19 Ağustos 2009, Çarşamba 10:46:36

TASSA'DA DOMUZ GRİBİ ALARMI!

THY Kabin Amiri Ferda İleri’nin domuz gribine yakalanması Kabin Memurları Derneği TASSA’yı harekete geçirdi. TASSA, üyelerinin domuz gribine karşı aşılanması için ilgili yerlere başvuruda bulundu. Ferda İleri’den ise haber var…
  • HİÇ OLMAZ İSE TASSA NIN GRİŞİMİ SAYESİNDE YORUM BÖLÜMÜNDEN DE OLSA BİRİLERİNİN BİRŞEYLER YAPTIĞINDAN HABERDAR OLDUK. BU BİLGİYE SAHİP OLUP DA KENDİNE SAKLIYAN VE BİZLERİN TEDİRGİN ,GRİBE YAKALANMA KORKUSU İLE ÖZELLİKLE DE ÇOCUKLARIMIZA BULAŞTIRIRIZ KABUSU İLE SIKINTI İLE UÇURAN BU KADARCIK BİLGİYİ BİZDEN SAKLAYAN HERKESE DE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.TEŞEKKÜRLER TASSA
  • THY SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ZATEN TÜM GİRİŞİMLERİ BAŞLAYIP BİTİRDİ, AŞI GELİR GELMEZ KABİN EKİPLERİ AŞILANACAK. TASSA'DAN ÖNCE BU İŞLEM ÇOKTAN BİTMİŞTİ.
  • hafta da 1500 kişiyle kaşılaşıp hala hastalanmamak bir mucize, ne eldiven kullanıyoruz ne de maska. bir kabin memuru olarak 3 kere hastalıklı yolcu taşıdığım gerelçesiyle açığa alındım. aşının sadece kabin memurlarına değil, tüm ilgili birimlerin personeline ygulanması lazım,bize de yazık...
  • Hadi bakalım şu ana kadar minimum kayıpla atlattık ancak, kış ayından korkmaktayım. Uçuşlara katılan bir teknisyen olarak aksıran tıksıran kişilerden uzak durmaya çalışıyorum. Ancak, malumunuz uçak kapalı bir kutu. Neresine kaçarsan kaç, eğer virüs varsa o seni bulur. Aşının bir an önce bulunmasını ve sektördeki herkese uygulanmasını temenni ediyorum.

Türkiye Kabin Memurları Derneği (TASSA) domuz gribine karşı üyelerin aşılanması için Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

TASSA’nın ilgili yerlere gönderdiği başvuruda şu ifadelere yer verildi:

“Bazı ülkelerdeki olumsuz sağlık koşulları nedeniyle tüm dünyada yayılım gösterilen İnfluenza H1N1 virüsünün bulaşması ve yayılmasında etken olabilecek en yüksek riski taşıyan meslek gruplarının  başında kabin memurları gelmektedir.

4 Kabin memurlu bir ekipte(minumum ekip sayısı) her bir kabin memurunun haftada ortalama karşılaştığı yolcu sayısı yaklaşık 1500 civarındadır. Türkiye genelinde ise iç ve dış hat bağlantılı uçuşlarda görev alan 6000 dolayında kabin memuru vardır. Kabin memurlarının dünyanın her yerinden gelen yolcularla kapalı bir ortamda  temas ettiği gerçeği göz önüne  alındığında virüsün aritmetik olarak bulaşma riski artmaktadır. Hastalığın damlacık enfeksiyonu şeklinde olması ve aryosol şeklinde havada asılı kalması bulaşma riskini ve etkilenecek insan sayısını arttırmaktadır. Halihazırda Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) H1N1grip salgınında evre 6'ya geçildiğini açıklamıştır. Virüsün ulusal ve uluslar arası seyahatlar neticesinde yayılımının artacağı aşikardır. Bu durum vesilesiyle hastalığa karşı geliştirilen aşının Türkiye'ye gelmesi durumunda öncelikli olarak kabin memurlarına uygulanması gerekliliğini hatırlatır, saygılarımızla arz ederiz.”  

Bu arada domuz gribi virüsüne yakalandıktan sonra Haseki Hastanesi’nde bağırsak enfeksiyonu tanısı konarak evine gönderilen ancak burada iki kişiye virüs bulaştırdıktan sonra tedavi için Şişli Etfal Hastanesi’ne yatar Kabin Amiri Ferda İleri’nin hastalığı atlattığı öğrenildi.

Şu anda güney sahillerinde tatil yapan İleri, “ Hastalığımı tamamen atlattım. Tatilin keyfini çıkarıyorum. Kimseden şikayetçi değilim.  O günleri unutmak istiyorum” diye konuştu.

 

TASSA'DA DOMUZ GRİBİ ALARMI!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
HİÇ OLMAZ İSE TASSA NIN GRİŞİMİ SAYESİNDE YORUM BÖLÜMÜNDEN DE OLSA BİRİLERİNİN BİRŞEYLER YAPTIĞINDAN HABERDAR OLDUK. BU BİLGİYE SAHİP OLUP DA KENDİNE SAKLIYAN VE BİZLERİN TEDİRGİN ,GRİBE YAKALANMA KORKUSU İLE ÖZELLİKLE DE ÇOCUKLARIMIZA BULAŞTIRIRIZ KABUSU İLE SIKINTI İLE UÇURAN BU KADARCIK BİLGİYİ BİZDEN SAKLAYAN HERKESE DE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.TEŞEKKÜRLER TASSA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ZATEN TÜM GİRİŞİMLERİ BAŞLAYIP BİTİRDİ, AŞI GELİR GELMEZ KABİN EKİPLERİ AŞILANACAK. TASSA'DAN ÖNCE BU İŞLEM ÇOKTAN BİTMİŞTİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hafta da 1500 kişiyle kaşılaşıp hala hastalanmamak bir mucize, ne eldiven kullanıyoruz ne de maska. bir kabin memuru olarak 3 kere hastalıklı yolcu taşıdığım gerelçesiyle açığa alındım. aşının sadece kabin memurlarına değil, tüm ilgili birimlerin personeline ygulanması lazım,bize de yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hadi bakalım şu ana kadar minimum kayıpla atlattık ancak, kış ayından korkmaktayım. Uçuşlara katılan bir teknisyen olarak aksıran tıksıran kişilerden uzak durmaya çalışıyorum. Ancak, malumunuz uçak kapalı bir kutu. Neresine kaçarsan kaç, eğer virüs varsa o seni bulur. Aşının bir an önce bulunmasını ve sektördeki herkese uygulanmasını temenni ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000