21 Mart 2011, Pazartesi 18:38:08

TEC'TE GREV KARARI ALINACAK MI?

Pratt Whitney & THY Teknik Uçak Bakım Motoru Bakım Merkezi’nde (TEC) grev kararına doğru gidiliyor...
  • Hak aramak herkesin en doğal hakkı olmakla beraber şartları göz önüne alarak strateji belirlemek ve ona göre karar vermek gerekir.''ücret işçinin Kardan aldıgı pay,, olduguna gore, henuz emekleme safhasında olan yeni bir şirkete hepimiz sahip çıkmalı, onu gelecek kuşaklara ekmek kapısı olarak yaşatmalıyız. Hiçbir kimsenin din ,dil ,ırkına ve nereli olduğuna bakmayan Mevlana'nın, Hacı Bektaş'ın torunları olarak diyorum ki gelin birlik olalım TEC'e, ekmeğimize sahip çıkalım.. durumda bırakabileceğimizi unutmayalım.
  • TEC'te UÇAK MOTORLARInın tamir ve bakımını yapan teknisyenler mutsuz , farkında mısınız ?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bire bir yaşadığım için net biliyorum bu sendikacıların kökünü, ciğerini.. Türkiyeki işsizliğin önündeki tek engeldir.. Sendika ağaları söz de işçilerin haklaırnı savunmak için aylık maaşlarından kesinti yaparlar ve bu parayla altlarına son model makam arabası, yurt içi, yurt dışı keyfi geziler, her türlü eğlence masrafları sonra arsalar, araziler, villalar satın almalar bunları yaşadık, gördük, sendika ağaları, ağa olmadanki mal varlığına bir bakın bir de sendika ağası olduktan sonraki artışa bakın görün neyin ne olduğunu görün uymayın u sendika ağalarının.. Grev yaparken de fab. makinalarına, araç, gereçlerine zarar verirler.. Her zaman derim oturun konuşun anlaşın orta yoldu..
  • THY VE TEKNİK ÇALIŞANI ARKADAŞLARIMIZDAN GERİDE KALMAYACAK BİZİM ÇOCUKLARIMIZDA VE BU YÜZDEN TÜM BASKI YOK ETME VE BÖLÜNME ÇALIŞMALARINI BOŞA ÇIKARAN TÜRKİYE ÇALIŞANLARININ ÖNCÜLERİ HAVA İŞ YÖNETİM VE KURULLARI NEREYE KADAR DERLERSE ORAYA KADAR HAK ARAMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ...

İŞTE HAVA-İŞ SENDİKASI TARAFINDAN KONUYA İLİŞKİN YAPILAN O AÇIKLAMA:

Resmi Arabulucu Süreci de uyuşmazlıkla sonuçlandı.

Pratt Whitney THY Teknik Uçak Bakım Motoru Bakım Merkezi (TEC) işverenliği ile sendikamız arasında başlayan 1. dönem toplu iş sözleşmesinin 21.01.2011 tarihinde yapılan 9. Oturumunda Uyuşmazlık zaptı tutulmuştu.

25 Asıl 1 Geçici Madde üzerinde tutulan uyuşmazlık noktasından sonra, 02 Mart 2011 tarihinde Resmi Arabulucu Sayın Prof. Dr. Gülsevil Alapagut'un başkanlığında taraflar ilk görüşmelerini yapmışlardı.

Uyuşmazlık konusu tüm maddelerin ele alındığı 16.03.2011 tarihinde yapılan 3. toplantıda Sendika teklifinin 18. Maddesi değişiklikle ve 84. maddelesi aynen kabul edildi.

İşveren yetkilileri görüşmelerde ilk kez ücret teklifi getirdi. Ancak getirilen ücret teklifinde yürürlük süresi 02.11.2009 olan çoğunluk tespitinden 1 yıl ileriye alınarak bu süre ile ilgili zam oranı önerilmedi. Bu süre ile ilgili personelin ücretinin (kıdemücret+iştazminatının) bir aylık tutarının %50'si kadar miktarın, bir sefere mahsus ödeme yapılabileceği önerildi. Toplu iş sözleşmesi 3 yıl önerilerek 26.10.2010 ile 31.12.2011 arası 14 aylık süre için 1. yıl zammı olarak enflasyon rakamları baz alınarak %9.09 oranında zam önerildi. 2.yıl için %5 ve 3. yıl %5 zam önerildi.

Sendikamızın önerdiği ücret teklifi miktarları yanında hem yürürlük süre başlangıcı, hemde ücret sistemi olarak taban tabana zıt bu teklif sendikamızca uygun bulunmadı.

Ücret dahil diğer uyuşmazlık maddelerinde anlaşma sağlanmadığından Resmi Arabulucu Uyuşmazlık Tutanağı 16.03.2011 tarihi itibarı ile tutulmuş oldu.

Resmi Arabulucunun Tutanağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne iletmesi ve bu zaptın sendikaya tebliğinden sonra ilk 6 gün beklenerek, 2. altı işgününde sendikanın grev kararı alması gerekiyor.

TEC'TE GREV KARARI ALINACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hak aramak herkesin en doğal hakkı olmakla beraber şartları göz önüne alarak strateji belirlemek ve ona göre karar vermek gerekir.''ücret işçinin Kardan aldıgı pay,, olduguna gore, henuz emekleme safhasında olan yeni bir şirkete hepimiz sahip çıkmalı, onu gelecek kuşaklara ekmek kapısı olarak yaşatmalıyız. Hiçbir kimsenin din ,dil ,ırkına ve nereli olduğuna bakmayan Mevlana'nın, Hacı Bektaş'ın torunları olarak diyorum ki gelin birlik olalım TEC'e, ekmeğimize sahip çıkalım.. durumda bırakabileceğimizi unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEC'te UÇAK MOTORLARInın tamir ve bakımını yapan teknisyenler mutsuz , farkında mısınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bire bir yaşadığım için net biliyorum bu sendikacıların kökünü, ciğerini.. Türkiyeki işsizliğin önündeki tek engeldir.. Sendika ağaları söz de işçilerin haklaırnı savunmak için aylık maaşlarından kesinti yaparlar ve bu parayla altlarına son model makam arabası, yurt içi, yurt dışı keyfi geziler, her türlü eğlence masrafları sonra arsalar, araziler, villalar satın almalar bunları yaşadık, gördük, sendika ağaları, ağa olmadanki mal varlığına bir bakın bir de sendika ağası olduktan sonraki artışa bakın görün neyin ne olduğunu görün uymayın u sendika ağalarının.. Grev yaparken de fab. makinalarına, araç, gereçlerine zarar verirler.. Her zaman derim oturun konuşun anlaşın orta yoldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY VE TEKNİK ÇALIŞANI ARKADAŞLARIMIZDAN GERİDE KALMAYACAK BİZİM ÇOCUKLARIMIZDA VE BU YÜZDEN TÜM BASKI YOK ETME VE BÖLÜNME ÇALIŞMALARINI BOŞA ÇIKARAN TÜRKİYE ÇALIŞANLARININ ÖNCÜLERİ HAVA İŞ YÖNETİM VE KURULLARI NEREYE KADAR DERLERSE ORAYA KADAR HAK ARAMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000