10 Mayıs 2013, Cuma 16:57:49

TALPA'DAN 'NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP' AÇIKLAMASI

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği Talpa, THY'deki grev sürecine ilişkin açıklama yaptı, tarafları sağduyuya davet etti.
  • TALPA savunucuları hedef şaşırtmayın. Burada konuşulan konu TALPA'nın açıklaması ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediğidir. Kamuoyunun ve büyük çoğunluğun sesine kulak verin. Kafanızı kuma gömmeyin. Ya adam gibi meslek grubunuzu temsil edin ya da çekin gidin. İşverenin ağzıyla açıklama falan da yapmayın. Açıklamanız sizin olsun!
  • Heba etmeyin kendinizi bu siyasi ağızla hemen AKP den siyasete atılın.Tipik Türkiye'deki siyasetçi ağzı...
  • Eyy Sanduka Yönetimi...Bugüne dek hiçbir şey yapmadınız(pardon, işe iade davalarını % 10 komisyonla alan Avukatınızın yazdığı bildiriler hariç.) Bari bundan sonrasını iyi organize edin...Pazartesi Salı gazetelere ilanlar verin(basacak olanlar var) TV'lere çıkın, kentin heryerinde bildiri ve broşürlerle kamuoyu desteğini almaya çalışın..her türlü emniyet tedbirini alacağını (yani güvenlik güçlerini kullanacağını) açıklayan işverene karşı sıcak yataklarından kalkabilen milletvekillerini ve tüm sivil toplum kuruluşlarını oraya getirin (biraz paraya kıyıp otobüsler tutun, hep kendiniz yemeyin) tüm basını çağırın, 03'ten itibaren tüm olanları videoya kaydettirin, mesariflerini karşılayıp bazı TV kanallarının canlı yayın yapmasını sağlayın, yabancı sendika ve İLO temsilcilerini mutlaka orada bulundurun...TK'daki sözü dinlenen tecrübeli çalışanlara ulaşın..Yabancı meydanlarda sendikalarla işbirliği yapıp TK'ya hizmeti yavaşlatın..Yine de beceremezseniz bırakın gidin
  • TALPA VE TASSA da üyelerine karşı sorumludur ancak dernekleri sendikadan ayıran en büyük fark meslek grubunu temsil hakkına da sahip olmalarıdır. Ancak görülüyor ki, nasıl grev hakkının yasa! ile uçuş mürettebatının keyfi! olarak ellerinden alınmasına karşı duyarsız idiyseler aylık boş gün sayısının 7'ye düşürülmesi, haftalık uçuş sürelerinin ER hariç 36 saate çıkarılması, TİS olmadığı zaman borçlar kanununa tabii olarak şu anki çok önemli birçok haklarını yitirmeye karşı yapılacak yasal eyleme karşı da başlarını kuma gömecekler... Biri uzlaşma diyor ötekisi 31 mayıs eğlencesi tertipleme telaşında... Huuu huuu! Ortada uçuş mürettebatının sağlığını, iş güvencesini, sosyo-ekonomik haklarını ve uçuş emniyetini ilgilendiren bir konuya karşı duruş var biri hala uzlaşma geyiğinde öteki eğlence derdinde... Hani üyelerinizin hakları, hani mesleki etiğe uygunluk, hani temsil etme yetkiniz? Hiç pilotlar günü, hostesler günü eğlencesi yapmayın. Hava-İş yasasından ne haber? Bize onu açıklayın...
  • 2 senedir binbir bahane ile yaz iznimi kullanamadım. Olan izinlerimi kış ayına çektiler. Ben bu şirketin kölesi değilim, elimde aslan gibi sertifikam var, heryerde iş bulurum. Greve sonuna kadar evet !!!
  • Bak pehlivan...Bir TK çalışanı olarak ben bile sizin muhterem sendikanızın kamuoyu oluşturma çalışmalarını bilmiyorsam/rastlamadıysam hiçbir iş yapmadığınız net bir biçimde ortaya çıkar...Dış Hatlar'daki direnişinizi saygıyla karşılamakla beraber bugün daha büyük bir eylemin arifesinde olduğunuzun ayırdına varamadığınız anlaşılıyor...Çalışan katılımı ve kamuoyu desteğini sağlamak adına hiçbir iş yapmadığınız ortada...Dış Hatlarda davul-zurna çaldırıp bardakta çorba dağıtmaktan çok daha fazlasını yapmanız gerekirdi. Sendika işine gelince, önümüzdeki Genel Kurul'da, Hakim Kararıyla 1 geçersiz oyun kabulü ile kazandığınız önceki genel Kurulu seyyar lamba ile arayacaksınız...Zaten gideceksiniz, bari giderayak sendikayı bitirmeyin, merak etme kim gelirse sizden bin kat daha iyi yapar bu işi...Sen ultraprima kullanırken bu mücadelelerin içindeydik biz...Şimdi bi ayran söyle, kendine gel..Daha 3 gününüz var, başla çalışmaya NOKTA
  • Yahu arkadaşlar, biraz sükunet...Pilotu, kabin memuru, teknisyeni biz birbirimizi yerken Hemdi bey ve şerikleri ellerini oğuşturarak şıra ve ayranlarını yudumluyor...Yapmayın, birbirimize sallamayalım. Bu greve katılım ne kadar yüksek olur, onun hesabını ve çalışmasını yapalım...
  • Insanlarin calisma hakki olsun da INSANI calisma hakki olmasin mi? Bi de buna cevap vereydiniz iyiydi
  • Sene 1991 THY'de işçiler TİS anlaşmazlık ile sonuçlanınca 1 Nisan günü greve çıktılar, o zamanlar THY'de maaşlar ayın 31 veya 1 ininde yatıyor, yani her çalışan aylığını cebine koymuş durumda ve bir ay süresince başka para alamayacak!!!!! (pardon ek kazançlar denilen fazla mesai ücretleri hariç ki onlarda grev süresinde ödendi) şekilde greve çıkıldı. O günleri hatırlamayan veya o günlerde daha doğmamış arkadaşlar lütfen burasını iyi okuyun!!! Grev sürüyor 4 veya 5 inci gününde sendikaya büyük bir çoğunluğu pilotlardan oluşan "yeter artık grevi bitirin geçinemiyoruz" şeklinde yazılmış faxlar (o zamanlar teknoloji onu yapmaya müsait) yağmaya başladı. Düşüne biliyor musunuz? Tüm alacaklarını almış bir daha ki ödemesi ertesi ay başı olan bir üye grubu bunu yapabiliyor, Ya sevgili dostlar siz dünde böyle idiniz bugün de aynı yerdesiniz bu yüzden sizleri kutluyorum, ama güneş balçıkla sıvanmıyor, mızrak ta artık çuvala sığmıyor, Tüm Baskılara Şantajlara Rağmen Greviniz Başarılı Olsun Sgy.
  • Grev yalan olur ancak. Kandırmayın bırakın bu insanları da çalışsınlar. Greve hayır.

