriz. Yalnız bir diğer açıdan... akademi aslında halihazırda eğitim almamış yada alma imkanı olmayanlara öncelik tanısa daha adil olabilir. Olabilir ki, halihazırda maddi imkanı olup bir uçuş akademisine gidenler yada parası olanlar diğerlerinin hakkını almış olmaz naçizane..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akademi ~ 10 yıl önce
maddi imkanı olmak hak yemek mi sence ? bu maddi yükten kurtulmak için deneyebilir aday başarılı olursa girebilir de bu hak yemek değildir eşit standartlarda değerlendirmedir tabiki torpilı varsa eğer akademiye girmek için :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gerçekten o ne ya bu şapkalar çağdışı Asker gibi ne o!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 10 yıl önce
Birtanesi de cikip arkadas torpille girmedim bilegimin hakkiyla gectim girdim diye .. Yaziklar olsun verilen emeklere karsilik o insanlari torpili yok diye eleyenlere ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpile cevap ~ 10 yıl önce
tabii ki torpil olaylarinin dondugu bir gercek fakat bu torpil olaylarini genelleyip bileginin hakki ile akademiye girip pilot olma yolunda ilerleyen arkadaslarimiza da haksizlik etmis olmaz miyiz?..Kaldi ki, yakin arkadasim da akademiye girmeye hak kazandi, ki bunu kendi bileginin hakkiyla becerisiyle tecrubesiyle yapti..torpili oldugunu hic sanmiyorum, kendisi zaten aydinli, kendisinin ve ailesinin ne hukumete ne de cemaate yakinligi var..babasi da askeri pilot vb de degil…arkadasim ITU elektrik-elektronik muhendisligi mezunu, ayni zamanda yuksek lisansi da yapmisti ayni bolumde...havelsan da en son yazilim muhendisi olarak calisiyordu, gecen sene akademiye basvurup girdi..belki en buyuk avantaji havelsan da calismasiydi…lafin ozu lutfen torpil olaylarini genellemeyelim..tesekkurler, sevgi ve saygilar...
kıskançlık diyene ~ 10 yıl önce
"Burada yazılan kıskançlık yorumlarına gülüyorum" diyen kişi biz yaşananları aktarıyoruz, 2 defa mülakattan elendim, 3 defa elenen adaylarla tanıştım, o çok zor dedikleri aşamaları çatır çatır verdim iki senedir ve o 3 kişilik mülakatçı ekibin karşısına çıktım, herkesi eşit değerlendiriyorlar zannediyorsun değil mi? İçeride 40 dakika kaldım ilk giren aday olarak, sonlara doğru öğle yemeğine yetişsinler diye 10 dakikada mülakatlarını tamamladılar bazı adayların, eşit değerlendirilmiş olduk şimdi değil mi? "Baban ne iş yapıyor ve hava harp okuluna başvurdun mu?" Adayı tanımak için en iyi soru, değil mi? Bu sene 30 yaşıma girdiğim için başvurma hakkım da kalmadı, benzer sıkıntı yaşayıp ulaştırma bakanını tanıyan birisi varsa belki bir ihtimal o yaş sınırı 40a çıkar,ama gizli saklı hallederler yine. Ben hakkımı helal etmiyorum, hayallerimi gasp etti 6 tane "insan"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC. PİLOT ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar THY'nin bir kriteri falan yok TÜRK pilotları nasıl almıyalım diye uğraşıyorlar. Birilerine göre kriter çıkıyor. Her ilanda şartlar değişiyor daha önce toeic istediler birilerine para kazandırdılar. CRM diye psikolojik değerlendirmeye yolluyorlar 270tl ödüyorsunuz cebinizden, parasını siz ödüyorsunuz onlar istedikleri yere yollayıp başkalarına rant sağlıyorlar. Herkez tek bir adrese gönderiliyor. Efendi oturduğun yerden TÜRK pilotlar yetersiz diyemezsin, UNUTMAKİ bir zamanlar senide THY'ye almadılar. O dönemde sende mi yetersizdin. Aldığınız kişiler almanyadan yetersiz diye tip eğitimlerinden geri dönmedilermi harcanan paralar havaya. Hiç bir şirket toefl istemiyor, kendin zaten sınav yapıyorsun yetmiyormu. NASAYA pilot arıyorsanız başka gerçi onlarda istemiyor ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angry_mech ~ 10 yıl önce
Son iki senenin ilanlarına başvurdum ve bütün aşamaları geçtim, iki kez mülakata girdim ve ne hikmetse iki mülakatta da elendim. Pilot ihtiyacımız var diye çıkıp konuşmak kolay, kendini kanıtlamış bütün süreçleri başarıyla geçmiş insanları bu kadar kolay harcamalarını ve neden elediğini bile bildirmemelerini anlayamıyorum. Koydukları yaş sınırından ötürü hayallerimi yitirdim, british airways'in yetiştirilmek üzere fo ilanında istedikleri yaş koşulu ise 18-55 yaş aralığında olmaları. Konuşacak onlarca şey var aslında ama haber altı yorumlarında değil, fırsat olsa da temel beyin yüzüne karşı söyleyebilsem aklımdakileri!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Karseslerim. Bu. konuda Milliyetciligi birakalim Milli hava yolu tabiki mili amma Bir. Emniyetini dusuniyelim. Arkadas. Sen. Insan canli tasiyorsun. Bence bu egitim yeterli. Degil. Uygulama. Ucus cok onemli Bunu. Yeri. Filorida Pilot okuludur Bizdede. Egitim gorsunler. Son. Master. Seklini Filoridada ogrensinler. Bir havaci olarak benim gorusum Budur. THY. Guzum gibi sevdigim. Hava yoluma Basarilarin devamini. Dilyorum. Hava Uzmani. Hawaii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 10 yıl önce
yerli pilotların şirket kriterlerine uymadığı için yabancı pilot alımı yaptıklarını belirtti. Yabancılar için ne sınav ne üniversite şartı ne de simülatör. O zaman kriterlere uyuyor demek ki! Bu ülke de bir kabotaj kanunu vardı, buhar oldu. Acaba neden konmuştu bu kanun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000