06 Mayıs 2011, Cuma 20:11:27

TEC ÇALIŞANLARI İÇİN ŞOK KARAR

Türk Hava Yolları ve Pratt&Whitney ortaklığındaki TEC'de grev rüzgarı eserken THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan sert açıklama gelmişti. Gelişmeleri takip eden AirportHaber yeni bilgilere ulaştı. İşte çalışanların hoşuna gitmeyecek o bilgiler.
  • HAMDİ BEY OTO TAMIRANESINDE CALISIYORUM BENİ İŞE ALIRMISIN TECRUBELIYIMMM
  • şu emek mücadelesini saygıyla karşılamamak elde değil .herkes kendince yorumlamış ama şunu bilmek lazım o çalışanlar herşeyin farkındadır. hamdi bey söylediğini çoktan göze almışlar ve mucadelelerini sürdürüyorlar.şirketleri ilk kurulmuş olmasına rahmen burayı çin veya singapurla falan karıştırmış....burası dunya yı dize getiren topraklar unutmasınlar
  • kthy de yatarak para alanlarla thy ve iştiraklerinde alnının teri,bileğinin hakkıyla çalışarak milyonlarca usd katma değer yaratan teknisyenleri karıştırıyorsan zaten bu değerlerin anlamını hiç bilmiyorsundur.
  • Kthy ornegi ortada sendika batirdi unutmayin bindiginiz dali kesiyorsunuz.
  • İsmail Demir de teknikte grev kararı asılmadan önce aynı şeyleri mırıldanıyordu.Ordan burdan adam getiririz bakıma devam ederiz diyordu..Elbet imzalanacak o sözleşme.Öyle kağıt üstünde görüldüğü gibi yürümez bu işler..Direnişi destekliyorum...
  • bu blöfleri çok gördük.hepsinde de thy emekçisi istediğini imzalattı.2007 de imzalarsak batarız dediler.2011(aslında 2009) pas hakkını kesinlikle vermeyiz dediler.her seferinde de yumurta kapıya dayanınca imzaladılar.o kadar motoru bu kadar kısa sürede kime verecekler de kime yaptıracaklar.2007 de c.karlıtekin bu şirketi kapatırım dedi revizyon dinlenme odasında sonu malum.dayanın arkadaşlar hakkınızı alacaksınız.
  • arkadaşlar ortalığı karıştırıp durmayın bilende bilmeyende sallamış oltayı bekliyo balık gelcek mi die. bu asılsız haberlerle işçilerin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar ellerinde başka hiçbir tutacak şey kalmadı. herşey işçilerin elinde. grevde herkes geçinir bir şekilde 2 ay 3 ay 5 ay ne kadar sürerse peki şirket ne yapacak? geç kaldığı gün başına müşteriye para ödeyecek, 1 aylık gecikme 2 yıllık planları alt üst edecek, yeni açılmış bir şirketin uluslararası karizması çizilecek. sıkıyosa imzalama, sıkıyosa greve çıkar. milyon dolarlık yatırımın sonunu gör. biz teknisyeniz her yerde çalışırız ama siz bizim gibi kalifiye elemanı biraz zor bulursunuz.
  • Yorumlardan lokavtın anlamını bilmediğimiz veya bilenlerinde ajite etmeye çalıştığı anlaşılıyor.İşveren grev kararına karşı belli bir süre içinde lokavt kararı alması zaten kanuni bir sorumluluk.Aksi olupta lokavt kararı almazsa idi kötü şeyler olabilir; isteyen girip çalışırdı.İyiki lokavt kararı alınmış.Bunun neresi şok anlamadık
  • Ben Tec'de görev yapan üst düzey bir görevli olarak Hamdi Topçu Bey'in haberinin altında yer alan "eğer grev olursa sendikalı işçilerin işten atılması" haberinin ve söylemlerinin doğru olmadığını belirtmek isterim. Çalışanlar yasal hakkı olan grev'i uygulamaya koymak için hazırlanmakta bizler de yasal hakkımız olan lokavt uygulamasının hazırlığını yapmaktayız. Tabi temennimiz toplu iş sözleşmesinin cuma gününe kadar anlaşma sağlanarak bitirilmesi. Ayrıca bu haberde yer alan işveren grevde çalıştırmak için liste yapıyormuş haberinide düzeltmek isterim. Grev yapıldığı zaman makina ve bina bakımları ve acil durumlar için belli sayıda personelin grev yapmayıp bu görevler için işlerinin başında olmaları gerekmektedir. Bu yasal bir durumdur.
  • ne olacak sanki topkapı da adam çok alır getirirsin üretim devam eder lokavtla sendikadan da kurtulursun sendikalılardan da bir daha da sendika olmaz (!) TEC MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUM YAŞASIN HAKLI MÜCADELENİZ..

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu grev kararına aldırmadıklarını bugün AirportHaber'e yaptığı açıklama ile net olarak ifade etmişti.  Gün boyu gelişmeleri takip eden AirportHaber Turkish Engine Center yönetimin aldığı karara ulaştı. Çalışanlar açısından hiçte hoş olmayan bu karar karşısında Hava-İş Sendikası'nın ne yapacağı merak ediliyor. TEC yönetimi lokavt kararı aldı.

