09 Kasım 2013, Cumartesi 09:38:46

TAV'DAN SIRADIŞI PERFORMANS!

Yılın ilk dokuz ayında TAV Havalimanları’nın konsolide cirosu 920 milyon Avro olarak gerçekleşti. Şirket, işlettiği havalimanlarında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla yaklaşık 64 milyon yolcuya hizmet verdi.
  • Sorun bakalim Sn Sami Sener'e Calisanlari en dusuk kac para aliyor ?Bu maasa aile gecim indirimi dahil mi? Eger dahilse maaslar asgari ucretin altin da kaliyormu ?Havas calisanlarinin ne sartlada caliyor? Bir Ucak tan aldiklari ucret nedir? vede Ucak altinda calisan iscilere kac para maas veriyor ? Gunde kac saat calisiyor ? neden fazla mesailer odenniyor? ( Havas Calisanlari icin Konusuyorum) Diger sirketlerinde havas'tan fakli oldugunu sanmiyorum.Calisanlarin sosyal yasamlarina ne kadar saygililar? Bir isci gider bin isci gelir mantigi daha ne kadar surecek?Sirketlet para kazanmak icin krulmus dogru ama orda calisanlar da insan bunu unutmamak.Tum maddi manevi yanlarini dusunerek bu sorularin cevabi ne olmali.Saygilarimla . Eski bir Havas Calisani.

Yılın ilk dokuz ayında TAV Havalimanları’nın konsolide cirosu 920 milyon Avro olarak gerçekleşti. Şirket, işlettiği havalimanlarında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla yaklaşık 64 milyon yolcuya hizmet verdi.

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları Holding (“TAV”), 2013 yılının ilk dokuz ayında net kârını geçen yıl aynı döneme göre yüzde 9 artırarak 114 milyon Avroya yükseltti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “2013’ün bitmesine az bir süre kala açıkladığımız dokuz aylık sonuçlarımız gösteriyor ki 2013 yılı da operasyonel ve finansal anlamda son derece başarılı bir yıl olarak kapanacak. En önemli operasyonel göstergemiz olan yolcu sayımız bu süre zarfında geçen seneye göre %19 artış gösterdi. Bu artışın %14’ü geçen seneki havalimanı portföyümüzden, %5’i ise portföyümüze yeni eklediğimiz Medine’nin bu yılın ilk altı ayına katkısından geliyor.

İlk dokuz ayda gelirlerimiz %13 büyüyerek 920 milyon avroya ulaşırken, FAVÖK büyümemiz %22 olarak gerçekleşti ve FAVÖK 313 milyon avroya ulaştı. Operasyonel başarımız iyi maliyet kontrolü ve finansal kaldıraç etkisi ile FAVÖK marjımızı genişletmemizi sağladı ve tarihimizdeki en yüksek çeyreklik ve 9 aylık FAVÖK marjına ulaştık. Nakit olmayan ve döviz kurundaki oynaklığa bağlı olarak oluşan ertelenmiş vergi ve yabancı para çevrim farkı giderlerinin yarattığı baskıya rağmen net kârımızı %9 artırarak 114 milyon avroya çıkardık.

Serbest nakit akışı, Medine’deki azınlık payımızı içermeyen 184 milyon avroluk yatırıma rağmen  %18 artış göstererek 225 milyon avroya ulaştı. Gururla ekleyebilirim ki, İzmir’deki yatırımımız planladığımızdan daha hızlı ilerliyor ve iç hat yolcularına yeni terminalde hizmet vermek için gün sayıyoruz.

İstanbul Atatürk Havalimanı ile birlikte, portföyümüzün diğer bölümü de sağlıklı bir şekilde çift haneli büyümeye devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türk Hava Yolları ile birlikte 13 yıldan beri işletmesini üstlendiğimiz Istanbul Ataturk Havalimanini dünyanın en önemli havalimanlarından biri haline getirmekten dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Alanının en iyileri arasında bulunan havalimanlarımız sayesinde büyük bir entelektüel sermaye biriktirdik. Bu sermayeden önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak genişleme fırsatlarında çok faydalanacağız.

TAV’ın ilham veren hikayesi her gün yüksek nitelikli çalışanlarımız ve bize desteğini hiç eksik etmeyen ortaklarımız sayesinde her gün yeniden yazılıyor. Çalışanlarımıza ve ortaklarımıza bu vesileyle teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

ÖZET FİNANSAL VE OPERASYONEL BİLGİLER 

TAV'DAN SIRADIŞI PERFORMANS!

Yorumlar

Sorum Olacak ~ 10 yıl önce
Sorun bakalim Sn Sami Sener'e Calisanlari en dusuk kac para aliyor ?Bu maasa aile gecim indirimi dahil mi? Eger dahilse maaslar asgari ucretin altin da kaliyormu ?Havas calisanlarinin ne sartlada caliyor? Bir Ucak tan aldiklari ucret nedir? vede Ucak altinda calisan iscilere kac para maas veriyor ? Gunde kac saat calisiyor ? neden fazla mesailer odenniyor? ( Havas Calisanlari icin Konusuyorum) Diger sirketlerinde havas'tan fakli oldugunu sanmiyorum.Calisanlarin sosyal yasamlarina ne kadar saygililar? Bir isci gider bin isci gelir mantigi daha ne kadar surecek?Sirketlet para kazanmak icin krulmus dogru ama orda calisanlar da insan bunu unutmamak.Tum maddi manevi yanlarini dusunerek bu sorularin cevabi ne olmali.Saygilarimla . Eski bir Havas Calisani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ? ~ 10 yıl önce
SORUYA CEVAP VERİLMEZ KARDEŞİM.ADAMINA GÖRE MAAŞ,ADAMINA GÖRE MUAMELE..İLK OKUL MEZUNU ŞEFLER,MÜDÜRLER,KİMİN YAKINIYSAN ONA GÖRE MAAŞ ! SORU SORMAYA GEREK YOK, AYNI TAS AYNI HAMAM !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000