İşte o açıklama:

Hava İş Sendikası ile THY A.O. arasında süregelen uyuşmazlığın sonunda 15.05.2013 günü, saat 03.00 itibariyle grevin başlatılacağına yönelik gelişmeler derneğimiz tarafından da dikkat ve kaygı ile takip edilmektedir.

Bilindiği gibi Türkiye Havayolu Pilotlar Derneği TALPA, ülkemizde çalışan pilotların yegane meslek örgütü sıfatı ile sadece üyelerinin değil, tüm meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak üzere faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

Üyelerinin önemli bir bölümü THY personeli olmakla birlikte, birçok havayolunda, genel havacılıkta ve uçuş eğitim organizasyonlarında görev yapan meslektaşlarımız da derneğimizin üyeleri arasında yer almakta ve yönetimde de görev üstlenmektedirler.

Bu açıdan bakıldığında derneğimizin önceliği ve asli gayesi meslek örgütü olarak pilotların mesleki sorunlarının kalıcı ve uluslararası standarlara uygun şekilde çözümlenmesidir.Üstelik uçuş emniyetine ilişkin talep ve beklentilerimiz, sadece meslektaşlarımızın sorunu olmayıp, anayasal bir hak olarak tüm yolcularımızı da yakından ilgilendirmektedir.

