26 Ocak 2013, Cumartesi 13:27:29

TAV'DAN KÖRÜK AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları'na ait uçağın 219 numaralı körükte yolcularını indirdiği sırada körüğün çökmesi ile ilgili TAV'dan açıklama geldi.
  • Kazanın emniyet takozu olduğu % 100. Gerekli tüm kontroller yapıldı, takozdan başka bir ihtimal yok.
  • sizi gülerek takip ediyorum,1.bu olay kesinlikle teknik bir olay değil,kesinlikle dikkatsiz,meraklı veya kasıtlı birinin emniyet takozuna basması sonucu gerçekleştiğini yakınen biliyorum,ki yakında çıkar.2.si körüğün uçaktan çıkmasını sadece thy teknik değil , ortaklaşa uçağa zarar vermeden çıkmasını sağlayan tav teknikle beraber sağlayan kişilerinde bulunduğunu biliyorum,3.basınımızada helal olsun hidrolik sisteminin nasıl boşaldığını bilmeden kalkıp masa başında yorum yazan kişileride kınıyorum daha dikkatli olursanız veya teknik konuları bilip yazarsanız daha mutlu olacağım.
  • smart...araçları var..ama ....sımart değiller..
  • THY nin bunun peşine düşüp kimin yada neyin neden oldugunu ögrenmesi ve bir daha başına gelmemesi için önlem aldırması gerekir bence
  • olur boyle seyler, takilmayalim lutfen. Burasi Turkiye, normaldir. Sukredelim ki, ucak koprunun ustune dusmemis... Durmak yok, altyapiyi gelistirmeden, insanlara deger vermeden, sadece parayi hesaplayarak buyumeye devam!
  • Bu haberde baktığınız zaman TGS'yi suçlayan bi konu yok nedenese TGS çalışanları otomatik olarak savunmaya geçmişler, sizlere bi suçunuz var diyen yok ki ;) sizler işinizi iyi yapmış olsaydınız direkt olarak savunmaya geçmezdiniz bu da şunu gösterir sürekli bi açığınız var ve bunu kapatmak için sizinle ilgili olmayan olaylarda dahi hemen savunmaya geçiyorsunuz. Olaya bakacak olunursa ortada bi teknik sorun var gibi gözüküyor AHL de TAV,THY gibi kurumsal şirketlerde bakımlar kayıtlar v.s. bunların hiç biri zamanını geçirmeden yaparlar bilmeyenlere bilgidir. Son olarak ta burada herkes alabildiğine konuşuyor bilgisi olsa da olmasa da "Biliyorsan konuş ALİM sansınlar bilmiyorsan sus ADAM sansınlar !!!"
  • bu olayın yakından uzaktan teknik bir sorun olmadığını ve de sadece dikkatsizlikle ve halkımızın ortak bir özelliği olan merak yüzünden böyle talihsiz bir olay meydan gelmiştir.
  • yazık milli servete korük operatörleri körüğü yanıştırdıktan sonra fırlayıp gidiyorlar yolcu bitememiş daha emniyet takozu tedikleri cisim acık vaziyette duruyor kimse korumuyor suc takozun zaten insan yapısı mekanik arıza bir yana milli servete nedemeli?
  • Peki şirketin deposunda 777 olmadığı için jjm eski hangar önünde yattıgını kim biliyor ?
  • Aynı olay benimde uçuşumda başıma geldi fakat handling personelinin uyanıklığı sayesinde hasarsız atlatıldı. Takoza basılmasından dolayı körük bir kademe çöktü ve handling personeli GOM gereği kapıya zarar verme ihtimalinden dolayı üst şemsiyeyi açtı ve olabilecek bir hadise engellendi. Eğitim, tatbikat, tecrübe ve yorgun olmamak.

TAV'dan yapılan açıklama şöyle;

İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 11.10'da inen Boeing 777 tipi TK 763 sefer sayılı Dubai - İstanbul uçağı 219 numaralı köprüye yanaşıp yolcularını sorunsuz bir şekilde boşaltmıştır.