Bu kararla birlikte işveren sendikalı işçileri çalıştırmama hakkına sahip. Ancak yine Airporthaber'in TEC kaynaklarından edindiği bilgilere göre greve gidecek işçilerin yerine işyerindeki çalışmanın durmaması için planlar yapıldı. Bu süreçte TEC'te çalışacakların listesi hazırlandı.

Hava-İş Sendikası'nın işverenin bu restine karşılık uzlaşmaya gidip gitmeyeceği bilinmezken, sendika cephesinde sessizlik devam ediyor. 13 Mayıs'a 8 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen tarafların anlaşmaya yanaşmaması çalışanların tedirgin olmasına neden oluyor.

AirportHaber.com Özel

TEC ÇALIŞANLARI İÇİN ŞOK KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
HAMDİ BEY OTO TAMIRANESINDE CALISIYORUM BENİ İŞE ALIRMISIN TECRUBELIYIMMM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu emek mücadelesini saygıyla karşılamamak elde değil .herkes kendince yorumlamış ama şunu bilmek lazım o çalışanlar herşeyin farkındadır. hamdi bey söylediğini çoktan göze almışlar ve mucadelelerini sürdürüyorlar.şirketleri ilk kurulmuş olmasına rahmen burayı çin veya singapurla falan karıştırmış....burası dunya yı dize getiren topraklar unutmasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kthy de yatarak para alanlarla thy ve iştiraklerinde alnının teri,bileğinin hakkıyla çalışarak milyonlarca usd katma değer yaratan teknisyenleri karıştırıyorsan zaten bu değerlerin anlamını hiç bilmiyorsundur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kthy ornegi ortada sendika batirdi unutmayin bindiginiz dali kesiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İsmail Demir de teknikte grev kararı asılmadan önce aynı şeyleri mırıldanıyordu.Ordan burdan adam getiririz bakıma devam ederiz diyordu..Elbet imzalanacak o sözleşme.Öyle kağıt üstünde görüldüğü gibi yürümez bu işler..Direnişi destekliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu blöfleri çok gördük.hepsinde de thy emekçisi istediğini imzalattı.2007 de imzalarsak batarız dediler.2011(aslında 2009) pas hakkını kesinlikle vermeyiz dediler.her seferinde de yumurta kapıya dayanınca imzaladılar.o kadar motoru bu kadar kısa sürede kime verecekler de kime yaptıracaklar.2007 de c.karlıtekin bu şirketi kapatırım dedi revizyon dinlenme odasında sonu malum.dayanın arkadaşlar hakkınızı alacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar ortalığı karıştırıp durmayın bilende bilmeyende sallamış oltayı bekliyo balık gelcek mi die. bu asılsız haberlerle işçilerin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar ellerinde başka hiçbir tutacak şey kalmadı. herşey işçilerin elinde. grevde herkes geçinir bir şekilde 2 ay 3 ay 5 ay ne kadar sürerse peki şirket ne yapacak? geç kaldığı gün başına müşteriye para ödeyecek, 1 aylık gecikme 2 yıllık planları alt üst edecek, yeni açılmış bir şirketin uluslararası karizması çizilecek. sıkıyosa imzalama, sıkıyosa greve çıkar. milyon dolarlık yatırımın sonunu gör. biz teknisyeniz her yerde çalışırız ama siz bizim gibi kalifiye elemanı biraz zor bulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumlardan lokavtın anlamını bilmediğimiz veya bilenlerinde ajite etmeye çalıştığı anlaşılıyor.İşveren grev kararına karşı belli bir süre içinde lokavt kararı alması zaten kanuni bir sorumluluk.Aksi olupta lokavt kararı almazsa idi kötü şeyler olabilir; isteyen girip çalışırdı.İyiki lokavt kararı alınmış.Bunun neresi şok anlamadık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben Tec'de görev yapan üst düzey bir görevli olarak Hamdi Topçu Bey'in haberinin altında yer alan "eğer grev olursa sendikalı işçilerin işten atılması" haberinin ve söylemlerinin doğru olmadığını belirtmek isterim. Çalışanlar yasal hakkı olan grev'i uygulamaya koymak için hazırlanmakta bizler de yasal hakkımız olan lokavt uygulamasının hazırlığını yapmaktayız. Tabi temennimiz toplu iş sözleşmesinin cuma gününe kadar anlaşma sağlanarak bitirilmesi. Ayrıca bu haberde yer alan işveren grevde çalıştırmak için liste yapıyormuş haberinide düzeltmek isterim. Grev yapıldığı zaman makina ve bina bakımları ve acil durumlar için belli sayıda personelin grev yapmayıp bu görevler için işlerinin başında olmaları gerekmektedir. Bu yasal bir durumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne olacak sanki topkapı da adam çok alır getirirsin üretim devam eder lokavtla sendikadan da kurtulursun sendikalılardan da bir daha da sendika olmaz (!) TEC MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUM YAŞASIN HAKLI MÜCADELENİZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000