Havacılığın apron işçisinden teknisyene, satış memurundan kabin personeline, hava trafik kontrolöründen pilotlara kadar çok sayıda çalışanın katkısı ile gerçekleştiğinin bilincinde olarak dayanışma, işbirliği ve koordinasyon içinde hareket edilmesinin gerekli olduğunda kuşku bulunmamaktadır.

Gelinen noktada, sorunun greve başvurulmadan çözülmesi için TALPA olarak uyuşmazlığın tarafları ile görüşmeler yapılmış olup, sağduyu ile hareket edilmesinin önemi ve gereği üzerinde durulmuştur.

Yaşam hakkından sonra en kutsal hak olan çalışma hakkına saygı gösterilmesini beklerken, çalışanlarımız başta olmak üzere toplumun önemli bir bölümünü  etkileyecek  grev uygulamasına başlamadan önce tarafları mevcut konumlarını gözden geçirmeye  ve uzlaşma için adım atmaya çağırıyor,  hukuk içinde kalarak iş barışının sağlanması için katkı vermeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla

TALPA'DAN 'NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
TALPA savunucuları hedef şaşırtmayın. Burada konuşulan konu TALPA'nın açıklaması ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediğidir. Kamuoyunun ve büyük çoğunluğun sesine kulak verin. Kafanızı kuma gömmeyin. Ya adam gibi meslek grubunuzu temsil edin ya da çekin gidin. İşverenin ağzıyla açıklama falan da yapmayın. Açıklamanız sizin olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ak Talpa ~ 11 yıl önce
Heba etmeyin kendinizi bu siyasi ağızla hemen AKP den siyasete atılın.Tipik Türkiye'deki siyasetçi ağzı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
POST İT ~ 11 yıl önce
Eyy Sanduka Yönetimi...Bugüne dek hiçbir şey yapmadınız(pardon, işe iade davalarını % 10 komisyonla alan Avukatınızın yazdığı bildiriler hariç.) Bari bundan sonrasını iyi organize edin...Pazartesi Salı gazetelere ilanlar verin(basacak olanlar var) TV'lere çıkın, kentin heryerinde bildiri ve broşürlerle kamuoyu desteğini almaya çalışın..her türlü emniyet tedbirini alacağını (yani güvenlik güçlerini kullanacağını) açıklayan işverene karşı sıcak yataklarından kalkabilen milletvekillerini ve tüm sivil toplum kuruluşlarını oraya getirin (biraz paraya kıyıp otobüsler tutun, hep kendiniz yemeyin) tüm basını çağırın, 03'ten itibaren tüm olanları videoya kaydettirin, mesariflerini karşılayıp bazı TV kanallarının canlı yayın yapmasını sağlayın, yabancı sendika ve İLO temsilcilerini mutlaka orada bulundurun...TK'daki sözü dinlenen tecrübeli çalışanlara ulaşın..Yabancı meydanlarda sendikalarla işbirliği yapıp TK'ya hizmeti yavaşlatın..Yine de beceremezseniz bırakın gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harfiyen uyun ~ 11 yıl önce
Tabii, sendika samimi ise ve gerçekten grev yapmak istiyorsa....Ahh bundan emin olablsek, sendikaya güvenebilsek !
kerkenez ~ 11 yıl önce
TALPA VE TASSA da üyelerine karşı sorumludur ancak dernekleri sendikadan ayıran en büyük fark meslek grubunu temsil hakkına da sahip olmalarıdır. Ancak görülüyor ki, nasıl grev hakkının yasa! ile uçuş mürettebatının keyfi! olarak ellerinden alınmasına karşı duyarsız idiyseler aylık boş gün sayısının 7'ye düşürülmesi, haftalık uçuş sürelerinin ER hariç 36 saate çıkarılması, TİS olmadığı zaman borçlar kanununa tabii olarak şu anki çok önemli birçok haklarını yitirmeye karşı yapılacak yasal eyleme karşı da başlarını kuma gömecekler... Biri uzlaşma diyor ötekisi 31 mayıs eğlencesi tertipleme telaşında... Huuu huuu! Ortada uçuş mürettebatının sağlığını, iş güvencesini, sosyo-ekonomik haklarını ve uçuş emniyetini ilgilendiren bir konuya karşı duruş var biri hala uzlaşma geyiğinde öteki eğlence derdinde... Hani üyelerinizin hakları, hani mesleki etiğe uygunluk, hani temsil etme yetkiniz? Hiç pilotlar günü, hostesler günü eğlencesi yapmayın. Hava-İş yasasından ne haber? Bize onu açıklayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 fo ~ 11 yıl önce