Yolcuların uçaktan ayrılmasından sonra ön tahminlere göre köprü emniyet takozuna basılması veya hidrolik arızası sebebiyle meydana gelen bir arıza sonucu kot kaybederek bir metre aşağı inmiştir.

Meydana gelen kaza sonucu uçak kapısı menteşeleri zarar görmüştür.

Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,

TAV İstanbul

TAV'DAN KÖRÜK AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

xxx ~ 11 yıl önce
Kazanın emniyet takozu olduğu % 100. Gerekli tüm kontroller yapıldı, takozdan başka bir ihtimal yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 11 yıl önce
sizi gülerek takip ediyorum,1.bu olay kesinlikle teknik bir olay değil,kesinlikle dikkatsiz,meraklı veya kasıtlı birinin emniyet takozuna basması sonucu gerçekleştiğini yakınen biliyorum,ki yakında çıkar.2.si körüğün uçaktan çıkmasını sadece thy teknik değil , ortaklaşa uçağa zarar vermeden çıkmasını sağlayan tav teknikle beraber sağlayan kişilerinde bulunduğunu biliyorum,3.basınımızada helal olsun hidrolik sisteminin nasıl boşaldığını bilmeden kalkıp masa başında yorum yazan kişileride kınıyorum daha dikkatli olursanız veya teknik konuları bilip yazarsanız daha mutlu olacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 11 yıl önce
smart...araçları var..ama ....sımart değiller..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 11 yıl önce
THY nin bunun peşine düşüp kimin yada neyin neden oldugunu ögrenmesi ve bir daha başına gelmemesi için önlem aldırması gerekir bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulgaffar Abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
olur boyle seyler, takilmayalim lutfen. Burasi Turkiye, normaldir. Sukredelim ki, ucak koprunun ustune dusmemis... Durmak yok, altyapiyi gelistirmeden, insanlara deger vermeden, sadece parayi hesaplayarak buyumeye devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 11 yıl önce
Bu haberde baktığınız zaman TGS'yi suçlayan bi konu yok nedenese TGS çalışanları otomatik olarak savunmaya geçmişler, sizlere bi suçunuz var diyen yok ki ;) sizler işinizi iyi yapmış olsaydınız direkt olarak savunmaya geçmezdiniz bu da şunu gösterir sürekli bi açığınız var ve bunu kapatmak için sizinle ilgili olmayan olaylarda dahi hemen savunmaya geçiyorsunuz. Olaya bakacak olunursa ortada bi teknik sorun var gibi gözüküyor AHL de TAV,THY gibi kurumsal şirketlerde bakımlar kayıtlar v.s. bunların hiç biri zamanını geçirmeden yaparlar bilmeyenlere bilgidir. Son olarak ta burada herkes alabildiğine konuşuyor bilgisi olsa da olmasa da "Biliyorsan konuş ALİM sansınlar bilmiyorsan sus ADAM sansınlar !!!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 11 yıl önce
bu olayın yakından uzaktan teknik bir sorun olmadığını ve de sadece dikkatsizlikle ve halkımızın ortak bir özelliği olan merak yüzünden böyle talihsiz bir olay meydan gelmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapıcı ~ 11 yıl önce
yazık milli servete korük operatörleri körüğü yanıştırdıktan sonra fırlayıp gidiyorlar yolcu bitememiş daha emniyet takozu tedikleri cisim acık vaziyette duruyor kimse korumuyor suc takozun zaten insan yapısı mekanik arıza bir yana milli servete nedemeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 11 yıl önce
Peki şirketin deposunda 777 olmadığı için jjm eski hangar önünde yattıgını kim biliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EGE ALP ~ 11 yıl önce
Aynı olay benimde uçuşumda başıma geldi fakat handling personelinin uyanıklığı sayesinde hasarsız atlatıldı. Takoza basılmasından dolayı körük bir kademe çöktü ve handling personeli GOM gereği kapıya zarar verme ihtimalinden dolayı üst şemsiyeyi açtı ve olabilecek bir hadise engellendi. Eğitim, tatbikat, tecrübe ve yorgun olmamak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000