2 senedir binbir bahane ile yaz iznimi kullanamadım. Olan izinlerimi kış ayına çektiler. Ben bu şirketin kölesi değilim, elimde aslan gibi sertifikam var, heryerde iş bulurum. Greve sonuna kadar evet !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Çok bilyorsun"a... ~ 11 yıl önce
Bak pehlivan...Bir TK çalışanı olarak ben bile sizin muhterem sendikanızın kamuoyu oluşturma çalışmalarını bilmiyorsam/rastlamadıysam hiçbir iş yapmadığınız net bir biçimde ortaya çıkar...Dış Hatlar'daki direnişinizi saygıyla karşılamakla beraber bugün daha büyük bir eylemin arifesinde olduğunuzun ayırdına varamadığınız anlaşılıyor...Çalışan katılımı ve kamuoyu desteğini sağlamak adına hiçbir iş yapmadığınız ortada...Dış Hatlarda davul-zurna çaldırıp bardakta çorba dağıtmaktan çok daha fazlasını yapmanız gerekirdi. Sendika işine gelince, önümüzdeki Genel Kurul'da, Hakim Kararıyla 1 geçersiz oyun kabulü ile kazandığınız önceki genel Kurulu seyyar lamba ile arayacaksınız...Zaten gideceksiniz, bari giderayak sendikayı bitirmeyin, merak etme kim gelirse sizden bin kat daha iyi yapar bu işi...Sen ultraprima kullanırken bu mücadelelerin içindeydik biz...Şimdi bi ayran söyle, kendine gel..Daha 3 gününüz var, başla çalışmaya NOKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hedef işveren ~ 11 yıl önce
Yahu arkadaşlar, biraz sükunet...Pilotu, kabin memuru, teknisyeni biz birbirimizi yerken Hemdi bey ve şerikleri ellerini oğuşturarak şıra ve ayranlarını yudumluyor...Yapmayın, birbirimize sallamayalım. Bu greve katılım ne kadar yüksek olur, onun hesabını ve çalışmasını yapalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpacan ~ 11 yıl önce
Insanlarin calisma hakki olsun da INSANI calisma hakki olmasin mi? Bi de buna cevap vereydiniz iyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nostalji!!! ~ 11 yıl önce
Sene 1991 THY'de işçiler TİS anlaşmazlık ile sonuçlanınca 1 Nisan günü greve çıktılar, o zamanlar THY'de maaşlar ayın 31 veya 1 ininde yatıyor, yani her çalışan aylığını cebine koymuş durumda ve bir ay süresince başka para alamayacak!!!!! (pardon ek kazançlar denilen fazla mesai ücretleri hariç ki onlarda grev süresinde ödendi) şekilde greve çıkıldı. O günleri hatırlamayan veya o günlerde daha doğmamış arkadaşlar lütfen burasını iyi okuyun!!! Grev sürüyor 4 veya 5 inci gününde sendikaya büyük bir çoğunluğu pilotlardan oluşan "yeter artık grevi bitirin geçinemiyoruz" şeklinde yazılmış faxlar (o zamanlar teknoloji onu yapmaya müsait) yağmaya başladı. Düşüne biliyor musunuz? Tüm alacaklarını almış bir daha ki ödemesi ertesi ay başı olan bir üye grubu bunu yapabiliyor, Ya sevgili dostlar siz dünde böyle idiniz bugün de aynı yerdesiniz bu yüzden sizleri kutluyorum, ama güneş balçıkla sıvanmıyor, mızrak ta artık çuvala sığmıyor, Tüm Baskılara Şantajlara Rağmen Greviniz Başarılı Olsun Sgy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev koca bir yalan ~ 11 yıl önce
Grev yalan olur ancak. Kandırmayın bırakın bu insanları da çalışsınlar. Greve hayır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000